Skocz do zawartości

[NBA Finals] Golden State Warrios - Cleveland Cavaliers 2014/2015

RappaR

Kto mistrzem NBA 2014/2015  

105 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto mistrzem NBA 2014/2015

Rekomendowane odpowiedzi

Swoja drogą z pozyskaniem tego Smitha z Shumpertem oraz Mozgova to był jakis przekręt ligi. 

Łoł! wolnego!!

Ja też nie lubię LBJ ale bez przesady.

Shumpert poszedł w umowie ze Smithem, bo nie było chętnych na tego kretyna solo. Iman jako obrońca był dobra zachętą dla kontraktu tego pierwszego. Fani Knicks jak odchodził Shump to płakali (przynajmniej ja) 

A Mózg grał pod Blattem w reprezentacji Rosji.

jedna akcja w meczu, gdzie akcji bylo 200. fap fap

liga ukartowała. fap kwadrat

jak się nazywała ta organizacja, co wysłała Hulka w ciemną pizdę? Iluminaci?

przejebana seria, zwłaszcza jak Hulk złamał Colossusa

btw jak Black Bolt mógł tak łatwo paść? Całą planetę by zdmuchnął na pełnym huhu.

jutro game 2. ubolewam, robota wygrywa. ale 0,1% tli się we mnie, że Matt zrobi cycusia ver 2.0. i będzie remis

niech wygra lepszy. przestańcie piepszyć.

joł

Stary, Twoje posty czyta mi Ivona - czasem idzie się ze śmiechu zesrać;p

Jedną z niewielu wątpliwości jakie miałem w stosunku do projektu Kerrs Warriors było to jak niedawne gwiazdy przyjmą nową rolę w druzynie. Iguodala nie był napewno zadowolony z roli rezerwowego ale zacisnął zęby i zniósł bycie w rotacji za żółtodziobem Barnesem co zapewne zostanie nagrodzone Misiem, w którym rola Iggiego jest naprawdę trudna do przecenienia. 

David Lee to z kolei jeszcze inna historia. Dwa sezony temu all-star, druga opcja drużyny staty 18/11/3,5. Sezon póżniej cały czas dawał 18 punktów i był ważnym graczem S5. Obecnie bench warmer, który w tych PO zagrał tylko 68 minut. Ciężko mi uwierzyć, że jest gorszy od Speightsa, ale w rotacji jest za nim. Napewno będzi chciał zmienić klimat, gdyż z pewnością pragnie minut, ale cóż przynajmniej opuści Wojowników z pierścieniem na palcu.

Who cares

Każdy inny zespół nie gra w finałach

Mitch Richmond case

Jesteś dobry/bardzo dobry w średniosłabym zespole, masz kontrakt, uwielbienie i jesteś rezerwowym w ASG

przychodzisz do poważnego zespołu, i albo się dopasowujesz (Iggy) albo nie (Lee, Richmond).

Also, jest jeszcze jeden pomysł - jesteś już stary, odszedłeś ze średniego zespołu, jesteśw  zespole z szansami. I czujesz sam, że wiecej dasz z ławki. I jest all good. vide Barkley z ławki kosztem Willisa czy Othelli.

Na tę chwilę MS > Lee. Przy obecnym stylu gry ligi/Warriors, obniżeniu składu, zasięgu rzutu połączonego z koniecznością bronienia na min dobrym poziomie - misiek przodem.

I nie mydlimy oczek statystykami Panowie.

w warriors tez gra, a ze gra mniej

tam kazdy gra małe minuty, a Lee duzo lepiej spisuje sie jako wchodzący z ławki niż starting PF

facet ma spore ograniczenia do tego juz nie jest najmłodszy, w systemie Kerra jako uzupełnienie składu jest pozyteczny, ale bez niego ławka Warriors jakoś nie traci na długości, tym bardziej ze długo musieli sobie radzic bez niego i jakoś wybitnie gorszym zespołem nie byli

Lee w każdym innym zespole by grał i pewnie w przynajmniej połowe w s5.

Grałby w przynajmniej połowie w s5?

C's - Sullinger/Olynyk

Nets - Young/Plumlee

Knicks - Bargnani/Acy

Sixers - Mbah a Moute/Noel

Raptors - A.Johnson/Patterson

Bulls - Gasol/Gibson

Cavs - Love/TT

Pistons - Monroe/Tolliver

Pacers - West/Scola

Bucks - Henson/Ilyasova

Hawks - Millsap/Antić

Hornets - Williams/Zeller/Vonleh

Heat - Bosh/Haslem

Magic - Gordon/Frye

Wizards - Humphries/Nene

Mavs - Nowitzki/Stoudemire/Villanueva

Rockets - Jones/Motjejunas/Smith

Grizzlies - Randolph/Leuer

Pelicans - Davis/Anderson

Spurs - Diaw/Baynes

Nuggets - Farried/Hickson

Wolves - Bennett/Garnett/Dieng

Thunder - Ibaka/Jones/Collison

Trail Blazers - Aldridge/Freeland

Jazz - Favors/Booker

Clippers - Griffin/Davis

Lakers - Davis/Randle/Boozer

Suns - Morris/Wright/Tucker

Kings - Thompson/Landry/Evans

NA SIŁĘ 10 drużyn bym uzbierał..

Prawda jest taka, że gdyby nie tulił 15 mln dolarów za sezon, to byście sobie nim głowy nie zawracali.

Gdyby tyle nie tulil to może Warriors nie probowaliby go tradowac od jakiś dwóch lat

Teraz, przy takiej dużej obniżce minut przyszłość Lee w Warriors wydaje sie być przesądzona

Pytanie tylko czy gracz z taką przeszłością i kontraktem jest dla kogoś opłacalna opcją? Czasy magii ostatniego roku kontraktu chyba już są przeszłością...

Jestem juz "stary" jesli chodzi o nba, pamietam prawie jak wczoraj ze nie było mowy dać mniej niż 15baniek za sezon takiemu boozerowi czy wlasnie lee, teraz to pośmiewiska ligi albo goście zabierający miejsce na ławce. Swoją drogą Bulls mają przykład co sie moze stac z jednym z zawodnikow ich frontcourtu jesli chca grac nisko i szybko a nie zrobia zadnej wymiany. 

Ja nie rozumiem jak można krytykować trade Love'a , przecież z Lovem w drugiej części sezonu byli najlepszą ekipą w NBA. Akurat może nie miał najlepszego sezonu, ale to jest zdecydowanie fit dla Lebrona szczególnie, że już nie jest młody a stretch 4 to idealny fit dla Lebrona. Jeżeli Love przedłuży a po tym co mówił ostatnio na pewno chce to będzie to dobry trade. 

Tym bardziej, że z Wigginsem raczej nie byłoby Shumperta i JR Smitha a to bardzo fajni dla Cavs zawodnicy i pasują zarówno do LBJ-a jak i Irvinga. 

Pytanie jest zasadnicze jak przedłużą TT to jak będzie rotacja wyglądać bo skład będą mieli przepakowany 

Irving/Dellavadova

JR Smith/Shumpert 

LBJ/Miller/Jones ktokolwiek tam zostanie/przyjdzie 

Love/TT 

Mozgov/Varejao 

będzie problem z minutami frontcourtu, bo wątpię aby Love i TT grali mniej niż po 25min. I ciekawe czy wszystkich zatrzymają. 

Ja nie rozumiem jak można krytykować trade Love'a , przecież z Lovem w drugiej części sezonu byli najlepszą ekipą w NBA. Akurat może nie miał najlepszego sezonu, ale to jest zdecydowanie fit dla Lebrona szczególnie, że już nie jest młody a stretch 4 to idealny fit dla Lebrona. Jeżeli Love przedłuży a po tym co mówił ostatnio na pewno chce to będzie to dobry trade. 

Tym bardziej, że z Wigginsem raczej nie byłoby Shumperta i JR Smitha a to bardzo fajni dla Cavs zawodnicy i pasują zarówno do LBJ-a jak i Irvinga. 

Pytanie jest zasadnicze jak przedłużą TT to jak będzie rotacja wyglądać bo skład będą mieli przepakowany 

Irving/Dellavadova

JR Smith/Shumpert 

LBJ/Miller/Jones ktokolwiek tam zostanie/przyjdzie 

Love/TT 

Mozgov/Varejao 

będzie problem z minutami frontcourtu, bo wątpię aby Love i TT grali mniej niż po 25min. I ciekawe czy wszystkich zatrzymają. 

Lovea ściągnięto po to, żeby wspomógł w playoffs LBJa już w tym sezonie.

Jako że wypadł w serii z Celtics, to możemy go liczyć tylko w tej serii. Z Bulls do pewnego momentu mieli trudniej, a Hawks wyeliminowali się praktycznie sami. Teraz trwa Finał z Golden State, gdzie Lovea nie ma. 

Super, że Love zaczął odnajdować się w regularze, ale potrzebny to on był tak jak napisałem na playoffs. Czyli trade się nie opłacił.

Teraz to będziemy mogli porównywać go co najwyżej jak ostanie do drugiego sezonu Wigginsa. A w swoim drugim sezonie Wiggins powinien być jeszcze lepszy. W bonusie do Wigginsa Cavs dorzucili Bennetta, który jest bustem i pick od Heat, który mógł okazać się nawet nr 11 lub 15, gdyby Cavs zamiast Celtics podłożyli się Heat. 

Wiggins to dwójka, zatem pewnie nie byłoby Smitha i Shumperta, ale może byłby jakiś inny dobry strech four. Za Waitersa i picki z pewnością coś by wyciągnęli. Shumpert może chciec teraz nowego kontraktu.

Okazuje się, że Tristan Thompson pod nieobecność Lovea świetnie sobie radzi, co mnie akurat nie zaskakuje.

Tradeu Mozgova ie ma co ruszać, bo mówiliśmy o nim już od momentu powrotu Jamesa do Cavs.

I teraz skład, który podałeś kosztuje jakies 100mln$

Love, JR i Miller pewnie opcje w kontrakcie wykorzystają. Wchodzi nowy wyższy kontrakt Irvinga, a Thompson, Shumpert i Dellavedova będą chcieli wprost proporcjonalnych do ich gry $$$. Jest jeszcze kontrakt Haywooda, który można zamienić na kolejne 10mln$. Czyli zaczynają się problemy z kasą. Dopiero teraz Cavs odczują brak kontraktu Wigginsa i tych innych elastycznych finansowo pierwszorundowych picków. Oczywiście znajdą się gracze pokroju Mariona, Perkinsa i Jamea Jonesa, którzy będa grali z LeBronem za minimum, ale największą elastyczność finansową Cavs mieli właśnie w tym sezonie. 

Super tylko Gilbert już powiedział że może płacić tax i nie ma z tym problemu a potem wchodzą nowe zasady i pewnie taxu nie będzie. To nie tak że będą płacić niczym Nets. Wiggins w ogóle nie pasuje do teamu i nie grałby tyle w tej chwili pod Lebrona i Cavs wolę anyday anytime Love'a Shumperta I JR niż Wigginsa

LeKlimatyzator właśnie zaczyna zjeżdżać po równi pochylej, lepszego Jamesa już nie uswiadczymy, bo orgnizmu nie oszuka.

Love to pomyłka nie all-star i nic tego nigdy nie zmieni. W minnesocie mógł sobie swirowac pawiana, ale Cavs nie będzie po prostu stać na trzymanie takiego ciut lepszego Davida Lee kiedy mają Tristana, nie widzę Lovea wchodzącego z ławki a sadzanie tam Thomasa wydaje się glupota. PO pokazaly że Cavs potrzebują ponowien i walki w pomalowanym żeby być skuteczni.

Obecność Lovea to zejscie o level w dol

A pisanie że ktoś woli jra i shumpa over Wiggins przemilcze

Raz ze jedno z drugim nie miało nic wspólnego jak styczeń zauważył dwa... A zresztą Cavs mnie walą, więc co ja się będę produkowal

2-0

Edytowane przez josephnba

Lebron mowi ze TT ma byc Cav4life to co ma powiedziec Love? musi swoj lewarek zrobic

ustalili z agentem i z Cavs zeLove bedzie gral 2 lata, bo Wiggins szedl w trejdzie- to hipotetycznie wiemy, na 80% na tak biorac pod uwage under the table deal

w NBA wiesc sie niesie jak w kazdym zakladzie pracy, Love musi dotrzymac slowa

Cavs nie stac na Timo TT i Love i kazdy po maxie na swoich pozycjach, jak dobrze pojdzie to zaplaca za nich 300 mil dollarow ;] serio 

Timo 60-70 TT 100 Love 120 - 5 letnie kontrakty 

to jest realne

wiec logiczne jest ze Love maruda bedzie oddany, przedluzy i go wytrejduja za assety - pytanie tylko co dla Lebrona jest assetem ? pick , mlody, skrzydlo konkurencja , 

Love wystarczy oddać za dwóch prawdziwych i konkretnych rolsów. Jednego na jedynkę i jednego pod kosz. W sumie jeszcze rezerwowa trójka by się przydała. Chociaż patrząc na Delliego, to z tą jedynką nie ma takiego ciśnienia. 

Gdzie powinni uderzyć Cavs? Do Pacers, po nieśmiertelny dla mnie fit idealnego PG do LeBrona, czyli po Hilla. Do paczki dodać Westa i ewentualnie drugiego Hilla. 

Problemem byłaby tylko chęć gry w Pacers Love'a, ale z drugiej strony nie widzę lepszego gościa pod kosz do grania z nim, niż Hibbert. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.