Skocz do zawarto艣ci

[2015 ECSF] atlanta hawks - washington wizards

lorak

61 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. kto wygra

• ATL w 5
      2
    • ATL w 6
      13
    • ATL w 7
      8
    • WAS w 4
      1
    • WAS w 5
      3
    • WAS w 6
      15
    • WAS w 7
      19
    • ATL W 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Taka ciekawostka

Wizards ograniczyli na mid rangu swoje rzuty jak nikt w PO ( long 2 o -7% w stosunku do RS a miedzy 10 a 16 st贸p o 3%) i zwi臋kszyli jak nikt ilo艣膰 tr贸jek bo rzucaj膮 o 9 % wi臋cej. Nie wiem czy to wynik zderzenia z najgorsz膮 obron膮 jak膮 pewnie NBA widzia艂a w PO czy zmiana mentalna ale niew膮tpliwie ich ofensywa z takiej sobie transformowa艂a si臋 w co艣 nowoczesnego

Stawiam Atlanta w 6 mimo wszystko Wizards nie maj膮 pod koszem nikogo kto m贸g艂by robi膰 tak膮 rze藕nie jak robi艂 Lopez w pierwszej rundzie

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Atlanta nie wygl膮da艂a za dobrze w I rundzie, mo偶e to kwestia ma艂ego do艣wiadczenia. W sumie Wizz nie maj膮 nic do stracenia, presji wielkiej nie ma a szansa na spektakularny wynik spora. Licz臋 na fajn膮 seri臋 Beala, ale kto b臋dzie kry艂 Korvera? Wall to te偶 przewaga na jedynce, facet musi poci膮gn膮膰 zesp贸艂, przej膮膰 odpowiedzialno艣膰.

Wizards w 7 meczach, to jest ten rok...

Odno艣nik do komentarza

Na BR mamy co艣 takiego: Series Win Prob: WAS (18.4%) / ATL (81.6%).

Jednak mimo wszystko to seria w kt贸rej najtrudniej wskaza膰 faworyta.

Mecze z sezonu regularnego niewiele m贸wi膮, bo 2 by艂y w listopadzie, a w ostatnim Atlanta gra艂a rezerwami. Hawks maj膮 HCA, przewag臋 pod koszem w ofensywie, no i ich niscy maj膮 mniejsz膮 tendencj臋 do ceglenia, ale i tak ich przegrana raczej nikogo nie zdziwi.

Odno艣nik do komentarza

Licz臋 na fajn膮 seri臋 Beala, ale kto b臋dzie kry艂 Korvera?聽

Otto Porter zapewne. W I rundzie dosta艂 zaskakuj膮co (bior膮c pod uwag臋 minuty RS) du偶o minut i gra艂 znacznie powy偶ej oczekiwa艅. Je艣li teraz te偶 Wittman b臋dzie korzysta艂 cz臋艣ciej z Portera to ta seria stanie si臋 jeszcze ciekawsza. Taki ma艂y x-factor tej serii.聽

Odno艣nik do komentarza

Atlanta po pot臋偶nym RS jest teraz bardzo ceniona i moim zdaniem nieco przeceniana. Przep艂aceni leserzy z Brooklynu ugrali w serii nadspodziewanie du偶o i my艣l臋, 偶e jest to jaki艣 sygna艂, 偶e Haws wcale nie s膮 tacy mocni jak si臋 wydaje. Stawiam na Wizards i gor膮co kibicuj臋 tej sympatycznej ekipie.

Odno艣nik do komentarza

nie ma co sie sugerowac seria z BRK, bo jak juz powiedzial Ely, tam byl strasznie niewygodny dla hawks Lopez. wizards nie maja kogos takiego, wiec D atlanty nie bedzie musiala byc tak skupiona na obronie low post. do tego zycze Wallowi powodzenia uzerajac sie z PGs hawks, czy Piercowi z Carollem. a Beal w obronie to juz w ogole moze wygladac jak dziecko we mgle.

Odno艣nik do komentarza

Otto dobr膮 robot臋 zrobi艂, gorti nieco w cieniu, no ale tak jak przewidywano w obronie ma przesrane z tymi skrzatami. Atlancie zabrak艂o chyba jaj w drugiej po艂owie, bo pierwsz膮 zagrali porz膮dnie, pod kontrol膮. Potrzebuj膮 gtg ewidentnie, cho膰by takiego dziadzia Piercea.聽

B臋dzie wyr贸wnana seria

Odno艣nik do komentarza

Ma艂o mam ostatnio czasu (co zreszt膮 chyba wida膰;]) ale z racji tego, 偶e jutro wracam w delegacje, postanowi艂em skrobn膮膰 co nieco o tej serii bo widz臋, 偶e reszta forum albo jest w szoku albo nie chce po prostu przyzna膰, 偶e wszystkie przewidywania co do Wizards przed PO trzeba zacz膮膰 otwarcie weryfikowa膰. Nie ma si臋 czego wstydzi膰 Panowie, Wizz to naprawd臋 dru偶yna kt贸ra wygl膮da bardzo solidnie.

Ja wiem, 偶e nie ka偶demu odpowiada takie napieprzanie z dystansu jak to si臋 dzia艂o dzisiaj czy przy okazji serii z Kanadyjczykami. Nie jest to basket na najwy偶szym poziomie szczeg贸lnie gdy wci膮偶 mamy w pami臋ci wspania艂e g7 na zachodzie z ostatniej nocy. Wsch贸d to wsch贸d. To niby Atlanta mia艂a gra膰 inaczej jak wszystkie inne dru偶yny z tej konferencji(nie licz膮c Cavs), pozbawieni GTG, mieli zabija膰 swoich rywali kolektywem, ruchem pi艂ki i innymi takimi pi臋knymi rzeczami do kt贸rych przyzwyczaili nas w czasie RS. Playoffs to inna bajka. Powtarzamy t膮 mantr臋 co roku w niesko艅czono艣膰 i co roku dajemy si臋 nabiera膰 co poniekt贸rym o艣lepieni ich wyczynami w regularze. Dzi艣 w drugiej po艂owie Hawks robili wszystko aby zaprzeczy膰 wszystkim swoim atutom. Czy to kwestia zm臋czenia seri膮 z Nets i bardzo ma艂y czas na regeneracj臋? Na to pytanie odpowie pewnie g2, dosy膰 d艂uga przerwa czeka oba zespo艂y, ale przekonamy si臋 ju偶 niebawem. Bottom line jest taki, 偶e gdy Atlencie przestanie siedzie膰 tr贸jka, je艣li uzale偶niaj膮 sw贸j atak w wi臋kszo艣ci od tego elementu to s膮 zwyczajnie 艂atwiejsi do bronienia, a forma rzutowa wydaje si臋 s艂absza ni偶 jeszcze par臋 miesi臋cy temu.

Co innego dru偶yna ze stolicy. Takiej metamorfozy nie widzia艂em bardzo dawno, chyba, 偶e macie jakie艣 przyk艂ady to wspom贸偶cie. Kto stawia艂 na Wizards po drugiej cz臋艣膰 RS? Podejrzewam, 偶e gdyby nie fakt, 偶e akurat grali w pierwszej rundzie z Raptors to ma艂o kto dawa艂by im szanse na przej艣cie pierwszej rundy. W sumie nie ma co si臋 dziwi膰, nie by艂o 偶adnych powod贸w do optymizmu, gra Wizz zw艂aszcza w ataku wygl膮da艂a bardzo czytelnie, ale przede wszystkim by艂a nieskuteczna. Nawet ich znak rozpoznawczy czyli defensywa by艂a bardzo dziurawa, a czwarte kwarty ich mecz贸w mog艂y doprowadzi膰 do problem贸w kardiologicznych. Co si臋 wiec sta艂o?

A c*** wie :smile: Ci臋偶ko to sobie racjonalnie wyt艂umaczy膰. Poprawa w zasadzie we wszystkich aspektach ofensywnych, bardzo dobra egzekucja zagrywek, 艣wietny Gorti, zmatwychwsta艂y Beal no i ten Wall co jest pono膰 kmiotem 聽w HCO, a kreuje na bardzo dobrym poziomie czy to obwodowych czy wysokich w szczeg贸lno艣ci Marcina - top5 pg w przysz艂o艣ci. Gadam o tym ca艂y sezon, ale ma艂o kto chce w to uwierzy膰. Post臋p, kt贸ry zrobi艂 Janek w por贸wnaniu z poprzednim sezonem jest kolosalny, wida膰 to by艂 w pierwszej po艂owie sezonu, niestety potem wpad艂 w do艂ek jak zreszt膮 ca艂y zesp贸艂, ale teraz wraca, wraca na takiej pizdzie, 偶e naprawd臋 tylko idiota mo偶e tego nie docenia膰. Owszem jest jeszcze du偶o do poprawy, Wall ma gor膮c膮 g艂ow臋, przeci臋tny jeszcze midrange, ale pozna艂 the secret - basket to gra zespo艂owa, a jedynka powinna kreowa膰 przede wszystkim swoich partner贸w, dopiero na drugim miejscu my艣le膰 o w艂asnych zdobyczach. Wall to robi, Wall to potrafi, cho膰 nie zawszy wygl膮da to podr臋cznikowo. Kocham tego typa, kibicuje mu z ca艂ych si艂 aby przeszed艂 Atlant臋 a wtedy nikt ju偶 nie b臋dzie mia艂 prawa podwa偶a膰 niezbitych dowod贸w.

W og贸le Wizards to fajna ekipa, przyznacie. Dziadek Pierce nie mia艂 chyba s艂abszego meczu w tych PO, nakurwia zza 艂uku a偶 mi艂o, ale przede wszystkim wida膰 jego zbawienny wp艂yw na t膮 dru偶yn臋. Ariza by艂 fajny, pewnie nawet ca艂o艣ciowo lepszy, ale to Truth daje tej dru偶ynie kopa i trzyma j膮 w ryzach. Wielka, naprawd臋 wielka posta膰. Ciesz臋 si臋, 偶e jestem 艣wiadkiem jego last dance bo w przesz艂o艣ci go nie docenia艂em, teraz wiem jakim ignorantem by艂em.

Par臋 s艂贸w nale偶y si臋 trenerowi. Randy si臋 uczy. Nie wida膰 ju偶 tych dziwnych (czyt. krety艅sko-idiotycznych) eksperyment贸w z rotacj膮. Gortat gra w czwartych kwartach i to si臋 Wizards op艂aca. Dziwi mnie troch臋 brak Hampriesa i Butlera, nie wiem do ko艅ca czemu nie graj膮, ale nie mam prawa narzeka膰 - to si臋 sprawdza, lineupy s膮 sta艂e i nie ma przede wszystkim sadzania element贸w s5 na ostatnie minuty meczu (seria z Pacers i Al freakin Harrington z Goodnem w crunch 艣ni mi si臋 po nocach). Ci臋偶ko to troch臋 przez palce przechodzi, ale nie ma si臋 do zbytnio czego przyczepi膰, Wittman robi robot臋 (sic!).聽

Na pochwa艂y zas艂uguje Gooden, kole艣 jest prawdziwym zagro偶eniem z dystansu, co roku mam wra偶enie, 偶e ten go艣膰 jest stworzony do grania w wielkich meczach tylko trzeba go odpowiednio i z umiarem wykorzystywa膰. Otto Porter r贸wnie偶, wida膰, 偶e z艂apa艂 pewno艣膰 siebie, cho膰 osobi艣cie by艂 dla mnie kandydatem do top5 bust贸w tego sezonu. Nie wiadomo do ko艅ca co jest z Nene, gra ma艂o, a jak gra to niewiele daje dru偶ynie, miejmy nadziej臋, 偶e si臋 ch艂op ogarnie bo bardzo si臋 przyda na t膮 seri臋 cho膰by na 70% swoich skills贸w.

Mo偶e i jestem pojebany pisz膮c taki d艂ugi post ledwie po pierwszym meczu, ale naprawd臋 wierz臋 w Waszyngton, ta dru偶yna ma jaja i pokaza艂a to w KA呕DYM dotychczasowym meczu. Zacz臋li trafia膰 wa偶ne rzuty, nie wida膰 w nich grama strachu i narazie id膮 jak po swoje cho膰 dopiero teraz trafili na klasowego rywala.Nie ma jednak nic za darmo i 聽boj臋 si臋 G2, cholernie si臋 boj臋 . Atlanta wyjdzie z zamiarem wysadzenia tego napompowanego do granic mo偶liwo艣ci balonika. To nie byli normalni Hawks, jestem tego 艣wiadom, na pewno nie zagraj膮 ju偶 tak beznadziejnej drugiej po艂owy. Wizz mog膮 mie膰 problemu je艣li Hawks zaczn膮 gra膰 wi臋cej na post, Horford mija艂 dzi艣 Marcina jak dzieciaka, szykuje si臋 kurewsko ci臋偶ka batalia. Nie zdziwi臋 si臋 je艣li szala w tej serii nagle si臋 przychyli, ale p贸ki co trzymam kciuki i Wam wszystkim moi drodzy radz臋 robi膰 to samo - mamy niepowtarzaln膮, by膰 mo偶e jedyn膮 okazj臋 ogl膮da膰 naszego rodaka w finale konferencji graj膮cego pierwsze skrzypce. Pi臋kna perspektywa.

Pozdrawiam聽

LBS

Edytowane przez LeweBiodroSmoka
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.