ignazz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 8 minut temu, RappaR napisał: Dyskusja się zaczęła od tego, że stwierdziłem, że mam tańsze auto od Superba i musi być poniżej 200k, co udowodniłem, że jednak tak nie jest. Giulia Bardzo ładny model. Klasyczny. Gratuluje bo to bardzo dobrze jeździ choć sam sprawdzałem ten silnik w Stelvio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Teraz, ignazz napisał: Bardzo ładny model. Klasyczny. Gratuluje bo to bardzo dobrze jeździ choć sam sprawdzałem ten silnik w Stelvio. Nie lubię Suvów, nie podobają mi się(chociaż jak na SUV to Stelvio i tak jest wyjątkowo śliczna, z tych tańszych najładniejsza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Teraz, LAF napisał: Mam kumpla , który niedawno kupił z salonu i będę monitorował sytuacje i zobaczę ile faktycznie straci na wartości wkrótce A to planuje od razu sprzedać, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Teraz, RappaR napisał: Nie lubię Suvów, nie podobają mi się(chociaż jak na SUV to Stelvio i tak jest wyjątkowo śliczna, z tych tańszych najładniejsza) Jeżeli nie trzeba komuś dużego bagażnika ( brak dzieci) to jest to bardzo agresywnie zestrojone ze skrzynia bardzo szybkie auto. Włoska linia ale niemiecki inżynier zadbał o niska awaryjność. W końcu dobry Włoch z technologia bez usterek. Ale gulia na autostradzie dużo lepiej służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 1 minutę temu, ignazz napisał: Jeżeli nie trzeba komuś dużego bagażnika ( brak dzieci) to jest to bardzo agresywnie zestrojone ze skrzynia bardzo szybkie auto. Włoska linia ale niemiecki inżynier zadbał o niska awaryjność. W końcu dobry Włoch z technologia bez usterek. Bodaj 3 albo 4 razy w życiu miałem więcej niż 2 osoby w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: Bodaj 3 albo 4 razy w życiu miałem więcej niż 2 osoby w aucie. To się mogłeś na Boxtera skusić. Cayman w sumie bo dach w Zpolsce potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 1 minutę temu, ignazz napisał: To się mogłeś na Boxtera skusić. Cayman w sumie bo dach w Zpolsce potrzebny. I właśnie żałuję, bo myślałem nad nim całkiem poważnie. Jakbym teraz mógł cofnąć decyzję, to bym wybrał w tej kolejności 1) Mustang 2) Boxter 3) E klasa coupe(miałem pecha, bo znalazłem fajną ofertę przejęcie leasingu w dniu, kiedy gość sprzedał rano) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 1 minutę temu, LAF napisał: Nie. Po prostu póki co nie planuje kupna więc mogę spokojnie obserwować 18 minut temu, LAF napisał: Nie, ale przymierzam się dlatego trochę się interesuje tym tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 5 minut temu, RappaR napisał: I właśnie żałuję, bo myślałem nad nim całkiem poważnie. Jakbym teraz mógł cofnąć decyzję, to bym wybrał w tej kolejności 1) Mustang 2) Boxter 3) E klasa coupe(miałem pecha, bo znalazłem fajną ofertę przejęcie leasingu w dniu, kiedy gość sprzedał rano) Ciekawa short lista. Ze w Katowicach nie przetestowałes Porsche to dziwne. Bo byś już kluczyków nie oddał. Mustang ma ciekawa dusze i nieefektywny silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 2 minuty temu, ignazz napisał: Ciekawa short lista. Ze w Katowicach nie przetestowałes Porsche to dziwne. Bo byś już kluczyków nie oddał. Mustang ma ciekawa dusze i nieefektywny silnik. W sumie na testach byłem tylko Giulii. Miałem mieć jeszcze jazdę testową BMW 4, ale zrezygnowałem i wziąłem Giulię. Mustang mi się po prostu podoba. Kumpel niedawno spłacił leasing na swoim, wychodzi nowa wersja Mustanga, może uda mi się namówić na pomoc mu w uzbieraniu wkładu na nowy samochód 1 minutę temu, LAF napisał: No tak przymierzam się , ale nie napisałem kiedy to nastąpi. Na ten moment lepiej kupić auto z salonu i nie wydaje mi się aby to miało ulec wkrótce zmianie. Czyli generalnie nigdy nie kupując auta z salonu pouczasz na ten temat z pozycji eksperta osoby, które to zrobiły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 2 minuty temu, LAF napisał: ? Przestawiłem swoje zdanie na temat , że lepiej mieć z salonu teraz niż nowe używając argumentów do tego. Wtf? Tez w Kolumbii bawisz obecnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 53 minuty temu, RappaR napisał: Dyskusja się zaczęła od tego, że stwierdziłem, że mam tańsze auto od Superba i musi być poniżej 200k, co udowodniłem, że jednak tak nie jest. Giulia I się ciesz, bardzo fajne auto. Utrata wartości jest spora przez mity na temat Alfy. Ale sam samochód jeździ dużo lepiej niż czeskie czy nawet niemieckie VW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, LAF napisał: Przestawiłem swoje zdanie na temat , że lepiej mieć z salonu teraz niż używane używając argumentów do tego. Pełna zgoda.,Powiem więcej -Lepiej być zdrowym i bogatym, niż chorym i biednym., Generalnie auto nowe z saloonu opłaca się najlepiej komuś ,kto ma zamiar użytkować je dłużej ,bo wtedy ta początkowa utrata wartości tak nie boli., Dodatkowo jak ktoś jeździ mało i samochód nie jest poobijany jak świński ryj o koryto , to nawet za kilkunastoletnie auto w idealnym stanie z udokumentowaną historią weźmie sporo., Pomiędzy nowym z salonu ,a używanym jest jeszcze trzecia opcja , samochód demo od dealera i to jest dosyć korzystne rozwiązanie. Ze sporym rabatem można kupić auto z pełnym pakietem gwarancji z reguły bogato wyposażone z niedużym, albo nawet zerowym przebiegiem .,Ja 20 kilka lat temu kupiłem Patrola bez przebiegu, który stał w salonie na ekspozycji przez ponad półtora roku z rabatem ok 70 tysięcy (Golf nowy kosztował wtedy 50 tysięcy podstawowy, a 70 Tdi), jeszcze wytargowałem hak i komplet kół zimowych na alu .,Jedyna wada że w dowodzie była różnica 2 lat między rokiem produkcji a datą pierwszej rejestracji ,ale psy na lata się nie gryzą ,tym bardziej że Y61 to model ponadczasowy , mogę się mylić ale chyba do dzisiaj jest produkowany bez zmian., Edytowane 24 Stycznia 2023 przez mayor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 5 minut temu, mayor napisał: Pełna zgoda.,Powiem więcej -Lepiej być zdrowym i bogatym, niż chorym i biednym., Generalnie auto nowe z saloonu opłaca się najlepiej komuś ,kto ma zamiar użytkować je dłużej ,bo wtedy ta początkowa utrata wartości tak nie boli., Dodatkowo jak ktoś jeździ mało i samochód nie jest poobijany jak świński ryj o koryto , to nawet za kilkunastoletnie auto w idealnym stanie z udokumentowaną historią weźmie sporo., Pomiędzy nowym z salonu ,a używanym jest jeszcze trzecia opcja , samochód demo od dealera i to jest dosyć korzystne rozwiązanie. Ze sporym rabatem można kupić auto z pełnym pakietem gwarancji z reguły bogato wyposażone z niedużym, albo nawet zerowym przebiegiem .,Ja 20 kilka lat temu kupiłem Patrola bez przebiegu, który stał w salonie na ekspozycji przez ponad półtora roku z rabatem ok 70 tysięcy (Golf nowy kosztował wtedy 50 tysięcy podstawowy, a 70 Tdi), jeszcze wytargowałem hak i komplet kół zimowych na alu .,Jedyna wada że w dowodzie była różnica 2 lat między rokiem produkcji a datą pierwszej rejestracji ,ale psy na lata się nie gryzą ,tym bardziej że Y61 to model ponadczasowy , mogę się mylić ale chyba do dzisiaj jest produkowany bez zmian., Te czasy już niestety minęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 Alfa Romeo dla kobit jak najbardziej propsuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 33 minuty temu, fluber napisał: Te czasy już niestety minęły Ty tylko potrafisz narzekać., Przecież jest pięknie od kiedy steruje dobra zmiana, .Polska rośnie W siłę ,a ludziom żyje się dostatnio 28 minut temu, Koelner napisał: Alfa Romeo dla kobit jak najbardziej propsuje. Nom.,Nawet te imiona dostają po kobitach, tak jak kiedyś wszystkie amerykańskie plagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 10 minut temu, mayor napisał: Nom.,Nawet te imiona dostają po kobitach, tak jak kiedyś wszystkie amerykańskie plagi Dokładnie. Jak ktoś bardzo kocha mężczyzn, to powinien brać rzeczy nazwane męsko po swoich ukochanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 3 minuty temu, RappaR napisał: Dokładnie. Jak ktoś bardzo kocha mężczyzn, to powinien brać rzeczy nazwane męsko po swoich ukochanych. A jak kogoś kobity biją ,to też lepiej sobie poradzi z rzeczami rodzaju męskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 10 minut temu, mayor napisał: A jak kogoś kobity biją ,to też lepiej sobie poradzi z rzeczami rodzaju męskiego Zabawnie brzmi Twoje napinanie się w tej kwestii, biorąc pod uwagę, że Ty dostałeś wpierdol nawet od drzwi obrotowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2023 9 godzin temu, fluber napisał: Więc po 3 latach płacisz 15 koła, tracisz 30 koła na wartości i to juz nawet paliwa nie liczę. Na Ubera tyle raczej nie wydasz. Mój nienowy samochód w ciągu 7 lat użytkowania stracił na wartości około 10k zł Na bieżące naprawy wydaję nie więcej niż 2-3k rocznie. Z samochodem mojej żony jest jeszcze lepiej bo w ciągu 4 lat zyskał na wartości (nawet odliczając koszty napraw) Jeżdżę właściwie tylko po mieście i nie dalej niż w zasięgu 150km czyli lawety z ubezpieczenia Stare samochody klasy premium w mieście, gdzie masz wybór warsztatów to najlepszy moim zdaniem wybór pod względem ekonomiki/osiągów/wygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi