Skocz do zawartości

ECF Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers

tomekmvp

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wygra serię

• Atlanta Hawks 4-0
      0
    • Atlanta Hawks 4-1
      0
    • Atlanta Hawks 4-2
    • Atlanta Hawks 4-3
    • Cleveland Cavaliers 4-0
    • Cleveland Cavaliers 4-1
    • Cleveland Cavaliers 4-2
    • Cleveland Cavaliers 4-3

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko co bedzie wyznacznikiem tej slabosci wschodu i Lebrona?

Myślę, że cały przebieg serii. Jak GSW wygra 4:0, a każdy mecz będzie big blowoutem to wtedy rzeczywiście będzie twardy argument że wschód jest słaby. 

Natomiast jak LBJ pojedzie na hero godlike mode, jaja na miejscu będzie miał i przegra z honorem już będę się zastanawiał. A nawet jak wygra wtedy niektóre tezy o słabym wschodzie moim skromnym zdaniem będzie można sobie wsadzić w miejsce, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę. Wszak jest to tytuł. O który będzie grał z najlepszą drużyną z mega silnego zachodu.

Nie ma co wiele dyskutować . Jastrzębie były w locie opadającym po 3/4 sezonu.

I ten brak intensywności i wykorzystywania swoich atutów skutkowała w playoff a kwintesencją była seria finałowa gdzie Cavs grali jak w playoff a Hawks jak w preseason.

Odcięta glowa, oskubani, podpaleni. A nawet jak tak płonęli to james ze zgrają lal oliwę do ognia i czekał na chrupiące skrzydełka.

Bardzo imponująco Cleveland wyglądali na tle mizernie grających Hawks tym, bardziej ,że z rundy na rundę się rozkręcają - wschód na to pozwala i James o tym wie.

Jesli Golden wejdzie do Finału możemy mieć naprawdę ciekawe zawody bo Warriors grają w niezwykłych runach i teraz jestem zaciekawiony na ile obrona Cavs pozwoli na zwalnianie i wybijanie z rytmu? Ale na to poczekać jeszcze trzeba bo Houston nadal biegają. 

Ojej, nie mowilbym juz o tej kontuzji Love'a bo jak widzimy to wlasciwie jest wzmocnie Cavs. Ich obrona jest duzo lepsza, sa twardsi. Pilki zbiera Thompson a strzelcow Cavs i tak maja od cholery.

Cavs sa w finale ale popatrzmy jaka mieli droge do nich. Mieli duzo szczescia. Kontuzja Gasola w Bulls, Carrolla, Korvera, w Hawks...wiec wyluzowalbym.

Myślę, że cały przebieg serii. Jak GSW wygra 4:0, a każdy mecz będzie big blowoutem to wtedy rzeczywiście będzie twardy argument że wschód jest słaby. 

W poprzednim roku w finale Spurs rozjechali Heat. Spurs byli drużyną lepszą bardziej zmotywowaną po historii z 2013. A z kolei Heat byli syci. W tego rocznym finale też zdecyduje to kto jest bardziej głodny tytułu. A GSW (jeśli awansują) mają coś z natury Clippersów, co nie koniecznie jest dobrą wróżbą na przyszłość.

@lepos ta GWS Gwiazda Śmierci w 1Q w ostatnim meczu dała rzucić sobie 45 punktów.

Edytowane przez Mirwir

Ojej, nie mowilbym juz o tej kontuzji Love'a bo jak widzimy to wlasciwie jest wzmocnie Cavs. Ich obrona jest duzo lepsza, sa twardsi. Pilki zbiera Thompson a strzelcow Cavs i tak maja od cholery.

Cavs sa w finale ale popatrzmy jaka mieli droge do nich. Mieli duzo szczescia. Kontuzja Gasola w Bulls, Carrolla, Korvera, w Hawks...wiec wyluzowalbym.

A Cavs w ogóle nie mieli kontuzji. Irving i Love po prostu sobie tak odpoczywali.

napewno ktoras z druzyn napisze wielka historie dla swojego miasta/regionu. Cleveland 51lat bez tytulu w jakimkolwiek major/pro sport, Warriors ostatni tytul 41 lat temu. Obaj "rookie" trenerzy, przy czym Blatt mial oferte jako asystent Kerra przed sezonem. im dluzsza seria GSW-HOU, tym wiecej zmeczenia, kontuzje, kto wie co sie moze wydarzyc (watch Curry ostatnio!). CLE musi zagrac D na takiej samej intensywnosci jak z ATL w G1 i 2.

COY odprawiony, teraz pora na MVP. obejrzec ta serie na zywo bedzie poprostu wy-smie-ni-cie.

4-0 wow

jesli dobrze pamietam, to w RS bylo 3-1 dla hawks.

wiem, ze koncowke sezonu i playoffs mieli slabsze ale cavs bez love'a i praktycznie bez kyrie...

damn. hawks zostali zmieceni w tej serii. okazuje sie, ze system oparty na grze zespolowej jest ok ale pozniej przychodzi moment, ze musisz miec jeszcze w tym systemie jednostki, ktore maja jaja i ktore sa liderami. jak spurs, mavs, heat i wieloma innymi ekipami. podobnie na zachodzie, warriors i rockets tez maja systemy, mniej lub bardziej zespolowe, ale maja tez liderow.

linijka statystyczna lebrona to jakas masakra.

oczywiscie ktos wywlecze mu jego % z gry, mam to gdzies. gosc zrobil cos wielkiego, doprowadzil cavs do finalow nba na swoich barkach.

i to w pierwszym roku. niewazne, ze wschod jest slaby, bo wprowadzil cavs z grajkami pokroju jr smitha co o czyms swiadczy.

cavs buduja sie kazdym meczem, kazda wygrana. sa jak rodzina, swietna atmosfera.

nie wiem jaki beda mieli plan defensywny na warriors ale cholernie zycze im, cleveland, wygranej.

warriors maja jeszcze czas, tego czasu cavs/lebronowi moze zabraknac...

lebron wygral w playoffs na wschodzie 15 serii z rzedu.

ostatnia serie na wschodzie przegral w 2010 roku.

dokłandie, zgadzam się z całym postem

Lebron pokazał że potrafi w okół siebie zbudować atmosferę zwyciezców i poprowadzić zwykłych rolsów do finałów NBA 

boje się jedynie o jego zmęczenie ten koles oprócz ostatniego meczu (chwała mu ze siedział a nie rypał statsy, dobrze że z tego wyrósł ;) ) gra non stop, tak samo jak reszta. Oni w sumie grają w 6 czasem w 7 jak się Irving zjawi 

też po wygranej nie było widać u niego wielkiej radości, nie po to przyszedł do Cavs tylko po mistrza i to doskonale mozna zaobserwować po jego reakcji 

Z całym szacunkiem Elwood i reszta, ale Hawks to jest największa porażka tych PO. Nie wygrać choć jednego meczu z Cavs bez Love'a i z Irvingiem po kontuzji? Żenada. Ahh jak mi szkoda tych Wizards, mogliby powalczyć, bankowo tanio by skóry nie sprzedali. Długo będę leczyć kaca po tegorocznych ECSF, wystarczy powiedzieć, że nie obejrzałem żadnego meczu z finałów konfy. No i tak naprawdę chyba nie mam czego żałować.

piąty finał z rzędu dla LeBrona. jestem w szoku, bo nikt w historii tego przy takim (4 rundy) formacie playoffs nie dokonał, nawet jak konferencja była równie słaba jak ostatnimi laty wschód. oby tylko takie coroczne wyczerpujące granie nie odbiło się w końcu na nim i nie skończyło poważniejszą kontuzją.

piąty finał z rzędu dla LeBrona. jestem w szoku, bo nikt w historii tego przy takim (4 rundy) formacie playoffs nie dokonał, nawet jak konferencja była równie słaba jak ostatnimi laty wschód. oby tylko takie coroczne wyczerpujące granie nie odbiło się w końcu na nim i nie skończyło poważniejszą kontuzją.

Przy tej konkurencji na Wschodzie nie jest to dla mnie żadnym zaskoczeniem. Praktycznie cały peak LBJ'a przeznaczony był na walkę na wschodzie z ... (no i tu właśnie nie wiem z kim, był jakiś realny rywal?)

Przy tej konkurencji na Wschodzie nie jest to dla mnie żadnym zaskoczeniem.

jakoś inni przy porównywalnie słabych konferencjach tego nie dokonali.

Praktycznie cały peak LBJ'a przeznaczony był na walkę na wschodzie z ... (no i tu właśnie nie wiem z kim, był jakiś realny rywal?)

to zależy co rozumiesz przez "realny rywal". dlatego dopytam jakich to realnych rywali mieli Jordan, Magic oraz Kobe po Shaqu?