Skocz do zawartości

Boks

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Wardley nokautuje Parkera, kurs prawie 4 na niego, totalnie sie nie spodziewalem, jedno z wiekszych zaskoczen w tym roku. Prawdopodobnie dostniemy walke Usyk Wardley, bo Anglik jest teraz 2 na boxrec za Ukraincem. Jak juz Usyk go wypunktuje, to musza zrobic Oleksandr - Moses, to jest jedyna sensowna walka i Turki mial racje od poczatku naciskajac na ta walke zamiast Parker Usyk.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Obejrzałem fragmenty walki Tate i nie dałem rady skończyć, to była chyba najgorsza walka jaką widziałem.

I w sumie nie rozumiem jak to możliwe

Oglądałem tą walkę 2 razy, nieironicznie mega wysoki poziom, Sahak to był wówczas topowy zawodnik świata, który walczył na równi z Pereirą i Levinem, ogółem lekko top5, a Tate wygrał z nim 1/2 rundy(dla mnie 3-2, dla dwóch sędziów 4-1, dla trzeciego też 3-2) i ogólnie ta walka pokazuje, że może nie był żadnym mistrzem świata, to jednak można śmiało powiedzieć, że był w okolicy 20-30 najlepszych kickboxerów swojej kategorii na świecie.

A ta walka w boskie to był koszmar, po prostu koszmar. Gorzej jak Najman. 

• 2 tygodnie później...
14 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Bardzo prawdopodobne. Z drugiej strony, Głowacki leżał z Huckiem w 6 rundzie, a co później się działo, wszyscy wiemy.

Skandal

Niby tak, ale Glowacki Huck to byl podobny poziom sportowy, Kabayel jest 2 klasy wyzej, Knyba nie walczyl z nikim do tej pory, jakies Larteye i Wawrzyki po udarze. Głowacki miał petarde w lewej, btw. był jedynym zawodnikiem, ktory legalnie usadził Usyka na dupe (Dubois nie liczę.)

49:33 tutaj powinien byc normalnie knockdown i ta k**** sedziowska Byrd to przeoczyla, Głowacki wyprowadzil 2 ciosy (1 doszedl), nie nadepnal mu na buta, wiec czemu on tu Usyka nie liczyl? (ten sam sedzia Robert Byrd, ktory nie zauważył łokcia w walce Briedis Głowacki). Tutaj Główka tłumaczy, ze wg zasad WBO to jest normalnie liczenie, bo bylo po ciosie i dotknal rekawica ringu, a wlasciwie to leżał; walka była w Polsce, Główka był mistrzem aktualnym, nawet u nas skantują jak trzeba. Taki Bird czy ten wczorajszy sedzia Lyson to ma instrukcje przed walką na czyją korzyść sedziujemy.

Knyba nie ma ciosu, chlop 2 metry, 2,20 zasiegu, a ma moc w lapach jak ja, on zaczal boksowac w wieku 21 lat... Wychodzi w skrzydlach husarza, utwor wyjscowy to Rota. Niby fajnie, ale wyszlo srednio, jak przegrywasz w 3 rundzie, słaba ta husaria...

Tutaj tylko rozciecie Kabayela, ktore mial na powiece i zatrzymanie przez lekarza mogloby dac jego zwyciestwo (imo dlatego sedzia tak szybko przerwal, bo Kabayel mial mocna rozcieta prawa powieke). Kabayel w 1.rundzie dal sie troche trafic, sprawdzil co Knyba potrafi, jak mocno bije i od polowy drugiej rundy jak ruszyl to Knyba walczyl o przetrwanie. Smutne jest, ze tak wyglada waga ciezka u nas.. Meyna jest jeszcze słabszy, Łącz chyba też, Kownacki ma po karierze (swoja droga on miał podobno oferte walki o MŚ z Joshuą, ale odrzucil i juz drugiej okazji sie nie doczekał).

Tych gali w Niemczech powinni zakazac albo Polacy nie powinni ich brać, tam sa zawsze wałki jeszcze od czasow Sauerlanda. WBC nie powinno tam nic organizowac. Jackiewiczowi kiedys zabrali zwyciestwo przy zielonym stoliku i dali zwyciestwo Niemcowi, mimo, ze werdykt to byla majority decision dla Polaka. 

Walka Usyk Fury 1, Fury plywal gorzej niz Knyba wczoraj i co zrobil sedzia? Nie przerwal walki tylko wyliczyl Furego na stojąco, dajac mu czas na dojscie do siebie (tam byly wieksze podstawy do przerwania walki, bo Fury latał jak szmata po całym ringu i ratowal sie linami). Te knockdowny Furego z Wilderem w 1 i 3 walce to tez tam chyba te liczenia trwaly ponad 20 sekund. Więksi moga więcej.

Edytowane przez steve