Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2015/16

mycek

Rekomendowane odpowiedzi

Przereklamowany, dobre. Ja tam daleki jestem od bronienia Rose, ale chyba każdy przyzna, że do tej pechowej serii z Philly, gdzie zerwał ACL, to był prawdziwy lider byków. Tak naprawdę zawiódł tylko raz w finałach konferencji z Miami. Później to już plaga kontuzji i walka z samym sobą. Mam nadzieję, że ten sezon będzie przełomowy i wróci do regularnej gry. Coby nie mówić, to nawet kulawy Rose jest lepszy niż Hinrich i Brooks.

Właśnie o takie podejście mi chodzi. Ja nigdzie nie napisałem że nie był liderem byków, ale owszem był przereklamowany bo on nigdy TOP5 zawodnikiem w lidze nie był a nawet Top10. MVP dostał marketingowo, gdyby grał w Spurs a nie w Bulls to by nigdy nawet nie powąchał tej nagrody bo statystycznie to chyba nie był nawet w 10 ligi, a to nie jest zawodnik że sprawia iż koledzy grają lepiej.

Gość jest point guardem, który

a) nie ma zbyt dobre rzutu

B) pod względem koszykarskiego IQ jest debilem

c) nie potrafi prowadzić ofensywy

d) nie jest wirtuozem podań

Fajnie, że dopóki był zdrowy to na przypał jechał na kosz i to potrafił robić świetnie, ale w PO Lebron go przeżuł i wypluł (a Rose przed serią mielił językiem że po ring idzie), a taki Westbrook jednak w PO miał wielkie mecze i dodatkowo gra z Durantem. Rose miał najbardziej zielone światło w NBA jeżeli chodzi o ofensywę i po prostu ofensywa Bullsów z nim jako PG nie istnieje.

Przecież wiadomo że jest lepszy od jakiś rezerwistów jak Brooks czy gości jak Jennings itd. ale jest/był przereklamowany jako gracz Top5.

A josephnba ciągle nawołuje do ignorowania mnie a jak tylko coś napiszę to zawsze jak diabeł z pudełka wyskakuje z jakimś głupim komentarzem haha ;) 

Ale 54% ts co już już w miarę porządnym wynikiem, Rose miał 6 pp mniej co już jest wynikiem tragicznym. Do tego Russel nie zagrał jednego meczu, a dwie serie.

To były staty z ostatniego RS w którym Brick nie zagrał w żadnej serii. Koniec już tej dzieciniady z mojej strony.

Ale co to ma być jeden mecz? Ten gość dla mnie po prostu nigdy biorąc pod uwagę RS i PO nawet kiedy dostał marketingowe mvp nie był graczem top10 w lidze a nad top15 bym się zastanawiał jeżeli bierzemy PO pod uwagę.

Rose w 2011 roku nie był top 10? 

I co masz na mysli "nigdy biorąc pod uwage RS i PO" :D 

Krytyka co do obecnego zniszczonego kontuzjami Rosea z dodatkiem jego ostatnich jego wypowiedzi moze byc zrozumiana tudzież sadze że przysrywanie się do jego mvp i formy z tamtego roku to delikatna głupota i ignorancja w moim mniemaniu. 

Rose w 2011 roku nie był top 10? 

I co masz na mysli "nigdy biorąc pod uwage RS i PO" :grin:

Krytyka co do obecnego zniszczonego kontuzjami Rosea z dodatkiem jego ostatnich jego wypowiedzi moze byc zrozumiana tudzież sadze że przysrywanie się do jego mvp i formy z tamtego roku to delikatna głupota i ignorancja w moim mniemaniu. 

Był bordeline top10 jeśli chodzi o faktyczny impact na boisku wtedy.

Lebron, Wade, Kobe, Howards, Dirk, Paul, Durant, Garnett, Duncan byli od niego wtedy niezaprzeczalnie lepsi. Miał najlepszy sezon pod kątem dostania statuetki i zasad wedle jakich się przyznaje, ale w PO chyba nie ma wątpliwości, że warto nad niego wziąć kogokolwiek z przeze mnie wymienionych.

Bron i Wade odpadają dla mnie przez projekt w miami w pierwszym roku.

Howard, Paul zgoda - reszta pod dyskusje. Bulls wystrzelili dzieki Rosowi, w sumie to był układ idealny dla nich i Rosea, czyli all D i w offense wózek ciągnie przyszły MVP ligi. W PO wyszlo jak wyszlo niemniej jednak sadze, że Rose jako MVP(za RS) to nie wybór kontrowersyjny i tego się trzymajmy.

Bron i Wade odpadają dla mnie przez projekt w miami w pierwszym roku.

Przez to, że grali razem stracili umiejętności czy co? Lebronowi wyskok spadł? Wade nie miał przyśpieszenia przez to?

Howard, Paul zgoda - reszta pod dyskusje. Bulls wystrzelili dzieki Rosowi, w sumie to był układ idealny dla nich i Rosea, czyli all D i w offense wózek ciągnie przyszły MVP ligi. W PO wyszlo jak wyszlo niemniej jednak sadze, że Rose jako MVP(za RS) to nie wybór kontrowersyjny i tego się trzymajmy.

Rose to nie kontrowersyjny wybór na MVP, ale jak powiedziałeś - Bulls się wstrzelili i vice versa. Jedyny który faktycznie bardziej zasługiwał wedle kryteriów to Dirk, ale wiadomo medialność i nieamerykańskość. Nie ma problemów z MVP, ale bądźmy szczerzy - każdy którego wymieniłem był lepszym zawodnikiem od Derrcka.