Skocz do zawartości

Boks

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem trochę walk Innoue i w sumie mamy do czynienia z jednym z najlepszych bokserów w historii sportu.

W sumie ciężko zrobić jakikolwiek ranking w boksie biorąc pod uwagę mnogość wag i epok.

Taki Foreman dominował warunkami, a od Usyka jest lżejszy dobre kilka kilo.

Generalnie połowa HW w czasach Aliego by walczyła w LHW i Cruiser.

Nie mówiąc o Marciano.

Nie mniej pozostaje się cieszyć, że na żywo można oglądać takich zawodników jak Innoue, Usyk, Crawford, Bivol, Beterbiev - na pewno jedni z najlepszych w historii. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 5.04.2026 o 11:22, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

haha  napier.dalanka ala dwoch zuli pod zabka, i wygrywa ten co wypił tego dnia mniej, i jest wiecej wstanie ustać na nogach

waldeklaugh.gif

yup straszna walka

sedzia jakis niedojebany albo takie mial instrukcje pozwalajac na tyle clinchu

• 3 tygodnie później...

Wow

Shakur vs Haney na netflixie.

Netflix poważnie wchodzi w boks, już nie freaki, ale jednak mimo wszystko walka topowych boxerów w prime.

Aż zdziwiło mnie jaki potencjał jest wciąż w boksie, to akurat pokazuje, że mamy chyba do czynienia z wielkim odrodzeniem.

Co dziwi, bo ogółem w talencie bieda. 

W dniu 28.04.2026 o 23:35, RappaR napisał(a):

Wow

Shakur vs Haney na netflixie.

Netflix poważnie wchodzi w boks, już nie freaki, ale jednak mimo wszystko walka topowych boxerów w prime.

Aż zdziwiło mnie jaki potencjał jest wciąż w boksie, to akurat pokazuje, że mamy chyba do czynienia z wielkim odrodzeniem.

Co dziwi, bo ogółem w talencie bieda. 

Akurat ta walka to moze być  spore rozczarowanie, ale to tak nawiasem, bo w sumie dobrze ze beda pokazywać 

1 minutę temu, elwariato napisał(a):

Akurat ta walka to moze być  spore rozczarowanie, ale to tak nawiasem, bo w sumie dobrze ze beda pokazywać 

To też, w sumie podobnie jak dzisiaj Nakatani z Innoue. Generalnie w sumie o ile Naoya właśnie chyba zrobił swoje największe W w karierze, zresztą ciężko krytykować zwycięstwo z top p4p, to jednak widać, że się zestarzał i chyba powoli czas na emeryturę, nie jest już tak atletyczny i dynamiczny. 

Boli mnie, kiedy topowi fighterzy walczą za długo, szkodząc swojemu zdrowiu i niszcząc legacy. 

59 minut temu, RappaR napisał(a):

To też, w sumie podobnie jak dzisiaj Nakatani z Innoue. Generalnie w sumie o ile Naoya właśnie chyba zrobił swoje największe W w karierze, zresztą ciężko krytykować zwycięstwo z top p4p, to jednak widać, że się zestarzał i chyba powoli czas na emeryturę, nie jest już tak atletyczny i dynamiczny. 

Boli mnie, kiedy topowi fighterzy walczą za długo, szkodząc swojemu zdrowiu i niszcząc legacy. 

Ich boli jeszcze bardziej😋

Obejrzałem Benavidez - Zurdo i mimo, że Ramirez wyglądał na dwie klasy wagowe większego, to była to po prostu egzekucja.

Turki teraz chce Usyk-Benavidez, ale tutaj jednak Usyk jest za duży i silny, przy wciąż topowej technice i szybkości, by to miało sens. Ramirez jednak jest mocno klocowaty.

Ale ogółem pomysły na ostatnie walki Usyka coraz bardziej z dupy, jedno cieszy, że odpadł pomysł trylogii z Furym.

W sumie mógłby jeśli nie chce walczyć z Kabayelem albo Itaumą, to mógłby po prostu skończyć karierę. 

Ruthless agression. Serio nikt tego nie wstawił? Póki co walka roku, ale z tym nr 1 po wywiadzie to ładnie Daniel Dubois popłynął, tam gdzieś w lasach biega ukraiński mistrz pracy i dyscypliny. Niby ma byc walka DD - Itauma o walke z Oleksandrem czyli Itauma Usyk.

Edytowane przez steve

17 minut temu, steve napisał(a):

Ruthless agression. Serio nikt tego nie wstawił? Póki co walka roku, ale z tym nr 1 po wywiadzie to ładnie Daniel Dubois popłynął, tam gdzieś w lasach biega ukraiński mistrz pracy i dyscypliny. Niby ma byc walka DD - Itauma o walke z Oleksandrem czyli Itauma Usyk.

Szkoda mi na PPV i czekam aż będzie na streamingach, ale słuchałem Pindery dzień przed walką i mnie zdziwiło jak stawiali na Wardleya, nie wiem czy po prostu nie było to opłacane przez bukmacherów.

Oglądałem Wardleya i o ile ma awesome karierę - z 20-letniego białego kołnierzyka na mistrza świata wagi ciężkiej, tak jego walka z Parkerem pokazała jak bardzo ograniczony jest, dla mnie Dubois był pewniakiem, jest o kilka klas lepszy boksersko.

Itauma-Dubois to będzie coś pięknego, czekam na kolejnego walki Mosesa, bo to jaki on ma potencjał, to po prostu coś niesamowitego, nie wiem czy jednak nie powinien dostać z jeszcze dwóch walk z kimś z top20 i z top10 wcześniej na otarcie. Walka z jakimś Sanchezem i na przykład Parkerem i dopiero potem Dubois. 

52 minuty temu, RappaR napisał(a):

Szkoda mi na PPV i czekam aż będzie na streamingach, ale słuchałem Pindery dzień przed walką i mnie zdziwiło jak stawiali na Wardleya, nie wiem czy po prostu nie było to opłacane przez bukmacherów.

Oglądałem Wardleya i o ile ma awesome karierę - z 20-letniego białego kołnierzyka na mistrza świata wagi ciężkiej, tak jego walka z Parkerem pokazała jak bardzo ograniczony jest, dla mnie Dubois był pewniakiem, jest o kilka klas lepszy boksersko.

Itauma-Dubois to będzie coś pięknego, czekam na kolejnego walki Mosesa, bo to jaki on ma potencjał, to po prostu coś niesamowitego, nie wiem czy jednak nie powinien dostać z jeszcze dwóch walk z kimś z top20 i z top10 wcześniej na otarcie. Walka z jakimś Sanchezem i na przykład Parkerem i dopiero potem Dubois. 

Przepraszam za moje zachowanie z działu MMA, chyba % mi odbiły, ale i tak mnie to nie usprawiedliwia, więc przyjmij moje przeprosiny.

Pewniakiem był Dubois? Kursy wyrównane i zauważ, że Dubois w pierwszych 3 rundach, aż 2 razy leżał na deskach, miałem wrażenie, że Wardley może to skończyć nawet w 1. rundzie, bo Dubois leżał po 10 sekundach i myślałem, że to już może być to nawet w 1. 

Wiadomo, Wardley nie zmieni świata boksu, ale jednak będzie to dalej solidne top 7 HW na pewno w najblizszych latach i był w sumie bardzo blisko walki z Usykiem.

I myślę, że jednak Itauma wypunktuje Dubois łatwo, bo on ma wszystko, przewagę techniki, pracy nog i mozliwosci kombinacji ciosow w roznych plaszczyznach nad Dubois ma kosmiczną i imo on może być NAWET sliniejszy fizycznie od DD, bo naprawdę jest mocny, co juz w ogole zamyka dyskusje kto wygra.

Usyk - Itauma to będzie creme de la creme (i tak nie skreślam Dubois, szanse jednak imo 35-65 vs. Moses). No k**** nie wiem co lepszego może nas spotkać do 2030, Fury - Joshua zajebista sprawa medialnie, ale sportowo to nie wiem co, bo Usyk po walce z jednym z nich, bardzo możliwe, że odejdzie na emerutyrę.

Edytowane przez steve

12 minut temu, steve napisał(a):

Przepraszam za moje zachowanie z działu MMA, chyba % mi odbiły, ale i tak mnie to nie usprawiedliwia, więc przyjmij moje przeprosiny.

Spoko, żaden problem. 

12 minut temu, steve napisał(a):

Pewniakiem był Dubois? Kursy wyrównane i zauważ, że Dubois w pierwszych 3 rundach, aż 2 razy leżał na deskach, miałem wrażenie, że Wardley może to skończyć nawet w 1. rundzie, bo Dubois leżał po 10 sekundach i myślałem, że to już może być to nawet w 1. 

Kursy były wyrównane, ale dla mnie właśnie Dubois był po prostu lepszy boksersko. Do tego on ma bardzo mocną szczękę, nie było tego widać z Usykiem, ale w innych walkach on zbierał wszystko i szedł na przód niczym prime Vitalij. Po prostu Wardley jest dla mnie puncherem z świetnymi warunkami fizycznymi, ale jednak rozpoczęcie boksu po 20 go mocno ogranicza.

15 minut temu, steve napisał(a):

Wiadomo, Wardley nie zmieni świata boksu, ale jednak będzie to dalej solidne top 7 HW na pewno w najblizszych latach i był w sumie bardzo blisko walki z Usykiem.

Znaczy Wardley jest topowym bokserem, wygrana z Parkerem to naprawdę dobre credentials, ja nie skreślam go z top7. Mam go zdecydowanie tylko poniżej Usyka, Itaumy, Kabayela i Duboisa, sądzę że jeszcze z Furym byłby underdogiem, chociażby tylko z powodu bardzo niewygodnego dla niego stylu. A przegrana z Dubois? Dubois jest zdecydowanym top3 i jeśli nie walczy akurat z Usykiem, to jest piekielnie dobry.

17 minut temu, steve napisał(a):

I myślę, że jednak Itauma wypunktuje Dubois łatwo, bo on ma wszystko, przewagę techniki, pracy nog i mozliwosci kombinacji ciosow w roznych plaszczyznach nad Dubois ma kosmiczną i imo on może być NAWET sliniejszy fizycznie od DD, bo naprawdę jest mocny, co juz w ogole zamyka dyskusje kto wygra.

Itauma ma wszystko i dla mnie to GOAT talent w boksie, ale jednak jeszcze nigdy nie miał walki z poważnym przeciwnikiem. Itauma byłby dla mnie i tak zdecydowanym faworytem z Duboisa, po prostu pytanie czy gdy ma dopiero 21 lat, warto ryzykować, a nie pozwolić mu się naturalnie rozwijać i odłożyć walkę o pas o jeden rok.

18 minut temu, steve napisał(a):

Usyk - Itauma to będzie creme de la creme (i tak nie skreślam Dubois, szanse jednak imo 35-65 vs. Moses). No k**** nie wiem co lepszego może nas spotkać do 2030, Fury - Joshua zajebista sprawa medialnie, ale sportowo to nie wiem co, bo Usyk po walce z jednym z nich, bardzo możliwe, że odejdzie na emerutyrę.

Nie wiem czy do tego dojdzie, właśnie oboje z nich chyba za bardzo boją się stracić swoje zero, a że dzieli ich 18 lat, to sądzę, że naturalnie przekażą sobie pałeczkę. Usyk teraz walczy z Rico, w swojej następnej walce będzie po 40, nie wiem czy tego chce. Znowu Itauma ma 0, które jeśli nie straci teraz jako 21, to ciężko mu je będzie kiedykolwiek stracić jako w pełni ukształtowany zawodnik.

Byłaby to jedna z największych walk w historii boksu i na pewno bym chciał to zobaczyć, wątpię by do tego doszło. Szczególnie, że Turki rzuca kwoty i on doprowadził do Rico-Usyk i może chcieć zrobić kolejny freak fight.