Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

bohater

Ja tam ich podziwiam za upór.

Gówno to daje, nikt poza kilkoma opłaconymi za nimi nie stoi, nawet media zaczynają się nudzić ale oni są coraz bardziej kreatywni!

Nie ważne jak byle pisali

Macierewicza też podziwiasz za upór przy katastrofie smoleńskiej?:)

Stankiewicz to chyba w tej chwili najlepszy polski dziennikarz (i jeden z niewielu, których warto czasem poczytać).

Np. tutaj pięknie zaorał propisowską wykładnię konstytucji:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/andrzej-stankiewicz-weryfikuje-7-teorii-jaroslawa-kaczynskiego/m5xb0w6

Z drugiej strony ten sam Stankiewicz zlustrował niedawno Iwulskiego oraz bronił Lecha Kaczyńskiego przed oskarżeniami o jego rzekomy udział w skazaniu Komendy. W tym drugim przypadku pisowskie trolle nie ogarnęły za bardzo tekstu i zaczęły w komentarzach szkalować ,,niemiecki Łonet" za ,,szarganie pamięci prezydenta". :nevreness:

W każdym razie porównajmy takiego Stankiewicza do tych wszystkich Lisów i Sakiewiczów, którym chociaż jedno dobre słowo o przeciwnej stronie by nie przeszło przez gardło. :panda:

Mazurek jest też świetny, polecam ten wywiad:

http://www.rp.pl/Plus-Minus/302129991-Rozmowa-Mazurka-Draginja-Nadazdin-Za-PO-tez-protestowalismy.html

tak

Nie szanuje nie lubię, uważam że powinien się leczyć

Ale za upór podziwiam

Wmówić sobie kilkadziesiąt takich bzdurnych teorii. Które same sobie przeczą to wyczyn

podziwiać to można jak ktoś robi to za własne pieniądze dlatego porównanie Macierewicza do protestujących jest nieadekwatne.

Macierewicz robi wstyd na całej arenie międzynarodowej za moją różnicę np. w mojej pensji netto brutto a te pojeby co protestują robią to nie za moje pieniądze (chyba)

nie przepadałem za kibolami ani za KOD-em ale jak najbardziej lubię takie inicjatywy społeczne

Przecież powodem podwyżek jest ogromny wzrost cen hurtowych prądu, które z opłatami manipulacyjnymi nie mają nic wspólnego. Prawa do emisji dwutlenku węgla drożeją, a my stoimy w 3/4 na prądzie z węgla.

te podwyżki nie zmienią faktu, ze Polska już ma najdroższy prąd w całej Europie, zwłaszcza w stosunku do siły nabywczej; po prostu, po tych podwyżkach mamy pewnośc, że długo nikt nas nie dogoni

a] ograniczyć podatki, które stanowią 80 % ceny na rachunku, b] a jesli polski węgiel jest za drogi, to logika by nakazywała korzystać z tańszego z zagranicy

Niemcy już zarezerwowali sobie moce przesyłowe w budowanych amerykańskich terminalach, z których gaz ma być transportowany do Europy. 

Zresztą w tej chwili to są marginalne ilości. Z Rosji kupujemy 11 miliardów metrów sześciennych rocznie, z Ameryką podpisaliśmy kontrakt na 200 milionów metrów sześciennych rocznie.

pewnie stąd ta agresja Ameryki wobec Niemców i starania o zablokowanie NS II

"w tej chwili" - a to się właśnie tak zaczyna, parampampam pam pam pam...

Nie wiem, czy miał powtórzyć, ale wynik wyborów był wyraźnie zafałszowany, bo 20% głosów było nieważnych. A chyba wiesz na kogo ludzie niepotrafiący posłużyć się książeczką do głosowania by zagłosowali, prawda? :smile: Do tego PSL dostał 2 razy wyższy wynik niż powinien, bo był na 1 stronie. To jest jakieś 5 milionów głosów, które były wynikiem pomyłki głosującego, a nie jego rzeczywistej woli.

Przy Ruchach Kontroli Wyborów nie da się sfałszować wyborów w białych rękawiczkach.

co jest "fałszywego" w niewaznych głosach ? może to były gesty protestu albo dowód nieumiejętności skorzystania z kartki wyborczej.

przez "fałszowanie" rozumiem machlojki służące wypaczeniu wyniku, a nie pomyłki czy manifestacje wykonywane w akcie wolnego wyboru.

Powtórzę. Policjanci zastosowali miotacze gazowe w odpowiedzi na atak gazem ze strony demonstrantów.

nie kupuję tej wersji made in TVP.

Nie, nie masz prawa, tak jak Luter nie miał prawa opierać się tylko na Biblii tworząc protestantyzm. To jest błąd logiczny w samym założeniu.

czyli, jak gwałcą ci babę, to stój z boku, bo przysięga małzeńska cie nie zobowiązuje do pomocy :]

Facet za spalenie kukły Żyda dostał 10 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności. Trudno nazwać to bezkarnością, nie sądzisz? W przypadku tych wieszających polityków opozycji toczą się postępowania.

ja mówiłem nie o sądach, ale o policji, która nie reaguje, gdy widzi przestępstwo, natomiast wlepia mandat ludziom krzyczącym "Lech Wałęsa !".

możesz ich bronić do woli, ale w Polskę taki właśnie idzie przekaz : policja robi władzy dobrze, a przymyka oko na rasizm i szowinizm.

w dodatku, ma to polityczne uzasadnienie, PIS nie może tępić zanadto kiboli, nazioli czy wszechpolaków [o ile miedzy naziolami, a wszechpolakami jest jakaś róznica a'propos rasistowskich poglądów i postulatów], bo w ten sposób wyhoduje sobie konkurencję na prawej ścianie, więc kanalizuje ich energię pozwalając się wyszumieć.

niestety, wg mnie, takie "szumienie" zawsze ma zgubne skutki, bo masa idiotów tylko czeka na sygnał, że można bić i lżyć wszystkich którzy nie pasują do schematu.

I to jest standard rosyjski, bo zachodni polega na tym, ze władza za mordę trzyma raczej ksenofobów i rasistów.

podziwiać to można jak ktoś robi to za własne pieniądze dlatego porównanie Macierewicza do protestujących jest nieadekwatne.

Macierewicz robi wstyd na całej arenie międzynarodowej za moją różnicę np. w mojej pensji netto brutto a te pojeby co protestują robią to nie za moje pieniądze (chyba)

nie przepadałem za kibolami ani za KOD-em ale jak najbardziej lubię takie inicjatywy społeczne

Do 2015 roku przez 5 lat Macierewicz i jego komisje działały głównie przy klubach Gazety Polskiej. Dopiero po dojściu PIS do władzy zaczęli ciągnąć pieniądze z budżetu.

Obywatele i KOD generuję duże koszty związane z ochranianiem ich demonstracji (plus ochranianiem manifestacji, które próbowali rozwalić), naprawianiem szkód ( malowaniem sprayem bo budynkach publicznych, demolowanie biur poselskich, wandalizm w stosunku do pomników), więc sorry, ale KOD i Obywatele RP również sporo kosztują budżet państwa.

Cyba i inne tego typu wariaty też byli święcie przekonani, że mają rację, że czegoś bronią, walczą w słusznej sprawie. Historia zna wiele takich przypadków - całe Baader-Mainhof, czerwone brygady itd....

a skąd wiesz, ze nie mieli racji

Skończyło wariatkowo z lanswaniem tezy o faszyzmach, hitlerach, żołnierzach WOT przebranych za policjantów, to teraz powstał nowy dogmat - "PiS sfałszuje wybory".

nie trzeba niczego "lansować", marsze z pochodniami, propaganda gebelowska w mediach, ostentacyjny rasizm, ksenofobia, antysemityzm i oskarżanie uchodźców o przenoszenie zakaźnych chorób i iks innych historii, to są przecież zachowania z pierwszych stron podręczników NSDAP.

Wypierz sobie białą koszulkę vasq, bo strasznie się ostatnio w niej spociłaś. :smile:

nie bardziej niż ty, kiedy wstawiałeś tego emota.

te podwyżki nie zmienią faktu, ze Polska już ma najdroższy prąd w całej Europie, zwłaszcza w stosunku do siły nabywczej; po prostu, po tych podwyżkach mamy pewnośc, że długo nikt nas nie dogoni

a] ograniczyć podatki, które stanowią 80 % ceny na rachunku, b] a jesli polski węgiel jest za drogi, to logika by nakazywała korzystać z tańszego z zagranicy

Każdy surowiec/produkt/rzecz można kupić za granicą taniej niż można wyprodukować w Polsce. Nie jest logiczne jednak nic nie produkować, bo nie będziemy mieli za co kupować. 

pewnie stąd ta agresja Ameryki wobec Niemców i starania o zablokowanie NS II

"w tej chwili" - a to się właśnie tak zaczyna, parampampam pam pam pam...

Zablokowanie NS II pozwoli sprzedać Niemcom jeszcze więcej niż zarezerwowali. 

Cokolwiek się zaczyna, to Polska ma zapotrzebowanie na gaz około 20 miliardów metrów sześciennych rocznie, a sprowadza z USA 200 milionów rocznie. To jest jeden procent. I o to jest taki krzyk, że sprowadzamy gaz z USA. O 1 procent.

co jest "fałszywego" w niewaznych głosach ? może to były gesty protestu albo dowód nieumiejętności skorzystania z kartki wyborczej.

przez "fałszowanie" rozumiem machlojki służące wypaczeniu wyniku, a nie pomyłki czy manifestacje wykonywane w akcie wolnego wyboru.

nie kupuję tej wersji made in TVP.

Użyłem pojęcia "zafałszowania", a nie "fałszowania". I były głównie dowodem nieumiejętności skorzystania z kartki wyborczej.  Oczywiście, ale nie zmienia to faktu, że wynik był zupełnie inny niż powinien być.

PSL dostał 2 razy tyle głosów, co w sondażach.

Wyobraź sobie teraz taką książeczką do głosowania i efekt w postaci 70% poparcia dla PIS i 20% głosów nieważnych. 

To nie jest wersja made in TVP. 

czyli, jak gwałcą ci babę, to stój z boku, bo przysięga małzeńska cie nie zobowiązuje do pomocy :]

Czyli Konstytucja nie podlega interpretacji przez pierwszego lepszego wariata schowanego w bagażniku.

ja mówiłem nie o sądach, ale o policji, która nie reaguje, gdy widzi przestępstwo, natomiast wlepia mandat ludziom krzyczącym "Lech Wałęsa !".

możesz ich bronić do woli, ale w Polskę taki właśnie idzie przekaz : policja robi władzy dobrze, a przymyka oko na rasizm i szowinizm.

w dodatku, ma to polityczne uzasadnienie, PIS nie może tępić zanadto kiboli, nazioli czy wszechpolaków [o ile miedzy naziolami, a wszechpolakami jest jakaś róznica a'propos rasistowskich poglądów i postulatów], bo w ten sposób wyhoduje sobie konkurencję na prawej ścianie, więc kanalizuje ich energię pozwalając się wyszumieć.

niestety, wg mnie, takie "szumienie" zawsze ma zgubne skutki, bo masa idiotów tylko czeka na sygnał, że można bić i lżyć wszystkich którzy nie pasują do schematu.

I to jest standard rosyjski, bo zachodni polega na tym, ze władza za mordę trzyma raczej ksenofobów i rasistów.

Wlepia mandat ludziom atakującym policję i blokującym legalną manifestację. Nie wlepia mandatów ludziom za krzyczenie "Lech Wałęsa", co próbujesz tutaj wpierać już od dłuższego czasu.

Co do rasizmu, to poszperaj w internecie, jak opozycja zaczęła szczuć na ukraińskiego studenta, który siedzi na publiczności w jaka to melodia, bo im się wydawało, że to ten prowokator, co atakował policję ostatnio. Poszukaj jakie komentarze odnośnie jego narodowości zaserwowali światli członkowie KOD-u i Obywateli RP. 

Standard zachodni stworzył AfD w Niemczech, Ruch Pięciu Gwiazd we Włoszech, Wolnościową Partię Austrii w Austrii, czy Partię Wolności Geerta Wildeersa w Holandii. Ja bardzo dziękuję za takie standardy. 

Standard zachodni stworzył AfD w Niemczech, Ruch Pięciu Gwiazd we Włoszech, Wolnościową Partię Austrii w Austrii, czy Partię Wolności Geerta Wildeersa w Holandii. Ja bardzo dziękuję za takie standardy. 

A jakie to problemy stworzyły włoskie gwiazdy czy FPO?

na biurach PIS ludzie malują "PZPR", na kościołach "Pycha i Chciwość".

pochwały godne, ale jakieś takie trywialne.

przecież ludzie popierający PIS wiedzą, ze to PZPR bis; ci co nie popierają - też wiedzą; ci co mają to w nosie - też wiedzą. trochę to zalatuje wożeniem drzewa do lasu.

ludzie popierający PIS popierają go właśnie dlatego, ze jest PZPRem.

To samo z kościołem. ci co chodzą - wiedzą, ze to bezideowa chciwa pijawa, ci co nie chodzą - też wiedzą. A wszyscy i tak odprawiają święta, przyjmują po kolędzie, nie protestowali i nie protestują przeciw przekrętom Komisji Majątkowej, nie mają nic przeciwko Funduszowi Kościelnemu, a pedofilskie afery kleru są akceptowane powszechnie, bo kościół nadal grasuje w szkołach i przedszkolach.

ludzie nie chodza do kościoła dla kleru, ale dla siebie nawzajem. stare dziadki, bo to jedyna forma towarzyskiej aktywności, na którą stać ich wyobraźnię, a młodsi dlatego, bo wypada i jest to forma przynależności środowiskowej, choćby dla dobra dzieci, żeby nie były palcami wytykane i sekowane, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, ktore to stanowią przecież większość Polski.

everybody knows that the boat is leaking/ everybody knows that the captain lied

A jakie to problemy stworzyły włoskie gwiazdy czy FPO?

Szefowa FPO twierdziła chociażby, że Holokaust nie istniał. To nie jest standard zachodni. 

Ruch Pięciu Gwiazd jeszcze nie stworzył żadnych problemów, ale to co planuje, to przecież nie jest standard zachodni, a w tym kontekście, w odniesieniu do słów Vasqueza o zachodnich standardach przywołałem te partie, które tych standardów są efektem i niezależenie od tego, czy z nimi sympatyzuję, czy nie, także zaprzeczeniem.

Szefowa FPO twierdziła chociażby, że Holokaust nie istniał. To nie jest standard zachodni. 

Nie znalazłem żadnych takich słów ani u Ursuli Haubner ani u Susanne Riess. Druga kwestia, że jeśli by tak jednak powiedziała, wyciągasz sprawę z przed co najmniej 13 lat. Heimwehrę też wypomnisz?

Nie znalazłem żadnych takich słów ani u Ursuli Haubner ani u Susanne Riess. Druga kwestia, że jeśli by tak jednak powiedziała, wyciągasz sprawę z przed co najmniej 13 lat. Heimwehrę też wypomnisz?

To byla rosenkranz. Sprzed osmiu.

Zreszta tu nie chodzi o to jaka ja mam opinie o nich tylko czy sa zachodnim standardem wedlug vasqueza. A nie sa.

Ta, sprawdzilem wlasnie, to byla ich kandydatka na prezydenta.

I znalazłem jej denializm holocaustu:

"Mam na ten temat taką samą wiedzę, jak każdy Austriak, który chodził do szkoły w latach 1964-1976[holocaust był wtedy nauczony w szkołach] i nie mam żadnych zamiarów tego zmieniać."

Jak z tej wypowiedzi zrobiłeś: Holocaust nie istniał, nie mam pojęcia, ale z chęcią zapoznałbym się z Twoim tokiem rozumowania. 

Do 2015 roku przez 5 lat Macierewicz i jego komisje działały głównie przy klubach Gazety Polskiej. Dopiero po dojściu PIS do władzy zaczęli ciągnąć pieniądze z budżetu.

Obywatele i KOD generuję duże koszty związane z ochranianiem ich demonstracji (plus ochranianiem manifestacji, które próbowali rozwalić), naprawianiem szkód ( malowaniem sprayem bo budynkach publicznych, demolowanie biur poselskich, wandalizm w stosunku do pomników), więc sorry, ale KOD i Obywatele RP również sporo kosztują budżet państwa.

jak puścisz bąka w towarzystwie to najwyżej wstyd ale jeśli puści Duda przy królowej Elżbiecie to jest skandal, rozumiesz różnicę między ministrem a protestującymi?

jak puścisz bąka w towarzystwie to najwyżej wstyd ale jeśli puści Duda przy królowej Elżbiecie to jest skandal, rozumiesz różnicę między ministrem a protestującymi?

Rozumiem ale ja o tym nie pisalem tylko o kosztach. Te protesty kosztuja nas wiecej niz parowki antoniego do testow. W zwiazku z czym Twoje pisanie ze komisja smolenska Cie kosztuje a obywatele i kod nie, jest nieprawda. Tylko to chcialem wyprostowac.

I znalazłem jej denializm holocaustu:

"Mam na ten temat taką samą wiedzę, jak każdy Austriak, który chodził do szkoły w latach 1964-1976[holocaust był wtedy nauczony w szkołach] i nie mam żadnych zamiarów tego zmieniać."

Jak z tej wypowiedzi zrobiłeś: Holocaust nie istniał, nie mam pojęcia, ale z chęcią zapoznałbym się z Twoim tokiem rozumowania.

W austrii w latach 60-tych zwykle w ogole nie uczono o 2 wojnie swiatowej. Rosenkranz wyszla za maz za neonaziste, chce zalegalizowac negowanie holokaustu, to nie sa zachodnie standardy.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.