Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Tasma

Wynik serii  

76 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wynik

• Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:0
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:1
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:2
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 4:3
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 3:4
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 2:4
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 1:4
      0
    • Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 0:4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

ely3

Napisałeś to tak jakby Davisa bronił jakiś kołek, a nie top3 obrońca ligi. Ja wiem, że niższy o 20cm od AD, ale nie zmienia to faktu, że to dalej jest Draymond. 

Odnoszę wrażenie, że wszyscy widzą w GSW napierdzielaczy za trzy. Oni wygrali serię z Pels obroną. Atak działał raz lepiej, raz gorzej ale obrona (może poza 4Q G2) była bardzo dobra, a momentami wybitna. Właśnie obrona jest dla mnie kluczem do sukcesu w PO, szczególnie jak się ma gości pokroju Stefka czy Klaya.

Poza tym Golden State oznacza "złoty stan". Tak Amerykanie nazywają Kalifornie, a klub ma siedzibę w Oakland ;)

Akurat chyba dla każdego GSW to przede wszystkim obrona, w ataku zbyt polegają na kontrach i ich serię z Grizzlies już należy rozpatrywać jako coś w stylu Ewentualnej serii Pacers-Bulls dwa sezony temu, kiedy to obie drużyny się zniwelują w obronie i nie będą miały pomysłu na atak.

Akurat chyba dla każdego GSW to przede wszystkim obrona, w ataku zbyt polegają na kontrach i ich serię z Grizzlies już należy rozpatrywać jako coś w stylu Ewentualnej serii Pacers-Bulls dwa sezony temu, kiedy to obie drużyny się zniwelują w obronie i nie będą miały pomysłu na atak.

No to post up do Zacha i Marca i pchanie dupska w pomalowane. Lipa w tym, że Green będzie czasem wychodził na linie trójki a i Zach i Marc nie lubią się tam pojawiać w obronie. Myślę, że możemy zobaczyć Greena na Greenie, Jeffa na Draymondzie.

Z tym, że GSW mają świetnego w ataku Stepha i jest jeszcze Klay więc powinni w tym ataku coś tam zagrać. 

Taki life

Sonics. a właściwie Seattle samo sobie było winne. Polecam Sonicsgate.

Wiem, że taki life, więc nie hejtuję Thunder. Nie chodzi mi także o to kto jest winny, bo przecież nie będę się spalał z takiego powodu, szczególnie żyjąc na innym kontynencie :P Po prostu SuperSonics byli dla mnie częścią krajobrazu NBA od dzieciaka, także to siła sentymentów :) Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze NBA wróci do Seattle.