barcalover Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Probujac to przetlumaczyc na ludzkie i w uproszczeniu... ten ranking zaklada, ze: - kazdy uczestnik dolaczajac do rozgrywek startuje z tego samego poziomu, - jesli ktos gral w poprzednim sezonie to jego wartoscia poczatkowa jest wynik z zeszlego roku, - pokonanie wiecej GMow niz by to wynikalo z porownania ich ELO poprawia ranking, a mniej to obniza [czytaj im wyzsze miejsce tym lepiej, im nizsze tym gorzej], - pokonanie uczestnikow z wyzszym rankingiem daje wiekszy skok niz z nizszym [odwrotnie dla obnizenia rankingu]. Takze nawet jesli to brzmi i liczy sie dosyc skomplikowanie to koncepcyjnie jest bardzo intuicyjne. Dzięki. Patrząc po samych wynikach jestem w stanie stwierdzić, że ranking dość dobrze oddaje realne umiejętności poszczególnych graczy, czyli po prostu robi robotę To prawda, ale gdybys usrednil swoj ranking, a nie sumowal, efekt bylby taki sam. Ok, czyli lepiej zostać przy sumowaniu = premiowaniu doświadczonych graczy, czy lepiej stosować średnie? I jak oceniasz taka punktacje w porownaniu do poprzedniej? Lepsza, ale nie jakoś znacząco. Szczerze mówiąc, ciężko mi to ocenić. Zgadzam sie z tym w pelni, ale czy to nie jest przypadkiem dowod przeciwko wyzszosci LM nad innymi? Na to wygląda, bo skoro zakładamy, że zaangażowanie w LM jest niższe, to poziom jednocześnie też spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Hmmmm, moze warto sprobowac brac do LM wartosci z rozgrywek? Tzn niech ELO uzyskane z drzewka bedzie punktem poczatkowym dla wynikow LM? jest, tyle że z drzewka z poprzedniego sezonu. natomiast jeśli mielibyśmy brać z obecnego, to dlaczego drzewko ma być bazą dla LM, a nie odwrotnie? albo co w sytuacji, gdy będą GMs z trzema czy czterema ligami w jednym sezonie (oczywiście dla tych rozgrywek to mocno hipotetyczny scenariusz, ale jak wiesz docelowo chcę, aby ELO obejmowało znacznie więcej ;]) - na jakiej podstawie to wtedy ustalać? A propos, probowales na podstawie ELO wyciagac wnioski co do jakosci samych lig w zeszlym sezonie? Czy przykladowo wyciagniecie sredniej wartosci dla kazdej ligi nie bedzie poki co najlepsza miara jakosci? tak będzie, chyba nawet o tym rok temu rozmawialiśmy. tyle że jeśli chodzi o jakość to ciągle należy poczekać parę lat, aby wszystko się unormowało. Bardzo solidnie wygląda ten stworzony przez Ciebie, lorak, ranking. Dla mnie chyba to wszystko zawiłe, więc się nie zagłębiałem, ale na pierwszy rzut oka różnice są takie, że u Ciebie można po 1 dobrym sezonem mocno skoczyć, u mnie trzeba pracować na wysoką lokatę dłuższą grą. w ELO faktycznie mogą być duże skoki, ale tylko jeśli pokonało się mocnych GMs/przegrało ze słabymi i jest to raczej zaletą systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodd Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ciekawy ranking. Topkę tworzę póki co ^^ Problemem z LM jest to, że tylko 1 menago na każdą z lig może się do niej dostać. To mocne ograniczenie i mocno rzutuje na wartość tych rozgrywek. Nie żebym mówił, że nie są warte jakichś punktów w rankingu - są. Chodzi mi raczej o kwestię wyliczenia wskaźnika dla LM by byłą tylko tym czym jest w rzeczywistości - dodatkiem, smaczkiem. Ten 1 pkt to wg mnie aż za dużo, takie moje zdanie. Czemu? O choćby taka przykładowa sytuacja (zakładam, że mistrz I i II ligi grają w tym samym sezonie w LM): - mistrz I w LM daje ciała i ma last pozycje; wynik za sezon to 45 (I liga) + 1 (LM) = 46 - mistrz II w LM daje czadu i wygrywa; wynik za sezon to 33,75 (II liga) + 15 (LM) = 48,75 wiem, że sytuacja raczej mało prawdopodobna (trzeba by wygrywać odpowiednie lig rok po roku), ale już nawet to wg mnie wskazuje jak dużo, za dużo, daje wynik w LM. Jak I liga ma być elitą to wygranie w sezonie powinno być jak dla mnie bezkonkurencyjne wynikowo (może zwycięzca powinien dostawać bonusowe punkty? może pudło powinno takie punkty dostawać? może spadkowicze albo od którejś pozycji wynik powinien być zerowany/minimalizowany?). Różnica w 10 a 9 miejscu dla I czy II ligi jest marginalna a oznacza spadek lub utrzymanie się. Wiem, że w przyszłym sezonie utrzymujący się będzie grał w lidze o wyższym współczynniku, ale ja bym się zastanowił nad skalowaniem punktacji w zależności od miejsca (takie moje zdanie). Taki pomysł z tą LM - wynik w niej mnożyć przez dodatkowy współczynnik (np 1 dla I, 0,75 dla II, 0,5 dla III i 0,25 dla IV) dla lig z których do niej się awansowało (odzwierciedli to wtedy też dodatkowo, że trudniej z I ligi awansować do LM bo tylko 1 taka jest, a w II już dwóch mistrzów będzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Problemem z LM jest to, że tylko 1 menago na każdą z lig może się do niej dostać. To mocne ograniczenie i mocno rzutuje na wartość tych rozgrywek. Albo wręcz je "uelitarnia" - mistrz I w LM daje ciała i ma last pozycje; wynik za sezon to 45 (I liga) + 1 (LM) = 46 - mistrz II w LM daje czadu i wygrywa; wynik za sezon to 33,75 (II liga) + 15 (LM) = 48,75 wiem, że sytuacja raczej mało prawdopodobna (trzeba by wygrywać odpowiednie lig rok po roku), ale już nawet to wg mnie wskazuje jak dużo, za dużo, daje wynik w LM. Jak I liga ma być elitą to wygranie w sezonie powinno być jak dla mnie bezkonkurencyjne wynikowo (może zwycięzca powinien dostawać bonusowe punkty? może pudło powinno takie punkty dostawać? może spadkowicze albo od którejś pozycji wynik powinien być zerowany/minimalizowany?). Po części odpowiedziałeś sobie sam. Ranking ma dawać dobre wyniki na dłuższą metę, więc jeśli ktoś po wygraniu (nawet 1 ligi), zajmie jakieś bardzo niskie miejsce, to słusznie będzie miał gorszy wynik w rankingu, niż ktoś, kto potwierdził dobrą grę również w LM. Różnica w 10 a 9 miejscu dla I czy II ligi jest marginalna a oznacza spadek lub utrzymanie się. Wiem, że w przyszłym sezonie utrzymujący się będzie grał w lidze o wyższym współczynniku, ale ja bym się zastanowił nad skalowaniem punktacji w zależności od miejsca (takie moje zdanie). Tutaj też sobie odpowiedziałeś – za spadek karą jest mniejszy współczynnik w kolejnym sezonie. Utrzymanie się w lidze jest nagrodą samą w sobie i nie trzeba rankingiem dodatkowo zachęcać do walki o utrzymanie. Taki pomysł z tą LM - wynik w niej mnożyć przez dodatkowy współczynnik (np 1 dla I, 0,75 dla II, 0,5 dla III i 0,25 dla IV) dla lig z których do niej się awansowało (odzwierciedli to wtedy też dodatkowo, że trudniej z I ligi awansować do LM bo tylko 1 taka jest, a w II już dwóch mistrzów będzie). Ale każdy GM gra w jednej lidze, więc nie ma to znaczenia, że na poziomie II są dwie ligi itd. Nie widzę powodu, by umniejszać sukcesów w LM graczom, którzy awansowali z niższej ligi, skoro mierzą się z teoretycznie lepszymi gmami (lepsi, bo awansowali z wyższej ligi). Dodałem do rankingu średnie i wg nich ustawiłem pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Dzięki. Patrząc po samych wynikach jestem w stanie stwierdzić, że ranking dość dobrze oddaje realne umiejętności poszczególnych graczy, czyli po prostu robi robotę Tez jestem fanem ;-) Ok, czyli lepiej zostać przy sumowaniu = premiowaniu doświadczonych graczy, czy lepiej stosować średnie?Jak ktos woli spojrzec na cala historie to lepsza bedzie suma, a jak preferuje osiagniecia niezaleznie od daty dolaczenia to srednia. Ale jesli przyjmiemy, ze ELO dobrze mierzy to drugie to moze niech Twoj ranking skupi sie na tym pierwszym? ;-) dlaczego drzewko ma być bazą dla LM, a nie odwrotnie?Bo jest dodatkiem do rozgrywek i o udziale w LM decyduje miejsce w drzewku, a nie odwrotnie? Tzn rozumiem watpliwosci i wcale nie jestem pewien czy to dobry pomysl, wiec zapytalem o Twoje zdanie ;-) Ale wlasciwie co jest negatywnego w zalozeniu, ze LM odbywa sie pozniej? Slabe miejsce w LM i dobre w rozgrywkach za bardzo maskuje jak komus poszlo? Wieksze beda roznice ELO w LM, wiec wiekszy wplyw? Cos innego? albo co w sytuacji, gdy będą GMs z trzema czy czterema ligami w jednym sezonie (oczywiście dla tych rozgrywek to mocno hipotetyczny scenariusz, ale jak wiesz docelowo chcę, aby ELO obejmowało znacznie więcej ;]) - na jakiej podstawie to wtedy ustalać?Skoro idziemy w szersza teorie ilosci lig to wezmy jakis przyklad - grasz w FBXie, keeperze oraz jednosezonowce i wg mnie zalozenie, ze odbyly sie w takiej kolejnosci jak wyzej ma *jakies* uzasadnienie. Tzn w FBX caly sklad masz od offseason, w keeperze czesc skladu masz od offseason, a w jednosezonowce zaczynasz od nowa. Natomiast jesli mnie zapytasz czy to wystarczajace uzasadnienie by tak liczyc ELO to nie wiem ;-) tak będzie, chyba nawet o tym rok temu rozmawialiśmy. tyle że jeśli chodzi o jakość to ciągle należy poczekać parę lat, aby wszystko się unormowało.Wiadomo, ze im wiecej uzbieramy sezonow tym lepiej, ale jakie jest wg Ciebie miminmum kiedy warto dyskutowac porownanie lig? 3 lata? Tzn czy teraz moznaby z czystym sumieniem porownac East, West i X? w ELO faktycznie mogą być duże skoki, ale tylko jeśli pokonało się mocnych GMs/przegrało ze słabymi i jest to raczej zaletą systemu.Tez tak uwazam. Ciekawy ranking. Topkę tworzę póki co ^^#1 tez cieszy moje oko, ale radujmy sie poki mozemy bo jest jedna wada takiej sytuacji - na gorze coraz trudniej poprawiac ranking natomiast coraz latwiej go pogarszac ;-) Jak I liga ma być elitą to wygranie w sezonie powinno być jak dla mnie bezkonkurencyjne wynikowo (może zwycięzca powinien dostawać bonusowe punkty? może pudło powinno takie punkty dostawać? może spadkowicze albo od którejś pozycji wynik powinien być zerowany/minimalizowany?).Jest bezkonkurencyjne, przeciez porownales wplyw roznych wynikow dwoch lig, a nie jednej... Edytowane 4 Października 2015 przez wiLQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 O ile doskonale czaje ranking elo, to nie ogarniam jakim cudem jestem za leszczurkiem w rankingu, skoro zawsze jak gralismy razem to go wyprzedzalem. Az tak bardzo LM ciagnie w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 O ile doskonale czaje ranking elo, to nie ogarniam jakim cudem jestem za leszczurkiem w rankingu, skoro zawsze jak gralismy razem to go wyprzedzalem. Az tak bardzo LM ciagnie w dół?Przeciez w nawiasie masz wartosc liczona bez LM, wiec widac, ze z tego wynika ta roznica... Swoja droga, ponownie zaluje, ze SiXers odszedl bo teraz bedzie wisial w czolowce dopoki nie wroci ;-) Z drugiej strony dzieki temu widac ile osob po slabych sezonach odchodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 O ile doskonale czaje ranking elo, to nie ogarniam jakim cudem jestem za leszczurkiem w rankingu, skoro zawsze jak gralismy razem to go wyprzedzalem. Az tak bardzo LM ciagnie w dół? Nooo - widze ze urosłem do roli maskotki forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qooniu Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Przeciez w nawiasie masz wartosc liczona bez LM, wiec widac, ze z tego wynika ta roznica... Wybacz, na tel. oglądam i mam rozjechane wszystko, nie przyuwazylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Nooo - widze ze urosłem do roli maskotki forum. Nie forum tylko dla Qooniu ;-) Najwyrazniej jestes dla niego minimalna poprzeczka ;-) Wybacz, na tel. oglądam i mam rozjechane wszystko, nie przyuwazylem.Hehe, nie musisz przepraszac za pytanie ;-) Tym bardziej, ze tego nie wiedzialem, wiec przy okazji wychodzi informacja, ze w telefonie to sie gorzej wyswietla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
washko Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Wybacz, na tel. oglądam i mam rozjechane wszystko, nie przyuwazylem. W poziomie widać znacznie lepiej. Tym bardziej, ze tego nie wiedzialem, wiec przy okazji wychodzi informacja, ze w telefonie to sie gorzej wyswietla. No to nic dziwnego, skoro zawija wiersze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A co w sytuacji, gdy ktoś się załapie do LM, a odmówi w niej udziału? Moim zdaniem nie powinna być ona liczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 6 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A co w sytuacji, gdy ktoś się załapie do LM, a odmówi w niej udziału? Wtedy świadomie rezygnuje z możliwości zdobycia kolejnych punktów do rankingu i tyle. Moim zdaniem nie powinna być ona liczona. Jakiś konkretny powód? KAŻDY uczestnik lig z drzewka ma szansę co roku awansować do LM, więc dla mnie logiczne jest wliczanie jej do rankingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczur Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Jakiś konkretny powód? KAŻDY uczestnik lig z drzewka ma szansę co roku awansować do LM, więc dla mnie logiczne jest wliczanie jej do rankingu. Pamiętajmy, że wszelkie rankingi są kwestią umowną i efektem przyjętych założeń. Już na temat samych wag punktacji na danym poziomie pewnie moglibyśmy pogadać kilka dni. Albo nawet czemu w ogóle stosować różnicować wagi między poziomami w chwili gdy wygranie ligi na dowolnym poziomie jest premiowane udziałem w LM. Pamiętajmy też, że znaczenie ma czas dołączenia do całych rozgrywek, który "promuje" tych którzy zaczęli grać wcześniej (bo szanse na utrzymanie na danym poziomie cały czas są wyraźnie większe niż na spadek) i potrzeba przynajmniej kilku sezonów żeby dane "dojrzały". Dlatego myślę, że tak elo jak i Twój system pokazują nam jakiś obraz, który pewnie ma tyle samo fanów co przeciwników. I jeśli to kogoś podnieca, to niech mu będzie na zdrowie BTW - najprostszym testem na istnienie różnic między poziomami rozgrywek może być sprawdzenie korelacji wyniku w LM z poziomem na którym manager grał rok wcześniej w systemie drzewkowym. Tyle, ze na to też trzeba kilku lat i odrobiny dobrej woli ;-) Edytowane 6 Października 2015 przez Leszczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 A co w sytuacji, gdy ktoś się załapie do LM, a odmówi w niej udziału?To samo co w przypadku wszystkich rezygnacji, nie bedzie wiecej danych... ale przeciez osiagniecie z ligi, ktora wygral bedzie liczone. BTW - najprostszym testem na istnienie różnic między poziomami rozgrywek może być sprawdzenie korelacji wyniku w LM z poziomem na którym manager grał rok wcześniej w systemie drzewkowym. Tyle, ze na to też trzeba kilku lat[...]... i duzo wczesniej beda przydatne dane z ELO niz te ;-P Jeszcze odnosnie rankingow to moze warto czegos szukac w roznych subpopulacjach? Przykladowo bylbym ciekaw ktory rookie mial najlepszy debiut w historii? Ktory sie najbardziej poprawil w drugim sezonie? Albo wrecz zejsc do poziomu kategorii i tam poszukac np najbardziej ekstremalnych druzyn czy specjalistow nietypowych strategii? Ale to juz komus sie musi wybitnie nudzic, wiec to pewnie temat na nastepne offseason ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Do tych co probowali wczesniej, bedzie jakas aktualizacja z nowym zestawem danych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Aktualnie mam sporo mniej czasu, ale jeśli tylko znajdę chwilę, to nie powinno być problemu z aktualizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 aktualizacja elo, tyle że tym razem w ogóle nie brałem pod uwagę ligi mistrzów. po części dlatego, iż niektórzy GMs w niej grający otwarcie przyznawali, że nie przykładali się tak samo w tej lidze, a po części ze względu na komplikowanie mi obliczeń ;] Wilq wygrywając drugi rok z rzędu I potwierdza swoją dominację. "eksperyment" z Gogalqiem pokazuje, że jeśli ktoś jest dobry, to na niższych poziomach poradzi sobie bez problemu. RANK ELO LATA LIGA W 16 NICK 1 1893 4 I wiLQ 2 1762 4 I Masud 3 1664 4 I mac 4 1663 3 II east pabloboar 5 1653 4 I Slawekmroz 6 1652 4 I evitacre 7 1650 4 I Benon 8 1645 3 II west wroblon 9 1621 2 NIE GRAŁ SiXers 10 1613 3 II west bigfucker 11 1598 4 IV florida gogalq 12 1588 3 II east L.TM 13 1584 4 I marcos 14 1573 4 I matek 15 1571 4 I Zodd 16 1565 3 I grubs 17 1543 3 II west Mentor 18 1533 3 I MKA 19 1520 4 II east bulek 20 1517 3 II west Gerard 21 1510 4 I pumeks 22 1505 3 I sooobi 23 1496 4 I Chicken2 24 1493 2 NIE GRAŁ Piter05 25 1490 3 III atlantic dannygd 26 1489 1 IV florida Mikowal83 27 1485 4 II east Qooniu 28 1482 3 III south maryjan 29 1480 2 NIE GRAŁ CubeBrick 30 1477 3 III north Dida.84 31 1472 4 II east lorak 32 1468 3 I fluber 33 1465 1 IV texas kemizo 34 1464 2 III pacific Bartek31 35 1460 2 III atlantic killer7 36 1458 3 II west Wojtek J. 37 1455 3 III pacific julekstep 38 1451 3 III south kolek23 39 1450 1 IV new york cieglo 40 1448 3 III atlantic BlackMamba 41 1436 3 II west Leszczur 42 1430 1 NIE GRAŁ Tomeq117 43 1425 1 IV texas ArtZ 44 1423 3 II east MTH 45 1421 2 III south sowacx 46 1415 3 III pacific k4sztan 46 1415 3 III south Szulim 48 1410 1 IV new york szogo 49 1406 4 II west GRB 50 1401 3 IV california shevcu 51 1395 4 II east kula23 52 1393 2 III pacific turbokasztan 53 1392 4 II west QAS 54 1387 3 III atlantic dvd93 54 1387 3 III north nash13phx 56 1385 1 IV texas immortal_87PL 57 1378 1 IV california air_mj 57 1378 3 II west washko 59 1377 2 NIE GRAŁ sirkozi 60 1374 4 II east Siner 61 1369 3 NIE GRAŁ Cisza 61 1369 3 III pacific Mack 61 1369 1 IV florida sokolinek 64 1358 2 III south rakers 65 1351 4 II east january 65 1351 4 III north Lew 67 1345 1 IV texas seether10 68 1344 2 III atlantic piotreksuper 69 1339 3 III south eMeS 69 1339 3 II east szkoda-czasu 69 1339 3 III atlantic Tizz 72 1338 1 IV california rk18tw 73 1331 2 III north obi 74 1330 1 IV new york kwaball 75 1329 1 IV florida striker27 76 1324 4 II west Dig 77 1320 1 NIE GRAŁ antek 78 1319 3 III north hasek 79 1317 4 III south Chytruz 80 1316 3 II west Piotrek 81 1315 3 IV new york wojtas1989 82 1306 2 NIE GRAŁ Robinson 83 1305 1 IV texas ozzy110 84 1302 3 III pacific Gryzlak 85 1295 3 II east Jurek Furtak 86 1290 1 IV new york Tofair 87 1289 1 IV florida bankrut 88 1284 3 II west thompkins 89 1274 4 II east Ledley 90 1270 1 NIE GRAŁ mrozu 91 1267 2 III north Jackoso 92 1265 1 IV texas andrzej_badgirl 93 1262 3 III atlantic Kraso 94 1258 2 IV california krisss 95 1257 4 III north ptb 96 1250 1 IV new york Regis 97 1249 1 IV florida internista 98 1243 2 III south GeDDo 99 1242 2 III north Michallar 100 1240 1 NIE GRAŁ ehus 100 1240 1 NIE GRAŁ Wirakocza 102 1235 3 IV california carter 103 1232 1 NIE GRAŁ $L@$H 104 1230 1 NIE GRAŁ DunkMachine 105 1227 2 NIE GRAŁ liv 106 1225 1 IV texas Big Tree 107 1224 3 III pacific Marthinus 108 1220 3 III pacific ATBFLASH 108 1220 4 II west Tru Warier 110 1219 4 IV florida mikrofalowka 111 1218 1 IV california maciejj 112 1216 1 NIE GRAŁ kielon 112 1216 2 III pacific matvez 112 1216 2 III north RonnieArtestics 115 1212 3 II east jordan20 116 1210 3 III south Axd 116 1210 1 IV new york zagi 118 1209 1 IV florida tmac1_81 119 1205 3 III atlantic Buu 120 1200 1 NIE GRAŁ Jerzyk321 121 1194 2 NIE GRAŁ maniek23 122 1188 2 III north knt 122 1188 2 III south maro 122 1188 1 NIE GRAŁ t_omko 125 1187 3 III north t3jlor 126 1185 1 IV texas MJ1 127 1178 1 IV california Slaw441 128 1176 3 III atlantic goozman 129 1170 1 IV new york jacobsman13 129 1170 3 NIE GRAŁ Tyrion 131 1169 1 IV florida kubollowsky 132 1165 3 II west LukeBerd 133 1162 2 III pacific bulls2006 134 1160 1 NIE GRAŁ k1x 134 1160 1 NIE GRAŁ mhm mozesz 136 1158 3 III south Enigmos 137 1150 1 NIE GRAŁ Mati350 138 1145 1 IV texas adrian277 139 1144 3 II east p4tryk 140 1135 2 NIE GRAŁ Dhol 141 1131 3 NIE GRAŁ ms9 142 1130 2 NIE GRAŁ bigbosh 142 1130 1 IV new york szajman8 144 1129 1 IV florida byme 145 1122 2 NIE GRAŁ Szach_Mat 146 1121 3 II east nixon 146 1121 3 III pacific Racza 148 1120 1 NIE GRAŁ LukiSacz 148 1120 1 NIE GRAŁ MarJa 148 1120 1 NIE GRAŁ Zini20 151 1119 3 IV california El-Maniaque 151 1119 3 III north Tocheck 153 1116 3 II west wujek dobra rada 154 1112 1 NIE GRAŁ Sprinter12 155 1105 1 IV texas czarek_d 156 1102 4 III south nawciarz 157 1098 1 IV california KapitanPlaneta 158 1096 4 III atlantic karl 159 1090 1 IV new york Bors25 160 1089 1 NIE GRAŁ radziob 160 1089 1 IV florida Sachs 162 1085 1 NIE GRAŁ ketezwro71 162 1085 2 NIE GRAŁ Maciek9020 164 1080 1 NIE GRAŁ kondzio 165 1072 1 NIE GRAŁ MaxiSwr 166 1070 1 NIE GRAŁ Wilku210 167 1068 2 III atlantic Julius 167 1068 4 III atlantic Lukacs 169 1067 1 NIE GRAŁ michu 170 1064 2 III pacific Raven 171 1052 2 III pacific barcalover 172 1050 1 IV new york eLJot 173 1049 1 IV florida Globson The Bulldog 174 1040 1 NIE GRAŁ Q-Typ 175 1038 2 NIE GRAŁ pick&rolli 176 1034 2 III north LeweBiodroSmoka 177 1027 1 NIE GRAŁ harrykot 178 1025 1 IV texas airmax 179 1018 2 IV california johnnymnemonic 179 1018 2 III south kubas198 181 1017 3 IV california tweetas 182 1016 1 NIE GRAŁ Karwan 183 1014 2 III pacific siwy66 184 1010 2 NIE GRAŁ GluchyPL 184 1010 1 IV new york sebasto 186 1009 1 IV florida Agnelll 186 1009 1 NIE GRAŁ Kacperro 188 1005 1 NIE GRAŁ diament 189 1000 1 NIE GRAŁ grzana 189 1000 1 NIE GRAŁ Mashi 189 1000 1 NIE GRAŁ rzepka 192 996 3 III atlantic grobar 193 994 2 NIE GRAŁ Jeffi 193 994 1 NIE GRAŁ Jermaine4523 195 992 1 NIE GRAŁ karmelo 196 991 3 NIE GRAŁ devilnevercry 197 987 1 NIE GRAŁ wprpl 198 986 2 NIE GRAŁ BoGo 198 986 2 NIE GRAŁ zalias 200 985 1 IV texas iglo13 201 981 2 III north Rysiu 202 976 1 NIE GRAŁ Arctus 203 972 2 III pacific wowo 204 970 1 IV new york gramek 205 969 1 IV florida armands 205 969 1 NIE GRAŁ spinaker 207 965 1 NIE GRAŁ Marionn29 208 964 2 NIE GRAŁ shq79 209 960 1 NIE GRAŁ martini33 209 960 1 NIE GRAŁ Seether 211 952 1 NIE GRAŁ jbear 212 951 2 III south Raf85 213 950 1 NIE GRAŁ mariuszek2m 214 948 1 NIE GRAŁ mario1251 215 946 2 NIE GRAŁ kucio 216 938 1 IV california hermman89 217 936 1 NIE GRAŁ Patryj 218 934 2 III south michal_ko 219 930 1 IV new york Falki 220 929 1 IV florida iverson12 220 929 1 NIE GRAŁ MarySixers 222 920 1 NIE GRAŁ Kris_kc3 222 920 1 NIE GRAŁ Lukasevic 222 920 1 NIE GRAŁ PH#1 222 920 1 NIE GRAŁ Sewer 222 920 1 NIE GRAŁ siepu 227 917 2 NIE GRAŁ kaziu999999 228 916 3 NIE GRAŁ blaugrana 229 914 1 NIE GRAŁ shaqu85 230 912 1 NIE GRAŁ Ghostdog 231 910 1 NIE GRAŁ Binek 232 908 1 NIE GRAŁ Murhinio 233 907 1 NIE GRAŁ Holyfield24 234 906 2 NIE GRAŁ WiCiU 235 905 2 III atlantic Adison 235 905 1 IV texas jurass 237 896 1 NIE GRAŁ MoherowyNinja 238 891 3 IV california Gussi 239 889 1 NIE GRAŁ Koelner 240 886 3 III atlantic Gawron24 241 880 1 NIE GRAŁ asdaf24 241 880 1 NIE GRAŁ croolick 241 880 1 NIE GRAŁ tymczasowy0 244 857 3 III north vinsCARTER15 245 848 3 IV california ignazz 246 843 3 IV texas budzikreal 247 840 1 NIE GRAŁ Berni 248 834 2 NIE GRAŁ KingStress 249 827 2 IV california Eliasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiLQ Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wielkie dzieki za zestawienie! Ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej oddzielic wciaz grajacych od tych z przeszlosci? Bo co roku bedzie sie wydluzala lista GMow z "NIE GRAŁ", a ich ELO przeciez nie moze sie zmienic, wiec tylko robia tlok. Ponadto co sadzisz o drugiej tabelce zeby porownywac GMow wg wspolnego mianowsnika sezonu rozpoczecia [tzn 4-letnich do siebie, 3-letnich we wlasnej grupie itp itd]? Czy to zbedne rozdrabnianie idei? Wilq wygrywając drugi rok z rzędu I potwierdza swoją dominację.Co cieszy, a wg mnie bardziej imponujacym osiagnieciem jest, ze jako jedyny mam 4 lata z rzedu na podium. W tym sezonie kilka osob mialo szanse pociagnac swoja serie do 3 i nikomu sie nie udalo... "eksperyment" z Gogalqiem pokazuje, że jeśli ktoś jest dobry, to na niższych poziomach poradzi sobie bez problemu.Wg mnie troche za wczesnie na ten wniosek przez olewusow z tej ligi. Dopiero jak za rok awansuje do II bym tak napisal, ale oczywiscie mu tego zycze po tym co sie stalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wielkie dzieki za zestawienie! Ale tak sie zastanawiam czy nie lepiej oddzielic wciaz grajacych od tych z przeszlosci? Bo co roku bedzie sie wydluzala lista GMow z "NIE GRAŁ", a ich ELO przeciez nie moze sie zmienic, wiec tylko robia tlok. Ponadto co sadzisz o drugiej tabelce zeby porownywac GMow wg wspolnego mianowsnika sezonu rozpoczecia [tzn 4-letnich do siebie, 3-letnich we wlasnej grupie itp itd]? Czy to zbedne rozdrabnianie idei? sam tak robię na własny użytek, bo o ile nie będzie raczej miało znaczenia czy ktoś rozegrał 8 czy 10 sezonów, tak 2 czy 4 to jest istotna różnica biorąc pod uwagę sposób liczenia elo. Wg mnie troche za wczesnie na ten wniosek przez olewusow z tej ligi. racja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi