Skocz do zawartości

[NBA Finals] Golden State Warrios - Cleveland Cavaliers 2014/2015

RappaR

Kto mistrzem NBA 2014/2015  

105 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto mistrzem NBA 2014/2015

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu Joe Harris nie dostaje zadnych minut od Blatta? Moglby dac odpoczac Delly'emu i trafiac trojki, bo to umie.

w tym sezonie dostal po kilka minut, z tego co pamietam np z ATL u siebie i wygladal calkiem dobrze, problem w tym, ze to troszke za malo, nawet wczoraj w mop-teamie byl obsrany z lekka.

Jak Mozgov potrafo punktowac na sensownym procencie, to IMO trzeba nim grać, bo to na wage zlota. No chyba, ze w obronie by tak oslabial, ze odda tam to co uciula w ataku. Ale nie zauwazylem zeby tak było.

Cavs maja lepszych wyzszych, ktorzy potrafią zbierać i nawet cos punktowac. Nie wiem tylko czy powinni na nich grac swoje podstawowe akcje. Lepiej jak dostaja pilki odegrane oo akcjach Lebrona albo z ponowien. Warriors skomplikowali sprawy wystawiajac sklad z całą piątka rzucajaca za 3.

Cavsi nie mają graczy kompletnych. Jak ktoś jest dobry w D, to jest podejrzany w ataku. Jak jest dobry w ataku, to ma problemy z głową. Jak trafia dobrze za 3, to ma jednocześnie 100 lat. Jak dobrze zbiera, to w ataku drętwy. Itp. itd. I tu brakuje tych kontuzjowanych kolesi. Nawet jeśli też nie byli kompletni, to przynajmniej to, w czym byli dobrzy, to robili jak należy. Od rzucania trójek w Cavs byli Irving i Love i jak ich nie ma, to trzeba liczyć na dzień konia tych z drugiego szeregu.

W tej serii póki co widać, że Curry jest silny siłą zespołu wokół niego. Strzelec z niego niesamowity, ale branie ciężaru na siebie, stawienia siebie w centrum i używanie woli, żeby przezwyciężyć trudne okresy? Nieeee, nie ta bajka, o ile nie wystarczy do tego scoring. Ostatnie takie starcie pamiętam, jak LBJ pozamiatał Rose'a w 2011r. Niby ten drugi był MVP, ale Lebron go zeżarł w bezpośrednim starciu drużyn. Teraz to samo dzieje się z Currym, który gra słabą serię. Ot, najlepszy zawodnik najlepszej drużyny.

Cavsi nie mają graczy kompletnych. Jak ktoś jest dobry w D, to jest podejrzany w ataku. Jak jest dobry w ataku, to ma problemy z głową. Jak trafia dobrze za 3, to ma jednocześnie 100 lat. Jak dobrze zbiera, to w ataku drętwy. Itp. itd. I tu brakuje tych kontuzjowanych kolesi. Nawet jeśli też nie byli kompletni, to przynajmniej to, w czym byli dobrzy, to robili jak należy. Od rzucania trójek w Cavs byli Irving i Love i jak ich nie ma, to trzeba liczyć na dzień konia tych z drugiego szeregu.

W tej serii póki co widać, że Curry jest silny siłą zespołu wokół niego. Strzelec z niego niesamowity, ale branie ciężaru na siebie, stawienia siebie w centrum i używanie woli, żeby przezwyciężyć trudne okresy? Nieeee, nie ta bajka, o ile nie wystarczy do tego scoring. Ostatnie takie starcie pamiętam, jak LBJ pozamiatał Rose'a w 2011r. Niby ten drugi był MVP, ale Lebron go zeżarł w bezpośrednim starciu drużyn. Teraz to samo dzieje się z Currym, który gra słabą serię. Ot, najlepszy zawodnik najlepszej drużyny.

tak po prawdzie to kogo kompletnego maja GSW, AI i tyle.

zeby Cavs wygrali to nie moze LBJ miec przecietnego/dobrego dnia a Shump i JR szorowac po dnie <=4pkt. Jak LBJ schodzi do ~20pkt w tej serii to reszta musi conajmniej >=10pkt wrzucic, posessions sa +, musza sie tylko zakrecic ~40% FG.

nie chce mi sie wiecej pisac, ale to co JR robil z openlukoof, najgorszy mecz jaki rozegral dla Cleveland w tym sezonie.

wiem że są inne faktory ale nie można o tym nie wspomnieć:

jak widzisz Mauera i Crawforda w lineupie na mecz to wiedz, że coś się dzieje.

w G3 wszystkie calls które mogły pójść either way szły dla Cavs, tym razem szły dla Warriors

LeBron którego w G3 prawie nie można było dotknąć, który mógł odpychać Iguadolę, teraz nie dostawał gwizdków

Mozgov szybko został wyleczony z wychodzenia do Greena czy kto tam penetrował z rękami prosto w górę

i takie tam szczegóły

btw dobrze że Kerr przestał wreszcie grać Bogutem, bo Bogut grał piach po obu stronach

Sędziowie przestali nadmiernie gwizdać pod Cavs i juz mecz nie był pod kontrolą druzyny Blatta.

Ogólnie sedziowanie jest słabe, popełniaja wiele rażących błędów ale w ost meczu mimo słabszych gwizdków rozkładały sie równo, przypomne ze w 3 meczu faule były w stosunku 25-16 na niekorzyść Golden, generalnie zespół preferujący twardą obrone zawsze konczy mecz w większą ilościa przewinien a w 3 meczu było kolosalna róznica ale w druga stronę!

Hmmm, myślałem ze notoryczne odpychanie ręką Iguodali w ataku przez Jamesa tylko mnie przeszkadza, ale z ulgą stwierdzam że jednak nie.

Z gwizdaniem bywa różnie, błędy są , były i zawsze będą, ale tak się zastanawiam czy w tej serii jak do tej pry była jakaś super kontrowersyjna decyzja która wypaczyła wynik meczu.Mnie nie przychodzi nic do głowy.

Dla przykładu za takowa uważam faul Jamesa na Durancie w drugim meczu finałów 2012 którego nie odgwizdano, a który uważam za ewidentny. Stare dzieje, ale tak dla porównania podałem pierwszą decyzję z brzegu...

Gwizdki były dziwne. Ale to nie przez nie Cavs przegrali. Poza TT i Mozgowem reszta rzucała na poziomie 22% na takiej skuteczności nie da się zabić muchy, a co dopiero wygrać mecz NBA.

jak już pisałem: z jednej strony nie chcę przypisywać gwizkom zbyt dużego znaczenia, zwłaszcza że w jednym meczu były na korzyść jednej drużyny a w drugim dla drugiej, więc wyszło na 0

ale do tych procentów to możesz spokojnie dodać ileśtam [trudno ocenić ile, 15 czy 25] procent które są albo których nie ma w zależności od tego na co pozwala się a na co nie, drużynie broniącej, czy lidera trzeba kryć 1 on 1 czy trzeba podwajać co wpływa na ilość open looków etc etc.

co do gwizdków decydujących o wyniku spotkania to czasem gwizdki w pierwszej czy drugiej kwarcie wpływają na mecz tak samo albo bardziej [bo wpływają na większość ilość akcji] niż odgwizdanie bądź nie faulu w crunch

Nie zrozumieliśmy się. Ja nie pisałem o crunch time (a przynajmniej nie wyłącznie) ale o gwizdkach wypaczających wynik. A takimi mogą być przecież faule gwizdane w pierwszej kwarcie wyjęte z 'de', i sadzające  na ławce faceta który jest hot albo który jest niemalże niezastąpiony w obronie (Iggy? Why not...). Na przykład.

Dla mimo wszystko kontrowersyjny był na przykład gwizdek wyrzucający Horforda w poprzedniej rundzie. Choć czy on tam miał wpływ na wynik? Nie sądzę, Atl byłaby zjedzona tak czy owak.

All D team dla Draya i Andrew to lekkie posmiewisko jak widac po tej serii

Zachod to lekkie posmiewisko pod katem defensywy, Warriors najelpszym defensywnym zespolem ligi czy jaki huj w drtg - crejzolka 

klimat jakby sie spierdolil 

usmiechniety zawsze Stevie Kerr - hejtuje usmiechnietych gosci grajacych w kosza - zayebal adjustment ktore wygralo serie

biedny Blatt jest mega marionetka - gosc chyba nie ma nic do powiedzenia albo tak wyglada, po sezonie powinien odejsc, zmizdzyli go LEbrony

Ty Lue wydaje ordersy koleszkom, smak dat - zart naprawde

wyjebka pelna - Lebron to Peyton MAnning NBA , my offense I coach you suck my cheesy dick

Ciezko uwierzyc ze kurs na Cavs dzisiaj to nawet 5.00. Nie wiem czy kiedykolwiek bylo wiecej na zwyciestwo druzyny Jamesa. Gdybym mial gdzies konto, postawilbym z 20. Win-win sytuacja, jak wygraja GSW to super bo jestem za nimi w tej serii, jak Cavs to 100 zl

W przeciwienstwie do wiekszosci i bukow, ja stawiam ze dzisiaj Cavs,  ale w Game 6 wygraja juz Warriors, wiem ze to bedzie w Cleveland, ale po tylko 1 dniu odpoczynku i cavs znowu beda cierpiec.

Edytowane przez Damiansport1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.