Skocz do zawartości

Pacers 15/16

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Turner odkąd dostał większe minuty (6 meczów), robi przez 27 minut - 19.7ppg, 62.2%fg, 6.2rpg, 2.5bpg. 

Ten draft 2015 faktycznie ma szanse zostać najlepszym/jednym z najlepszych w historii. Ale tak, wprawdzie sam byłem na jego bandwagonie (patrz pierwszy post tego tematu), niemniej koleś jest systematycznie tak efektywny w ataku w tak młodym wieku, że jest to zaskakujące. 

Generalnie, to Towns, Porzingis i Turner mają potencjał żeby w prime robić 50%fg, 40%3pt, 90%ft przy ~3bpg, chyba w historii jdo tego sezonu eszcze nigdy kogoś takiego nie było. Znak czasów.

BMF, podobne rzeczy chyba jemy.

Właśnie wbiłem na forum, żeby to samo napisać.

Draft 2015 będzie z pewnością jednym z najlepszych jeśli chodzi o wysokich. KAT, Okafor, Porzingis, Turner - 4 kolesi na 20/10 nie wspominając o innych cyferkach. KAT, Turner, Porzi to z pewnością goście nowej ery - wszechstronni do tego z rzutem, Okafor kilometr przed konkurencją w lowpost - dalej od kosza dopiero zaczyna grywać. Niesamowite jest też tempo w jakim każdy z nich wszedł w ligę. Łotysz z miejsca trzyma obronę Knicksów, KAT jest juz dzisiaj gdzieś w top10-15 ligi, Turner jak tylko powącha minuty naparza przy wysokiej efektywnosci. A nie zapominajmy, że tacy ludzie jak Portis, Lyles, WCS, mają również papiery na dobrych starterów + kawałek dalej Looney, Harrell, czy Holmes - jako fajni rolesi. Oj ciekawie ten draft wyglada ciekawie. Nie zapominajmy o Russellu, Mudiayu, gdzie obaj mają całkiem niezły upside + nowocześni skrzydłowi Winslow i Johnson. 

Jest GRUBO. 

Fani drużyny z Indianapolis co sądzicie o dzisiejszym spotkaniu z Lakers? Nie pytam tu o szansę czy typowania bukmacherów, a o wasze prywatne opinię. W ostatnich trzech - trzeba przyznać jak na formę ( a raczej jej brak ) drużyny z Los Angeles wypadli naprawdę fajnie :smile: Dwie wygrane pod rząd - ciekawe spotkania, a w ostatnim ze Spurs'ami można było dostrzec światełko w tunelu :smile: Sądzicie, że Jeziorowcy mogą trochę zamieszać w stolicy stanu Indiana?

Edytowane przez Raven2156

• 2 miesiące temu...

Kiedy Bird podejmował się prowadzenia Indiany w 97', to mówił, że będzie trenował tylko trzy lata, bo po tym czasie zawodnicy przestają słuchać coacha. Może więc ze swoim podejściem uważa, że Pacers potrzebują zmiany. Kiedyś już puścił Carlisle'a.

ha

Bird: "My experience is good coaches leave after three years...I don't think Frank lost locker room, I think at times players don't listen."

:smile:

To co, Vogel do Houston, McHale o Indiany.

Edytowane przez Jendras

bardzo cenię Birda (jak dla mnie to najlepszy coach ever), ale czego on oczekiwał, że Vogel dokona z takim składem? przecież i tak wykręcił wynik ponad stan. jeśli zatrudnią McHale'a, to pewnie szybko poleci, a Vogel będzie skarbem gdziekolwiek pójdzie.

Bird właśnie powiedział, że nigdy nie zatrudniłby McHale'a z powodu ich przyjaźni. Nie chce, by dla niego pracował.

Vogel nie będzie długo bezrobotny.

Jeżeli to prawda to Magic powinien się uczyć od niego - przyjaźnie swoją drogą, ale biznes swoją.

Głupi Bird. Vogel wykręcił prawie drugą runde z 7 seedu i to w roku "przebudowy" a Bird go odpuścił, podobno dowiedział się o tym przez telefon że nie wraca do Indiany

Raz, to się nie rymuje. Zupełnie jak "przedszkole" i "anal rape". Larry jest konsekwentny w podejściu do trenerów. Sam widział, jak autorytet z pomysłem przestaje być postrzegany w szatni na poważnie. Bird chce walki o szczyt, ma kilka fajnych klocków i potrzebuje gościa, który tym wstrząśnie. Trener, z którym pijesz od 4 lat, Tobą nie wstrząśnie. Poza O`Brienem każdy wybór wypałał mniej bądź bardziej, za każdego kadencji Indy brała gracza, na którym można było coś budować. Teraz jest George, Turner i ciekawy pokój do przemeblowania (mieszkać się w nim da ale solidnej dupy nie szturchniesz na zimnej posadzce, potrzebny dywan) .

Houston ma w planach m.in. rozmowę z Hornackiem i mam nadzieję, że LB nie pójdzie tą drogą

Chris Mannix ‎@ChrisMannixYS

Bird said Frank Vogel tried to talk him out of the decision to let him go. Bird said Vogel wanted to delay this news conference to talk more

Rachel Nichols ‎@Rachel__Nichols

Larry Bird says he and Frank Vogel spoke for about a half hour on the phone this morning, and that Vogel kept asking him to reconsider.

Not cool, Larry.

McHale mi się nie sprawdził, to obstawiam McMillana.

Edytowane przez Jendras

Naprawdę dziwne ma podejście Bird. W tej swojej zasadzie zapomniał dodać, że po 3 latach szacunek tracą trenerzy, którzy nie potrafią go utrzymać dłużej. Wątpię żeby zawodnicy tracili szacunek kiedykolwiek np. do Popa, Jaxa czy Pata. Po prostu jak ktoś jest wybitnym trenerem to ma też wybitną osobowość i naturalne cechy lidera do którego każdy ma respekt. Zawodnicy nawet mogą ich uważać za sukinsynów, ale nigdy nie stracą do nich szacunku.

Ale np. Vogel i Carlise wydają się właśnie tego typu trenerami, którym do bycia "wybitnym" brakuje właśnie charakteru.

Wkurzył mnie Bird tą decyzją. Vogel był w pierwszym roku przebudowy i zagrał ponad stan. Zamiast próbować mu dobrać klocki, żeby budować na duo PG-Turner, to ten spuszcza trenera...

Jeszcze za to beknie. Za długo kibicuję Pacers, żeby im tego życzyć, ale Larry będzie żałował tak świadomego odpuszczenia Vogela. 

A Frank, jeśli chciałby odpocząć chwilę od głównej trenerki, to widziałbym go w sztabie Lakers. Knicks powinni się na niego rzucić, ale Philowi raczej on nie przypasuje. 

Powiem szczerze nie rozumiem fenomenu Franka na tym forum. Szczyt osiągnął w marcu 2014, a później było już gorzej (do 59 spotkania w 2013/14 Pacers miało wynik 46-13, a zakończyli 56-26 czyli 10-13). W PO problemy z Hawks i Wizards no i czekanie na G7 z Miami, ale Heats mieli inne plany i zakończyli sprawę w 6.

Rok temu kontuzje i 38-44  9 miejsce (zabrakło jednego zwycięstwa)

W tym roku 45-37 i 7 miejsce, przy 3 zwycięstwach więcej mogli być trochę wyżej.

Oczywiście za takie wyniki też odpowiada Bird tym jak poskładał drużynę, ale przecież nie zwolni sam siebie.

bardzo cenię Birda (jak dla mnie to najlepszy coach ever), ale czego on oczekiwał, że Vogel dokona z takim składem? przecież i tak wykręcił wynik ponad stan. jeśli zatrudnią McHale'a, to pewnie szybko poleci, a Vogel będzie skarbem gdziekolwiek pójdzie.

czemuż to?

Dla mnie historia z Vogelem to trochę jak sprawa z Thibodo. Bardzo dobry coach, ale trochę jednowymiarowy i zamknięty w swoich wąskich czterech ścianach, który po prostu przejadł się już w tej organizacji. Jest taki moment, kiedy po prostu potrzeba świeżego powietrza, bo gdzieś ten pas trzymający zawodników w ryzach i ogólna koncepcja została zagubiona. Vogel szukał jej cały sezon, ale na całości pewnie zaważył smród po tym jak spieprzył się sezon Pacers dwa lata temu.

W takich sytuacjach wybór jest pomiędzy gwiazdą, a coachem - trudno się dziwić Birdowi, że postawił na Georga, ale już Bulls (Butler) popełnili błąd.

Not cool, Larry.

McHale mi się nie sprawdził, to obstawiam McMillana.

nie wiem w jakim kierunku Pacers chcą iść - ale pewnie small-ball skoro to była kość niezgody cały sezon. Hornacek byłby kotem w takim układzie.

• 2 tygodnie później...