Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2016/17

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze, że mam wątpliwości czy taka propozycja w ogóle istniała ze względu na "wstydliwą naturę". Ciekawe też co w takiej wymianie miałoby stanowić podstawę negocjacji, w kontekście Bostonu były to 2 wybory BKN a w tym wypadku Randle i Clarkson?.........k**** kto?  :panda:  

W dniu 22.02.2017 o 01:24, RappaR napisał(a):

To byłby największy, ale to największy steal w historii NBA, chyba że LAL dorzucają do tego wszystkie swoje picki do 2100.

Dokladnie i nie chce mi sie wierzyc ze Bulls oddaliby Butlera nie pozyskujac w zamian Russela czy Ingrama. Te picki tez by byly srednie bo Lakers by sie w koncu odbili od dna gdyby pozyskali Butlera. Jak dla mnie poki co najwiekszy steal, a zarazem najgorszy trade w histori to tak jak powiedzial Skip Bayless Cousins do Pelicans. Ja i tak na miejscu Lakers bralbym Butlera kosztem Ingrama, ale fani Lakers maja pewnie inne zdanie.

Edytowane przez steve

W dniu 22.02.2017 o 10:11, Barsa napisał(a):

Nie przesadzacie z tymi 2 pickami bostonu jako podstawą.... ? Rozumiem, że mogłoby być wynikiem bardzo dobrych negocjacji ale podstawą?

Wolisz fundamentem? Byki usiądą do rozmów gdy na stole będą leżeć 2 wybory BKN, a co dalej, przecież trzeba rozwiązać 17 mln Butlera.

W dniu 22.02.2017 o 10:33, steve napisał(a):

nie chce mi sie wierzyc ze Bulls oddaliby Butlera nie pozyskujac w zamian Russela czy Ingrama

Tydzień temu pewnie byś napisał, że nie chce ci się wierzyć, żeby Kings mieli oddać Cousinsa za Hielda i Tyreke. Trzeba być ostrożnym w takich oczekiwaniach i ocenach. 

W dniu 22.02.2017 o 10:37, BullsFaN napisał(a):

Wolisz fundamentem? Byki usiądą do rozmów gdy na stole będą leżeć 2 wybory BKN, a co dalej, przecież trzeba rozwiązać 17 mln Butlera.

Amir+Jarebko i po problemie, to jest akurat pikuś, gdyby Celtics nagle zdecydowali się oddać dwa picki. 

W dniu 22.02.2017 o 11:19, Barsa napisał(a):

No to na 100% nie usiądą...

Byki nie mają ciśnienia na wymianę, bo tą najważniejszą dokonali parę miesięcy temu. Więc jak dla mnie super. 

W dniu 22.02.2017 o 11:21, barcalover napisał(a):

Po tym, co poszło za Boogiego nikt nie odda 2 picków Nets za Butlera. Get real. 

Tegoroczny pick bym dał i to tyle.

No w tym sęk, że ewentualna wymiana musiałaby się ocierać o "unreal".  

W dniu 22.02.2017 o 11:30, matek napisał(a):

Tydzień temu pewnie byś napisał, że nie chce ci się wierzyć, żeby Kings mieli oddać Cousinsa za Hielda i Tyreke. Trzeba być ostrożnym w takich oczekiwaniach i ocenach. 

Amir+Jarebko i po problemie, to jest akurat pikuś, gdyby Celtics nagle zdecydowali się oddać dwa picki. 

Nie mówimy o wymianie w trade maschine tylko o realnym scenariuszu, więc już to widzę jak kosztem Butlera Byki maksują liczbę PF-ów. 

W dniu 22.02.2017 o 11:41, BullsFaN napisał(a):

No w tym sęk, że ewentualna wymiana musiałaby się ocierać o "unreal".  

To, że Vivek zrobił wymianę nie do pomyślenia, nie zachęci innych do robienia podobnych rzeczy, tylko zadziała przeciwnie - każdy się będzie ostrożniej obchodził ze swoimi assetami. Więc nie będzie żadnej wymiany z 2 pickami od Nets.

W dniu 22.02.2017 o 11:41, BullsFaN napisał(a):

Nie mówimy o wymianie w trade maschine tylko o realnym scenariuszu, więc już to widzę jak kosztem Butlera Byki maksują liczbę PF-ów.

Co z tego? Przecież (hipotetycznie) oddając Butlera za te dwa picki, muszą wziąć jakieś umowy w zamian, a masz lepsze opcje (z perspektywy Bulls), niż spadające kontrakty? To, na jakich pozycjach oni grają, miałoby wtedy znaczenie drugorzędne, może nawet by ich z miejsca zwolnili, bo sezon byłby już odpuszczony, picki zdobyte, a salary na lato wyczyszczone z 17 mln. Kluczem byłyby wybory w drafcie, a nie to, na jakie pozycje byliby wzięci goście służący do wyrównania płac. 

I co to jest realny scenariusz? 

W dniu 22.02.2017 o 11:30, matek napisał(a):

Jakbys doczytal dalej to bys wiedzial ze uznalem ten trade za najgorszy w historii. Watpie zeby w tym samym tygodniu ktos pobil taki trade. Raz na ile lat zdarza sie taki trade? Zreszta napisalem watpie co jest raczej ostroznym podejsciem. To raczej ja moglbym apelowac o ostroznosc, bo chyba niektorym sie wydaje ze teraz wymiany typu allstar za szrot beda na porzadku dziennym. Nie będą

Edytowane przez steve

W dniu 22.02.2017 o 11:47, barcalover napisał(a):

To, że Vivek zrobił wymianę nie do pomyślenia, nie zachęci innych do robienia podobnych rzeczy, tylko zadziała przeciwnie - każdy się będzie ostrożniej obchodził ze swoimi assetami. Więc nie będzie żadnej wymiany z 2 pickami od Nets.

Masz rację, Vivek nie zachęci Byków do oddawania swojej gwiazdy z długim i "lekkim" kontraktem, dopóki ktoś nie przepłaci. :) 

W dniu 22.02.2017 o 12:05, matek napisał(a):

Co z tego? Przecież (hipotetycznie) oddając Butlera za te dwa picki, muszą wziąć jakieś umowy w zamian, a masz lepsze opcje (z perspektywy Bulls), niż spadające kontrakty? To, na jakich pozycjach oni grają, miałoby wtedy znaczenie drugorzędne, może nawet by ich z miejsca zwolnili, bo sezon byłby już odpuszczony, picki zdobyte, a salary na lato wyczyszczone z 17 mln. Kluczem byłyby wybory w drafcie, a nie to, na jakie pozycje byliby wzięci goście służący do wyrównania płac. 

I co to jest realny scenariusz? 

Ok, czyli w lato roster Byków mógłby liczyć 9 graczy i aż się boję kogo Gar mógłby sprowadzić.  

Z mojej perspektywy taka wymiana http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=jt36t5s byłaby bardziej sensowna, choćby ze względu na młodego pg, który w poprzednim drafcie był łączony z Chicago. 

Są sprzeczne informacje ws Jimmyego. Stein oraz dziennikarze z gazet/portali z Chicago mówią, że Jimmy jest nie do wymiany bo nie chce tego Michael Reinsdorf. Z drugiej strony zdaniem Woja i Davida Aldridge rozmowy między Bulls i Celtics się toczą i rozbijają nie tyle o picki - bo tu niby łatwiej dojść do konsensusu a o obecność Crowdera. I bądź tu mądry.

HAHAHAHAHHA

A ja sie zastanawialem czy to dobry pomysl oddawac mcd za okafora to mam :D

Wiecie co jest najsmutniejsze w tej wymianie. Nie to, ze wymiana objela 5 zawodnikow a Bulls skonczyli z 3 nagorszymi, ale to ze dodali do tego interesu swoj pick ;D

ja odpadam...

o god why?

W dniu 23.02.2017 o 20:21, mycek napisał(a):

HAHAHAHAHHA

A ja sie zastanawialem czy to dobry pomysl oddawac mcd za okafora to mam :grin:

Wiecie co jest najsmutniejsze w tej wymianie. Nie to, ze wymiana objela 5 zawodnikow a Bulls skonczyli z 3 nagorszymi, ale to ze dodali do tego interesu swoj pick ;D

ja odpadam...

o god why?

Była wymiana Cousinsa, była wymiana Noela, ale ta wymiana jest chyba najbardziej niezrozumiała. Po co Bulls to zrobili to nie mam zielonego pojęcia. Serio chodziło o jakieś drobne oszczędności? Ja wiem, że ci właściciele są skąpi, ale żeby aż tak? Przecież to wygląda tak, ze oddali Gibsona za Lauvergne'a i McDermotta za Morrowa, a na deser dołożyli pick w 2 rundzie draftu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.