Przem Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 26.03.2016 o 22:17, fluber napisał(a): Ciekawe, u mnie się pokazuje całkowicie realnie. Może tu będzie lepiej? http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Plik:Prawda_o_ateistach.png Aż tak się źle czujesz? Aż tak atakowany? lol Fajna wiara btw. JEZUS ZMARTWYCHWSTAŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Prawdziwie zmartwychwstał. Czy jakoś tak. Pozdrawiam wszystkie Neonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 26.03.2016 o 22:17, fluber napisał(a): Ciekawe, u mnie się pokazuje całkowicie realnie. Może tu będzie lepiej? http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Plik:Prawda_o_ateistach.png To niestety bardziej prawda o katolach. Próbujesz z takim rozmawiać jak z homo sapiens sapiens a on sie zachowuje jakbyś opluwał jego i wszystkie świętości. Mimo wszystko jeszcze ciagle uważam, ze katolicyzm >> muslimizm bo pozwala na krytykę i wyrażanie swojego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 19:19, Xamel napisał(a): To niestety bardziej prawda o katolach. Próbujesz z takim rozmawiać jak z homo sapiens sapiens a on sie zachowuje jakbyś opluwał jego i wszystkie świętości. Mimo wszystko jeszcze ciagle uważam, ze katolicyzm >> muslimizm bo pozwala na krytykę i wyrażanie swojego zdania. Wydaje Ci się, że to dotyczy tylko katolików, ewentualnie tylko religii. Na tym forum bronienie swoich przekonań prawie zawsze wygląda, jakby się opluwało wszystkie świętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ale co to ma do rzeczy? Moj post był komentarzem do rysunku ktory zamieściłeś, a ktory mówił o ateistach i katolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 17:54, Przem napisał(a): JEZUS ZMARTWYCHWSTAŁ A co mi tam... prove it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 19:47, Xamel napisał(a): Ale co to ma do rzeczy? Moj post był komentarzem do rysunku ktory zamieściłeś, a ktory mówił o ateistach i katolach. Nie sądzę, żeby autor rysunku miał to na myśli, ale jest to oczywiście jakaś interpretacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:06, Elwood napisał(a): A co mi tam... prove it Ja rozumiem, że można wierzyć w Boga, wierzyć w coś innego, nie wierzyć w Boga itd., ale naprawdę nie ma nic głupszego niż oczekiwanie dowodów zjawiska, które z definicji nie może być ani udowodnione, ani obalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Nie, oczywiście, autor chciał sie tendencyjnie ponabijać z ateistów. Niestety , jak napisałem wyżej, pokazuje to smutna prawdę o katolach. Aha zeby nie było watpliwości Katol to dla mnie nie to samo co katolik Katol ma sie do katolika jak kibol do kibica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:27, fluber napisał(a): Ja rozumiem, że można wierzyć w Boga, wierzyć w coś innego, nie wierzyć w Boga itd., ale naprawdę nie ma nic głupszego niż oczekiwanie dowodów zjawiska, które z definicji nie może być ani udowodnione, ani obalone. Wsadzenie podpalonej petardy w dupę bym podciągnął pod "coś głupszego". Wiele rzeczy widziałem niż pytanie. Jakiekolwiek pytanie. Xamel, to jestem katolikiem, katolem czy ateistą? (spoiler jutro ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:29, Xamel napisał(a): Nie, oczywiście, autor chciał sie tendencyjnie ponabijać z ateistów. Niestety , jak napisałem wyżej, pokazuje to smutna prawdę o katolach. Aha zeby nie było watpliwości Katol to dla mnie nie to samo co katolik Katol ma sie do katolika jak kibol do kibica Oczywiście, nonsensopedia w temacie o ateistach nabija się z ateistów. http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ateizm Z chrześcijan nabija się w temacie o chrześcijaństwie http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Chrze%C5%9Bcija%C5%84stwo A porównanie bardzo trafne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:35, Elwood napisał(a): Xamel, to jestem katolikiem, katolem czy ateistą? (spoiler jutro ) Elwood Blues był MUZYKIEM. Wygrałem talon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:35, Elwood napisał(a): Wsadzenie podpalonej petardy w dupę bym podciągnął pod "coś głupszego". Wiele rzeczy widziałem niż pytanie. Jakiekolwiek pytanie. Xamel, to jestem katolikiem, katolem czy ateistą? (spoiler jutro ) No dobra, źle się wyraziłem. Tak czy inaczej w sensie naukowym nie można udowodnić Zmartwychwstania, gdyż jest zjawiskiem nienaukowym najprościej mówiąc. Można co najwyżej mówić o przesłankach i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 @Elwood: Musiałbym jakaś notkę biograficzna przeczytać na Facebooku. Chyba, ze masz mnie za jasnowidza. @fluber Porównanie jak porównanie, ale to chyba stad sie wziął wyraz katol. Fanatyczni , mocni w tłumie, dla których ważniejsza jest przynależność do gromady niz to o co naprawdę w tym chodzi. W dniu 27.03.2016 o 20:45, fluber napisał(a): No dobra, źle się wyraziłem. Tak czy inaczej w sensie naukowym nie można udowodnić Zmartwychwstania, gdyż jest zjawiskiem nienaukowym najprościej mówiąc. Można co najwyżej mówić o przesłankach i tyle. To zależy. Naukowcy z CERN musieliby powtórzyć zmartwychwstanie pare milionów razy przy rożnych energiach i naświetleniu zeby osiągnąć rezultaty z pewnością 5 sigma. Pseudonaukowcom od globalnego ocieplenia wystarczyłoby jakaś zależność zmartwychwstania od emisji CO2, i zgodność 2 sigma z wymyślonym modelem zmartwychwstania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) W dniu 27.03.2016 o 20:54, Xamel napisał(a): To zależy. Naukowcy z CERN musieliby powtórzyć zmartwychwstanie pare milionów razy przy rożnych energiach i naświetleniu zeby osiągnąć rezultaty z pewnością 5 sigma. Pseudonaukowcom od globalnego ocieplenia wystarczyłoby jakaś zależność zmartwychwstania od emisji CO2, i zgodność 2 sigma z wymyślonym modelem zmartwychwstania. No właśnie, powtórzyć Sigmy w Zmartwychwstaniu są bezwartościowe Edytowane 27 Marca 2016 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xamel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 No no ale świat ładuje grube miliony w druga wersje dowodu, czemu nie miałoby to zadziałać ze zmartwychwstaniem? .... Wait ... Ups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) W dniu 27.03.2016 o 21:01, Xamel napisał(a): No no ale świat ładuje grube miliony w druga wersje dowodu, czemu nie miałoby to zadziałać ze zmartwychwstaniem? .... Wait ... Ups Yyy... Rozumiem, że wierzysz w to, że nie ma globalnego ocieplenia i wierzysz w to, że nie było Zmartwychwstania? Mimo wszystko cieszę się, że oceniasz prawdopodobieństwo Zmartwychwstania na więcej niż 95% Edytowane 27 Marca 2016 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 20:06, Elwood napisał(a): A co mi tam... prove it Jego ziomale go widzieli jak żył po tym jak zmarł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 W dniu 27.03.2016 o 22:00, Przem napisał(a): Jego ziomale go widzieli jak żył po tym jak zmarł. Dokładnie przyznało to ponad 500 mężczyzn + nie wiadomo ile kobiet, bo wtedy według prawa nie mogły zeznawać. Ale to jest żaden dowód naukowy,bo wszyscy mogli kłamać, albo mieć halucynacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 W dniu 28.03.2016 o 06:41, fluber napisał(a): Dokładnie przyznało to ponad 500 mężczyzn + nie wiadomo ile kobiet, bo wtedy według prawa nie mogły zeznawać. Ale to jest żaden dowód naukowy,bo wszyscy mogli kłamać, albo mieć halucynacjeNie tyle naukowy co zwyczajnie żaden dowód. Albo,idąc w drugą stronę, dowód niepodważalne. Ile osób, tyle interpretacji. Jak z uprowadzeniem przez kosmitów. Orzeł wygrał. Xamel się niepotrzebnie zagotował. Mój fb praktycznie nic o mnie nie mówi. I w sumie dobrze. Generalnie temat jałowo popularny, na równi z tym o polityce. Taki typowo świąteczny dla krajach naszych. Brakuje obrabiania dupy sąsiadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi