Skocz do zawarto艣ci

Smartfon dla Leposa

lepos

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra Pany jako, ze na forum mamy specjalist贸w od koszyk贸wki przez curling po medycyne na pewno znajda sie tez specjalisci jesli chodzi o telfony. Potrzebny mi jakis, bo moj stary LG G2 mini wyzion膮艂 ducha...

Chyba jest juz jakis stary temat o telefonach ale na 1 stronie nie bylo go, a ja zawziety nie jestem.

zaczaelem przegladac cos do okolo 800zl (tyle mnie kosztowal g2 mini). To bylo jakos wczoraj, dzis jestem na etapie do 1200. W tym tempie g贸ra pojutrze bede zastanawial sie miedzy flagowcami appla i samsunga.

Trzeba bylo powiedziec sobie basta i skierowac sie do najbardziej kompetentnego zrod艂a jakim wiadomo jest e-nba. ,Najchetniej przytulibym cos co ma 5 cali. 5,5 to juz za duze bydle. optymalne byloby cos 4.5 a 5 ale chyba o takie cos ciezko.

jakas godzine bylem napalony na honor 6, hujawiej p7 i p8 lite tez w sumie. z wiekszych moze lg g3 lub motorola x play kt贸ra poleca艂 mi kumpel. czesc z tych pozycji to miesci sie w przedziale tylko pod warunkiem zakup贸w allegrowych. wlasnie osobnym pytaniem jest jakosc tych telefonow, czy sa one faktycznie tym samym produktem co kupiony w mediaexpert.聽

Kiedy kupilem na allegro Lg optimus e 975 cos w tym stylu. szedl 2 miesiace z uk niby i przyszedl niesprawny. udalo mi sie odzyskac kase po jakims czasie i zastanwiam sie jak to wyglada z tymi bardziej "undergroundowymi'' zrodlami.聽

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Zara wyjdzie, 偶em maggywer, bo tylko w temacie o ci膮偶y mnie nei ma...

Pracowa艂em przez kilka miech贸w w GSM. Generalnie parametry na wylot znane, szuka艂em jakie艣 syfu dla siebie (jestem watpliwym zwolennikiem smartfon贸w). Wa偶na trwa艂o艣膰 baterii, jako艣膰 wykonania, aparat, jako艣膰 po艂膮cze艅, p艂ynno艣膰 w necie, generalnie ma mnie nie wkurwia膰

Galaxy s4 to pierwszy wyb贸r

Xperia Z1/Z1 Mini to drugi wyb贸r

Z1 testowa艂em 3 miesi膮ce i by艂em bardzo zadolony. s4 mam od 2 miesi臋cy i do:

po艂膮cze艅

my nba2k16

sms贸w, maili, pierd贸w internetowych

jest zajebista

do zdj臋膰 bardzo spoko, skoro nie musz臋 zooma robi膰 przy zdj臋ciach pindola i robi臋 "wow" na osiedlu

tylko pentagonu nie hakowa艂em z fona, ale wszystko przede mn膮

Odno艣nik do komentarza

Zara wyjdzie, 偶em maggywer, bo tylko w temacie o ci膮偶y mnie nei ma...

Pracowa艂em przez kilka miech贸w w GSM. Generalnie parametry na wylot znane, szuka艂em jakie艣 syfu dla siebie (jestem watpliwym zwolennikiem smartfon贸w). Wa偶na trwa艂o艣膰 baterii, jako艣膰 wykonania, aparat, jako艣膰 po艂膮cze艅, p艂ynno艣膰 w necie, generalnie ma mnie nie wkurwia膰

Galaxy s4 to pierwszy wyb贸r

Xperia Z1/Z1 Mini to drugi wyb贸r

Z1 testowa艂em 3 miesi膮ce i by艂em bardzo zadolony. s4 mam od 2 miesi臋cy i do:

po艂膮cze艅

my nba2k16

sms贸w, maili, pierd贸w internetowych

jest zajebista

do zdj臋膰 bardzo spoko, skoro nie musz臋 zooma robi膰 przy zdj臋ciach pindola i robi臋 "wow" na osiedlu

tylko pentagonu nie hakowa艂em z fona, ale wszystko przede mn膮

nagroda 'sedes roku' 聽i tak juz w Twoich rekach, maggajwer przy okazji tez nie zaszkodzi! czuje ze suns w 16/17 beda na tej samej fali wznoszacej!

Odno艣nik do komentarza

kupowania ajfona nie polecam, bo po kilku testach uznaem te marke za badziew, ktrym gimbusy chwala sie robi膮c zdj臋cia w lustrze, 偶eby by艂o wida膰 jab艂ko

Drogie, srednie parametry i delikatne jak fani cavs, kiedy ktos krytykuje jamesa

Zostaje samsung i sony

Ja osobi艣cie jestem niekompatybilny z samsungami, mam tak od 2005 roku kiedy to przez pomy艂ke kupi艂em ich fona, za to ich pralka mi s艂u偶y. Nie wiem dlaczego ale ich menu jest wkurwiaj膮ce, jak musz臋 co艣 pomajstrowa膰 zonie czy mojej mamie to krew mnie zalewa, ale je艣li kto艣 potrafi wsp贸艂pracowa膰 z t膮 firm膮, wowczas jest to naprawde 艣wietny zestaw

a sam ma Zk臋, mia艂em Z1 compact, mam teraz Z3 compact i je艣li nie wydarzy sie nic wielkiego d艂ugo pozostan臋 przy Sony

Bebechy ma kosmiczne, mega aparat (choc optyka troche srednia), pr贸bow艂em i naprawd臋 ci臋偶ko jest go zawiesi膰, przymula, ale ja mam milion aplikacji, kt贸rych uzywam non stop cenowo te偶 jest osiagalny dla zwyk艂ego usera z pensj膮 w okolicach sredniej krajowej (lub ponizej).

W okolicach 1200 kupisz Z1, mo偶e Z2, ja osobi艣cie preferuje compacty, bo telefony w okolicach 5" mnie m臋cz膮, lubie uzywac telefonu jedn膮 r臋k膮,

Odno艣nik do komentarza

Te偶 jad臋 na Z3 i tu z1 nie du偶o si臋 r贸偶ni.

Slinie si臋 powoli na z5 oczywi艣cie wi臋c doradzam soniacza

Dobry wy艣wietlacz dobry procesor i doskona艂y aparat.

Zalet膮 jest re偶 fajny pude艂kowwy zestaw s艂uchawek i dobra jako艣膰 muzy.

Ja gram w karty nba gdzie liczy si臋 szybko艣膰 reakcji dotyku i tu ciut za Apple niestety.

Bateria dobra tylko oczywi艣cie po jakim艣 czasie klapka od 艂adowania odpadnie i Microusb zacznie szwankowac.

Mnie pasi

Lg g3 gor膮co odradzam cho膰 kusilo laserowy szybki autofocus przetestowa膰.

Apple do dupy bo nie zainstalowa膰 mo偶na wielu darmowe aplikacji i k艂opot z rozbudowa pami臋ci.

Samsung nie jest z艂y bo ciut ta艅szy od Sony wi臋c zale偶y od preferencji.

Innych wynalazk贸w bym nie testowa艂.

Sony

Samsung

D艂ugo nic.

Lumia jak masz zabawki pod win

Apple jedynie jak masz wi臋cej urz膮dze艅 tego producenta.

Odno艣nik do komentarza

ostatnio szuka艂em telefonu do 8 st贸w, zrobi艂em ma艂y risercz i wszystkie (wi臋kszo艣膰) znaki na niebie i ziemi wskazywa艂y na p8 lite. ale jak zwi臋kszy艂e艣 bud偶et o 50% to na pewno dostaniesz w c*** lepszy telefon u偶ywany i pewnie w t臋 stron臋 bym szed艂 (zreszt膮 za ten hajs to chyba nowy s5 chodzi?)

Odno艣nik do komentarza

Bierz s5 neo, za oko艂o 900 powiniene艣 go wyrwa膰 (n贸wk臋). Sam mia艂em go bra膰, ale natrafi艂a si臋 okazja na 3miesi臋cznego s6 za 1200 z艂, tak wi臋c nobrainer.

Te wszystkie Huaweje, Honory, Xiaomi i inne chi艅skie marki maj膮 sens tylko przy okazji brania flagowc贸w, gdzie r贸偶nica faktycznie jest odczuwalna, a na smartfonach z p贸艂ki s3,4,5,6 (i inne z podobnymi bebechami) wynosi g贸ra 200 zeta wi臋c nie ma sensu tego kupowa膰.

A sony s膮 wgle usrane jak dla mnie, takie kanciaste, ale to zale偶y od preferencji u偶ytkownika oczywi艣cie.

Co galaxy to galaxy. (tak, jestem fanboyem)

Odno艣nik do komentarza

kupowania ajfona nie polecam, bo po kilku testach uznaem te marke za badziew, ktrym gimbusy chwala sie robi膮c zdj臋cia w lustrze, 偶eby by艂o wida膰 jab艂ko

Drogie, srednie parametry i delikatne jak fani cavs, kiedy ktos krytykuje jamesa

Zostaje samsung i sony

Ja osobi艣cie jestem niekompatybilny z samsungami, mam tak od 2005 roku kiedy to przez pomy艂ke kupi艂em ich fona, za to ich pralka mi s艂u偶y. Nie wiem dlaczego ale ich menu jest wkurwiaj膮ce, jak musz臋 co艣 pomajstrowa膰 zonie czy mojej mamie to krew mnie zalewa, ale je艣li kto艣 potrafi wsp贸艂pracowa膰 z t膮 firm膮, wowczas jest to naprawde 艣wietny zestaw

a sam ma Zk臋, mia艂em Z1 compact, mam teraz Z3 compact i je艣li nie wydarzy sie nic wielkiego d艂ugo pozostan臋 przy Sony

Bebechy ma kosmiczne, mega aparat (choc optyka troche srednia), pr贸bow艂em i naprawd臋 ci臋偶ko jest go zawiesi膰, przymula, ale ja mam milion aplikacji, kt贸rych uzywam non stop cenowo te偶 jest osiagalny dla zwyk艂ego usera z pensj膮 w okolicach sredniej krajowej (lub ponizej).

W okolicach 1200 kupisz Z1, mo偶e Z2, ja osobi艣cie preferuje compacty, bo telefony w okolicach 5" mnie m臋cz膮, lubie uzywac telefonu jedn膮 r臋k膮,

generalnie mam tak samo. Mozliwe ze sie skusze na ta z3 compact bo sie na ta chwile napaliem, a 4.5 to idealny rozmiar.聽

Na samsungi tez mam jakos alergie teraz mam zastepczy jakies galxy i mnie wkurza niesamowicie.

Chociaz obczaje jeszcze to co Qooniu poleca

powiedz jeszcze Joseph czy jest duza roznica miedzy z1 a z3 w uzytkowaniu;>?

Edytowane przez lepos
Odno艣nik do komentarza

Ja jako prawdziwy oldschool, trueschool i generalnie zajebisty School polecam w tej cenie BB Z10. Uzywam od roku- nie wymieni艂bym nawet na S7 kt贸rego mia艂em w r臋kach par臋 dni. Najlepsza klawiatura na ekranie dotykowym na rynku plus genialny hub. Je艣li korzystasz z miliona apel to odpada ale do neta, pracy, maili, yt itd. Bajka

Odno艣nik do komentarza

Lepos

Wymieni艂em na z3 bo mi syn rozwali艂 telefon i mia艂em okazj臋 wzi膮膰 z3 za podobn膮 cen臋 w ramach ubezpieczenia wi臋c skorzysta艂em

Czy widz臋 r贸偶nic臋?

Owszem

Ciut szybciej przetwarza dane, ma wi臋kszy wy艣wietlacz (cho膰 ja tego za zalet臋 nie uznaj臋), bebechy i aparat podobne, do gier i codziennego u偶ytkowania wg mnie s膮 bardzo podobne

Ma wi臋ksz膮 bateri臋 ale niewiele d艂u偶ej pracuje, bo wy艣wietlacz po偶era energi臋

Kupuj kt贸rego chcesz, tu ju偶 bardziej chodzi o cen臋, bo reszta to nie s膮 jakie艣 du偶e r贸偶nice

Odno艣nik do komentarza

tez potrzebuje pomocy jako ze nie siedze w temacie praktycznie w ogole, a zamierzam w niedlugim czasie zmieniac fona

powiem tak, teraz mam iphona 4 i nawet mi pasuje, ma calkiem fajne apki, internet przeglada sie dosc dobrze, klawiatura do pisania tez jest git, no i przede wszystkim odpowiada mi gabarytowo (nie lubie cegiel, lubie jak telefon miesci mi sie w jednej rece a dloni nie mam przesadnie duzych)

ogolnie jestem z niego zadowolony, dlatego myslalem nad iphonem 6 lub SE. nie znam sie zupelnie na samsungach i sonych ( samsunga ostatnio mialem lata temu jakiegos z klapka, jedyne co pamietam to to ze mial jakies dziwne menu ktorego nie ogarnialem po przejsciu z nokii, o sonych to calkiem nie mam pojecia ). Do tych nowych chinczykow w stylu huawei czy jakos tak to calkiem nie jestem przekonany, wole sprawdzone firmy

zalezy mi przede wszystkim na tym zeby sie dobrze pisalo, dobrze przegladalo neta gdzie wszystko jest czytelne (zakladki itp), jakimis fajnymi apkami tez nie pogardze ale to nie jest jakis mus, no i te gabaryty zeby nie byl za duzy

cena nie gra roli, co polecicie?

PS. fajnie by bylo jakby bateria trzymala mozliwie jak najdluzej nawet przy intensywnym uzytkowaniu, no i zeby aparat byl w miare przyzwoity

Odno艣nik do komentarza

Jak masz kas臋 na ajfona i ci pasuje, bo widz臋 偶e ma艂o b臋dziesz wykorzystywa艂 procka to bierz co Ci najbardziej sie wizualnie podoba

Przewaga sony czy samsunga jest ten sam/podobny 艣rodek za ni偶sza cen臋

Rozmiar to te偶 nie problem bo ka偶da z tym firm robi mniejsze modele dla takich jak my

Odno艣nik do komentarza

A ja nakurwiam na Lenovo A820 z Chin, kt贸ry kupi艂em od kolegi. U偶ywa艂 go 6 miesi臋cy, po czym zam贸wi艂 sobie Lenovo z Chin z wi臋kszym wy艣wietlaczem. Jak go kupowa艂, zap艂aci艂 za niego 400 z艂, ja odkupi艂em za 200. Bateria trzyma ca艂y dzie艅 z w艂膮czonymi non stop danymi kom贸rkowymi, czytaniem stron, 2h dziennie gadania. Zdj臋cia robi przyzwoite.

Nie rozumiem jak mo偶na wyda膰 na telefon wi臋cej ni偶 kilkaset z艂otych je艣li ten nie s艂u偶y do pracy. Kolega pracuje w Samsungu, u偶ywa telefonu cz臋艣ciej ni偶 laptopa poza prac膮, wszystkie obliczenia excelowe robi w telefonie i do tego potrzebne mu funkcjonalno艣ci najnowszych Galaxy, bo jest o wiele wygodniej. To rozumiem.

Lepos, pierdol konsumpcjonizm - kup sobie telefon, nie kupuj komputera.

Edytowane przez Findek
Odno艣nik do komentarza

A ja nakurwiam na Lenovo A820 z Chin, kt贸ry kupi艂em od kolegi. U偶ywa艂 go 6 miesi臋cy, po czym zam贸wi艂 sobie Lenovo z Chin z wi臋kszym wy艣wietlaczem. Jak go kupowa艂, zap艂aci艂 za niego 400 z艂, ja odkupi艂em za 200. Bateria trzyma ca艂y dzie艅 z w艂膮czonymi non stop danymi kom贸rkowymi, czytaniem stron, 2h dziennie gadania. Zdj臋cia robi przyzwoite.

Nie rozumiem jak mo偶na wyda膰 na telefon wi臋cej ni偶 kilkaset z艂otych je艣li ten nie s艂u偶y do pracy. Kolega pracuje w Samsungu, u偶ywa telefonu cz臋艣ciej ni偶 laptopa poza prac膮, wszystkie obliczenia excelowe robi w telefonie i do tego potrzebne mu funkcjonalno艣ci najnowszych Galaxy, bo jest o wiele wygodniej. To rozumiem.

Lepos, pierdol konsumpcjonizm - kup sobie telefon, nie kupuj komputera.

Dla mnie s膮 2 drogi. Albo ide w nokie 3310, nastawiam si臋, ze nie ma opcji wejscia w neta zrobienia zdjecia, nawigacji odebrania maila. po prostu telefon do smsowania i dzwonienia i wtedy czasami tu 聽trzeba pokombinowac w sytuacjach gdzie faktycznie smartfon by sie przydal. zalety sa tego takie, ze jest fc*** zaoszczedzonego czasu nie siedzisz z morda w telefonie, kobieta sie nie wkurwia, ze 1 co robisz rano to sprawdzasz co sie dzia艂o w nba po Twoim pojsciu spac. Kibel trwa kr贸ciutko. A o 艂adowaniu telefonu myslisz co tydzien.

2 opcja to miec cos w miare solidnego, zeby po 3 miesiacach uzytkowania jak sie urzadzenie troche zatka nie wkurwialo przy kazdym uzytkowaniu, by nie trzeba bylo nim rzucac po scianach. ale znowu zmarnowany czas na wiele bzdetow, ale tez spore uatwienie pewnych zadan.

Opcja, kt贸ra proponujesz jest dla mnie najgorsza. dokonywalem juz takich wyborow i z tel. i z kompem. I jesli nie one by poszly na smietnik to by mnie rodzice odwiedzali dzisiaj w psychiatryku. Generalnie jestem spokojnym czlowiekiem, ciezko mnie wkurzyc, ale mam jakos alergie na zmulon膮 elektronike.

Smartfon za 200 - 300 z艂 przyspozyl by mi wiecej wkurw贸w niz Houston Mirwirowi w tym sezonie.

jesli mialbym nie isc w konsumpcjonizm to tylko cos old fashion a nie chinskie gowno.

a ze jest uzalezniony od pewnych apek i generalnie wole siedziec na necie w tel niz kompie to sie chyba zdecyduje na聽

Xperie z3 compact. Joseph trafil proste w moje serce! (to nic ze budzet mi prawie o 100% skoczyl w gore...)

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie s膮 2 drogi. Albo ide w nokie 3310, nastawiam si臋, ze nie ma opcji wejscia w neta zrobienia zdjecia, nawigacji odebrania maila. po prostu telefon do smsowania i dzwonienia i wtedy czasami tu 聽trzeba pokombinowac w sytuacjach gdzie faktycznie smartfon by sie przydal. zalety sa tego takie, ze jest fc*** zaoszczedzonego czasu nie siedzisz z morda w telefonie, kobieta sie nie wkurwia, ze 1 co robisz rano to sprawdzasz co sie dzia艂o w nba po Twoim pojsciu spac. Kibel trwa kr贸ciutko. A o 艂adowaniu telefonu myslisz co tydzien.

2 opcja to miec cos w miare solidnego, zeby po 3 miesiacach uzytkowania jak sie urzadzenie troche zatka nie wkurwialo przy kazdym uzytkowaniu, by nie trzeba bylo nim rzucac po scianach. ale znowu zmarnowany czas na wiele bzdetow, ale tez spore uatwienie pewnych zadan.

Opcja, kt贸ra proponujesz jest dla mnie najgorsza. dokonywalem juz takich wyborow i z tel. i z kompem. I jesli nie one by poszly na smietnik to by mnie rodzice odwiedzali dzisiaj w psychiatryku. Generalnie jestem spokojnym czlowiekiem, ciezko mnie wkurzyc, ale mam jakos alergie na zmulon膮 elektronike.

Smartfon za 200 - 300 z艂 przyspozyl by mi wiecej wkurw贸w niz Houston Mirwirowi w tym sezonie.

jesli mialbym nie isc w konsumpcjonizm to tylko cos old fashion a nie chinskie gowno.

a ze jest uzalezniony od pewnych apek i generalnie wole siedziec na necie w tel niz kompie to sie chyba zdecyduje na聽

Xperie z3 compact. Joseph trafil proste w moje serce! (to nic ze budzet mi prawie o 100% skoczyl w gore...)

Ziomek, ale to nie tak.

Po pierwsze, nie wiem jak mo偶na 艣ledzi膰 NBA na telefonie. Pierwsze co robi臋 rano to zabieram laptopa, stawiam na pralce i stawiam co艣 jeszcze w trakcie ogl膮dania skr贸t贸w na 17 calach.

Po drugie, Lenovo kt贸ry mam to nie jest marka biedronkowa tylko naprawd臋 solidnej klasy smartfon, kt贸ry jest tani bo przyjecha艂 z Chin, nie ma w Europie przedstawicielstwa, serwisu, reklam, itp i dlatego m贸g艂 by膰 tani. Je艣li chodzi o parametry, to ten model ma 3 lata a ja nie mam najmniejszych problem贸w ! Najmniejszych ! Wszystko mi dzia艂a, nie zamula, wy艂膮czenie i w艂膮czenie do pe艂nej funkcjonalno艣ci trwa 10-15 sekund. Mam to szcz臋艣cie, 偶e tak sam model kolega zam贸wi艂 ma艂偶once, st艂uk艂a wy艣wietlacz wi臋c mam dodatkow膮 bateri臋 i w razie awarii mam zapasowe cz臋艣ci ;) Ale operuje nim ju偶 rok i zero problem贸w. To jest tak czy siak opcja ryzykowna.

Siostra i szwagier zawsze korzystali z flag贸wek. Zwykle najwy偶sze, dost臋pne Galaxy i Nokie. Teraz przed艂u偶ali艣my Umowy i ja wzi膮艂em bez telefonu, a oni tym razem o wiele, wiele ta艅szy Samsung A5. Zdj臋cia w zajebistej rozdzielczo艣ci, wystarczaj膮ce do robienia zdj臋膰 siostrzenicy i fotek z wakacji, internet zapierdala. Mam wreszcie por贸wnanie i wiem, 偶e dawa艂em si臋 dyma膰 kupuj膮c flag贸wki.

Edytowane przez Findek
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.