Skocz do zawartości

Pop

Iwo

Rekomendowane odpowiedzi

to przeczytaj poprzednie posty

niema tam nic ciekawego

Pop jest zakładnikiem swoich koncepcji

ma tak ułożony skład styl i playbook że nie da rady sobie odkręcić tego w serii

zawsze nadrabiał konceptem w stosunku do siły talentu i atletyki

często gęsto gwizdki szły w przeciwną stronę i trzeba było z tym zyć...

pozycje były i taktycznie nieźle to wyglądało

mecze przegrano poprzez nietrafienia z czystych pozycji i nie wygrywania tych piłek fifty fifty

często wygrana drużyna po prostu ma tych parę parterowych piłek więcej

nawet w amatorskich ligach wiedziałem że przegramy jak biodrowe piłki lub zbiórki odbite od parkietu wpadały w łapy przeciwnika....

z całym szacunkiem tego Pop nie miał jak zmienić....

a dla takich sytuacji podpisano Westa który wcześniej to zabierał innym...

dodatkowo przez cały sezon sędziowie strasznie karcili Westa wygwizdując mu wszystkie apteki świata

zawsze były złe gwizdki lub pewna "moda"

Pistons mogli do czasu obijać Jordana

nie było to normalne

potem Jordana i Bulls wzięto pod parasol ochronny

spytajcie fanów Bulls Jazz SSS

potem niesamowite serie były pod Lakers

Kings to żart a łokcie Shaqa vs Mutombo broniący prawidłowo to druga anomalia

parasol i star bonus dla LBJ był normą...mógł robić kroki

Jordan też

LIGA ZAWSZE MIAŁA FAV I ANTYPATIE

OKC vs spurs jakoś mnie nie dziwi

GSW teraz też

ze spurs najwięcej mógł Bowen... jeumu też na za dużo pozwalano

nie lubię podwójnych standartów

WKURZAŁEM SIĘ choć nie kibicowałem.... wychowaniu Sheeda za byle gówno technik.. na każdym etapioe kariery

Lambeer mógł duuuużo więcej

Shaq mógł łokieć wsadzić

Green dziś stawia zasłonę jak chce a za chwile gwizdzą przeciw OKC dużo lżejszą 

dużo tego było....nie tylko anty spurs

oczywiście fani ekip z bonusem nigdy tego nie przyznają

Edytowane przez ignazz

Nawet bez tej wiedzy mogę ocenić efekt końcowy.

Zresztą zaraz chyba dojdziemy do argumentu z onetu ,,sam zdobądź 5 mistrzostw i dopiero zacznij krytykować", a potem już prosta droga do kwestionowania samej idei forum o NBA (jedzeniu/filmach/polityce). 

Nawet bez tej wiedzy mogę ocenić efekt końcowy.

Zresztą zaraz chyba dojdziemy do argumentu z onetu ,,sam zdobądź 5 mistrzostw i dopiero zacznij krytykować", a potem już prosta droga do kwestionowania samej idei forum o NBA (jedzeniu/filmach/polityce). 

Efekt końcowy tak, ale z c***owej mąki nie będzie zajebistego chleba. 

Więc tutaj sam piekarz nie musi być winien iż ten chleb nie smakuje elegancko. Bo wyrabiał ciasto jak należy, dał soli tyle ile trzeba, trzymał odpowiednią konsystencję i dał wyrosnąć i w odpowiednim momencie wsadził  do pieca.

Mąka się zepsuła czy ki uj? 

powtarzam sie tak jak w slynnym sucharze o pilicjancie ktoremu trzeba wszystko powtarzac dwa razy

kubbas poziom dyskusji sam sprowadziles do takiego poziomu roznymi cytuje ciebie - qrwami , wpierdolami , sore loserami i tp. ja sie dostosowalem .

no pewnie ze sa slabi, wg mnie kazdy jest pod koszem slaby z tym co ma Oklahoma zwlaszcza jesli Adams bedzie gral tak jak gra, ale jezeli dostajesz w pizde na tablicach, nie mozesz zapobiec Westbrookowi i Durantowi, to mozesz sprobowac odbic sobie po 2 stronie parkietu i wejsc z Okc w strzelanine albo przynajmniej sprobowac zmienic match upy, czego Pop nie zrobil

sa slabi wiec proponujesz aby stali sie jeszcze slabsi ,(leonard na 4 ) to twoj pomysl , dodatkowo lma na 5 (czyli  adams broni go caly czas), i proponujesz strzelanine bez obrony bez zbiorki  z westbrookoiem i durantem ,  to dosyc extrawagancki pomysl., mysle ze zaden mecz nie bylby otwarty do konca.

problem zaczynal sie w 4q bo jedyne co Spurs mogli sobie wypracowac co potwierdzasz swoim postem i jedyne co Pop im pomogl zalatwic to ciepanie z poldychy, i to glownie mam pretensje, Pop jest taki zajebisty to odpal sobie stary mecz 3 bodajze finalow Lakers Celtics jak zareagowal Phil na indolencje Lakers w ataku w 4 kwarcie, jak trenerzy improwizuja w takich sytuacjach

obaj lekko dali dupy, dupy to dal system Popa nic nie potrafil wymyslec na defensywe Oklahomy, Aldridge sam cala serie na siebie pracowal, Pop mu nic nie pomogl, ballmovement lezal, gdyby nie przeblyski Parkera Aldridgea to by bylo jeszcze gorzej

moze sie zdecydujesz , te cytaty dzieli jeden dzien , moze ktos ci sie wlamal na konto ???

lma dostawal open j , dodatkow byl bardzo dobrze karmiony na lowblocku i mogl grac na poscie , czyli gral dokladnie to co najlepiej umie , poprostu aldridge nie sprostal zadaniu ,dal dupy w jaki sposob trener mialby ulatwic mu bardziej gre ??? przesuwajac go na 5 zeby bronil go adams LOL , , pozatym to wlasnie odroznia b.dobrego pfa lma od best pf tima.

Phil mial jednego z najlepszych samograjow w historii tej ligii wiec to dimetrlnie zmienia postac rzeczy.

4 mecze toczyly sie  wlasciwie do ostatniej minuty a ty karzesz improwizowac trenerowi i wprowadzac zmiany.

mistrzBeatka, dnia 16 Maj 2016 - 21:59, napisał:snapback.png

ftak sie szykowal na golden state ze najbardziej wzmocnil sie pod dziura LOL, duncan miejscami wygladal jak zwloki przy adamsie
wogole co to za bzdura , nastapila zmiana pokoleniowa i to lma ma byc najwazniejszym wysokim , postawil slusznie na lma i leonarda , podobnie bylo kiedys ale skad ty to mozesz wiedziec ? na vine tego nie ma przeciez , robinson tez usunal sie w cien dokladnie jak duncan, i to aldridge ma byc the man a nie stetryczly tim. myslalem ze to oczywiste.

ale po co w ogole to piszesz? o co chodzi? czy ja pisalem ze nagle mial zdjac aldridgea? nie grac do niego? nie, kompletnie nie, ale wedlug mnie jechanie na gosciu ktoremu nie idzie i na jego jumperkach az do smierci bo moze mu nagle zacznie wpadac to nic innego jak tylko indolencja trenerska

staralem ci sie wytlumaczyc po twoim poscie w ktorym sugerowales wiecej zwlok tima:

Pop zawalil w momencie gdy szykowal sie caly sezon na Golden State, pajacowal glupimi zagrywkami nie graniem Duncanem, 

jeszcze to:

rzuciles teza ze Westbrook NIC nie ugra a teraz probujesz sie obronic w smieszny sposob

jeszcze raz to samo ci napisze , ekipe z dwoma typami z top 5 rozliczam z pierscieni , jesli dla ciebie ich sufit to final konferencji, to troche inaczej rozumiemy pojecie wygrywanie

Troche zaczeliscie przesadzac panowie, Pop nie jest winny wjebania tej serii, ja po prostu wymagalem od niego wiecej 

to ty dzien wczesniej:

Co mnie takze rozpierdala to jakim sore loserem jest, te jego wywiady to juz dawno sie zrobily bucowate nie smieszne, to jak traktuje dziennikarzy, ale to jak wjebal ta serie jest po prostu epickie i bedzie skaza na jego legacy.

czy to jest oznaka choroby umyslowej ? masz rozdwojenie jazni? nie wiem po co wogole wdaje sie z toba w jakakolwiek dyskusje...

the point is , 4 mecze otwarte wlasciwie do konca , a w spursach nie mial kto wziac galy pod pache i skonczyc kilka possesion pod rzad, niestety braku skilla zaden trener nie przeskoczy.

Edytowane przez mistrzBeatka

A jesli nie znasz techniki robienia i jaka była mąka użyta to jak ocenisz jakość nie znając tych mozliwości?

W samym robieniu chleba jest kilkanaście wątków, na które trzeba zwracać uwagę, a i tak nie ma gwarancji na idealny chleb. Onetowym jest właśnie argumentowanie "nie muszę wiedzieć, co trzeba zrobić - oceniam efekty". Albo korporacyjnym, tam lubią patrzeć na efekt, nie na drogę przebytą.

Generalnie mowa trawa z prawa, mowa trawa z lewa, murawa się rozrasta ale ją olewam.

sa slabi wiec proponujesz aby stali sie jeszcze slabsi ,(leonard na 4 ) to twoj pomysl , dodatkowo lma na 5 (czyli  adams broni go caly czas), i proponujesz strzelanine bez obrony bez zbiorki  z westbrookoiem i durantem ,  to dosyc extrawagancki pomysl., mysle ze zaden mecz nie bylby otwarty do konca.

stali by sie moze i jeszcze slabsi w obronie ale za to mieliby wiecej opcji w ataku, warto bylo sprobowac chocby na 2 minuty, tak samo warto bylo sprobowac zagrac 2 minuty Simmonsem zobaczyc jak bedzie kryl Duranta, tak samo Pop nie mial odpowiedzi na switche Oklahomy w obronie, zobaczymy co Kerr wymysli

moze sie zdecydujesz , te cytaty dzieli jeden dzien , moze ktos ci sie wlamal na konto ???

cytat o tym ze jedyne co Pop mu zalatwil to ciepanie z poldychy to krytyka Popa, ironia, bo ciepanie z poldychy gracz taki jak Aldridge moze sobie wykreowac sam kiedy chce i jak chce, ja oczekiwalem jakichs pindownow, zaslon bez pilki, Aldridge jak dostawal pilke na post to byl to high post

lma dostawal open j , dodatkow byl bardzo dobrze karmiony na lowblocku i mogl grac na poscie , czyli gral dokladnie to co najlepiej umie , poprostu aldridge nie sprostal zadaniu ,dal dupy w jaki sposob trener mialby ulatwic mu bardziej gre ??? przesuwajac go na 5 zeby bronil go adams LOL , , pozatym to wlasnie odroznia b.dobrego pfa lma od best pf tima.

Phil mial jednego z najlepszych samograjow w historii tej ligii wiec to dimetrlnie zmienia postac rzeczy.

4 mecze toczyly sie wlasciwie do ostatniej minuty a ty karzesz improwizowac trenerowi i wprowadzac zmiany.

ja nigdzie nie pisze ze to jest pewnik ze to by zadzialalo, ale warto bylo czegos sprobowac, Pop widzial przez cale spotkania ze niezbyt sobie radza z obrona OKC, smiejesz sie z Aldridgea na 5, mozliwe ze byloby jeszcze gorzej ale wyciagniecie Adamsa z pod dechy i Kawhi na 4 mozliwe ze otworzylyby sie driving lanes, line up z 1 wysokim moze poprawilby ballmovement, warto bylo sprobowac a mi tylko o to chodzi, o to ze Pop nawet przez chwile nie probowal w tej serii improwizowac

Tak Phil mial jednego z najlepszych samograjow all time, ale jak nie wiesz przypomne ci, Lakers mieli problem z defensywa Celtics w fianalch w 4 kwarcie, Phil chyba w ostatnich 5 minutach dal Kobemu i Fisherowi grac pick and rolla miedzy soba small-small, zadzialalo to raz potem drugi zagrali to z 5 albo 6 razy dzieki czemu wyciagneli ten mecz

staralem ci sie wytlumaczyc po twoim poscie w ktorym sugerowales wiecej zwlok tima:

sugerowalem zmiany, nie mowilem ze mial grac Duncanem.

czy to jest oznaka choroby umyslowej ? masz rozdwojenie jazni? nie wiem po co wogole wdaje sie z toba w jakakolwiek dyskusje...

to okresle ci to inaczej, epickie jest to jak Pop robiac genialny rekord w RS stal i bezczynnie patrzyl nie podejmujac zadnych dzialan podczas serii jak odpadaja w 2 rundzie

the point is , 4 mecze otwarte wlasciwie do konca , a w spursach nie mial kto wziac galy pod pache i skonczyc kilka possesion pod rzad, niestety braku skilla zaden trener nie przeskoczy.

pewnie ze masz racje, nie przeskoczy, ale ja oczekiwalem jakiejkolwiek proby zmienia czegos, a nie walenia glowa w mur

nie wspominajac juz o tym ze to co grali w tej serii a to co grali w rs to zupelnie inna koszykowka

Tak Phil mial jednego z najlepszych samograjow all time, ale jak nie wiesz przypomne ci, Lakers mieli problem z defensywa Celtics w fianalch w 4 kwarcie, Phil chyba w ostatnich 5 minutach dal Kobemu i Fisherowi grac pick and rolla miedzy soba small-small, zadzialalo to raz potem drugi zagrali to z 5 albo 6 razy dzieki czemu wyciagneli ten mecz

A Jak Phil wyciągnął serię z Pistons ?

nie wyciagnal, ale w swojej ksiazce last season opisywal jakie adjustments probowal zrobic, chcesz to ci moge zacytowac albo poskrinowac, miedzy innymi przerzucal Kobego z Billupsa na Hamiltona i Princea probujac latac obrone

pewnych rzeczy sie nie przeskoczy to jest oczywiste, ale wy chcecie tutaj mnie przekonac ze Pop zrobil wszystko co mogl, nie, Pop stal z zalozonymi rekoma i czekal liczac ze sie sprawa sama rozwiaze

W 2010? Magic też przeciwko Bostonowi grali picki między Nelsonem a Carterem jeszcze w regularze. W PO ogólnie nie pamiętam, ale jako że Carter grał jak grał, to raczej nie miało to większego sensu. Piszę tylko jakby ktoś chciał dać za to order Philowi, bo chyba jednak korzystał z cudzego patentu :smile:.

Edytowane przez spabloo

nie wyciagnal, ale w swojej ksiazce last season opisywal jakie adjustments probowal zrobic, chcesz to ci moge zacytowac albo poskrinowac, miedzy innymi przerzucal Kobego z Billupsa na Hamiltona i Princea probujac latac obrone

pewnych rzeczy sie nie przeskoczy to jest oczywiste, ale wy chcecie tutaj mnie przekonac ze Pop zrobil wszystko co mogl, nie, Pop stal z zalozonymi rekoma i czekal liczac ze sie sprawa sama rozwiaze

No nigdy nikt nie zrobił co mógł bo zawsze można sobie wymyślić coś co można było zrobić i w teorii to ewentualnie zagra. Jesli grasz z LMA na 5 to kto wchodzi z ławki do pierwszej piatki?

Ogólnie to nie zauwazyłeś że Westbrooka w późniejszej fazie krył Parker węcej niż Leo?

Ławka była kompletnie outplayowana szczególnie jeśli tyczy to się dechy. Diaw i West nie potrafili nic ugrać, a byli tymi co powinni. Marian był ryzykowny i chciałbym być w sztabie w tej serii kiedy było rozważane jego wyjście.

Simmons skręcił kostkę i nie wiadomo czy to było coś poważnego/raczej nie/. Ale został wykluczony z grania

Trudno też łatać coś kiedy ma się mecz na styku. Patty trafia w meczu nr2 czy LMA trafia w meczu nr4 i teraz bysmy mieli inną rozmowę. 

Poczekam aż Pop napisze książkę :)

Myślę jednak że z takim bankiem informacji jakie mają drużyny NBA to każdy mogłby poprowadzić ekipę do mistrzostwa 

W 2010? Magic też przeciwko Bostonowi grali picki między Nelsonem a Carterem jeszcze w regularze. W PO ogólnie nie pamiętam, ale jako że Carter grał jak grał, to raczej nie miało to większego sensu. Piszę tylko jakby ktoś chciał dać za to order Philowi, bo chyba jednak korzystał z cudzego patentu :smile:.

Jesli nadal Curry będzie miał problemy z graniem na obwodzie to Donovan będzie obwieszczony geniuszem. Looknij co Spurs robili z Currym w tym jedynym wygranym meczu gdzie najwięcej rzeczy działało dla Spurs.