ptak Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 zrób fluberowi tuska, schetyne i petru tak jak marks, engels, lenin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BothTeamsPlayedHurd Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 eee szkoda drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 jak powiedział Kuba Wojewódzki: polacy nie gęsi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Jak wleciał Nocny, to ja polecę to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 NK skończył się na Minerale Fiutta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Walaszek poszedł w punk rock. Wyszło średnio, tak na 30% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 A ja od tygodnia katuje ten album, jeden z najlepszych tej kapeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2023 Odkopuję wątek z czeluści piekieł... Jakby ktoś nie wiedział (z tych, którzy się w ogóle interesują...), wczoraj miała premierę nowa płyta Obituary: Polecam utwór tytułowy. A i sama płyta fajna, trochę generyczna, ale utrzymana w klimacie klasycznego "The End Complete"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptak Opublikowano 16 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2023 Zalatuje starym slayerem, sepulturą ogólnie klimat liceum. Fajne to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 https://youtu.be/ZDyDpdFZHBo singiel nr 2 od Metalliki, po fajnym odświeżeniu klimatu z kill'em all w postaci lux aeterny dostaliśmy niestety wtórny tematycznie i muzycznie utwór, ktory brzmi jak odrzut z sesji death magneticowo/hardwireowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 3 godziny temu, P_M napisał: https://youtu.be/ZDyDpdFZHBo singiel nr 2 od Metalliki, po fajnym odświeżeniu klimatu z kill'em all w postaci lux aeterny dostaliśmy niestety wtórny tematycznie i muzycznie utwór, ktory brzmi jak odrzut z sesji death magneticowo/hardwireowej. Przesłuchałem i meh... Nie jest ani fajny, ani nie fajny. Tak jak napisałeś, brzmi jak typowa Metallica z ostatnich dwóch albumów. St. Anger był jaki był, ale przynajmniej się czymś wyróżniał - od tamtej pory wszystko jest komponowane "pod linijkę". Może powinni zrobić jak Slayer i po prostu zakończyć karierę, zanim już będzie za późno? Ostatni album Slayera był bezwzględnym dowodem na to, że na 100% nic nowego się tam nie wydarzy, więc panowie się ładnie ze wszystkimi pożegnali i zgasili światło. Za to Metallica produkuje kolejne utwory jak z formy do wtrysku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 4 godziny temu, P_M napisał: https://youtu.be/ZDyDpdFZHBo singiel nr 2 od Metalliki, po fajnym odświeżeniu klimatu z kill'em all w postaci lux aeterny dostaliśmy niestety wtórny tematycznie i muzycznie utwór, ktory brzmi jak odrzut z sesji death magneticowo/hardwireowej. Lux Aeterna nie skojarzyła mi się z Killem allegro w najmniejszym nawet stopniu. To nie klimaty z czasów Burtona czy Newsteda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, Pablo81 napisał: Lux Aeterna nie skojarzyła mi się z Killem allegro w najmniejszym nawet stopniu. To nie klimaty z czasów Burtona czy Newsteda. Jak mogła Ci się nie skojarzyć jak 40 sekundowa sekcja od 1:40 to Hit the Lights w pełnej okazałości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 2 godziny temu, P_M napisał: Jak mogła Ci się nie skojarzyć jak 40 sekundowa sekcja od 1:40 to Hit the Lights w pełnej okazałości Dla mnie, po latach, Kill'em all kojarzy się przede wszystkim z: Seek and destroy, The 4 horsman czy Seek and destroy. Posłucham Hit the lights i porównam Ale Lux Aeterna nie wydaje mi się taka "brudna", jak pierwszy album Metalliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 12 minut temu, Pablo81 napisał: Dla mnie, po latach, Kill'em all kojarzy się przede wszystkim z: Seek and destroy, The 4 horsman czy Seek and destroy. Posłucham Hit the lights i porównam Ale Lux Aeterna nie wydaje mi się taka "brudna", jak pierwszy album Metalliki. bo Lux Aeterna to było wzięcie na warsztat Kill'em All i dodanie nowoczesnego sznytu i doświadczenia z 40 lat grania, z kolei Screaming Suicide to takie bezpieczne granie. btw: sprawdź od 2:33 do 2:56 a potem od 1:39:1:47 Lux Aeterna i od 2:09:2:17 Edytowane 20 Stycznia 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 Kupilem pare tygodni temu koncert na Pantere w Łodzi, sprawy się u mnie mocno komplikują, ale z ciekawości ktoś się wybiera? Ja sam ejszcze nie wiem, mam bilet na płyte, a jak rozmawiałem z paroma osobami to już nie ma na płyte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 13 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 Od pewnego czasu katuje Mgłę. Zajebista muza. Przykład, który sprawił, że polubiłem ten zespół: Mgła - Exercises in Futility V. Polecam. A propos katowania, to minęła 10 lutego 1. rocznica śmierci Romana Kostrzewskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 16 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2023 Dawno, dawno temu grał sobie jeden z najlepszych i najbardziej wpływowych zespołów w historii death metalu - Bolt Thrower. Z różnych względów się rozwiązał (co samo w sobie jest bardzo inspirującą historią...). Wokalista BT - Karl Willets, założył Memoriam, w skład którego wchodzi m.in. były basista Benediction i Cerebral Fix - Frank Healy. Memoriam jest muzycznym spadkobiercą Bolt Throwera. Tydzień temu grupa wydała już 5-tą płytę "Rise to Power". Jeżeli ktoś lubi klasyczny, wolny i ciężki death metal - polecam. A w szczególności poniższy utwór. Zakończenie (od 03:35) - fenomenalne (jak na standardy old-school-death-metalu)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 3 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 Ej, to już jest naprawdę słabe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2023 (edytowane) 57 minut temu, T+?%hZ Ej, to już jest naprawdę słabe... <5zzb~5l> Niestety jest. Brzmi jak odrzut z Hardwired. Takie trochę połączenie Eye Of The Beholder (intro) z Here Comes Revenge, ale overall meh. Edytowane 3 Marca 2023 przez P_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi