Skocz do zawartości

Pre season games 2015

Mirwir

Rekomendowane odpowiedzi

Do sezonu zostały niecałe 3 tygodnie. Miałem nie oglądać spotkań  pre season, jednak oglądam i jest fun.

Za nami 31 spotkań. Spotkania zespół NBA vs europejski klub zupełnie mnie nie interesują, nie oglądam europejskiej koszykówki zespołowej i trudno mi złapać układ odniesienia w takich spotkaniach.

Luźne wnioski:

W Minnesocie transmisja jest realizowana za pomocą kamery gdy KG był rookie. Fajna podróż sentymentalna.

Sacramento - PTB  spotkanie wyglądało jak mecz RS. Oba zespoły mogą być ciekawe do oglądania.

Allan Crabbe - no no.

Zespoły, które dostały miotłę w PO grają na mocno zdeterminowane - Toronto, Atlanta.

Memphis - 15 kontraktów gwarantowanych z dobrej strony pokazuje się Ryan Hollins (w spotkaniu z Houston). Miśki będą groźne

Miami - Wade i Bosh w formie nieźle wygląda Green, ale mają problem z ławką.

Cavs - Blatt na pierwszym treningu powiedział, że Mozgow jest na 60% w meczu z Atlanto wyglądał bardzo dobrze. Kaun wygląda jakby był bez formy albo strasznie spięty. AV - w ataku bardzo poprawnie, w obronie wygląda jakby poruszał się z balkonikiem. TT pewnie ogląda i zaciera ręce.

R. Jefferson wygląda bardzo dobrze. 

Philly - Okafor znalazł się na liście Marcina Gortata (nie do końca wiadomo co to oznacza i dlaczego). Mecz z Cavs to niezła beka - Cavs wypuścili na boisko swój szrot - (brak TM, LBJ, JR Smitha) i przez większość spotkania prowadzili, na 2 minuty przed końcem poszedłem spać, a rano niespodzianka.

Houston - Capela, KJ  wyglądają świetnie, Dekker spięty, ale w spotkaniu z Dallas  się odblokował. NBA chwilowo ma nowego Glena Davisa - Josh Smith (nowy Josh Smith w Houston)

GSW - pierwszego spotkania nie widziałem - "no feed" drugie w trakcie analizy organoleptycznej

Suns - ich komentator sprawił, że wyłączyłem przeglądarkę i poszedłem spać.

Dallas - grają na razie bez zawodników S5 i najlepiej wygląda tam Villanueva.

LAL - 20 sezon Kobego, w pierwszym spotkaniu Randal gruchnął o parkiet, w drugim Russel i zbił miejsce gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Beef pomiędzy Hibbertem a Bookerem doda smaczku kolejnym spotkaniom z Utah.

Czekam na analize drugiego spotkania GSW. Jestem mocno zaskoczony. Może jednak będziemy bili się o 9 pozycje.

Spokojnie z takimi wnioskami, Sixers wygrali z Cavs a Kings ze Spurs. Gdyby te mecze były jakoś wiążące, to patrząc na formę Mudiaya już teraz pytał bym kulfona o nr konta :)

Czekam na analize drugiego spotkania GSW. Jestem mocno zaskoczony. Może jednak będziemy bili się o 9 pozycje.

PTB grają spotkania pre seasonowe tak jakby walczyli o miejsce w PO. Młodzi, gniewni i zdeterminowani.  Z kolei GSW w pierwszej 1Q wyglądali i zachowywali się tak, że mecz jest wygrany tylko dlatego, że pojawili się w hali. W 1 i 2 Q oba zespoły grały szybkie pace i PTB było w tym lepsze. 77 - 62 po 2Q. Rezerwy GSW grały straszną nędze.

Allan Crabbe - na chwile obecną prezentuje się bardzo dobrze. Podobnie jak Ed Davis i Noah Vonleh.

Po stracie 4 zawodników z S5 większość osób spisało PTB na straty, po tym co widziałem sądzę, że nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa.

LBS - masz racje, że nie są wiążące, ale pokazuje co nie co. W PTB jest od groma nowych zawodników, ale o dziwo wyglądają jak zespół.

Spokojnie z takimi wnioskami, Sixers wygrali z Cavs a Kings ze Spurs. Gdyby te mecze były jakoś wiążące, to patrząc na formę Mudiaya już teraz pytał bym kulfona o nr konta :smile:

Nie chodzi o same zwyciestwo, ale o to, że POR prezentuje się całkiem całkiem, po tych stratach co ponieśli. Jest nadzieja na miejsce wyższe niż ostatnia trójka na zachodzie ;-)

Nadzieja umiera ostatnia, więc byłoby bardzo źle gdyby miała umrzeć w preseason

Patrząc na papier to w Portland wieje c***em i biedą ale papier papierem a parę lat temu będący w podobnej sytuacji Suns bili się o playoffy lecz niestety byli nieco za słabi albo nieco za bardzo na zachodzie, zależy jak na to patrzeć

Ciekawe jaki się podstawowy skład wykrystalizuje tam bo tylko Lillard jest pewniakiem a każdą inną pozycje bije się 2-3 zawodników. Fajnie jak Vonleh dostanie minuty bo w Hornets go trzymali krótko . Tutaj mamy bande dzieciaków i 2-3 weteranów więc to dobre miejsce dla niego by się rozwinąć

Edytowane przez Bogut

Cunigham ładnie pozamiatal. Jeśli to pf o którym myślę i utrzyma formę to na co im tt Edit Pomyliłem z Jaredem nvm

Cuningham zdecydowanie powinien zostac dolaczony do szerokiej kadry, bije reszte bezklubowcow o glowe.

Swoja droga, obejrzalem jakis mecz Philly, Okafor to moze byc niezly bust : )

Dla głodnego gry fana NBA takie pykanie rezerwowych to już jest coś. Ja na przykład nie mam alternatywy w sporcie tak jak inni na tym forum (piłka, NFL) więc każde spotkanie mnie cieszy  jeżeli mogę coś obejrzeć to się cieszę jak dziecko. 

Kiedyś będę mógł wnukom powiedzieć: a wiecie, że Knicks po najgorszym sezonie w historii mieli 3-0 w preseason? 

15 dni, and counting...

szczerze to mam wrazenie ze te mecze pokazuja jeszcze mniej niz summer league. Starzy sie nie starają(wyjątek potwierdza regułe) a młodzi juz coś pokazali wcześniej wiec mniej wiecej wiedzą na czym stoją.

preseason to szansa dla trenerow zeby poeksperymentowac z ustawieniami i dla kilku grajkow żeby po campie dostać kontrakt jako zapchanie składu nic więcej

Przecież James z Durexem nie będą robili 50pts show

Edytowane przez josephnba

Wyniki spotkań z pre season należy brać przez filtr, nie mniej jednak coś tam można wywnioskować.

Wczoraj była premiera S5 z Miami, Bosh, Deng, Dragić, Wade, Whiteside. Na papierze wygląda na mocno piątkę w rzeczywistości nie wyglądało to tak imponująco. Spotkanie z Houston (przegrane przez Rakiety w 4q przez 3 garnitur) pokazało słabość głowy Whitesida po 0-9 z FT głupi faul. Hack a Whiteside?

Lakersi są lepsi w grze w kosza na lodzie od mistrzów NBA 2015.

GSW - karma jest jak Provident upomina się o odsetki od Warriors za poprzedni sezon, Kontuzjowani, Steve Kerr, Harrison Barnes, Bogut.  Jak Curry musi pracować w obronie, a Klay ma swój "dzień wolny" (a jest szansa mniej więcej 50% na coś takiego) to ciężko tam z punktami. A jak nie prowadzą to nie czują się komfortowo. Widać brak Kerrego.