Skocz do zawartości

NBA draft 2016

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Lakers już teraz mają wystarczająco dużo młodzieży (a dojdzie jeszcze koleżka wybrany z drugim numerem), żeby wypełniać roster kolejnym młokosem. Według mnie, o ile nie przehandlują tego wyboru, wezmą albo seniora albo kogoś z Europy i odeślą go z powrotem na stary kontynent na przechowanie. A kogo konkretnie? Na żadne przecieki w przypadku drugiej rundy bym nie liczył, nikt się nie będzie dzielił z konkurencją swoimi preferencjami.

Wysokich trochę jest, ja bym chętnie widział Onuaku.

Z obwodowych moim ulubieńcem jest LeVert, tylko u niego olbrzymim red flagiem jest zdrowie. Inaczej nie byłoby opcji, żeby go wyciągnąć w drugiej rundzie. Ale Russell-LeVert-Ingram to byłby chyba najdłuższy obwód w lidze.

Ale Russell-LeVert-Ingram to byłby chyba najdłuższy obwód w lidze.

Najdłuższy to nie, bo:

MCW > Russell

Middleton > Levert

Alfabet > Ingram.

Ale oczywiście zgadzam się, że byłby to i tak długi obwód, a sam Levert mega stealem jak na 2 rundę.

Najdłuższy to nie, bo:

MCW > Russell

Middleton > Levert

Alfabet > Ingram.

Ale oczywiście zgadzam się, że byłby to i tak długi obwód, a sam Levert mega stealem jak na 2 rundę.

MCW - 6'7.25'' wingspan, 8'5'' standing reach

Middleton - 6'10.75'' i 8'7''

Giannis - brak danych, podobno wingspan ma 7'3''

Russell - 6'9.75'' i 8'6''

LeVert - 6'10'' i 8'5''

Ingram - 7'3'' i 9'1.5''

Także można dyskutować ;)

MCW - 6'7.25'' wingspan, 8'5'' standing reach

Middleton - 6'10.75'' i 8'7''

Giannis - brak danych, podobno wingspan ma 7'3''

Russell - 6'9.75'' i 8'6''

LeVert - 6'10'' i 8'5''

Ingram - 7'3'' i 9'1.5''

Także można dyskutować ;)

Dyskutować można, chociaż wątpie, by Levert grał długo w tkaim lineupie. Co do Giannisa, to tez szukałem i wyszło, że przed draftem miał jakieś 6'9 i 7-3 wingspan. Wzrost mu urół do 6'11 i obstawiam że wingspan też. Nie ma niestety takich pomiarów jak cała reszta. A myślę że to by było ciekawe, jaki ma wingspan i standing reach :smile:

inni kandydaci:

rw - 6' 7.75" 8' 4"

andre robertson - 6' 11" 8' 8.5"

kd- 7' 4.75" 9' 2"

W sumie, to wydaje mi się, że Russel to raczej SG niż PG, tzn nie widzę żadnych Jego przewag na tej pozycji wobec Hardena czy Lebrona, którzy to są traktowani jako SG i SF odpowiednio. Pytanie w sumie ważniejsze, kogo będzie krył w obronie + kto ewentualnie kto go będzie krył w ataku.

Dyskutować można, chociaż wątpie, by Levert grał długo w tkaim lineupie. Co do Giannisa, to tez szukałem i wyszło, że przed draftem miał jakieś 6'9 i 7-3 wingspan. Wzrost mu urół do 6'11 i obstawiam że wingspan też. Nie ma niestety takich pomiarów jak cała reszta. A myślę że to by było ciekawe, jaki ma wingspan i standing reach :smile:

Ja bym postawił kropkę po "wątpię, by LeVert grał długo". ;)

Bo niestety kiepsko wygląda jego sytuacja zdrowotna. Ale gdyby jakimś sposobem udało mu się zażegnać problemy z kontuzjami, to IMO materiał na startera i w takim zestawieniu byłby bardzo dobrym fitem. W obronie nawet bardziej przeciwko jedynkom ze swoją szybkością i budową.

Fakt, Thunder biją chyba wszystkich pod tym względem.

Heh 

A co miał powiedzieć? że było do kitu a obiad miał przesolony? 

wiadomo że każdy się teraz pucuje w mediach 

No niby, ale po co miałby wciskać kit jakby coś było grubo nie tak? I tak to szybko wyjdzie, w dobie takiego przepływu informacji.

Zazwyczaj jak coś jest nie halo, to pozostawia się bez komentarza, albo niewiele mówi, a nie opowiada jak to dobrze rzut siedział a Mitch dobre żarty opowiadał :D

Highly-touted prospect Buddy Hield nailed 85 percent of his 100 3-point attempts during a workout with the team on Monday. Hield isn't the first prospect that has impressed from long range, as Kentucky's Jamal Murray hit 79 of 100 threes during a workout with Boston last week.

While the results are impressive, they shouldn't be overly surprising given the duo's reputation as strong 3-point shooters. Hield shot 45.7 percent from beyond the arc in 2015-16, while Murray hit 40.8 percent of his long bombs.

Related: Celtics aggressively shopping No. 3 pick

Boston finished 28th in the league in 3-point percentage, and drafting either Hield or Murray with the third pick would almost certainly help them improve in that category.

The Celtics are reportedly aggressively shopping their first-round pick, and could look to better their 3-point shooting by acquiring an established deep threat.

http://www.thescore.com/nba/news/1043060-hield-nails-85-of-100-threes-during-celtics-workout

Edytowane przez Kubbas