Skocz do zawartości

[NBA Finals] Golden State Warrios - Cleveland Cavaliers 2015/16

Mirwir

Mistrz NBA 2015/16  

104 użytkowników zagłosowało

1. 1. Mistrz NBA 2015/16

Rekomendowane odpowiedzi

Liczę, że uczciwie zagłosują sędziowie, bo Curry na razie na MVP finals nie zasługuje w absolutnie.

Czy MVP finalow jest tak istotne? Bo ciągle dyskusje na forach o tej nagrodzie a jest ona dawana za zaledwie pare meczow. nie przykladal bym do niej az takiej wagi bo bardzo Czesto unlikely gracze ja wygrywaja. ale jesli mialbym wskazac kto po tych 2 meczach na nia zasluguje to oczywiscie zdecydowanie Green

Edytowane przez Damiansport1

Różnica między GSW, a CLE jest taka, że Curry zagra 1-2 dobre mecze i wszyscy będą się spuszczać jaki to clutch gracz itd, olewając kiedy daje dupę(jakoś wątpię czy się mu będzie to liczyło tak samo jak Lebronowi w 13'), a Lebron jeśli meczu nie pociągnie to nie wygra.

Nie żeby dzisiaj ciągnął, daje dupy równo. 

Daj spokój. James ma obok siebie 2 Allstarów więc jeśli sam musi ciągnąć wózek to jest sam, sobie winny.

To jest ta różnica między Currym i Duncanem a Jamesem i Paulem.

Nie lubię GSW i nie ukrywam tego, ale w ciągu PO w decydującej serii odszukali w sobie drużynę z przed roku i niszczą Cavs. I są drużyną lepszą. Barbosa, który w trakcie PO grał w kratkę odnajduje w sobie pokłady zajebistości i rozpierdala system (swoją drogą to chyba mu 3 punkty zabrali). Green, nie cierpię typa z wielu powodów, ale nadaje świetny ton dla GSW zarówno w obronie i ataku (1 starta dzisiaj) Curry 15 punktów +3 w garbage time no i 9 zbiórek, jeśli najwięcej zbiórek ma Curry to znaczy, że coś bardzo poszło nie tak.

James gra słabo, w obronie często odpuszcza Greena czy Barnesa, a Ci nastukają punkty mając open look. Swoją drogą nie kumam dlaczego ludzie uważają, że Barnes powinien dostać ~20 baniek, bo odrzucił 16 mln? Smith jakiś taki zamyślony biega.

Lue totalnie się pogubił z rotacją, Irving, James, Jefferson, Shumper i Smith to jakaś ofensywna czarna dziura, niby coś tam bronią, ale w ataku dramat. Ławka Cavs się rozkręca, choć w takim tempie może zabraknąć im spotkań.

James to jest niezły jajcarz jak nazywa Irvinga floor general - floor general z 1 asystą.

Sędziowanie to joke. Aptekarskie faule gwizdane przeciwko Cavs i brak gwizdków na faule GSW, Barnes wali z łokcia Love przy zbiórce (powinien być loose ball faul) i no call +2 dla GSW. Całość jest pokazywana z daleka i nie widać tych fauli, ale na powtórkach np bloków Boguta widać jak bronią, nie mówiąc już o szybkich łapach Igiego - ten "przechwyt" na Irvingu z G1. Przy ofensywnym potencjale GSW i ułożeniu w ataki zamiast spotkania na styku jak było w 1Q mamy blowout.

nie mówiąc już o szybkich łapach Igiego - ten "przechwyt" na Irvingu z G1

Jeżeli myślę o tej samej akcji (w której po przechwycie Iggy spojrzał w kierunku ławki), to tam faulu nie było absolutnie. Sędziowanie na pewno nie wypacza wyniku serii i szczerze mówiąc musiałbyś podać przykłady jakieś, bo ja mam wrażenie, że pasiaki sędziują w porządku. Tym bardziej w kontekście postów przedmeczowych o panu Fosterze.

Co do meczu, to nie wygląda to dobrze dla Cavs. Teksty o wybitnej defensywnie Atlancie można sobie między bajki wsadzić, bo w bezpośrednim matchupie póki co intensywność gry i obrona jest zdecydowanie lepsza po stronie Warriors. Tak, jak pisał January, na razie wychodzi fakt, że Love i Irving to słabi obrońcy, do tego LeBron w D też się za bardzo nie stara i w efekcie atak Warriors jest dużo bardziej płynny niż z OKC. Nie ma problemu ze zdobywaniem punktów, bo pozycji jest masa.

Edytowane przez KIJEK_PL

@Mirwir nie wiem czy wiesz, ale był blowout i tutaj sedziowanje ma gówno do tego

Przy close game można jeszcze poanalizowac, ale nie przy -30

Nie ma zmijki, nie ma dantego i te porażki Cavs już mnie tak mocno nie cieszą

No ale Dante ma w zwyczaju się pojawiać tylko po zwycięstwie, więc może po g.3

Mecz bez historii

Cavs to druga liga polska, mam porównanie bo Wisła Płock właśnie tam grała do wczoraj.