Skocz do zawartości

[East 1st Round] Zielone Skrzaty - Edyta Górniak

Elwood

Kto komu garnca złota postąpi  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Who is who?

• Hawks w 4
      2
    • Hawks w 5
      1
    • Hawks w 6
      13
    • Hawks w 7
      9
    • Celtics w 4
      0
    • Celtics w 5
      0
    • Celtics w 6
      7
    • Celtics w 7
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Ainge jakiś czas temu się obawiał co może pójść nie tak w PO i miał rację:

http://www.celticslife.com/2016/04/danny-ainge-fears-what-may-go-wrong-in.html

Nie ma odpowiedniej siły ognia, zwłaszcza jak straciliśmy Bradleya, który ma chyba najlepszą trójkę. Do tego znowu Celtics nie stawiają się w 1 połowie. :( Zobaczymy co Stevens wymyśli, ale kiepściutko to wygląda.

giphy.gif

Czy ktoś powiedział Melo za pick Nets który mają Celtics? Czy mi się przyśniło? 

Nie spodziewałem się, że po sezonie chodzisz taki uśmiechnięty ;)

A co do Melo to on może być liderem w kategorii największa dupa drużyny, choć i tutaj Sully ma chyba pierwszeństwo. Z niego żaden lider. On nadaje się grać właśnie u boku lidera. A na tego powoli wyrasta Thomas, choć on nigdy nie będzie takim liderem jaki konieczny jest contenderowi. Dodanie Melona powoduje, że znowu trzeba szukać lidera. To już lepiej zostać przy Thomasie, który naprawdę się solidnie rozwinął, także mentalnie. Tak samo nie widzę lidera w osobie Miłości z Ohio. Nie te jaja po prostu. Jak się mają wpakować w któregoś z nich z maksem to lepiej zostać z bandą rolesów, którą mają teraz i szukać dalej.

P.S. Melon ma prawo weta. A co jeżeli zgodzi się na wymianę i przejdzie do innego zespołu? W tym nowym zespole znowu ma to prawo? Czy traci je z pierwszą wymianą?

z Thomasem to bedzie się bujać max po pierwszej rundzie i IT jesli ma zostać to jako 6th man

ale jesli miałby z tym problem to poświecić go 

co do serii to nie wiem skąd te narzekania co prawdaw C's przegrali duża ilością pkt ale póki co przegrali dwa mecze na wyjeździe, nic u siebie nie są jeszcze na musiku

zobaczymy jak się pokażą w TD Garden, wlasny parkiet i publiczność moze być czyms co poderwie Boston

też liczę ze COŚ (nie wiem co, bo za dużo opcji nie ma) wymysli Stevens

Dechy Bostońskiego parkietu muszą sporo oddać swej mocy obecnym graczom Celtów.

To co odpierdzielili ostatniej nocy to katastrofa. Szczególnie Thomas nie wiedział co się dzieje jakby oberwał obuchem w łeb.

Nie udało im się nawet nawiązać walki i był widoczny brak werwy który jest potrzebny w playoff i przeciwko lepszym rywalom. Atlanta spokojnie skontrolowała sytuację i przy odblokowaniu Korvera pozamiatali parkiet.

Tak czy inaczej sądze , że jest możliwe wyciągnięcie serii na 2-2, a jeśli nie to czy Atlanta na tyle mocna aby rywalizować z Cavs?

Dechy Bostońskiego parkietu muszą sporo oddać swej mocy obecnym graczom Celtów.

To co odpierdzielili ostatniej nocy to katastrofa. Szczególnie Thomas nie wiedział co się dzieje jakby oberwał obuchem w łeb.

Nie udało im się nawet nawiązać walki i był widoczny brak werwy który jest potrzebny w playoff i przeciwko lepszym rywalom. Atlanta spokojnie skontrolowała sytuację i przy odblokowaniu Korvera pozamiatali parkiet.

Tak czy inaczej sądze , że jest możliwe wyciągnięcie serii na 2-2, a jeśli nie to czy Atlanta na tyle mocna aby rywalizować z Cavs?

W tamtym sezonie byli jeszcze mocniejsi a dostali sweepa z połamanymi Cavs z HCA, więc.. 

przy dobrych wiatrach moze dwa mecze ugraja ;)

To, że IT nie będzie 1 opcją contendera  nie oznacza, że ma koniecznie grać jako 6m.

Stevens wyciąga maxa z Celtów, ale brak mu klocków. Ainge może mu te klocki dołożyć w offseason, bo ma masę assetów. I chyba powinien to zrobić nawet ewentualnie ciut przepłacając.

jeśli nie ma być strzelcem to po co ma grać w s5? lepiej tam dać Smarta z lepsza obroną

Najlepsze jest to ze Atlanta wcale nie zagrała jakiegos bardzo dobrego meczu, mieli przestoj powyżej 5 minut gdzie nie mogli zdobyć punktu a mieli mase czystych pozycji. Ogolnie poza pierwsza polowa pierwszej kwarty tez sie meczyli. Gdyby Celtics nie grali takiej padaki to byla szansa ich dogonic pod koniec dugiej kwarty.

Sam Budenholzer mowil w wywiadzie chyba na poczatku 4 kwarty ,ze offense has to be better. 

Boston tak jak mowicie brakuje lidera  i firepoweru, ofensywa momentami jest tragiczna. Brak Olynyka i AB był bardzo odczuwalny, Bradley jest nie tylko najlepszym obronca w teamie ,ale i drugim strzelcem zespolu, 7 pkt po 1 kwarcie i 48 pkt Bostonu po 3 kwartach mowi samo za siebie. Jesli Amir Johnson jest Twoim najlepszym graczem w ataku to jest żle.

Jak na parkiecie są razem Smart i Turner albo Rozier i do tego nie siedzi Thomasowi to spacing jest tak zly ze zastanawiasz się czy Boston jeszcze kiedys trafi do kosza. Crowder tez bardzo slabo/ Nie chce usprawiedliwiac Thomasa ale ma naprawde ciezke zadanie by cos wykreowac w ataku. Sullingera bym wymienial w pierwszej kolejnosci bo ten facet jest po prostu za wolny i chyba nigdy nie bedzie chocby niezlym obronca, na razie gra bardzo slabe PO.

Boston widac ze walczy ,ale brakuje mu argumentow, miejmy nadzieje ze u siebie ta druzyna sie odmieni.

Kiedy wraca Olynyk?

To, że IT nie będzie 1 opcją contendera  nie oznacza, że ma koniecznie grać jako 6m.

Stevens wyciąga maxa z Celtów, ale brak mu klocków. Ainge może mu te klocki dołożyć w offseason, bo ma masę assetów. I chyba powinien to zrobić nawet ewentualnie ciut przepłacając.

Chciałbyś.

Olynyk chyba jest day to day, ale nie wiem czy on się przyda. Zależy czy zabierze ze sobą jaja czy zostawi w domu.

Smart za Thomasa nie może grać w s5, bo już gra za Bradleya. A poza tym, bez Thomasa w s5, to nie wiem, chyba 0pkt w 1 kwarcie by zdobyli. W ogóle Smart zawodzi w ofensywie. Nawet Rozier od niego lepiej wygląda(w ataku). Jak na moje oko to Marcus zatrzymał się w rozwoju. 

Pisałem podczas regulara, gdzie parę osób próbowało mnie przekonać, że Boston jest lepszy niż Atlanta, że Hawks są lepsi niż przed rokiem. Bronią świetnie, nie zatracili przy tym tego doskonałego dzielenia się piłką i tylko Korver można powiedzieć poszedł w dół, bo rok temu ten, nie oszukujmy się przeciętniak zagrał chyba nawet w ASG za swoje nieziemskie strzeleckie popisy,

Tak. Hawks są gotowi rzucić Cavs rękawice i zagrać z Nimi gorącą serie.

Ale Ty chcesz wyrzucić top10 (lekko licząc w tym sezonie) PG na ławkę. To nie jest jedynie ofensywny puncher, by go tak traktować. Nie jest też to kompletna tyczka w defensywie. Fajnie, że Smart świetnie broni, ale parowanie go w s5 z np Bradleyem (dokładając Crowdera) znacznie ograniczy ofensywę Cs niezależnie od tego kogo z gwiazd ewentualnie sprowadzą.

wiesz, lepsi od neigo grali z 2nd unit, może grac jako starter jak to takie wazne ale jak chce miec swoje possesions to musiałby grać praktycznie z ławką

co do obrony zależy kogo sciagną ale jakby miłabyć to ktoś jak Melo lub ktoś kto by miał odpoczywac w obronie to w obronie musza grać najlepsi 

poza tym IT chciał miec swoj zespół, wiadomo że C's nie beda 'jego" wiec jesli chcą jakoś pogodzić jego ego i sie go nie pzobywac to dobrym pomysłem jest pogranie z drugą piątką

Nie wiem skąd Thomas ubzdurał sobie, że może mieć swoj zespół, skoro jeszcze niedawno był rezerwowym, ale jeśli tak to te PO go skutecznie z tych morzonek wyleczą. Prawdopodobnie.

Nie wyleczą. 

Edit:

Obrazek, który ładnie przedstawia problem Celtics:

Spacing_bearbeitet.jpg

Edytowane przez Cloud

Dziś pierwszy mecz w Massechusetts. Osobiście jestem ciekaw, czy brak pełnego składu i ogólny brak podbudowania po 2 ostatnich meczach nie przeszkodzi w odzyskaniu formy i poprawieniu bilansu.

Mimo tego, że jestem fanem Lakers to trzymam kciuki za zielonych, bo zostali dość brutalnie potraktowani już na samym starcie - kontuzja, a ten pech może przyczynić się do porażki już w pierwszej rundzie.

Dziś w Boston'ie pewnie tak :grin::

727908604900-42-x-24-NBA-Arena-Canvas-Pr

Edytowane przez Raven2156