Skocz do zawartości

Boks

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Przy okazji dzisiejszej konferencji prasowej Jarosław Kaczyński został poproszony o komentarz w sprawie obecności Karola Nawrockiego na gali UFC 250. Prezes PiS stwierdził, że MMA nie jest jego ulubioną dyscypliną sportową i dużo bardziej woli boks:

- Ja nawet lubię oglądać tak sporty walki, no ale takie, w których funkcjonują jakieś zasady związane z tradycją rycerską. Na przykład bokser, który obala na ziemię uderzeniem innego boksera, nie rzuca się na niego i nie bije go dalej, bo to jest właśnie ta tradycja. Natomiast tego nie ma w MMA i ja w związku z tym nie poważam tego sportu

To już wiemy przynajmniej czemu w trakcie ATF @fluber był za boksem

• 3 tygodnie później...

W sumie zabawne, że Gassiev walczył nikogo nie interesującą walkę z 45-letnim Pulevem, którą przegrywał na kartach i udało mu się odwrócić ją knockautem o nikogo nie interesujący pas regular WBA i skończył jako HW champion :D

6 minut temu, fluber napisał(a):

Ta walka Tysona Fury z Wachem to jakiś żart?

Tyson był prawie dwa lata poza boksem, takie walki to bardziej coś w stylu sparingów, dość częsty zwyczaj w boksie. 

Chociaż faktycznie aż zejście do Wacha to już taka skrajność. 

Lol.

Yoka z kontuzją, zastąpić go mają Brandon Moore albo Peter Kadru. Staram dość, nie jestem żadnym fanatykiem, ale główne walki i nazwiska kojarzę, a ich słyszę po raz pierwszy. Jeden nawet nie ma strony na wiki.

I taka osoba za tydzień możliwe, że zostanie mistrzem świata w boksie XD

Oddsy na coś takiego w styczniu byłyby w okolicach dziesiątek tysięcy, gdyby ktoś w ogóle przyjmował na to zakłady :D 

Peter Kadiru walczy o mistrzostwo świata w boksie. Jeśli nie wiesz kto to jest, jest to zrozumiałe.

Zobaczyłem jego rekord w boxrecu, gdzie rozpoznałem jedno nazwisko tylko, Jakuba Sosińskiego, w walce z którym doszło do decyzji po 8 rundach XD 
Akurat Jakuba Sosińskiego widziałem na żywo, walczył z Milasem w Splicie na gali Polska vs Chorwacja i on jest po prostu losowym gościem z ulicy. Widząc jak go obijał Milas, to miałem wrażenie, że specjalnie nie bije z całej siły, by nie skończyć w pierwszej minucie, a tak doszło to tylko do początku 3 rundy, a po drodzechyba były chyba z 2 KD? Tak czy siak strasznie jednostronna walka. 

• 3 tygodnie później...