RappaR Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Ale ja te zadania rozwiązałem podając ich metodę. Faktycznie zapomniałem o tym ale to jest naprawdę banalna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Ale ja te zadania rozwiązałem podając ich metodę. Zapomniałeś jeszcze narysować drugi wykres i zapisać odpowiedź za pomocą sumy przedziałów. Natomiast cały czas nie rozumiesz, że nie możesz porównywać matury rozszerzonej z matematyki do tych zadań, które ci pokazałem, bo NIE TRZEBA ZADAĆ MATURY ROZSZERZONEJ Z MATEMATYKI ŻEBY ZDAĆ MATURĘ. Możesz porównywać maturę podstawową z tymi zadaniami, a ta jest o niebo prostsza. Nie musisz mieć takiej wiedzy z matematyki, jak w dwudziestoleciu międzywojennym, żeby zdać maturę. Łapiesz to, czy nie? Przykładowe zadanie z matury z tego roku z PODSTAWY: Średnia liczb 2,4,7,8,9 wynosi tyle ile średni liczb 2,4,7,8,9,x. Ile wynosi x? Aha, i są jeszcze 4 warianty do wyboru: A) 0 B 3 C) 5 D) 6 Edytowane 18 Listopada 2015 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) A czyli D w zasadzie Edytowane 18 Listopada 2015 przez Przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A czyli D w zasadzie Brawo, punkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baptizia Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Poświęciłem minutę by rozwiązać Wasz spór: http://www.matematyka.pl/ Nie dziękujcie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Zapomniałeś jeszcze narysować drugi wykres i zapisać odpowiedź za pomocą sumy przedziałów. Natomiast cały czas nie rozumiesz, że nie możesz porównywać matury rozszerzonej z matematyki do tych zadań, które ci pokazałem, bo NIE TRZEBA ZADAĆ MATURY ROZSZERZONEJ Z MATEMATYKI ŻEBY ZDAĆ MATURĘ. Możesz porównywać maturę podstawową z tymi zadaniami, a ta jest o niebo prostsza. Nie musisz mieć takiej wiedzy z matematyki, jak w dwudziestoleciu międzywojennym, żeby zdać maturę. Łapiesz to, czy nie? Przykładowe zadanie z matury z tego roku z PODSTAWY: Średnia liczb 2,4,7,8,9 wynosi tyle ile średni liczb 2,4,7,8,9,x. Ile wynosi x? Aha, i są jeszcze 4 warianty do wyboru: A) 0 B 3 C) 5 D) 6 Oczywiście, samo otrzymanie matury jest trudniejsze. Ale to, że aktualnie wywalono równanie trygonometryczne z podstawy, nie oznacza, że była to jakaś trudna sztuka, bodaj u mnie w klasie z tego była najlepsza średnia(po każdym teście nam babka liczyła procent całej klasy), a na klasówce były sporo trudniejsze zadania niż z tamtej matury. Pochodnych też nie ma. Jednak w każdym centylu jaki chcemy rozpatrywać, obecna młodzież ma ogromną przewagę. Więcej osób zdaje maturę rozszerzoną z matmy niż wtedy łącznie. Mniej więcej tyle osób nie ma obecnie matury, co wówczas było analfabetami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Oczywiście, samo otrzymanie matury jest trudniejsze. Ale to, że aktualnie wywalono równanie trygonometryczne z podstawy, nie oznacza, że była to jakaś trudna sztuka, bodaj u mnie w klasie z tego była najlepsza średnia(po każdym teście nam babka liczyła procent całej klasy), a na klasówce były sporo trudniejsze zadania niż z tamtej matury. Pochodnych też nie ma. Jednak w każdym centylu jaki chcemy rozpatrywać, obecna młodzież ma ogromną przewagę. Więcej osób zdaje maturę rozszerzoną z matmy niż wtedy łącznie. Mniej więcej tyle osób nie ma obecnie matury, co wówczas było analfabetami. Przeciętny maturzysta w dwudziestoleciu międzywojennym był lepiej wykształcony niż maturzysta teraz. To była teza, którą niesłusznie podważyłeś. O aspektach historycznych możesz podyskutować z Lukim. Z tego co mi wiadomo, każdy maturzysta może pisać egzamin rozszerzony z matmy i nawet oddanie pustej kartki nie ma żadnych konsekwencji i maturę ma. Na tym kończę zaśmiecanie tematu, w razie wątpliwości pisz na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Przeciętny maturzysta w dwudziestoleciu międzywojennym był lepiej wykształcony niż maturzysta teraz. To była teza, którą niesłusznie podważyłeś. O aspektach historycznych możesz podyskutować z Lukim. Dyskusja zaczęła się nie od maturzysty, a od rówieśnika - tą tezę podważyłem i ja dalej podtrzymuję, Przeciętny dziewiętnastolatek w dwudziestoleciu międzywojennym było o wiele, wiele gorzej wykształcony niż obecny przeciętny dziewiętnastolatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Brawo, punkt I to wszytsko w pamięci rozwiązałem ja tylko pamiętanm , że po mojej maturze już następne były łatwiejsze i zastanawiałem się dlaczego powoli zanika sztuka myslenia logicznego. Tzn dlaczego matma jest traktowana coraz bardziej po macoszemu. Z matmy jedyne co pamiętam, że byłem raczej słaby poza wyjątkami gdzie byłem mocny i nikt nie wierzył ze sam rozwiazywałem te zadania. A i też czesto dostawałem nizsze oceny za brak obliczeń bo wolałem w głowie obliczać ... A te zadania co były podawane w tym temacie ... nie dałbym rady rozwiązać ghdyż zażegnałem wiedzę o nich zaraz po tym jak nie miałem 'matematyka' w grafiku. Dyskusja zaczęła się nie od maturzysty, a od rówieśnika - tą tezę podważyłem i ja dalej podtrzymuję, Przeciętny dziewiętnastolatek w dwudziestoleciu międzywojennym było o wiele, wiele gorzej wykształcony niż obecny przeciętny dziewiętnastolatek. A czy był madrzejszy czy też inteligentniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 A czy był madrzejszy czy też inteligentniejszy? Na pewno lepiej znali języki obce w mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Z cyklu "Idzie Zima" w temacie Lakers już grudzień, czy karp już pływa w wannie? Słabo Ci to wyszło, bo w tej chwili temat ma 130 stron z hakiem, a sam wpis wybiegał w przyszłość (a został niecały tydzień listopada) do osiągnięcia tych 200. No cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 chodzi bardziej o argument "usunąłem bo..." ale odbieraj sobie jak tam chcesz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 no więc do tego nie możemy się odnieść, bo tego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 no tak właśnie myślałem - to żaden argument, po prostu znowu pokazałeś, że usuwasz posty pod byle pretekstem, abstrahując już od tego czy ta wycinka była słuszna czy też nie (z tego co wiem nie do końca) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 A kucio (którego post był jednym z tych dwóch) napisał, że dobrze zrobiłem... więc pozostań przy tym, co wiesz. I nie usuwam nic pod byle pretekstem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 25 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 I nie usuwam nic pod byle pretekstem. Taa, nigdy. Ale ok usunę wrzutkę bo mimo wszystko chyba rzeczywiście jest mało trafiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. matek Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 RappaR, Ty nigdy nie zrozumiesz tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 przeciez to zart byl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepos Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Hahahaha ale dalem. Dzieki za wylapanie:D Kryptonit mialo byc oczywiscie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Findek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kryptonit mialo byc oczywiscie;) Nie kłam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi