Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Maja 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Na grillach często vomit, jak Wam powiem moi mili, dobra metoda zjeść kiełbasę zanim się wychyli. Oczy Was nie mylą, bo powyższy tekst odnosi się do tego co stało się w Knicks w tym sezonie. Kiedy inni pałowali się, sprawdzali analizowali i się wymieniali, wielki Phil Jackson wiedział już w grudniu: wielki c*** z tego będzie. Phil zjadł kiełbasę (czy tam hot-doga) i popił wódą (burbonem) i dał sygnał: "Wszyscy wyjść! cisza w krąg! to mój azyl, ma modlitwa, garderoba..." i rozpoczął anihilację co gorszych jednostek w stadzie. Ofiarą tego zabiegu stał się Iman Shumpert, obecny "bohater" Cavaliers. Jak go oddawał razem z tym pół-mózgiem Smithem to płakałem w poduszkę całe 2 dni. Czy mam do niego sentyment przez wzgląd na pierwszy jego sezon w barwach Nowojorczyków i d.dobrą obronę? Czy też jego rapy i hip-hopy połączone z fryzura oraz łamliwością (jak coś go boli to wygląda jak szczeniak) zrobiły z niego samoistną maskotkę klubu. Jak to pisze teraz ogłupiona młodzież: #BringBackImanToKnicks Zen Master nabrał szrotu i rozpoczął drogę przez mękę po upragniony wysoki wybór w drafcie. Okazało się, że taki Langston Galloway coś tam potrafi i jak chce zarobić na swój SWAG musi spiąć poślady. Co też zrobił i odrobinę zarobił, a Knicks mają go za bardzo niewiele na caaaaały następny sezon. Melo jak Frank Underwood, pomimo kontuzji toczył wojnę o grę w ASG. Nowy Jork był miejscem tego cyrku i trudno, żeby jakiś cygan z Nets był gospodarzem takiego przedsięwzięcia. Później przytulił L-4 i pojechał się leczyć. Tim HardawayJr zesrał się tak okrutnie, że czuć to było aż u nas. Czy pójdzie z Calderonem jako wabik na kontrakt Hiszpana (.)(.)? Płakać za nim nie będę bo uczucie do jego gry powoli wygasa... I tak o to dochodzimy do końca sezonu, który zakończył się rezultatem 17-65 i drugim miejscem od końca. Fak je! Na chwilę obecną w Czikago odbywają się drafty kombajny oraz czuwanie w intencji zakończonego sezonu. Kogo by tam nie pytali z młodych i gniewnych, chce grać dla Knicks. Najlepszy klub ever, zatem nie ma co się dziwić, że lgną od neonów. Blink! Blink! Najważniejsze, że Karl-Anthony Towns chce hasać pod strzechami MSG. On to potwierdza, jego ojciec to potwierdza, zatem brzmi to poważnie. Nie będę oszukiwał i napiszę, że to właśnie jego najchętniej bym widział jako nowy nabytek Knicks. Obroni, rzuci, zbierze i poda. Jak się bawić to się bawić. Drzwi wyjebać okno wstawić. Jak już mają być te trójkąty, to stawiam na niego i zlewam Okafora. Ten od biedy też by jakoś się nadał, ale ludzie głoszą, że mało w nim obrońcy. Od pałowania rzutów jest już gość z nr 7 w składzie, zatem wolę wysokiego co mi wybroni. Fan Fiction ----->>>> Gdyby Gasol jednak się namyślił i przybył do Nix, to jego połączenie z Townsem pod koszem byłoby niczym zimne piwo wypite dziś na moje skacowane serce <<<< ----- Fan Fiction D'Angello Russell też chce dołączyć do ekipy. Kozaczy i opowiada, że to on idzie z nr 1. Jak się nie uda pozyskać Townsa to zapewne Fil wyciągnie do niego rękę. Zatem dramat rozpoczyna się: Akt I: Draft I tak się sprawy mają, bo za niecałe 3 dni odbędzie się loteria draftowa. Ciekawe czy sam Jackson będzie czynił honory i ściskał piłki czy co tam się teraz robi. I teraz wyobraźcie sobie sytuację jak w jednym studio znajdą się Jax i jego oblubienica Jeanine. Jaja spuchnięte i ścianki wyschnięte. Ktoś nie porucha po tej loterii Liczę na wybór w pierwszej 2. Chodziły plotki, że jak wypadną poza pierwszą 4 czy 5 to będą tym pickiem handlować. Ciekawi mnie co by za to dostali, bo nic nie rzuciło mi się w oczy. Akt II: wolni agenci Nie będę się tu rozpisywać i podzielę kandydatów na 4 grupy: "Tak", "Nie", "ciekawe za ile" oraz "przedłużenie kontraktu" Więc mamy: Tak: Gasol, Leonard, Aldridge, Butler <--- sfera marzeń, ale wypisać tych 4 panów trzeba), Millsap, Beverley i ostatecznie Draymond Green, ale to wieka niewiadoma. Nie: RONDO, Love, Jackson, Harris, Asik, Boozer, Jeff und Gerald Green, Dragic. ciekawe za ile: Wesley Mathyews (i jak z formą po kontuzji) Robin Lopez, Danny Green, DeMare Carroll, Greg Monroe (już podobno ugadany więc...) przedłużenie kontraktu: Bargnani (za minimum) Shved (3-4 mln) i niech stracę Acy. Akt III: jak to będzie wyglądać? Czysta kartka i własne zabawki. Awansu do PO pewnie nie będzie, ale musi być. Dlaczego? Wszystko się będzie musiało dotrzeć i zazębić. Jednak nie będzie można sobie pozwolić na taką fuszerkę jak w tym sezonie, gdyż picku na nadchodzący sezon brak. Zatem Jax, jak dobry ojciec powinien dać zabawki Fisherowi i powiedzieć: idę do garażu podłubać w silniku i wychylić kilka piw. Pobaw się, a jak wrócę to zobaczę, czy nadajesz się do tego przedziału wiekowego czy też muszę machnąć innego bękarta. Zanim naplujemy Fisherowi w twarz dajmy mu szansę na ogarniecie tego po swojemu. Bez kurateli jegomościa z 7 rzędu i bez jego ręki w dupie pana Ryby. Trochę ligi pozwiedzał w ciągu swojej kariery i z niejednym pił i na tekturce rysował. Nie wierzę, że nie podpatrzył coś u Solana jak grał w Jazz. Poukładać z tego jego doświadczenia coś pasującego do składu. Wiem, że to się łatwo pisze, bo wsadził - wyjął i paryska, ale brnięcie w same trójkąty zgubi ten zespół, a wymiana jednego na drugiego (jak coś nie ten teges to do Shawa by chyba Fil zadzwonił, bo sam to by już raczej nie zszedł na stołek) mija się z celem. Wiele nadziej jest związane z czystym startem w nadchodzącym sezonie. Oby był lepszy od obecnego. I mam w notatniku-kapowniku zapisane wszystkie kryptonimy użytkowników jadących po Knicks. Jak jakimś cudem zaczną wygrywać to będę demaskował neofitów. Once a Knick, Always a Knick! I trochę dissu dla sąsiadów: Nets przynoszą warzywa na grilla! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elwood Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 u don`t win no friends with salad zajebisty text pić miałeś, nie pisać W tym wieku, z tą masą - jebnąć Karmela na 4. Niech rozciąga, rzuca, wkurwia. Nie pobroni, ale grając na wschodzie - kogo ma na 4 bronić? Bosha? Jebnąć def3, Carroll strasznie napalony podobno na Sinatra land. A reszta pójdzie. I makaron z ławki. Ale top10 14/15 Knix oglądałem z bólem zwieracza. Szkoda mi Was fany, że takie coś oglądacie. Czemu na dole słowa kluczowe to wóda i kiełbasa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 A ja to widzę tak. Nie ważne który numer wyciągną, handlować nim będą. Dojdzie drugi maksymalny kontrakt kogoś z Twojej strefy marzeń. Pewnie jak napisałeś, neony kogoś jednak skuszą. Dolan kasy nie żałuję i nie sądzę aby pod statuą wolności postawili na jeszcze jeden rok przebudowy. Znów powtórka z przeszłości czyli pokerowe all in. Tylko że nadzieja, iż tym razem bardziej bardziej z głową. Głową Philla. I tak sobie myślę, bez kaca bo pić mi nie wolno ale sącząc dobrą kawę, że jedno drugiego nie wyklucza. Jak ktoś umie liczyć ( choć połowę graczy NBA o to nie podejrzewam ), podpiszą roczne kontrakty do nowej umowy i Phil o tym wie. Może pójść all in, a jak nie wypali za rok znów ma swobodę w działaniu. Większą. A w 16/17 pole do popisu jeszcze większe. To jest New York, New York. Tu wszystko musi być mega. To lato takie będzie. Stawiam roczne kontrakty z jakąś opcją fajnych grajków na zasadzie "zobaczy się później". A jak się powtórzy sytuacja od sąsiada co ma warzywa przynieść co wykupił już mało grające nazwiska z całego wschodu, to za rok oby ich na paskach płacowych nie mieli. I ostatnie wielkie NIE. NIE dla RONDO w NYK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ja nie ogarniem tylko jednej rzeczy - Knicksy losują powiedzmy Townsa, podpisują jakiegoś FA i rozumiem, że od przyszłego roku walczą o PO. Tylko, że przecież Towns będzie potrzebował 2-3lat, żeby grać na jako takim poziomie przez 35mpg. Jax ma zamiar budować na nim zespół czy na Carmelo? Zanim KAT będzie nadawał się do gry w PO, to Melo będzie miał 30 lat, 180kg i troche to sie średnio zazębia. Z drugiej strony nie wierzę, żeby Jax zahandlował tym pickiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRTW Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Tylko, że przecież Towns będzie potrzebował 2-3lat, żeby grać na jako takim poziomie przez 35mpg. Jax ma zamiar budować na nim zespół czy na Carmelo? Zanim KAT będzie nadawał się do gry w PO, to Melo będzie miał 30 lat, 180kg i troche to sie średnio zazębia. Melo już za parę dni będzie miał 31 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 @ Elwood Ekipa się wykruszyła bo jakieś komunie na jutro mieli poumawiane czy coś, ale co moje to łyknąłem Ja też wolę jak Karmeleon hasa sobie jako PF. Schudł trochę, ale dupą dalej się potrafi nieźle wkręcić. W sezonie jak w składzie byli Kidd, Camby i reszta oldboyów grał na PF i robił tam kosmos, więc ten tego. @ Eld Jax nie jest palcem robiony jak Billy King i raczej woli poczekać rok, jeżeli teraz nie da się nikogo złowić i w 2016/2017 ponownie rozstawić sidła. Prędzej zgodzi się na wspomniane przez Ciebie kontrakty jedno-dwu roczne niż zrobi tak jak sąsiedzi za miedzy i nabierze byle kogo za gruby hajs. Co do handlu pickiem to była plotka, ale nagłośniona dlatego trudno się do niej odnieść. Gdyby jakimś cudem wypadli poza pierwszą 4 w wyborze i gdyby ktoś zadzwonił i zaproponował jakiś 2 sensownych grajków lub grajek + późniejszy (ale nie bardzo) pick to łaj nat? Ale to by zależało od propozycji, bo na razie nie jestem w stanie sobie wyobrazić kto mógłby zadzwonić? Kings bo Boogie strzelił focha i nie chce już się bawić w VivekLandzie? Wątpię... @ Julius Nie napisałem, że w następnym sezonie będą w PO. Napisałem, że dobrze by było, bo jak nie pójdzie to nie będzie nagrody pocieszenia w postaci kolejnego wyboru, chyba, że oddadzą kogoś za pick. A co do rozwoju młodych talentów, to Embidd ma dostęp do tlenu pod tą waszą płachtą? Do wi-fi ma bo można poczytać co wypisuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Przemku, po pierwszych zdaniach pomyslalem sobie "i want more": i potem sobie uswiadomilem, ze tak to wlasnie wyglada w NYK. Niby bit fajny, niby okladka daje rade, nawet dropy sa ok, ale suma sumarom, to kawalek za fajny nie jest/nie bedzie w top 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Nie chce obrażać niczyjego gustu muzycznego, ale od tego co wkleiłeś dostałem szamotania jajec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Nie chce obrażać niczyjego gustu muzycznego, ale od tego co wkleiłeś dostałem szamotania jajec Prawidlowa reakcja Ale juz tak serio. Jesli Phill to pouklada w swojej Zen technologii, to NYK moze w koncu wyjdzie z czarnej dupy( IT alert na WNBA) i bedzie nas cieszyc swoja gra jak za czasow Ewinga i Starksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Nie no Panowie ja podziwiam ze wam sie ciagle chcialo, ja obecny sezon uwazam za niebyly. Draft nie mam pojecia kogo co i czy ktokolwiek moglby zmienic oblicze zespolu. Jestesmy w dupie na kolejne pare lat a jakbysmy podpisali Rondo to strzalka Panie ZEN a Izajasz moze swobodnie pietra w MSG zmienic. Czekam z pewna niecierpliwoscia na FA i draft jednak jako kibic Knicks ostatnie 15 lat nauczylo mnie zeby nie spodziewac sie niczego rozsadnego po tej organizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 WEŹCIE RONDO BŁAGAM! WEZ SPIER**** BLAGAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 WEŹCIE RONDO BŁAGAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 @ Julius Nie napisałem, że w następnym sezonie będą w PO. Napisałem, że dobrze by było, bo jak nie pójdzie to nie będzie nagrody pocieszenia w postaci kolejnego wyboru, chyba, że oddadzą kogoś za pick. A co do rozwoju młodych talentów, to Embidd ma dostęp do tlenu pod tą waszą płachtą? Do wi-fi ma bo można poczytać co wypisuje... ale o co chodzi z tym tlenem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 @ Julius Nie napisałem, że w następnym sezonie będą w PO. Napisałem, że dobrze by było, bo jak nie pójdzie to nie będzie nagrody pocieszenia w postaci kolejnego wyboru, chyba, że oddadzą kogoś za pick. A co do rozwoju młodych talentów, to Embidd ma dostęp do tlenu pod tą waszą płachtą? Do wi-fi ma bo można poczytać co wypisuje... ale o co chodzi z tym tlenem ? Nie wiem nie czytam Embidda ale przypuszczam ze ze wzgledu na niedotlenienie kory wypisuje idiotyzmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 ^ też ale pisałeś o ewentualnym czasie rozwoju Townsa, a sami w 76ers macie gościa co był już od połowy sezonu gotowy do gry i zamiast go ogrywać, to siedział na ławce w garniaku i głupoty na Twitterze pisał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 ^ też ale pisałeś o ewentualnym czasie rozwoju Townsa, a sami w 76ers macie gościa co był już od połowy sezonu gotowy do gry i zamiast go ogrywać, to siedział na ławce w garniaku i głupoty na Twitterze pisał... Joel odkąd trafił do ligi był dobry w tweetowaniu ;] zaczął od rekrutacji LeBrona ;] Nie wiem, czy tak był gotowy do gry, skoro były wątpliwości, czy zdoła się przygotowac do ligi letniej. Przez unieruchomienia przybrał na wadze i w obliczu kontuzji jaką miał i nadziei jakie się z nim wiązało nie było kompletnie sensu wrzucac go na parkiet. Szczególnie, że całkiem dobrze poradził sobie jako coach i w punktach po timeoucie był lepszy niż Budenholzer, Pop i Carlisle razem wzięci ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 I c***. Wódka była ciepła, a kiełbasa spleśniała. Ta klątwa nigdy nie odejdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Mudiay Knicks są największym przegranym tej loterii. dwa pierwsze picki i zarazem centrzy idą na Zachód.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 I c***. Wódka była ciepła, a kiełbasa spleśniała. Ta klątwa nigdy nie odejdzie... Klątwa za wałek z Ewingiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Juz byly wielkie plany a za chwile moze byc handlowanie Mudiayem, choc to ciekawy gracz. Ciezko tez bedzie opchnac NYK Calderona, bo ten Hardaway to slaba zacheta, taki gostek na lawe na oslode przejecia 7 mln nie widze tego...moze uzyja strecha na Jose... A co do FA to nie widze takiego El Dorado w NYK jak jego fani. Gasol i LMA chca wygrywac a NYK i Melo nie gwarantuja tego, bo jest LeBron i Cavs. Kawhi zostaje w SAS, a Butler zapewne zostanie wyrownany. Realny scenariusz to dla mnie; strech na Calderona, Mudiay z draftu, DeCaroll i Monroe z FA, czyli ogolnie bedzie sredniawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi