Skocz do zawartości

[East 1st Round] Zielone Skrzaty - Edyta Górniak

Elwood

Kto komu garnca złota postąpi  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Who is who?

• Hawks w 4
      2
    • Hawks w 5
      1
    • Hawks w 6
      13
    • Hawks w 7
      9
    • Celtics w 4
      0
    • Celtics w 5
      0
    • Celtics w 6
      7
    • Celtics w 7
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Smart na Millsapie to był genialny ruch Stevensa. Nikt nie mógł dać rady, a Smart dał, coś niesamowitego. Do tego dołożył swoje w ataku, w zbiórkach - był wszędzie. Jest 2:2 i zobaczymy co dalej. Co za mecz! 

Widziałeś staty Milsapa? 45/13/3/4 na świetnych %...

Troche przesada by twierdzic ze dał z nim rade :D

Nie wiem czy w 4 czy wczesniej bo ogladalem 4 i ot, ale millsap i punktowal 1/1 i potrafil sie zerwac mu z krycia na 3pt czy cut pod kosz, do tego rozrzucal na backdoory z post-up, akurat nie tym bos wygral ze smart siedzial na PM.

Wygral wycieraniem parkietu, 2 trojkami smarta z rzedu, cegleniem horforda i korvera of all people.

W sensie z 4q i ot bo co wczesniej to nie wiem.

Jakby nie bylo mozna polecic mecz. Bardzo fajnie sie oglada, publika w bostonie jak zwykle trzyma poziom. Ide spac.

Szczerze mówiąc myślałem, ze w 4 kwarcie to juz gorzej dla niego wyglądało. Muszę jeszcze raz to przejrzeć, bo wydawało mi się, że Smart robił naprawdę dobrą robotę i Sap musiał oddawać piłkę. Byłem prawie pewny, że na początku 4 kwarty Millsap miał już 40pkt, a tu widzę, że masz rację i nadal dobrze sobie radził.

Nic, idę spać, bo jeszcze czuję emocje. 

Jeśli przez wygraną Celtics mam uwalić typera to niech tak się stanie. Stevens jest niesamowity, pewnie będzie poza top3 głosowania na COTY,, ale walić to. Miszczunio i tyle.

Smart kozak, Bradley by takiego meczu nie zagrał imo. Zobaczymy czy to podtrzyma do końca serii.

Szacun też dla Jerebko, bardzo ważny element zwycięstw w TD Garden.

Jednak aż tak mi się wszystko nie pomieszało i Smart zrobił dobrą robotę. Co prawda nie krył go w całej 4 kwarcie(tak jak sobie ubzdurałem :grin:), ale od momentu jak Stevens rzucił Marcusa na Sapa, to ten drugi był 1-5.

Considering one of the buckets came after Smart left to help elsewhere, Millsap finished 1 for 5 with Smart as the primary defender.

http://www.masslive.com/celtics/index.ssf/2016/04/marcus_smart_paul_millsap_bost.html

Cg297kQUYAErgW_.jpg

W game 5 na pewno nie będzie to próbowane od początku, ale może znowu w późniejszych fazach jak Millsap będzie bardziej zmęczony. 

Dokładnie, Stevens na ten moment w PO daje taki impact jak żaden coach w tej lidze. Jak gwiazdy ligi wolne w ten offseason nie będą chciały iść do Bostonu to mają coś z głową. Durant jeśli OKC wyleci w 2nd powinien tam biec w podskokach.

Tez sie sklaniam do tego zeby Durant przyszedł dla dobra ligi i swojego do Bostonu. Dobra organizacja, swietny trener,  w zespole duzo swietnych nieegoistycznych rolsów (poza Thomasem :smile:). Washiington tez pewnie liczy na Duranta. Chyba dlatego wzieli Brooksa ale czy to nie jest akurat powod dla duranta zeby do Washington nie przychodzic :smile:. W OKC go z Westbrickiem już nie widzę. Moze mu sie dobrze z nim gra ale chodzi o to zeby mu sie dobrze z nim wygrywało a nie grało.

Edytowane przez marceli73x

Tez sie sklaniam do tego zeby Durant przyszedł dla dobra ligi i swojego do Bostonu. Dobra organizacja, swietny trener,  w zespole duzo swietnych nieegoistycznych rolsów (poza Thomasem :smile:). Washiington tez pewnie liczy na Duranta. Chyba dlatego wzieli Brooksa ale czy to nie jest akurat powod dla duranta zeby do Washington nie przychodzic :smile:. W OKC go z Westbrickiem już nie widzę. Moze mu sie dobrze z nim gra ale chodzi o to zeby mu sie dobrze z nim wygrywało a nie grało.

ostatnio w jakimś wywiadzie mówił, że nie jest zainteresowany Wizards.

czy to, co zrobil Smart z Millsapem, mozemy uznac za jeden z lepszych (wsrod PG/SG) defensywnych popisow w tym wieku? w historii?

Karol, nie p-dol. Smart zrobił lockdown na 5 posiadań piłki. Harden robi to na 3/4 sezonu i to ograniczając całą drużynę, a nie jednego Sappa. No chyba, że znowu kwerendami będzie strzelane i adv stats wykażą, że w 1989 roku, w 3 kwarcie, kiedy księżyc w nowiu...

Kolejne defensywne cyferki Smarta, za Forsbergiem:

Marcus Smart’s final line as primary defender: Hawks were 1-of-10 shooting, 2 points, 2 TO. (Baze 0-3, Korver 0-1, Thabo 0-1, Millsap 1-5)

https://twitter.com/ESPNForsberg/status/724418446432280577?ref_src=twsrc%5Etfw

Dzisiaj game 5, nie wiem czego można się spodziewać. Mam nadzieję, że Celtics wyjdą na 1 połowę, a nie tak jak w dwóch pierwszych meczach.