Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Maja 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Habemus Trenejrus!!! Witam wszystkich zgromadzonych przed monitorami. Oto kolejny sezon oczekiwań, nadziei i snucia fantazji o powrocie potęgi do Madison Square Garden. Kilka jasnych punktów pojawiło się na mapie pełnej nijakości oraz szyderstwa. Ponownie aktywni (pozdrawiam) oraz za-hibernowani kibice Nowojorskiej ekipy mogą z dumą patrzeć w przyszłość. Oto jawi się nam obraz Kristapsa Porzingisa. Ten Łotewski chłop pańszczyźniany walał nadzieje w serca wątpiących kibiców. Nawrócił zbłąkane owce ponownie do mekki koszykarskiej, oraz umocnił wiarę fanatyków. Chwalmy go! CHWALMY BO W NIM JEST JEDNOŚĆ, SIŁA, SWAG, ZASIĘG, OBRONA I ATAK. Niech będzie pochwalne imię jego. Imię które nadał mu pierwszy apostoł Walt "Velvet Tongue" Frazier: "Nasty Sexy Stuff" Wstańmy #Trener* Po wielu bojach, wrzodach, fałszywych spekulacjach nareszcie Phil "do pewnego czasu nieomylny pierwszy, ale nie ostatni" Jackson odbył "conclave" razem ze swoimi pomocnikami i kandydatami do objęcia posady trenera. Posady, która w zeszłym sezonie była solą w oku Knicks. Do boju stanęli: - David "Serce" Blatt - Frank "Rozum" Vogel - Jeff "Szaleństwo" Hornacek - Kurt "Jebana zakała i Judasz w jednej osobie" Rambis Kolędnicy i klakierzy głosili, że ten ostatni pomiot Szatana, będzie piastować to stanowisko po zwolnionym ze służby Dereku "6. Nie cudzołóż" Fisherze. Wierni domagali się kogoś z pierwszej dwójki, a z tego co czytam po kamiennych tablicach ten trzeci nie był godny ich zaufania. Mi osobiście serce podpowiadało Blatta. Niesłusznie zwolniony z Cavlaiers przez LeBrona Jamesa nie mógł pokazać w pełni tego co mógł. Podpisywał cyrograf na młodą ekipę, a dostał samego Piłata z kolegami. Do tego był serdecznym znajomym Steve'a Millsa zasiadającego po prawicy Jaxa. Rozum podpowiadał Vogela. Zaprawiony w bojach trener nie znalazł uznania w oczach Legendy. Porzucony na pastwę losu z miejsca stał się obiektem zainteresowania Knicks. Obrona byłaby ustawiona perfekcyjnie. Jednak czy to naprawdę taki dobry rzemieślnik? Legenda pomyliła się z Rickiem Carlislem. Jeff miał być zasłoną dymną, a okazał się wyborem ostatecznym. Pokazał w upadłych "Suns" jak powinno się prowadzić zespół skazany na porażkę. Późniejsze knowania jego zwierzchników zaprzepaściły jego starania. Jak donosi Ewangelista Elwood oraz kronikarze zza wielkiej wody może to się udać. W jednym z wywiadów Jeff "wróć na ławkę" Van Gundy szepnął słówko o tym, że niekoniecznie muszą być teraz grane trójkąty. Niech przypomną sobie dziadki jak wykorzystywał Czajnika Fraja i w to miejsce wstawią absolut z Łotwy. Ta szmata bez czci i wiary Rambis niech spłonie w ogniach piekielnych. Kurt jeżeli to czytasz to umrzyj kurwo na syfilis. Doczekać się nie mogę nowego sezonu, sposobu prowadzenia zespołu oraz wykorzystania elementów. Pytanie czy naprawdę Jeff dostanie wolą rękę czy też będzie pod batutą Jaxa. Czekam na dobór asystentów, gdyż wówczas będzie wszystko jasne. D-Fish miał również iść swoją drogą (połowa asystentów była do Jaxa, a druga połowa z OKC) i nie zaszedł daleko. To wielka niewiadoma. *dałem z gwiazdką bo jeszcze nie wiadomo czy to jest już klepnięte. Jak Jeff złoży podpis krwią na dokumencie wówczas będzie można przestać myśleć o tej gwiazdce. Jak o obronie Jamesa Hardena. Usiądźmy #Draft Nie ma w tym roku picków ani w pierwszej rundzie (bądź przeklęty Bargniani) ani w drugiej rundzie draftu. Pomimo to delegacja pojechała na drafty kombajny. Mills, Rambis oraz człowiek, który wypatrzył Porzingisa. Po świętych korytarzach krążą plotki o chęci pozyskania wyboru w 2 rundzie. Czy żegnamy się z Jose i jego kontraktem? AMEN - dla satanistów słuchających Comy i Jelonka - niech się stanie. Nasz pick przypadł w udziale koślawym Raptors, a nie Nuggets. Wielka szkoda, bo gdyby Denver wybrało fajnego grajka, to mógłbym zaczynać każdy post skierowany do Lewego Biodra Smoka słowami "nie ma za co" Od 2017 Knicks posiadają już WSZYSTKIE SWOJE picki w 1 rundzie. "Dźwięk dzwonka. Proszę uklęknąć" #Skład/Salary Zakontraktowani na obecny sezon to: - Carmelo "Wyszydzany" Anthony - 24,5 mln - Robin "Lepszy" Lopez - 13,2 mln - Jose "Idź Precz" Calderon - 7,7 mln - Kristaps "Nasty Sexy Stuff" Porzingis - 4,3 mln - Kyle "Maskotka" O'Quinn - 3,9 mln - Jerani "Rambis mnie blokował" Grant - 1,6 mln - Tony "Joker???" Wroten - 1 mln (niegwarantowany) Posiadający opcję zawodnika: - Arron "Przez syf z Rambisem pewnie odejdę" Afflalo -8 mln - Derrick "Nie jadę do Chin z Bennettem" Williams - 4,5 mln Pozostają do podpisania z przyszłego roku: - Kevin "Idź w cholerę" Seraphin - Langston "Musisz zostać!" Galloway (zastrzeżony) - Lance "Najlepszy obrońca obwodowy w Knicks" Thomas - Lou "Bez włosów to już nie fun" Amundosn - Cleanthony "BANG BANG" Early - Sasza "Miałem Sarapovą i nie poruchałem" Vujacic" Posiadane prawa: - Willy Hernangomez (36 pikc od 76ers 2015) - Louis Labeyrie (57 pick od Pacers(?) 2014) Maximum Cap Space: $30,372,607 Projected Cap Space: $28,591,197 Nie będę ukrywać, że chcę by został Williams. Z ławki daje iskrę do szybszej gry i na tym etapie upatrywałbym w nim kogoś pokroju Geralda Greena z PHO Jeffa. Ale to tylko pobożne życzenie. Afflalo dał dużo dobrego i też złego. Jest obrażony na organizację i pewnie odejdzie. Zatem pozostaje dziura do załatania na SG, ale o tym za chwilę. Do teo chciałbym by za sensowne pieniądze przedłużyli Gallowaya oraz jak się da Thomasa. Reszta wolnych agentów może odejść w cholerę. Z gwarantowanych ludzi pozbyłbym się oczywiście Jose. Reszta zostaje. Niektórzy pewnie by oddali też O'Quinna, ale robi dużo dobrego w szatni, wiec za taką cenę z ławki jest ok. Plotka głosi, że Knicks już podrzucili kilka srebrników Hernangomezowi by ten przeniósł się do USA i porzucił Real Madryt. Zespół z Hiszpanii dwukrotnie zabiegał o przedłużenie młodego centra, lecz ten odmówił. Aż tak wierzą w jego talent i rozwój? Interesujące. Nie dozwolone są kontrakty na tym poziomie sezonu więc jego agent wyparł się wszystkiego i nabrał wody w usta. Woda może zmieni się w wino i młody zawita do Knicks. To dobry kumpel #ŁotyszaMVP, gdyż grali razem w Sewilli. Do tego jego brat zgłosił się do draftu i w mockach palsuje się gdzie pod koniec pierwszej 30 z tego co sprawdzałem. Lousi brał udział w lidze letniej rok temu, ale morza czerwonego nie podzielił na pół. Wstańcie i przekażcie sobie znak pokoju #Pierwsza piątka i rezerwowi PG - Grant/Jose/Wroten SG- ????/Galloway SF- Melo/Williams/Early PF- Porzingis/O'Quinn C - Lopez/Hernangomez* Jak widać dziura wieje na SG. Mówi się o chęci zaproponowania maksymalnego kontraktu dla Batuma. Ja jestem jak najbardziej za jednak sądzę, że zostanie w Szerszeniowie pod czujnym okiem dobrego wujka Kucia. Z chęcią poznam inne propozycje jakieś fajnej dwójeczki dla Knicks. Beal? Za szklany jak dla mnie, ale to chyba jedyny sensowny wybór. Fournier? Nie robi na mnie wrażenia nic a nic. Allen Crabbe mi jakoś chodzi po głowie. Zastrzeżony i niby z ławki w PTB ok, ale co by się stało gdyby nagle dostał się do s5? Kent Bazemore pewnie zostanie w Atlancie. Erick Gordon? szanujmy się i wolałbym już Beala i jego kontuzje. Jakoś nie ma DeRozana w tym spisie... Miała być pogoń za PG również, ale to już trochę ucichło. Conley chyba przestał się liczyć. Rondo to ponury żart, ale mam nadzieję, że znajdzie zatrudnienie. Ja stawiam na Granta. Czemu Grant na pierwszym palnie? Bo jest młody i głody gry. Rambis kisił go na ławce, a teraz zamiast tańczyć z gwiazdami zaszył się w klasztorze i pod czujnym okiem innowiercy Mahmouda Abdul-Raufa ( u tego samego o którego była wojna na tt kiedy Jax napisał jego nazwisko oraz Stefana Kurrę w jednym zdaniu). Co ćwiczy? A rzut, czyli to czego mu brakowało. Ma ciąg na kosz, niezłe wykończenie i lubi uruchomić szybki atak. Brakowało tylko tej trójki, którą teraz szlifuje. Porzingis przebywa na Łotwie i tam też został wytypowany trener by wzmocnić go wydajnościowo. Jednym słowem młodzież nie wali w c***a i bierze się do pracy. Ciekawi mnie jeszcze Wroten, który może, ale nie musi okazać się Jokerem w rękawie Jeffa. Z jednej strony walił prawie 4 starty na mecz. Jednak może MSG oraz klimat zasieją w nim ziarno wiary i odjedzie od pogańskich kultów. Melo robi dobrą minę do złej gry. Miał udany tamten sezon i pokazał, że potrafi dzielić się piłką i nawet bronić. Oby nie zapomniał tego robić w tym sezonie. Optował za Blattem, ale dostał Jeffa. Zobaczymy jak poradzi sobie w szybszej koszykówce, bo chyba do tego te wszystkie zmiany zmierzają. Co do wymian nie mam pojęcia kogo i za co można oddać. Jose za pick w 2 rundzie jak najbardziej tak. Kwiatki (he he he) w stylu Lopez za Dwighta Howarda + pick w 1 rundzie puszczam pomimo uszu jak psalm niewiernych. Melo ma klauzule i nie ma Rambisa więc pewnie ten sezon jeszcze nerwowo wytrzyma. Z ciekawości i zawziętości. Gdyby znalazł się chętny na O'Quinna Phil pewnie by go oddał, a ja bym płakał w poduszkę jak za Shumpertem. I marzy mi się Pau Gasol jako mentor dla Łotysza, ale to też nie realne. I tak to się przedstawia. Mam nadzieję na dobry sezon bez, żadnych kontuzji czy postrzałów w kolano. Chce widzieć rozwój Kristapsa, wolną rękę Jeffa w prowadzeniu drużyny, poprawę rzutu u Granta i więcej jego minut, Melo jako lidera (morda zazdrośnicy) i tak dalej i tak dalej. Idźcie w pokoju Knicksusa! Dolanowi który się nie wtrąca niech będą dzięki! Once a Knick, Always a Knick! Edytowane 19 Maja 2016 przez Przemek_Orliński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Nasz pick przypadł w udziale koślawym Raptors, a nie Nuggets. Wielka szkoda, bo gdyby Denver wybrało fajnego grajka, to mógłbym zaczynać każdy post skierowany do Lewego Biodra Smoka słowami "nie ma za co" Masz błędną informacje - Nuggets mają pick(via Knicks) a Raptors(via Nuggets), poza tym fajne podsumowanie aktualnego stanu posiadania http://www.nydailynews.com/sports/basketball/knicks/nba-draft-lottery-knicks-nets-don-picks-article-1.2639845 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Dzięki za info z tymi pickami. LBS będzie często pozdrawiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Hornacek i trojkaty ? troche klapa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Hornacek i trojkaty ? troche klapa. Widziałeś córkę Hornacka? Trójkąty wyssała z mlekiem ojca Co do autora - jakie są wsze aspiracje o czcigodni? Szczytem waszych marzeń skrytych jest lizać miejsce ósme niczym somalijczyk ziemię, na której miesiąc temu ktoś piwo rozlał? Li ambicje Wasze są wyższe, wszak w rundzie drugiej dutkami dzielą a i czirliderki wygolone bardziej to dla oka łaskawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Widziałeś córkę Hornacka? Trójkąty wyssała z mlekiem ojca Co do autora - jakie są wsze aspiracje o czcigodni? Szczytem waszych marzeń skrytych jest lizać miejsce ósme niczym somalijczyk ziemię, na której miesiąc temu ktoś piwo rozlał? Li ambicje Wasze są wyższe, wszak w rundzie drugiej dutkami dzielą a i czirliderki wygolone bardziej to dla oka łaskawiej. Bez kozery powiem pińćset! Jak napisze, że mistrzostwo to będzie śmiech. Jak napiszę,że PO to dam siebie wystawie na próbę. Wszystko zmierza do tego, że będzie nowy system i na to pitrzeba czasu. Do tego są braki w składzie i na razie trudno mi jest afiszować się z wyrokami pełnymi pychy i fanatyzmu. Pokora matką sukcesu. Jak będę znać skład asystentów oraz uzupełniony skład wówczas powrócimy do dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharif Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Znienawidzisz Hornego przed końcem przyszłego sezonu. W to możemy z Elwoodem wejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Gorzej od Rambisa być nie może. Wiec jest to jakiś progress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzik jest dziki i wygląda jak sarenka. Przyjdzie grudzień i znowu dupy dostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 ho k****, lamblii dostał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 gdzie nie wejde do tematu jakiejkolwiek druzyny to ciagle ta sama mantra: "bedzie kasa w tym off season do wydania whoaaa to sie napakujemy elo" Durant prawie napewno zostaje w OKC. wyglada na to ze najwieksze kaski beda z wysmiewanej Atlanty: Teague, wasaty Bejzmore, Horford. SAS jakich znamy przestaja istniec, kasy beda mieli w opor. nei macie wrazenia ze poleca maxy z pupy bo klasowych graczy brak a do wydania bedzie morze kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzik jest dziki i wygląda jak sarenka. Przyjdzie grudzień i znowu dupy dostanie fake, to nie cassius clay wiszę Ci orzeł browara to niech będzie ewentualne dodatkowe 3 - o to, że Suns w 16/17 będą in plus w wygranych z New Łotysz Knicks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Jako ludzie sukcesu pójdźmy o krok dalej. Zamiast tych 4 browarów załóżmy się o butelkę wódy na myszach, albo czystej? Deal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Deal, że moje piaski pustyni zatrą Twoje pory z New Yorkera Cassius jest zadowolony z "przybycia" Hornego. Kiedy oficjalny podpis na druku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 mogę się o Baryły założyć jbc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inVad3rrr Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jeff w NYC, tego jegomościa kompletnie się nie spodziewałem Po cichutku liczyłem na Vogela,który z Jose i Sashy zrobił by najlepiej broniący backcourt w NBA. Albo przynajmniej próbowałby Jednak pod batutą Hornacka, już jeden obwodowy z bałkanów zapracował sobie na syty kontrakt w Miami. Czyżby to był kolejny chytry plan Jaxa - zrobić z Sashy gracza ocierającego się o nominację do All-Star Game ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jeff w NYC, tego jegomościa kompletnie się nie spodziewałem Po cichutku liczyłem na Vogela,który z Jose i Sashy zrobił by najlepiej broniący backcourt w NBA. Albo przynajmniej próbowałby Jednak pod batutą Hornacka, już jeden obwodowy z bałkanów zapracował sobie na syty kontrakt w Miami. Czyżby to był kolejny chytry plan Jaxa - zrobić z Sashy gracza ocierającego się o nominację do All-Star Game ? To jest jakaś prowokacja, czy Ty tak na poważnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Sasha się nie potrafił nawet o Sharapovą ocierać, co dopiero o ASG Najlepiej broniący backcourt? Sparować Steve`a "teakwondo 7 dan miyagi stuff" Blake`a z Jamesem "snickersa rano nie zjadłem" Hardenem. 3 minuty gry, flagrant za foul na swoim za brak motywacji i obrona przed resztą zespołu w wykonaniu mijagiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 23 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 mogę się o Baryły założyć jbc Przeoczyłem Nie zakładam się już, bo nie chce popaść w jeszcze większy alkoholizm i naciągać Cię na koszty Chyba, że inny fan chce bronić honoru drużyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Nie kłócą się o wpierdol, tylko 3 osoby, które znają się z reala szukają pretekstu to picia wspólnie piw. Aha. Panowie, nie musicie szukać pretekstu, żeby się napić. Jesteście alkoholikami. Melo niby jara się, że Hornacek dostał pozwolenie żeby grać swoim systemem ofensywnym. Porzucenie trójkątów to zawsze dobra wiadomość i zakładam, że wszyscy którzy przyjechali na interview do NYC powiedzieli na wstępie, że oni w Big Apple bardzo chętnie ale niech Jax spierdala ze swoimi trójkątami bo gdyby którykolwiek poszedł na ustępstwo to już byśmy o tym wiedzieli. Zobaczycie, że największym błędem Hornacka w Phx było nie spi****lenie z Arizony po tym, jak sprowadzili mu jebanego raka Brandona Knighta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi