Skocz do zawartości

Pacers 15/16

BigManFan

Rekomendowane odpowiedzi

Finały pokazały, że duży/wolny rim protektor nie jest potrzebny w zespole, który chce gra szybkie pace. Przez pierwsze 3 spotkania Bogut był na boisku, a z racji tego, że dość wolno przechodził do ataku, to mimo pozytywnego wpływu w obronie, krzywdził GSW tym, że zwalniał im atak. A GSW jak gra wolno to się męczy.

Finały pokazały, że kiedy drugim najlepszym ofensywnym graczem rywala na boisku jest Mozgov, to faktycznie można poświęcić obronę na rzecz ataku. 

• 2 tygodnie później...

Dziwnie się ogląda tych nowych Pacers... PG widać jeszcze nieco zagubiony, ale mecz nawet dobry jednak bardziej w oczy rzucał się G-Hill czy Stuckey. Budinger to nadal tragedia... Mahinmi, Jordan Hill też całkiem nieźle, ale to tylko rolesi.

Dlaczego mój człowiek Myles Turner nie dostał minut :<

• 3 tygodnie później...

Cisza w plenerze a wasi skrzydłowi dojebali przeszło 80% za 3 z Gortatem i spółką. Obwodowo nikt nie pokrył Milesa i Paula, Otto gubi się na zasłonach + był słabszy od przeciwnika gdy ten go brał na dupę. Bravo. Nie znalazłem zespołu, co przy +15 trafionych trójkach miał skuteczność over 70%

właśnie sobie uświadomiłem, że totalnie nie oglądam Pacers

dwa lata temu lubiłem ich ale teraz trochę rozgoniono skład i dla przeciętnego zjadacza chleba wydają się przeciętni....

może jakieś większe opisanie tego zespołu?

Jacy przeciętni? To jest PG hero mode, gość aktualnie staje na półce w okolicach Duranta jako one man army w 27/8/4 na 60% ts. 

Zastanawiająca sprawa z tą Indianą. Wymienili Hibberta z Westem na Ellisa i Hilla i... mają trzecią defensywę ligi.

I to grając small ballem.

Zgodnie z oczekiwaniami, mało zbierają i dużo tracą, mimo to mają 11-5 i trzeci SRS w NBA.

Przyjrzałem się trochę poszczególnym zestawieniom i wychodzi na to, że pierwsza piątka grająca niskim składem jest mniej więcej na zero.

Za to absolutnie wymiatają zestawienia z dwoma wysokimi na raz - w większości z nich jest Lavoy Allen. Czyżby niedoceniany roles?

to pokazuje, jak dobrym trenerem jest Vogel. jak już wyżej wspominał @Jendras: po stracie Hibberta i Westa mają trzecią obronę w lidze. a PG - no cóż, cieszy mnie jego znakomita forma :) podnieść się mentalnie i fizycznie po takiej kontuzji i być jeszcze lepszym niż wcześniej, to na prawdę coś.

Mam poważne wątpliwości czy to nie jest obecnie najlepszy gracz w lidze.

Co roku się takie opinie słyszy o różnych graczach. Nawet w tym roku - Curry, Durant, teraz PG13, a koniec końców wszystkich pogodzi jak zwykle LeBron, który w ciszy i spokoju robi swoje, a w czerwcu gra o pierścień ;)

Ale jedno mnie cieszy. W pierwszych 3 czy 4 meczach RS to George wyglądał jak Kobe obecnie - bardzo niska skuteczność, forsowanie rzutów. Widać, że wróciło wyczucie piłki, parkietów i siedzi mu ten rzut lepiej niż kiedykolwiek. Ciekawe czy zgarnie gracza listopada na Wschodzie, bo argumenty ku temu są poważne.

Co roku się takie opinie słyszy o różnych graczach. Nawet w tym roku - Curry, Durant, teraz PG13, a koniec końców wszystkich pogodzi jak zwykle LeBron, który w ciszy i spokoju robi swoje, a w czerwcu gra o pierścień ;)

Ale jedno mnie cieszy. W pierwszych 3 czy 4 meczach RS to George wyglądał jak Kobe obecnie - bardzo niska skuteczność, forsowanie rzutów. Widać, że wróciło wyczucie piłki, parkietów i siedzi mu ten rzut lepiej niż kiedykolwiek. Ciekawe czy zgarnie gracza listopada na Wschodzie, bo argumenty ku temu są poważne.

Może i się słyszy ale nie z moich ust. Curry jest bogiem jeżeli chodzi o atak, ale nie jest tu aż tak dobry, jak powiedzmy Nash żeby przez to był lepszy niż ludzie grający elitarnie po obydwu stronach boiska (teraz wyłącznie Lebron i PG). Duranta zawsze uważałem za przereklamowanego (głównie z uwagi na to, że zyskał na statusie superstara u sędziów kiedy w lidze była potrzebna jakaś przeciwwaga dla Jamesa), tak samo jak wynalazki typu Harden czy Davis.

po obejrzeniu 4 spotkan Pacers, to jest moim zdaniem najmocniejsza druzyna obok Cavs i Miami na wschodzie. podoba mi sie balans pomiedzy D i A. juz rok temu pod koniec sezonu nie bardzo mi sie usmiechalo Pacers jako pierwszorundowy przeciwnik dla Cavs, i chyba Cavs mieli podobne spostrzezenie bo oddali bez walki mecz z Bucks.

Takie małe porównanie George do Griffina.

Blake co rok dostaje nowych lepszych pomocników  i ma już w  LA Paula,Jordana,Pierce'a,Stephensona,Smitha,Reddicka,Crawforda.Jest w świetnym wieku,niby z roku na roku postępy,a ciągle nikt na poważnie nim się nie jara.Taki George dostał rozwalony team.Jakieś odpady z innych teamów typu Stuckey,Allen,Hill czy Budinger plus jakiś tam francuski drewniany center pod koszem i gościu sam wygrywa mecze.Jedno wielkie wow!

Takie małe porównanie George do Griffina.

Blake co rok dostaje nowych lepszych pomocników  i ma już w  LA Paula,Jordana,Pierce'a,Stephensona,Smitha,Reddicka,Crawforda.Jest w świetnym wieku,niby z roku na roku postępy,a ciągle nikt na poważnie nim się nie jara.Taki George dostał rozwalony team.Jakieś odpady z innych teamów typu Stuckey,Allen,Hill czy Budinger plus jakiś tam francuski drewniany center pod koszem i gościu sam wygrywa mecze.Jedno wielkie wow!

dla mnie to bardziej kwestia trenera, Vogel >>> Rivers, co nie zmienia faktu ze Blake jest miękką fają 

Oj tam Pierce,Stephenson,Prigioni,Smith,Mbah Moute, to mimo wszystko lepszy zestaw niż Big Baby,Turkoglu,Farmar,Hawes,Barnes i Udoh.A przy takiej zlepce graczy jak w Pacers wyglądają niepoważnie.Dwa lata temu Vogel był wyśmiewany za burdel z Hibbertem i Lancem a teraz znów wychwalany pod niebiosa.

Kto by pomyślał ,że Mahinmi i CJ Miles będą starterami drugiego zespołu na wchodzie.