karpik Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Bez pomocy kogoś w lidze ten deal nie przejdzie -- ktoś musi na siebie wziąć kontrakt Iguodali lub Boguta inaczej nici z super teamu Rok temu Pacers się pozbyli znacznie wyższego od Boguta kontraktu Hibberta, także tacy Mavs, Rockets czy Pelicans na pewno nie odmówią. Po Iggy'ego to się ustawi w razie czego długa kolejka. Solomon Hill obecnie zgarnia więcej dolarów. Samo spuszczenie Livingstona i kontraktu Thompsona zrobi im miejsce, więc teoretycznie mogą zostać zarówno Iggy jak i Bogut. Klay się raczej nigdzie nie rzusza, chyba, że chodzi Ci o Jasona, ale jego to zwolnili pół roku temu i użyli stretch provision. Edytowane 4 Lipca 2016 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 tak z ciekawosci, co byloby w sytuacji w ktorej liga rzeczywiscie sie uprze i nie wezma tych kontraktow od Ws? To KD idzie do Bostonu bo do OKC to już chyba nie Ale to takie gadanie, nie ma absolutnie żadnej szansy by 29 zespołów zgodnie współpracowało wbrew indywidaulnym interesom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Bogut z Barnesem do Mavs, sprawdzone info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistrzBeatka Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 bez jaj , siedzimy sobie w dalekiej laponii tfu polsce, a reakcje jakby jakis lokalny heros przeszedl do najwiekszego rywala,spokojnie pazdan nie zmienil obywatelstwa, durant wybral to co uwaza dla siebie za najlepsze i nalezy to uszanowac, kevin chce wygrywac a nie walczyc o gale z westbrookiem, za 10 - 20 lat bedziemy tylko pamietac ilosc pierscieni , zreszta w prawie kazdej dyskusji na tym forum pada argument o ilosci pierscieni a w jaki stylu - who cares , kevin juz jest starszakiem i chcialby miec kilka pewnych ringow a OKC mu tego nie gwarantowalo jedyne co mi sie nie podoba to zageszczenie talentu w jednym timie i brak konkurencji , okc odpada z rywalizacji (wlasciwie kazdy odpada z rywalizacji LOL ) panie i panowie wlasnie poznalismy mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Bogut z Barnesem do Mavs, sprawdzone info Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Moga tez spuscic draya i kure, piszmy moze o realnych scenariuszach Przeca jasne, że nie pisałbym o oddaniu Klaya w perspektywie pogonienia Iggiego, albo Boguta. Jebłem się, bo jeszcze non factor Jason jest w ich SC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 O ja pi****le! A my mamy rondo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzemo Opublikowano 4 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ja pi****le, ale tu się dziecinadę odwala. Mi się ta decyzja podoba. Lubię superstars teamy. Zresztą to może być impuls dla innych, żeby odważniej podziałać. Durant wybrał team, który daje mu największe szanse na mistrza. Wyjebali mu Ibake, olał go Horford... Podpisał z GSW i co w tym k**** złego? Liczyć się będą tylko pierścionki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dla mnie NBA nie jest normalna odkąd normą stało się "oszukiwanie" na salary cap i wymiany wartościowych zawodników za spadające kontrakty. Nie była normalna jak dogadywali się na mniejszą kasę w Miami żeby zdobyć swoje not one, not two, nie było normalne jak SAS mieszało w kontraktach dodając do swojego big 3 + Kawhi Aldridge-a i Westa, statystycznie było mocno podejrzane jak Cleveland dostawało kolejne pierwsze nr draftu albo Shumperta i Smitha za jednego z najgorszych wówczas zawodników ligi. Pod względem lojalnościowo-ambicjonalnym była dla mnie gorsza decyzja Allena. Ale i tak mniej "poprawne politycznie" jest dla mnie żeby dorosły facet i fan sportu życzył jednym z najlepszych zawodników ciężkich kontuzji bo mu się transfer nie podoba ;-) I to nie jakiemuś Bowenowi czy Beverlyemu, nie kolesiom polującym na kostki czy twarze gwiazd, ale 2 zawodnikom niesamowicie fajnym do oglądania, technicznym i sympatycznym. Duże zaskoczenie. Przy czym na razie GSW mają obsadzone pozycje 1,2,3 i od biedy 4, z wielką dziurą na 5 i 4 mln w salary cap jeżeli dobrze widzę. Jeżeli teraz zmontują z tego zespół dzięki różnym wyjątkom, to będzie to tylko kolejny dla mnie przykład toczącej ligę patologii, ale niespecjalnie da to prawo komukolwiek będącemu fanem innych dream teamów z ostatnich -nastu lat do rzucania kamieniem. No i ostatnie - a Ty byś chciał grać z Westbrookiem? ;-) Chyba zdajesz sobie sprawe z momentu i emocji, ktore towarzysza tej chwili? Samo to, ze rozrozniasz, ze zyczenie kontuzji topowym graczom, ktorych milo sie oglada jest bardziej nie na miejscu, niz jakims miernotom... to samo to tlumaczenie jest rownie nie na miejscu. Po za tym, nie czepiaj sie szczegolow, to sa normalne emocje, jak w kazdym sporcie pod wzgledem chwili. Jesli mielibysmy byc tak bardzo poprawni, to samo ogladanie 10 spoconych biegajacych murzynow, ktorzy probuja rzucac pilke do jakiegos kola na slupie i eksytowanie sie tym nadaje sie do psychiatryka, wiec jesli tak "na powaznie" chcesz do tego podchodzic to kazdy sport i wszystko z nim zwiazane nie jest normalne, a jedyne co mogliby robic jak to ujales "dorosli faceci" to chodzic do filharmonii. Jabym ujal to inaczej, badzmy powazni i nie czepiajmy sie slowek "powaznych ludzi o powaznym sporcie" Jabym nie chcial grac z Westbrookiem, ale tez nie chcialbym isc na gotowe. Tak sobie mysle, ze Durant to byl od zawsze taki mamisynek, wiec moze z przyzwyczajenia lubi miec wszystko podawane gotowe na tacy, to i poszedl do GSW, zeby miec wszystko gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Durant wybrał team, który daje mu największe szanse na mistrza. Wyjebali mu Ibake, olał go Horford... Podpisał z GSW i co w tym k**** złego? Liczyć się będą tylko pierścionki. Durant był traktowany długo jako osoba, która będzie najlepszym zawodnikiem NBA po odejściu LeBrona. Teraz w Warriors może być 3-4 najważniejszym zawodnikiem po Currym, Klayu i Greenie. Inaczej też będzie traktowane jego mistrzostwo. Wade zdecydowanie wyżej jest ceniony za mistrza w 06', kiedy wyszarpał go jako lider i największa gwiazda, a totalnie inaczej jest oceniany jako sidekick za mistrzostwa 12' i 13'. Durant idzie na łatwiznę i nie umie wygrać tytułu jako 1-2 najlepszy zawodnik drużyny. Edytowane 4 Lipca 2016 przez Wyparlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ja pi****le, ale tu się dziecinadę odwala. Mi się ta decyzja podoba. Lubię superstars teamy. Zresztą to może być impuls dla innych, żeby odważniej podziałać. Durant wybrał team, który daje mu największe szanse na mistrza. Wyjebali mu Ibake, olał go Horford... Podpisał z GSW i co w tym k**** złego? Liczyć się będą tylko pierścionki. Nawet nie chce mi się tego zbytnio komentować. Superstar team. Właśnie to jest w tym najgorsze. Gdzie tu jaka rywalizacja? Gdzie w umyśle KD coś takiego aby zapisać się grubymi zgłoskami w kartach historii NBA. Nie, lepiej na łatwiznę i stworzyć superstar team. Może od razu przyznajmy puchar GSW a reszta 29 ekip niech się bije o 2 miejsce. I musisz zrozumieć reakcję niektórych userów a nie nazywać ją dziecinadą. Ja go jeszcze pamiętam w koszulce SuperSonic stąd jestem taki podku*wiony. Przykro mi że nie umiesz zrozumieć reakcji, nas - kibiców. Zapraszam do tematu TD4SIX - poznasz co to miłość do drużyny gdyż właśnie najprawdopodbniej Duncan skończył karierę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Chce zobaczyć jak Ci co sobie życzą superstar team tasują się potem pod blowouty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wiLQ Opublikowano 4 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Gratulacje dla Duranta za podjecie niepopularnej decyzji, ktora uznal za sluszna dla siebie oraz dla NBA za tworzenie najlepszych narracji w sporcie. Wydawalo mi sie, ze nic nie przebije goraczki wokol Heat z poczatkow ery Big3 ani presji walki o kazdy mecz jak przy rekordzie 73-9... a w przyszlym sezonie dostaniemy spotegowana wersje obu tych wydarzen! ;-) Juz nie moge sie doczekac jak GSW uzupelnia sklad, jaki stworza styl grania by nie rzucac tylko trojek, jak kazda ich przegrana bedzie rozdmuchiwana jako koniec swiata oraz jak tym razem glupio zareaguja wlasciciele przy nastepnych negocjacjach CBA przez pojedyncze decyzje wybranych zawodnikow ;-) Co mnie w tym zaskakuje to ilosc postow z oburzeniem, wyzywaniem i ogolnym brakiem sensu... Mam nadzieję, że LeBron ich zniszczy w finałach. Właśnie czekałem na coś takiego. Teraz się będzie kibicować LeBronowi (który decyzję podjął przecież w mniej elegancki sposó , aby pokonał Duranta, za to że Durant zmienił klub. Fuck logic.Dzieki za ta reakcje bo przez chwile myslalem, ze tylko mi sie to rzucilo w oczy. Ba! Druzyny draftuja graczy wbrew ich woli, trejduja ich wg wlasnego widzimisie i spuszczaja na drzewo gdy jest taka potrzeba, ale gracze to maja byc lojalni wobec druzyn? Co to za porabana logika? nawet jak teraz zdobedzie 3 pierscienie z rzedu to i tak po zakonczeniu kariery nie bedzie niczym wiekszym niz wtedy gdy w OKC by robil finały co 3 sezon i je przegrywał LOL... bo dokladnie tak byl postrzegany LeBron jeszcze kilka tygodni temu... To jest fascynujace rozwojenie jazni jak z jednej strony kibice oceniaja graczy po mistrzostwach, poswieceniu by wygrywac itp, a potem ich krytykuja gdy wybieraja sytuacje maksymalizujace szanse na te osiagniecia. Żenada, tego sie po nim nie spodziewalem, takie cos jest dobre dla emerytow szukajacych na gwalt pierscionka. To jakby Malone przyszedl do Buls/Jordana chcac zdobyc pierscionek w swoim prime. Jesli chcial jakos wyjsc z twarza i miec najwieksze w lidze szanse na misia to powinien byl podpisac ze Spurs.Ktora czesc tej wypowiedzi jest najbardziej kompromitujaca... - porownanie do Malone'a, ktory w kazdej dyskusji all-time ma wytykany brak pierscieni, - zasugerowanie, ze najwieksze szanse na misia mialby w druzynie, ktora wlasnie przegrala z jego poprzednia, - kibicowanie zeby Durant przeszedl do wybranej przez siebie druzyny, ale krytykowanie, ze smial wybrac inna. Chyba to trzecie jest szczytem hipokryzji? ;-) Teraz Curry powinien polamac kostki i Durant kolana i pozniej wtopa w OKC w PO. trochę nie wierzę co tu się odpierdala, a Borysowi mam nadzieję że ktoś się włamał na konto :-)Tez mam taka nadzieje bo to byl najgorszy post tego watku. Rozumiem, ze dla Ciebie decyzja Duranta jest normlana i jak najbardziej "poprawna politycznie"?Po zakonczeniu kontraktu pracownik przeszedl z firmy ciulajacej dolary przez kontrowersyjna przeprowadzke do mniej korzystnego dla nich rejonu do innej firmy oferujacej podobne zarobki wsrod sprawdzonych elitarnych wspolpracownikow na kazdym szczeblu. Skandal! Nieustannie podziwiam jak wlasciciele NBA zniszczyli zawodnikow w pojedynku PRowym i wyprali kibicom mozgi co jest normalne, a co nie... P.S. "Użytkownicy przeglądający ten temat: 206"-- ale ta decyzja jest zla dla popularnosci NBA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
han solo Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Ręka do góry kto mając do wyboru granie z Westbrookiem a Currym wybiera tego pierwszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Tak zacząłem się zastanawiać którzy weterani zamienią się w ring chaserów i pójdą za minima do Warriors. Na reakcję jednego "weterana" długo nie trzeba było czekać. According to Marcus Thompson of the San Jose Mercury News, veteran center Jermaine O'Neal is "game" for a potential return to the Warriors. Może Arenas by się skusił na powrót na stare śmieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ness Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Baron chyba zalaczyl ACL i gra sobie gdzies w d-league Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Link Poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knickerbocker....once Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Liga nie może w tym wypadku anulować dealu? Jakkolwiek, dobra decyzja. Widać KD chce mieć ringa, a nie $$$+ moralne zwycięstwa. Dla ligi to jeszcze więcej $$$, bo teraz jest jeszcze więcej reasons do oglądania złotych chłopców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirwir Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Durant i Okc zaliczył choke prowadząc 3-1. Gsw zaliczyło choke w finale prowadzac 3-1. Choke+Choke = mistrzostwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Poważnie? Mnie się nadal wydaje że to sen. No właśnie. To mi się śni. Za chwilę się obudzę i przeczytam że Durant wział 150/5 od OKC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi