Skocz do zawartości

[East 1st Round] Zielone Skrzaty - Edyta Górniak

Elwood

Kto komu garnca złota postąpi  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. Who is who?

• Hawks w 4
      2
    • Hawks w 5
      1
    • Hawks w 6
      13
    • Hawks w 7
      9
    • Celtics w 4
      0
    • Celtics w 5
      0
    • Celtics w 6
      7
    • Celtics w 7
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich niezainteresowanych fazą PO. Z racji nudnego" sezonu entuzjazm przeniósł się na playoffs, dzięki czemu zakładanie tematów o swych ulubionych drużynach leży i kwiczy. Okla sama się zrobi, wystarczy wizytacja Rogera bądź Reallovera. Boston? Atlanta? Me cares

Pierwszy mecz dzisiaj o 1 w nocy czasu naszego. Pojedynek poukładanych defensywnie graczy Bostonu z wszechstronnym składem Hawks. Tyle frazesów. Konkrety?

W sezonie zasadniczym Atlanta wygrała rywalizację 3-1. Thomas rozjechał rozgrywających konkurencji w meczu pierwszym, w 2 spotkaniu Hawks byli skuteczniejsi z gry o przeszło 15%. Trzecie spotkanie to popis niemieckiej pantery, w czwartym zaś, rozgrywanym nie tak dawno (9 kwietnia) gracze Celtics zapomnieli wyjść na 4 kwartę niczym Heat w ostatnim meczu z Bostonem w 2 połowie. W ostatnich 5 minutach od stanu remisowego BC nie trafiło 6 kolejnych rzutów, Atlanta pchała gałę w pomalowane i Boston mógł zapomnieć o wygranej.

W Playoffs ostatni raz drużyny spotkały się w 2012 roku. BC wygrali serię 4-2, by następnie pokonać Sixers i w finale konferencji przegrać po dramatycznym ostatnim boju mistrzowskiego składu 3-4 z Heat.

Dzisiaj? Dzisiaj w Betlejem niewesoła nowina. Wszyscy zdrowi, Boston ostatnio grał skutecznie z tylu i potrafił punktować mimo przerw IT w punktowaniu seryjnym. Hawks? Obiecuję, w przyszłym sezonie zobaczę więcej, niż 3 spotkania tego zespołu. 

Wg mnie jednak atl faworytem.

Maja swietnych wysokich millsap mial kapitalny rok szczegolnie w d trener tez nie fajtlapa wiec stevens duzo tutaj nie nadrobi jesli w ogole cokoliwek.

sf bos to nie all-star poziom do tego wroclil wlasnie po kontuzji. 2 pg atl nie gorsza niz to co rzuci bos.

Hawks sie niezle matchupuja z bos i maja przewage parkietu dlatego stawiam na atl w 6.

Kluczowe dla losów serii z punktu widzenia Bostonu sprawy :

- w jakim stopniu Amir będzie w stanie ograniczyć podkoszowy duet Hawks( ja twierdzę że jego postawa będzie języczkiem u wagi przesądzającym o awansie Celtów)

- czy Thomas, przeciwko wyjątkowo niepasującym mu Hawks, pokaże że dobija do półki prawdziwych all starów tej ligi.

Ja bym widział jak najmniej Sullego przeciwko duetowi Sap/Horford - niech gwałci 2unit Hawks na deskach, a tamtymi do spółki z Amirem zajmie się ktoś z dwójki Crowder/Olynyk, a nawet Jerebko.

O resztę jestem względnie spokojny, jak Amir i Thomas dadzą radę i uda się ograniczyć Sapa to będzie dobrze.

Nawet nie wiem co napisać po tym meczu. Celtics znowu nie wyszli na 1 połowę. No nie można się spodziewać, że zawsze się odrobi. Chociaż było bardzo blisko, ale niestety Horford w pewnym momencie zdominował Celtów. Później jeszcze była ta pogoń pod koniec, ale niestety na darmo, bo Hawks załatwili sprawę i nie psuli FT. Swoją drogą w pewnym momencie Thomas mógł doprowadzić do remisu rzucając 3, ale oddał piłkę do Turnera - WTF??!! Chcesz być liderem, to oddawaj takie rzuty.

No nic, zobaczymy co dalej, zwłaszcza z AB, bo ta kontuzja wyglądała dość groźnie. Jak nie będzie mógł grać, to chyba jest po serii. :/

W nocy zasnąłem po 2Q i w sumie liczyłem, że podejmą walkę i się nie zawiodłem po nadrobieniu zaległości, ale sprawa z Bradleyem jest w cholerę przygnębiająca. Na 99% AB wypada z PO. :/

https://twitter.com/Marc_DAmico/status/721521500172521473

Not good: Brad Stevens says Avery Bradley "heard a pop" when he injured his hamstring during second half.

https://twitter.com/Marc_DAmico/status/721528881442922496

Marcus Smart has now twice said, "We lost a brother," regarding Avery Bradley. Sounds like these guys know he's unlikely to return to lineup

kurde bradley ma pecha, najpier wadea zamykal to mu bark wyskoczyl teraz to

szkoda bo gosciu jest psem w defensywie do tego jeszcze w ataku sie non stop rozwija

Wade nie zamykał, bo bark wyskoczył mu w serii z 76 i z Heat w ogóle nie zagrał. ;)

No niestety wg. Stvenesa "highly unlikely", że Bradley wróci w 1 rundzie. Teraz trzeba postawić na Roziera moim zdaniem, w defensywie powinien jako tako dać radę, gorzej w ataku. Generalnie teraz się zemści to, że Stevens olewał ogrywanie młodych w sezonie(nawet w blow-outach, kurde), bo tak naprawdę to może nawet Mickey by w tej serii się przydał, ale cholera wie co on potrafi. 

Edytowane przez Cloud

Wade nie zamykał, bo bark wyskoczył mu w serii z 76 i z Heat w ogóle nie zagrał. ;)

No niestety wg. Stvenesa "highly unlikely", że Bradley wróci w 1 rundzie. Teraz trzeba postawić na Roziera moim zdaniem, w defensywie powinien jako tako dać radę, gorzej w ataku. Generalnie teraz się zemści to, że Stevens olewał ogrywanie młodych w sezonie(nawet w blow-outach, kurde), bo tak naprawdę to może nawet Mickey by w tej serii się przydał, ale cholera wie co on potrafi. 

mowilem ogolnie

Edytowane przez Kubbas