Skocz do zawarto艣ci

Wyniki sezonu 2014/15 i przymiarki do nastepnego

wiLQ

Rekomendowane odpowiedzi

Najni偶szego poziomu zmieni膰 si臋 Wilku nie da, po prostu nie da, wi臋c si臋 tym nie martw.

Nie tyle sie martwie co to najbardziej oczywiste miejsce na duza poprawe jakosci w rozgrywkach.聽Jednak przyjemnosc z gry w lidze pelnej olewusow jest zupelnie inna niz w lidze pelnej aktywnych graczy do czego tu zmierzamy.

Ale pomimo rozczarowan trzymam sie zalozenia, ze drzewko jest swietnym pomyslem i fajnie dziala ;-)

Moze troche wolniej trwa proces odsiewu niz bym chcial, ale nawet z nowa fala olewusow w tym roku przybylo porzadnych lig pelnych walczacych GMow... na tym etapie I i II traktuje juz jak pewniaki, a w III tez sie taka trafila [brawa dla North!] i oby za rok byly to dwie czy trzy. W praktyce z poziomu IV wychodzi szkola przetrwania i mierzenia aktywnosci co na pewno testuje zaangazowanie, ale zaburza obraz jak wyglada ta zabawa... z drugiej strony wlasciwie kazdy musial taka lige zaliczyc w swoim pierwszym sezonie.

Przyda艂aby si臋 wzmianka o Lidze Mistrz贸w ;)

Skupilem sie na awansach/spadkach, ale juz poprawione. Gratki za zrobienie tego co w I sie nie udalo ;-)聽

A propos, zastanawialem sie nad dodaniem jakiejs stawki do ligi mistrzow... czy mozliwosc zastepstw za olewusow/rezygnujacych dla GMow z Top3 w lidze mistrzow bylaby godna uwagi i nie psulaby za bardzo samego drzewka?

Tzn przykladowo w tym sezonie macowi i MKA nie robiloby to roznicy [bo i tak sa w I], ale gdyby stosowac ten pomysl Mack by uniknal spadku z II zajmujac miejsce rezygnujacego SiXers.聽

Satysfakcja z awansu troche mniejsza, bo widze, ze niemal wszyscy awansowali

Na to wychodzi, ze kto przetrwa ten awasuje, ale to ciekawe, ze to odbiera satysfakcje...

mam nadzieje za rok trafic do aktywnej ligi.

Moze nawet dwoch bo w III i lidze mistrzow ;-)
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Na to wychodzi, ze kto przetrwa ten awasuje, ale to ciekawe, ze to odbiera satysfakcje...

To tak p贸艂 偶artem, p贸艂 serio... generalnie po prostu zale偶y mi na grze z aktywnymi i my艣l臋, 偶e b臋dzie fajnie pod tym wzgl臋dem.

Moze nawet dwoch bo w III i lidze mistrzow ;-)

:D

Odno艣nik do komentarza

Pierwsze koty za p艂oty.聽

Aukcja, w kt贸rej nie jestem mocny + formu艂a Roto mocno da艂a mi w tym roku po dupie.

Do tego wylecia艂 mi Howard, Martin, Rubio, gdzie pierwszy mia艂 by膰 ostoj膮 %FG, BLK, REB, Ricky asyst, a Martin z Klayem mieli trzyma膰 3pt, pkt i FT%, bez nich by艂o ci臋偶ko, szczeg贸lnie, 偶e nie trafi艂em te偶 z Drummondem, kt贸ry przez pierwsz膮 po艂ow臋 sezonu by艂 tragiczny. Do tego Blake wypad艂 na 15 gier co przy tak p艂ytkim sk艂adzie bylo w艂a艣ciwie killerem

Standard, 偶e w ligach najni偶szych jest kupa, fajnie, 偶e przynajmniej jest tylu ch臋tnych, poziom wy偶ej b臋dzie ju偶 na pewno du偶o lepiej.

I je偶eli chodzi o ludzi i je偶eli chodzi o m贸j poziom :>

Edytowane przez Julius
Odno艣nik do komentarza

Szkoda wowo, troch臋 mi g艂upio awansowa膰 jego kosztem. Wida膰, 偶e w drugiej cz臋艣ci sezonu gra艂 sumiennie i nadrobi艂 sporo punkt贸w roto.Nie da si臋 na to jako艣 przymkn膮膰 oko? Wowo zdecydowanie nie jest olewusem, przynajmniej takie mam wra偶enie.

Mo偶e i nie jest, mo偶e i gra艂, nie wnikam... tylko wiesz jak to bywa, przymkniesz oko w jednym miejscu to b臋dziesz musia艂 przymkn膮膰 na wszystkich bo zaraz reszta poczuje si臋 z lekka porobiona i b臋dzie chcia艂a na tym skorzysta膰, co wcale by mnie nie dziwi艂o. Dop贸ki si臋 trzymamy przepis贸w to to ma r臋ce i nogi...a mo偶e nawet i kr臋gos艂up ;)

Odno艣nik do komentarza

ignazz ola艂?!

763 mecze... i tez mnie to zszokowalo ;-)聽

Szkoda wowo, troch臋 mi g艂upio awansowa膰 jego kosztem. Wida膰, 偶e w drugiej cz臋艣ci sezonu gra艂 sumiennie i nadrobi艂 sporo punkt贸w roto.Nie da si臋 na to jako艣 przymkn膮膰 oko? Wowo zdecydowanie nie jest olewusem, przynajmniej takie mam wra偶enie.

Mo偶e i nie jest, mo偶e i gra艂, nie wnikam... tylko wiesz jak to bywa, przymkniesz oko w jednym miejscu to b臋dziesz musia艂 przymkn膮膰 na wszystkich bo zaraz reszta poczuje si臋 z lekka porobiona i b臋dzie chcia艂a na tym skorzysta膰, co wcale by mnie nie dziwi艂o. Dop贸ki si臋 trzymamy przepis贸w to to ma r臋ce i nogi...a mo偶e nawet i kr臋gos艂up ;)

WilQ b臋dzie dumny z Twojej odpowiedzi - jestem tego pewien :smile:

I slusznie bo cos w tym stylu bym odpowiedzial ;-)聽

Dla mnie lekcja organizacyjna z tego sezonu jest taka, ze we wrzesniu w pierwszym poscie danej ligi wyraznie zaznacze ten wymog z rozegranymi meczami. Bo o ile wychodze z zalozenia, ze jak ktos nie zna zasad to jego strata to w tym przypadku strata jest takze dla innych uczestnikow...

Odno艣nik do komentarza

Witajcie.

Je艣li chodzi o mnie i moje niewykorzystane sloty, to聽 wynika艂o z kontuzji po prostu. Szpital totalny mia艂em po kilku zawodnik贸w ci膮gle kontuzjowanych. Ucz臋 si臋 roto dopiero i wszelkie b艂臋dy naprawia膰 b臋d臋 w sezonie nast臋pnym.

POzdrawiam :D

Odno艣nik do komentarza

Wilq, my艣l臋, 偶e sztuczna degradacja El-Maniaqua jest b艂臋dem. Znam go dobrze i nie nazywanie go olewusem albo olewusem cz臋艣ciowym jest totalnym nieporozumieniem. Rotowa艂 sk艂adem do samego ko艅ca - czy tak robi olewus? No chyba jednak nie. A niewykorzystane sloty wynika艂y po prostu z mniejszej ni偶 trzeba by艂o aktywno艣ci na FA.

Nie s膮dz臋, aby bezduszne trzymanie si臋 tego przepisu i nie branie pod uwag臋 zaistnia艂ych okoliczno艣ci by艂oby dla ligi dobrym rozwi膮zaniem. Jak m贸wi艂em znam go dobrze i gdyby艣 Wilq wiedzia艂 o nim tyle, co ja, nigdy by艣 nie zakwalifikowa艂 go do tego grona, ale to tak na marginesie.

Kr贸cej mowi膮c, ma艂a liczba aktywno艣ci na FA te偶 ma swoje pod艂o偶e - wi臋cej wola艂bym nie m贸wi膰 publicznie.

Odno艣nik do komentarza

Wilq, my艣l臋, 偶e sztuczna degradacja El-Maniaqua jest b艂臋dem. Znam go dobrze

Gralem z nim w zeszlym sezonie w BudgetSznur, wiec [nie]znajomosc GMa nie jest tu czynnikiem.

nazywanie go olewusem albo olewusem cz臋艣ciowym jest totalnym nieporozumieniem. Rotowa艂 sk艂adem do samego ko艅ca - czy tak robi olewus? No chyba jednak nie.

Po 1, El-Maniaque ma jedna gwiazdke przez mecze, wiec zakwalifikowal sie na czesciowego olewusa, a nie olewusa.

Po 2, ostatnie pobranie mial 15 marca co brzmi dokladnie jak odpuszczenie druzyny w koncowce, zwlaszcza takiej, ktora ma mecze do nadrobienia.

Po 3, 10 ruchow w calym sezonie nie swiadczy zle o aktywnosci GMa tylko gdy ma zdrowy sklad, ale nie wtedy gdy ktos pisze, ze mial plage kontuzji.

Nie s膮dz臋, aby bezduszne trzymanie si臋 tego przepisu i nie branie pod uwag臋 zaistnia艂ych okoliczno艣ci by艂oby dla ligi dobrym rozwi膮zaniem. Jak m贸wi艂em znam go dobrze i gdyby艣 Wilq wiedzia艂 o nim tyle, co ja, nigdy by艣 nie zakwalifikowa艂 go do tego grona, ale to tak na marginesie.

Kr贸cej mowi膮c, ma艂a liczba aktywno艣ci na FA te偶 ma swoje pod艂o偶e - wi臋cej wola艂bym nie m贸wi膰 publicznie.

Nie wiem o jakich okolicznosciach piszesz, ale... sam autor uzasadnil to inaczej...

Je艣li chodzi o mnie i moje niewykorzystane sloty, to wynika艂o z kontuzji po prostu. Szpital totalny mia艂em po kilku zawodnik贸w ci膮gle kontuzjowanych.

Osobiscie uwazam to wyjasnienie jako podkreslenie braku wlasnej aktywnosci - przeciez wymiana zawodnikow polamanych na grajacych jest jednym z podstawowych zadan i impulsow dla aktywnego GMa!

Ucz臋 si臋 roto dopiero i wszelkie b艂臋dy naprawia膰 b臋d臋 w sezonie nast臋pnym.

I dokladnie tak to traktuje ;-)
Odno艣nik do komentarza

Wilq, my艣l臋, 偶e sztuczna degradacja El-Maniaqua jest b艂臋dem. Znam go dobrze i nie nazywanie go olewusem albo olewusem cz臋艣ciowym jest totalnym nieporozumieniem. Rotowa艂 sk艂adem do samego ko艅ca - czy tak robi olewus? No chyba jednak nie. A niewykorzystane sloty wynika艂y po prostu z mniejszej ni偶 trzeba by艂o aktywno艣ci na FA.

To ze znamy pow贸d dla czego co艣 nie zadzia艂a艂o - nie znaczy 偶e mamy nie wyci膮ga膰 konsekwencji.

Zasady s膮 proste i powinny by膰 jasne dla wszystkich. Nie widz臋 najmniejszego powodu, 偶eby je relatywizowa膰.

Tylko bezduszne trzymanie si臋 przepisu przyzwyczai manager贸w do tego, 偶eby zasady traktowa膰 powa偶nie a forum e-NBA nie jest s膮dem rodzinnym, kt贸ry bedzie si臋 zajmowa艂 specjalnymi okoliczno艣ciami sprawy. Na choler臋 nam ten problem. Brzytwa Ockhama.

I OK. Jakakolwiek by nie by艂a, to jedyna rzecz kt贸r膮 mog臋 powiedzie膰 to "przykro mi, 偶e si臋 nie uda艂o".

Zupe艂nie nie mam ch臋ci bawi膰 si臋 w rozpatrywanie ka偶dej sprawy, ani w ocenianie czyja sytuacja by艂a trudniejsza, a czyja jeszcze nie do艣膰 trudna, 偶eby przymkn膮膰 oko na zasady. Po prostu nie.

Odno艣nik do komentarza

Gralem z nim w zeszlym sezonie w BudgetSznur, wiec [nie]znajomosc GMa nie jest tu czynnikiem.

Po 1, El-Maniaque ma jedna gwiazdke przez mecze, wiec zakwalifikowal sie na czesciowego olewusa, a nie olewusa.

Po 2, ostatnie pobranie mial 15 marca co brzmi dokladnie jak odpuszczenie druzyny w koncowce, zwlaszcza takiej, ktora ma mecze do nadrobienia.

Po 3, 10 ruchow w calym sezonie nie swiadczy zle o aktywnosci GMa tylko gdy ma zdrowy sklad, ale nie wtedy gdy ktos pisze, ze mial plage kontuzji.

2. Ostatnie pobranie 15 marca. Poda艂e艣 艣wietny przyk艂ad zakwalifikowania do olewusa. Dla mnie to zdanie najdobitniej 艣wiadczy, 偶e El-Maniaque nie jest 偶adnym olewusem, ani ca艂kowitym, ani cz臋艣ciowym.

3. Jego minus polega艂 na tym, 偶e za po藕no wywali艂 kontuzjast贸w i potem ju偶 nie mia艂 czasu tego nadrobi膰. OK, tu troch臋 pokpi艂 spraw臋, zgadzam si臋. Ale je艣li przez to kwalifikujesz go do olewus贸w, masz zbyt dyktatorskie podej艣cie do sprawy.

I OK. Jakakolwiek by nie by艂a, to jedyna rzecz kt贸r膮 mog臋 powiedzie膰 to "przykro mi, 偶e si臋 nie uda艂o".

Zupe艂nie nie mam ch臋ci bawi膰 si臋 w rozpatrywanie ka偶dej sprawy, ani w ocenianie czyja sytuacja by艂a trudniejsza, a czyja jeszcze nie do艣膰 trudna, 偶eby przymkn膮膰 oko na zasady. Po prostu nie.

A ja nie mam ch臋ci bawi膰 si臋 w przekonywanie takich ludzi jak Ty, kt贸ra uwa偶a, 偶e cokolwiek jest niezgodne z zasadami, jest z艂e, cho膰by by艂o w 100% zgodne z duchem gry.

Tylko bezduszne trzymanie si臋 przepisu przyzwyczai manager贸w do tego, 偶eby zasady traktowa膰 powa偶nie a forum e-NBA nie jest s膮dem rodzinnym, kt贸ry bedzie si臋 zajmowa艂 specjalnymi okoliczno艣ciami sprawy. Na choler臋 nam ten problem. Brzytwa Ockhama.

Brzytwa Ockhama? Bardziej s膮d kapturowy.

Co pogrubione zdanie ma wsp贸lnego z teori膮 Ockhama? To jest tylko postawienie wyroku przed rozpraw膮, bo dla Ciebie ona nie ma najmniejszego sensu.

Edytowane przez bulek
Odno艣nik do komentarza

Dzi臋ki Bulek za Twoje s艂owa. :)

Co do tego, czemu moja ma艂a aktywno艣膰 na FA mia艂a swoje pod艂o偶e, to nie ma, co tu ukrywa膰. Skoro razem si臋 bawimy to wiedzmy o sobie to i owo.

Mam nieco utrudnion膮 spraw臋 bo jestem osob膮 o bardzo s艂abym wzroku i ograniczonym polu widzenia. Korzystam z syntezatora mowy na kompie, kt贸ry czyta mi teksty i ci臋偶ko mi ogarn膮膰 tak od razu jednym rzutem oka te statsy wszystkie. M臋czy mnie to po prostu i st膮d rzadsze rotacje z FA.

NIe usprawiedliwiam si臋 tym, stwierdzam tylko fakt, jak to u mnie jest :)

NIe b臋d臋 na pewno zachowywa艂 si臋 jak rozkapryszona panienka i obra偶a艂 je艣li podj臋ta zostanie decyzja o relegacji.

MOg臋 tylko obieca膰 popraw臋 w nast臋pnym sezonie.

POzdrawiam.

Odno艣nik do komentarza

Nie chcia艂em o tym w艂a艣nie pisa膰 publicznie.

Ale tak, stosujmy s膮d kapturowy, najlepiej zabawmy si臋 w Korwina, zr贸bmy dyktatur臋 i zniszczmy takie osoby.

O to chodzi艂o? Jeste艣cie zadowoleni? Gratuluj臋 samopoczucia. Zastanawiam si臋 tylko nad aktywno艣ci膮 Leszczura z takimi problemami jak kolega El-Maniaque, kt贸rego cholernie szanuj臋 za podej艣cie do 偶ycia.

Odno艣nik do komentarza

OK, tu troch臋 pokpi艂 spraw臋, zgadzam si臋. Ale je艣li przez to kwalifikujesz go do olewus贸w, masz zbyt dyktatorskie podej艣cie do sprawy.

Ale tak, stosujmy s膮d kapturowy, najlepiej zabawmy si臋 w Korwina, zr贸bmy dyktatur臋 i zniszczmy takie osoby.

Nie ma zadnego sadu tylko trzymanie sie zasad spisanych przed sezonem. Serio nie rozumiem Twojego punktu widzenia gdy sam El-Maniaque pisze o popelnionym bledzie i poprawie na przyszlosc.

NIe b臋d臋 na pewno zachowywa艂 si臋 jak rozkapryszona panienka i obra偶a艂 je艣li podj臋ta zostanie decyzja o relegacji.

MOg臋 tylko obieca膰 popraw臋 w nast臋pnym sezonie.

Dzieki za to.

Mam nieco utrudnion膮 spraw臋 bo jestem osob膮 o bardzo s艂abym wzroku i ograniczonym polu widzenia. Korzystam z syntezatora mowy na kompie, kt贸ry czyta mi teksty i ci臋偶ko mi ogarn膮膰 tak od razu jednym rzutem oka te statsy wszystkie. M臋czy mnie to po prostu i st膮d rzadsze rotacje z FA.

To wyjasnia mala liczbe pobran, ale mam pytanie dlaczego to sie okazuje tematem godnym omowienia dopiero przy automatycznej degradacji, a nie w sezonie kiedy regularnie wystepowal? Bulek, skoro o tym wiedziales to znajac konsekwencje nie mogles pomoc z pobieraniem? Na Yahoo jest opcja co-managera druzyny, ktora w tej sytuacji az sie prosi o realizacje! Ale teraz jest na nia za pozno...

Ba! Gdyby ktos wspomnial wczesniej o takiej przeszkodzie bardzo chetnie bym podyskutowal nad sposobami jak moznaby ulatwic granie El-Maniaque, jak uproscic lub skrocic mu pobieranie zawodnikow czy ocenianie statsow... w ostatecznosci moznaby poprosic komisza by tylko dogral mecze, ale teraz po fakcie to juz pozamiatane i stawianie mnie w sytuacji bez dobrego wyjscia, wiec postawie na konsekwencje i trzymanie sie zasad.

Odno艣nik do komentarza

Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.