falcao Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 trzeba konczyc chyba moja kariere w typerze, bo nic nie zre ;] nihuyah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 o cholera. Artlan w drugiej rundzie mnie srogo pocisnął. Nasz korespondencyjny pojedynek nabiera rumieńców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 z 2 na 10. co mniie podkusilo zeby dac 2 zwyciestwa atlancie, a spursom 1 porazke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepos Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 z 2 na 10. co mniie podkusilo zeby dac 2 zwyciestwa atlancie, a spursom 1 porazke??Nie byles zbyt hipsterski i wydawaloby sie stawiales bezpieczne wyniki. Paradoksalnie Ci co byli minimalnie za czolowka i musieli odwazniej grac moga najwiecej zyskac jesli tor wygra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) ogolnie to chcialem dac na odwot czyli 4:2 dla sas i 4:1 dla cavs, ale spojrzalem ze wszyscy w czolowce zrobili 4:1 dla sas i zmienilem a potem jeszcze cos mi sie ubzduralo ze hawks wygladaja na tyle pewnie ze 1 MINIMUM wyciagna i najwyzej strace 1 pkt ale bede mial pewne 3 pkt w przypadku 4:1 lub 4:3. no coz.. tak to jest jak chce sie byc taktykiem a nie slucha sie rozumu.. wszystko przez to ze dwa lata temu przez brak taktyki spadlem chyba z 1 lub 2 na chyba 4 w ostatniej rundzie Edytowane 13 Maja 2016 przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jestem ostro w dupie, ale w sumie jeśli Heat i OKC wygrają swoje serie i tak ląduję w top3 Scenariusz jak liczenie polskiej reprezentacji wyjścia z grupy, ale przynajmniej nie muszę składać broni po 3/4 drugiej kolejki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Mam szczęście do serii z udziałem Spurs. Rok temu jako jeden z nielicznych typowałem przeciwko nim i po pierwszej rundzie byłem liderem. Teraz znowu postawiłem na ich przegraną i znowu dobrze na tym wyszedłem. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) spurs 2:4 okc zajebiscie clutch bylem, dobra zmiana zmieniam typ: spurs 4:2 okc Edytowane 13 Maja 2016 przez steve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 zajebiscie clutch bylem Jak Kawhi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepos Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 No i w pizdu wyladowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Co do tego typowania niejawnego począwszy od następnej rundy (nawiązując do propozycji Lukiego) to moje stanowisko jest następujące:- jeżeli wygrają teraz Raptors jestem za- jeżeli wygrają Heat jestem przeciw ;]A tak serio to rozumiem dobrze argumenty Lukiego. Typowanie taktycznie zabija cały fun, tak samo jak taktyka bronienia 10 graczami w piłce nożnej celem utrzymania wyniku 1-0 zabija piękno futbolu. Z drugiej strony skoro w piłce nożnej nie zabraniamy drużynie wygrywającej taktycznej gry , co czemu mielibyśmy zabraniać ,,taktycznego" typowania ludziom, którzy w poprzednich rundach wywalczyli czołowe pozycje i potem chcą je utrzymać? No i dochodzi jeszcze kontrowersyjna kwestia zmieniania zasad w trakcie gry. Swoją drogą to w poprzednich typerach, jeszcze chyba przed rozpoczęciem gry, wysuwałem propozycje niejawnego typowania od finałów konferencji i jakoś nie miałem wielkiego poparcia. Także - nawiązując do klasyka - jestem za, a nawet przeciw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Co do tego typowania niejawnego począwszy od następnej rundy (nawiązując do propozycji Lukiego) to moje stanowisko jest następujące: - jeżeli wygrają teraz Raptors jestem za - jeżeli wygrają Heat jestem przeciw ;] A tak serio to rozumiem dobrze argumenty Lukiego. Typowanie taktycznie zabija cały fun, tak samo jak taktyka bronienia 10 graczami w piłce nożnej celem utrzymania wyniku 1-0 zabija piękno futbolu. Z drugiej strony skoro w piłce nożnej nie zabraniamy drużynie wygrywającej taktycznej gry , co czemu mielibyśmy zabraniać ,,taktycznego" typowania ludziom, którzy w poprzednich rundach wywalczyli czołowe pozycje i potem chcą je utrzymać? No i dochodzi jeszcze kontrowersyjna kwestia zmieniania zasad w trakcie gry. Swoją drogą to w poprzednich typerach, jeszcze chyba przed rozpoczęciem gry, wysuwałem propozycje niejawnego typowania od finałów konferencji i jakoś nie miałem wielkiego poparcia. Także - nawiązując do klasyka - jestem za, a nawet przeciw. Ale wiesz - tak jak mówiłem - nie ma sensu zabraniać taktycznego typowania. Kto chce może typować na podstawie tego co widzi - be my guest. Jedyna zmiana to taka, że kto chce może komuś (np. skarbnikowi) wysłać swoje typy tak żeby nie dostać punktów ujemnych a jednocześnie nie ujawniać swoich przewidywań. Wg mnie to jest fair. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Do takiego półśrodka też się można mimo wszystko przyczepić. A przede wszystkim takie rzeczy powinny być ustalane przed rozpoczęciem gry. Swoją drogą - czy fakt, że lorak trzeci rok z rzędu daje dupy w typowaniach ma jakiś wpływ na jego forumowe legacy? ;] Edytowane 14 Maja 2016 przez Artlan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Zdecydowanie tak - ilość błędów jest zatrważająca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Do takiego półśrodka też się można mimo wszystko przyczepić. A przede wszystkim takie rzeczy powinny być ustalane przed rozpoczęciem gry. Swoją drogą - czy fakt, że lorak trzeci rok z rzędu daje dupy w typowaniach ma jakiś wpływ na jego forumowe legacy? ;] Teoretycznie niejawne typowanie nie łamie reguł gry. Nigdzie nie było napisane, że typy muszą pojawić się w temacie o danej godzinie. Trzeba wytypować przed tą godziną i według mnie wystarczające jest by zaufana osoba mogła to potwierdzić. @lorak - to jest bardzo normalna sytuacja. Lorak typuje na podstawie informacji które ma przed serią. W idealnym świecie bez kontuzji to zawsze dawałoby zwycięstwo gdyby ktoś idealnie wykorzystywał te informacje. Według mnie ja np. dobrze wykorzystuje inrormacje, które mam przed serią, ale różnie to się potem układa z powodu równych sytuacji nie do przewidzenia (np. właśnie kontuzji). Dlatego raz wygrałem typera, kilka razy byłem gdzieś w środku a raz byłem na samym dnie. Takie życie. ;] Edytowane 14 Maja 2016 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ness Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 A o co biega na obecnym etapie z tym taktycznym typowaniem? Przeciez jest paru ludzi w czolowce, rozumiem gdyby tylko dwojka byla na prowadzeniu to pierwszy typujacy stalby na straconej pozycji. Co do niejawnego nie mam nic przeciwko poza tym ze wszystkie niejawne typy zostaja wrzucone na forum o godzinie startu pierwszego meczu, zeby potem nie bylo smrodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artlan Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Przy zwycięstwie Raptors trzech userów wyraźnie odskoczy od peletonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 2, chyba że liczysz że GSW nie zgarnie misia. Pozatym niech odskakuja, skoro postawili na Raps i OKC w Semi to należy im sie jak buda psu. Co do typowania niejawnego na przyszły rok można pomyśleć, załóżmy że wygra Miami, będę punkt nad Vero, Artlan z Reikaim 2,5 pkt za mną i półtora nad Vero. Już widzę te wysyłanie typów do ostatniej minuty przed startem serii żeby nie stracić/spróbować odzyskać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 A nie prościej po prostu użyć opcji ukryj posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ness Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 a mozna go potem 'odkryc'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi