Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

mi brakowało komentarza Jarka czy Szydło w stylu " Szanuję decyzję Prezydenta , będziemy próbowali nadal zreformować sądownictwa i rozwiązać z prezydentem nieścisłości"

ta szopka , która odbyła się po wecie świadczy o tym , że Jarek naprawdę chciałby mieć autorytaryzm oraz dyktaturę gdzie jego decyzję są wyrocznią .

Dopiero dzisiaj Terlecki zaczął się wypowiadać w łagodnym tonie, że będą współpracować z Panem Prezydentem, że czekają na jego projekt itd., ale wczoraj PIS był w totalnej panice i serio nie wiedzieli, co się dzieje:)

Humorystycznie trochę dodam, że nie wiem dlaczego mieliby się wypowiadać Kaczyński, albo Szydło. W końcu projekt był poselski, a nie partyjny czy rządowy. Wypowiedzieć się powinien co najwyżej Piotrowicz:)

ja tam artysta jestem, poeta

Przynajmniej się wyjaśniło, czemu zdanie z Konstytucji: "Władza zwierzchnia w RP należy do narodu" interpretujesz, jako "Władza zwierzchnia w RP nie należy do narodu". Tylko poeta mógł wpaść na coś takiego, że też wcześniej na to nie wpadłem:)

@fluber

"większosc za PiS"

a co ma piernik do wiatraka ?

"ty na serio wierzysz"

to nieistotne, czy ja w to wierzę czy nie.

z matematycznych szacunków wynika, że jesli się stawia twardo na 17 % kosztem wszystkich innych, to

ma się przeciwko sobie 83 %.

a ile z tych 83 % pójdzie zagłosować, to jest sprawa na zupełnie inny wątek.

"za darmo"

to sugeruje, że jakość tej pracy jest nikła, a to prowadzi do wniosku, że jaki projekt, takie wdrażanie.

"frekwencja w referendum wyniosła 7,8 %"

nie od razu Kraków zbudowano.

trzeba przeprowadzić kilk/naście prób, zrobić dobrą kampanię zachęcającą ludzi do udziału, zainwestować w edukację społeczeństwa, a dopiero potem oceniać efekty i prognozować przyszłość.

"reszta uciekla"

nie, reszta była za tym, by ten projekt odłożyć i ewentualnie dyskutować nad poprawkami/nowym projektem.

ergo : oni też, de facto, byli przeciwko TEJ reformie [innej na razie nikt nie proponuje i nie ma rozmowy o żadnej innej]. 

"za reformą od 1 września"

tak brzmi pytanie referendalne proponowane przez ZNP, który jest absolutnie przeciw TEJ reformie.

jak oznaczyć przedmiot sporu inaczej niż takim sposobem ?

"reforma Zalewskiej", "reforma PISU" ?

"reforma od 1 września", czyli TA reforma.

sądzisz,ze ZNP sformułowaby pytanie referendalne tak, aby być przeciw, a nawet za ?

"60 % jestem przeciw, 37 nie, nie jestem przeciw" - "... i też im wyszło że większośc jest za reformą"

60 przeciw, 

37 za

a wg ciebie : większość za...

mam mętlik w mojej małej głowie...

"niżej masz wyniki sondażu dla TVN24 i tez wyszlo, że większość jest za reformą"

mówisz o "sondażu, w którym zapytaliśmy, czy Polacy CHCIELIBY SIE WYPOWIEDZIEC na temat planowanej

reformy edukacji" ? :]

I nawet tutaj większość jest ZA referendum : 55 do 36 %.

stajesz na głowie, zeby zaprzeczyć faktom, ale po co ?

nie lepiej przyznać, ze się pomyliłeś ?

shut down Erewań Radio.

"czyli raport na ktorym sie powolywales nie istnieje"

z artykułu wynika, ze jednak istnieje, a autor czytał go i wyciągnął wnioski.

"ponad 50 % poparcia"

wg TVN - 37 % poparcia, a wg Oko.press 31 % :]

nie wiem, skad wziąłeś te 50 %, ale Radio Erewań wciąz nadaje ! :]]

"ten artykul moze przekonac poete ze uszczelnienia nie ma"

tyle, ze jego skala moze być symboliczna.

rodzi się palące pytanie, czy współczesna wersja barona Munchausena nadaje się na ministra finansów w dużym kraju Unii Europejskiej ? 

Edytowane przez vasquez

Dopiero dzisiaj Terlecki zaczął się wypowiadać w łagodnym tonie, że będą współpracować z Panem Prezydentem, że czekają na jego projekt itd., ale wczoraj PIS był w totalnej panice i serio nie wiedzieli, co się dzieje:)

Humorystycznie trochę dodam, że nie wiem dlaczego mieliby się wypowiadać Kaczyński, albo Szydło. W końcu projekt był poselski, a nie partyjny czy rządowy. Wypowiedzieć się powinien co najwyżej Piotrowicz:)

to dlaczego nie Piotrowicz a Szydło wygłaszała orędzie ? :) PiS nie wydaje mi się aby był w panice, Jarka już nie raz Poncyliusze, Jakubiaki, Ziobry wyc***ali więc nie wierzę że nie przewidywał różnych scenariuszy :) a może pycha dosięga wszystkich :)

Ja już nic nie kumam więc zadzwoniłem dziś do koleżki, który jest prawnikiem, ma małą kancelarię (wiem, że podchodził z dystansem do całej sprawy). No i co słyszę - stwierdził, że najważniejszą ustawę Duda i tak podpisuje. A tymczasem PO chwali Dudę za veto. Tego Dudę, któremu niedawno zmieniali drugie d na p.

Jaro to jednak jest geniusz. Divide et impera. Czy czasem cała ta szopka nie była obliczona na umocnienie Dudy? PiS i tak wyraźnie wygrywa w sondażach. To co Duda podpisuje daje realną władzę nad sądami politykierom. Także PO, jeżeli wygra wybory. Atmosfera jest taka, że PO nie będzie musiało tego odkręcać (a przecież gdyby przeszła całość to ludzie by oczekiwali, że po wygraniu PO to odkręci!). Że to jedna klika to wiadomo od dawna. U mnie w mieście politycy PiS i PO obiadki na mieście razem jadają, a oficjalnie to z trudem sobie ręce podają.

1453853ad8b6214prezes.jpg

Edytowane przez andy13

Duda ośmieszył perorów chcących łamać Konstytucję, by deformować SN I KRS, spektakularna opowieść o "spektakularnym uszczelnieniu vatu", to majaki barona Munchausena, a teraz jeszcze taka mała puenta :

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/astroturfing-akcja-przeciwko-manipulacji-w-sprawie-sadow-sama-byla-manipulacja/lt3t2q0

wierzyć "W sieci", "do rzeczy", TVP Info czy innym Gazetom Polskim, to prosić się o głód, brud i mogiłę. ALbo bombę termobaryczną we mgle.

Edytowane przez vasquez

@fluber

"większosc za PiS"

a co ma piernik do wiatraka ?

35% pracowników głosuje na partię A, a 3% pracowników na partię B. Która z partii: A, czy B ma program bardziej atrakcyjny dla pracowników?

to nieistotne, czy ja w to wierzę czy nie.

z matematycznych szacunków wynika, że jesli się stawia twardo na 17 % kosztem wszystkich innych, to

ma się przeciwko sobie 83 %.

a ile z tych 83 % pójdzie zagłosować, to jest sprawa na zupełnie inny wątek.

Jeszcze raz zapytam skąd PIS wie, kto jest w tych 17% i w jaki sposób w praktyce realizuje tę politykę 17%. Czy możesz podać praktyczne przykłady?

"frekwencja w referendum wyniosła 7,8 %"

nie od razu Kraków zbudowano.

trzeba przeprowadzić kilk/naście prób, zrobić dobrą kampanię zachęcającą ludzi do udziału, zainwestować w edukację społeczeństwa, a dopiero potem oceniać efekty i prognozować przyszłość.

Innymi słowy robić referendum tak długo aż Twoje przekonania uzyskają w nim większość?:) 

"za reformą od 1 września"

tak brzmi pytanie referendalne proponowane przez ZNP, który jest absolutnie przeciw TEJ reformie.

jak oznaczyć przedmiot sporu inaczej niż takim sposobem ?

"reforma Zalewskiej", "reforma PISU" ?

"reforma od 1 września", czyli TA reforma.

Na przykład w ten sposób, jak to przedstawiono w artykule TVN 24.

respondentów zapytano o poparcie dla projektu reformy edukacji. Na pytanie "Czy popiera Pan(i) tę reformę" (http://www.tvn24.pl)

44 proc. badanych odpowiedziało "nie" (http://www.tvn24.pl)

W sumie na "tak" było 48 proc. badanych. (http://www.tvn24.pl)

Większość jest za tą reformą, a część z tych, którzy są za reformą chcieliby jej wprowadzenia w przyszłym roku. 

Termin 1 września tego roku ma największe poparcie wśród wszystkich popierających reformę. 

"60 % jestem przeciw, 37 nie, nie jestem przeciw" - "... i też im wyszło że większośc jest za reformą"

60 przeciw, 

37 za

a wg ciebie : większość za...

mam mętlik w mojej małej głowie...

Nic dziwnego, skoro podajesz wyniki ankiety z innego pytania.

Patrz powyżej, 44% odpowiedziało w sondażu dla TVN 24, że jest przeciwko reformie, a 48%, że jest za reformą. Przykro mi, że odpowiedź na pytanie za czym jest większość powoduje u Ciebie mętlik w głowie.

"niżej masz wyniki sondażu dla TVN24 i tez wyszlo, że większość jest za reformą"

mówisz o "sondażu, w którym zapytaliśmy, czy Polacy CHCIELIBY SIE WYPOWIEDZIEC na temat planowanej

reformy edukacji" ? :]

I nawet tutaj większość jest ZA referendum : 55 do 36 %.

Nie, mówię o sondażu, w którym 48% jest za reformą, a 44% jest przeciwko. Zacytowałem go powyżej i zalinkowałem go we wcześniejszej wypowiedzi.

z artykułu wynika, ze jednak istnieje, a autor czytał go i wyciągnął wnioski.

Nie, z artykułu wynika, że istnieje raport NIK, który stwierdza, że ma za mało danych, aby odpowiedzieć na pytanie, czy uszczelnienie VAT działa.I jest to raport z 2017r.

Ty natomiast pisałeś o raporcie z 2016r., który stwierdzał, że uszczelnienie VAT nie działa. Taki raport nie istnieje.

Chyba, że miałeś na myśli raport NIK z 2016r. dotyczący działań za lata 2014-2015, bo taki raport rzeczywiście istnieje, tylko nie dotyczy PIS, a PO.

tyle, ze jego skala moze być symboliczna.

rodzi się palące pytanie, czy współczesna wersja barona Munchausena nadaje się na ministra finansów w dużym kraju Unii Europejskiej ? 

Nie wiedziałem, że kilka miliardów złotych rocznie, to dla poetów w tym kraju symboliczna kwota. 

Nie mówiąc już o tym, że wzrosty VAT daje również uszczelnienie innych podatków, co w artykule analizowane nie jest, a moim zdaniem to też należy zaliczyć do uszczelnienia VAT.

Bo pisanie, że VAT wzrósł kosmicznie, bo ludzie więcej kupują np. paliwa, to dla mnie oznacza, że zlikwidowano część szarej strefy, a nie, że janusze nie wiedzą co robić z 500+ i jeżdżą dookoła bloku.

Ja już nic nie kumam więc zadzwoniłem dziś do koleżki, który jest prawnikiem, ma małą kancelarię (wiem, że podchodził z dystansem do całej sprawy). No i co słyszę - stwierdził, że najważniejszą ustawę Duda i tak podpisuje. A tymczasem PO chwali Dudę za veto. Tego Dudę, któremu niedawno zmieniali drugie d na p.

Zdecydowanie ustawa o ustroju sądów powszechnych była najważniejsza. Tylko, że nie była ani niekonstytucyjna, ani niedemokratyczna, więc czemu Duda miał jej nie podpisywać? Co tam się koledze nie podoba w tej ustawie tak z ciekawości?

Projekt o sądach powszechnych był zgłoszony ponad 3 miesiące temu, a nie jak o SN przerobiony w ciągu tygodnia. Gdyby nie ustawa o SN, to nikt by nie wyszedłby protestować w sprawie sądów powszechnych. Przecież sejm tę ustawę przegłosował 12 lipca. Widziałeś wtedy jakieś protesty? Andy, co jest bardziej prawdopodobne, to że PIS uprawiał dosłownie przez tydzień zapasy z opozycją na kolejnych posiedzeniach komisji i sejmu i senatu, doprowadził do wyjścia 200 tysięcy ludzi na ulicę i próbował przegłosować niekonstytucyjne ustawy, a jeszcze po drodze zrobić podwójne odwrócenie uwagi opłata paliwową, żeby wzmocnić rolę prezydenta Dudy robiąc rozłam w obozie "dobrej zmiany", czy to że po prostu myśleli, że Duda te ustawy podpisze? 

spektakularna opowieść o "spektakularnym uszczelnieniu vatu", to majaki barona Munchausena

Jak już jesteśmy w temacie to zacząłem się poważnie zastanawiać, czy te wszystkie Twoje posty, to nie są objawy zespołu Munchausena:)

to dlaczego nie Piotrowicz a Szydło wygłaszała orędzie ? :smile: PiS nie wydaje mi się aby był w panice, Jarka już nie raz Poncyliusze, Jakubiaki, Ziobry wych**ali więc nie wierzę że nie przewidywał różnych scenariuszy :smile: a może pycha dosięga wszystkich :smile:

No właśnie nie wiem:)

Tutaj mimo wszystko wyglądał na zszokowanego, a pychę ze strony PIS widac na kilometr ostatnio.

Oświadczenie wydała również Polska Razem:

http://polskarazem.pl/stanowisko-prezydium-polski-razem-zjednoczonej-prawicy/

Nie powiem, bardzo ciekawe, zwłaszcza ten fragment:

Ze zrozumieniem przyjmujemy weto Pana Prezydenta Andrzeja Dudy do ustawy o Sądzie Najwyższym. Krytyczne argumenty podniesione przez Głowę Państwa są zbieżne

z zastrzeżeniami, jakie nasza partia podnosiła na forum koalicyjnym wobec projektu ustawy. Ubolewamy, że przygotowane przez nas poprawki nie znalazły się w ostatecznej treści ustawy

@fluber

"który program atrakcyjny"

pracownicy nie mają przekonań politycznych, które górują nad oceną programu ?

"skad wie o 17 %"

np. z uszczegółowionych badań z okazji wyborów.

poza tym, nietrudno się domyślić, co mówić, robić, jak się pokazywać [np. na klęczkach w KOściele], żeby

przekonac do siebie np. Lud Smoleński, moherowe berety, albo z dużym prawdopodobieństwem uzyskać wyraźną

większość wśród 65+ mieszkańców małych miast i wsi na wschodniej ścianie, wśród których/gdzie tzw tradycje kulturowe

są znacznie bardziej obecne niż np. na zachodzie Polski.

a to już znaczny procent głosów.

"robić referendum tak długo aż..."

Nie.

mówiłem o samej instytucji referendum, a nie o tym konkretnym.

ty mówisz : raz już było referendum, frekwencja wyniosła 7,8 %, dajmy sobie spokój z tym ustrojstwem.

a ja mówię : trzeba robić referenda wiele razy, być cierpliwym, śledzić trendy i ocenić efekty po paru/nastu latach

stosowania. 

"sondaż w którym 48 % jest za reformą"

ale ten sondaz był w grudniu 2016, więc jest nieaktualny w stosunku do tego nowego, który zawiera już odpowiedź

na konkretne pytanie referendalne.

po prostu, przez pół roku liczba przeciwników reformy wzrosła znacznie.

"z artykulu wynika..."

dziś już wiemy, że sprawa "uszczelnienia vatu" w ogóle jest dęta.

"kilka miliardów symboliczne dla poety"

dla poety może nie, ale baron Munchausen 2.0 zapowiadał, że z tego "uszczelnienia", to on

cały 500+ sfinansuje.

no i jak na poetę, to nieźle połączyłem te radosne zapowiedzi z przeczącym im panicznym poszukiwaniem

grosza przez PIS, za pomocą nowych opłat i podwyżek.

ktoś kto chwali się grubym portfelem z rozlicznych biznesów jakie prowadzi z sukcesami, a jednocześnie wyrywa staruszkom torebki na deptaku, ewidentnie musi kręcić.

"objawy zespołu barona Munchausena"

gdzie mnie do barona, z tym moim nędznym pochodzeniem...

Edytowane przez vasquez

PIS chce robić reformę sądów, bo "Polacy są niezadowoleni z ich działania"

jak już PIS zrobi reformę, to człowiek, któremu sąd , zgodnie z prawem, załaduje koniecznośc wypłacenia wielkiego odszkodowania znienawidzonemu sąsiadowi albo lepiej : bratu albo siostrze , będzie skakał ze szczęścia, a potem cały radosny pójdzie na wódkę i dziewczyny, wszystkim opowiadając jaki ten sąd cudowny, mądry i fantastycznie sprawiedliwy..

Polska będzie krajem niepoczytalnych, bo tylko niepoczytalni ciesza się z niekorzystnych dla siebie wyroków sądów.

kiedy plus/minus 50 % klientów sądów, to są ludzie niezadowoleni, wtedy mamy do czynienia ze zdrowym społeczeństwem i zdrowymi sądami.Czyli, tak jak teraz.

"populizm", to za miękkie słowo na określenie tego PISowskiego bajdurzenia. 

ale dostałem tu już "25 pkt ostrzeżeń" za nazywanie rzeczy po imieniu, więc 

zdaje się, ze muszę po nazwisku.

a fe ! - chyba tylko na taką reakcję mogę sobie pozwolić w tej świątyni maniery salonowej.

jako poeta czuję się niedoceniony i flekowany

PS : swoją drogą, urzeka mnie pani premier Szydło, jakim ona tonem i z jakim wyrazem twarzy wypowiada

te brednie - jaki głos, jakie spojrzenie, tygrys we własnej osobie przysiadłby na odwłoku, pobujał się i dał w długą, cóż za pewnośc siebie, przy której Conor McGregor to zakompleksiony

poeta... podziwu godne, oglądam z rosnącym zaintrygowaniem.

mówić, że 2 + 2 = 22 i robić to z taką mocą i przekonaniem o swojej słuszności... nauczyciel w szkole podstawowej jak nic dałby piątkę.

z dyrektora domu kultury w Brzeszczach w kilka lat skok na limuzyny premierowskie i salony europejskie, i w garsonki kupione na Allegro od Angeli Markel, to ci dopiero awans, Dołęga Mostowicz jakby żył, to by grzał w maszynę, aż by mu  z palców się dymiło.

przepraszam : z palcy !

na sali mogą być wyborcy pani premier ! przepraszam za niedopatrzenie.

Edytowane przez vasquez

@fluber

"który program atrakcyjny"

pracownicy nie mają przekonań politycznych, które górują nad oceną programu ?

Wydaje mi się, że większość ma przekonania polityczne wynikające z oceny programu, a nie od tego programu niezależne.

"skad wie o 17 %"

np. z uszczegółowionych badań z okazji wyborów.

poza tym, nietrudno się domyślić, co mówić, robić, jak się pokazywać [np. na klęczkach w KOściele], żeby

przekonac do siebie np. Lud Smoleński, moherowe berety, albo z dużym prawdopodobieństwem uzyskać wyraźną

większość wśród 65+ mieszkańców małych miast i wsi na wschodniej ścianie, wśród których/gdzie tzw tradycje kulturowe

są znacznie bardziej obecne niż np. na zachodzie Polski.

a to już znaczny procent głosów.

I jakie ustawy zostały wprowadzone dla wymienionych przez Ciebie:

klęczących na klęczkach w KOściele

moherowych beretów

65+mieszkańców małych miast i wsi na wschodniej ścianie?

Ja o takich nie słyszałem, znowu poproszę o konkrety. 

Ba, jedyna ustawa dla klęczących w kościele i moherowych beretów, która była procedowana w tej kadencji została odrzucona przez PIS właśnie. 

Nie.

mówiłem o samej instytucji referendum, a nie o tym konkretnym.

ty mówisz : raz już było referendum, frekwencja wyniosła 7,8 %, dajmy sobie spokój z tym ustrojstwem.

a ja mówię : trzeba robić referenda wiele razy, być cierpliwym, śledzić trendy i ocenić efekty po paru/nastu latach

stosowania. 

W jaki sposób robienie kolejnych referendów ma podnosić ich frekwencję? Bo nie widzę zależności.

Ile razy? jedno kosztuje 100 milionów złotych. I mówię tu o samym referendum bez kosztów kampanii referendalnej.

"sondaż w którym 48 % jest za reformą"

ale ten sondaz był w grudniu 2016, więc jest nieaktualny w stosunku do tego nowego, który zawiera już odpowiedź

na konkretne pytanie referendalne.

po prostu, przez pół roku liczba przeciwników reformy wzrosła znacznie.

Ale nowy zadaje inne pytanie. Nie widziałem sondażu, w którym większość byłaby przeciwko reformie, a zadawanie pytania, o to, czy jesteś za reformą w konkretnym terminie i wrzucanie wszystkich tych, którzy nie są za reformą w tym terminie do jednego worka to obrzydliwa manipulacja. Jako humanista powinieneś wiedzieć, że propozycja pytania referendalnego jest błędnie sformułowana i nawet, gdyby przegłosować, abyśmy głosowali w referendum to pytanie nie może zawierać daty wprowadzenia reformy. Pytanie powinno brzmieć, czy jesteś za reformą edukacji, czy jesteś przeciwny. Ewentualnie czy jesteś za wprowadzeniem reformy edukacji 1 września 2017, czy 2018. Robienie z dwóch pytań jednego to manipulacja.

dla poety może nie, ale baron Munchausen 2.0 zapowiadał, że z tego "uszczelnienia", to on

cały 500+ sfinansuje.

17 miliardów rocznie kosztuje program 500+. W ciągu trzech pierwszych miesięcy tego roku wpływy z VAT wzrosły rok do roku o 12 miliardów złotych. Co Ty na to?

kiedy plus/minus 50 % klientów sądów, to są ludzie niezadowoleni, wtedy mamy do czynienia ze zdrowym społeczeństwem i zdrowymi sądami.Czyli, tak jak teraz.

Nawet nie chcę myśleć, jaka patologia musi być w Danii, gdzie 90% obywateli jest zadowolona z pracy sądów...

Niezadowolonych jest połowa, zadowolonych 1/4, reszta nie ma zdania. 

PIS chce robić reformę sądów, bo "Polacy są niezadowoleni z ich działania"

jak już PIS zrobi reformę, to człowiek, któremu sąd , zgodnie z prawem, załaduje koniecznośc wypłacenia wielkiego odszkodowania znienawidzonemu sąsiadowi albo lepiej : bratu albo siostrze , będzie skakał ze szczęścia, a potem cały radosny pójdzie na wódkę i dziewczyny, wszystkim opowiadając jaki ten sąd cudowny, mądry i fantastycznie sprawiedliwy..

Polska będzie krajem niepoczytalnych, bo tylko niepoczytalni ciesza się z niekorzystnych dla siebie wyroków sądów.

Taka ciekawostka. Zrobiono badania, wśród wyborców której partii najmniej ocenia wymiar sprawiedliwości pozytywnie. Wyniki sa następujące:

Kukiz - 26% ocen pozytywnych

PIS - 25% ocen pozytywnych

PO - 24% ocen pozytywnych

Nowoczesna - 22% ocen pozytywnych

Tak, w Polsce wyborcy PO i Nowoczesnej mają gorsze zdanie o sądownictwie niż wyborcy PIS i Kukiza:) A tak poważnie, to wśród wyborców wszystkich partii niezadowolenie z pracy sądów jest identyczne:

http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1020051,cbos-prawie-polowa-polakow-krytykuje-dzialalnosc-sadow-i-prokuratury.html

kantar public zrobił dwa sondaże. 21-22 lipca dla wyborczej oraz 22-24 dla TVP. w pierwszym z nich PiS ma 32 a w drugim 39 procent :grin:

Wniosek? Protesty na ulicach podnoszą poparcie dla PIS:) ( bo chyba w obu poparcie dla PIS wzrosło?)

Myślę, że Kantar może się jeszcze długo utrzymać na rynku:)

Wniosek? Protesty na ulicach podnoszą poparcie dla PIS:) ( bo chyba w obu poparcie dla PIS wzrosło?)

chyba tak, a do tego spadło PO lub nowoczesnej (nie jestem pewien, bo tylko gdzieś mignęło mi to na twiterze, ale poprzedniego sondażu nie widziałem).

Myślę, że Kantar może się jeszcze długo utrzymać na rynku:)

haha.

ale też na TVP info pojawiła się informacja, że ten ich sondaż nie uwzględnia niezdecydowanych.

chyba tak, a do tego spadło PO lub nowoczesnej (nie jestem pewien, bo tylko gdzieś mignęło mi to na twiterze, ale poprzedniego sondażu nie widziałem).

Sprawdziłem w tym sondażu dla TVP PIS ma 35% poparcia, a 39 po odrzuceniu niezdecydowanych właśnie

Dla TVN jest:

PIS - 32 (gdyby wyrzucić niezdecydowanych to wychodzi 36,36%)

PO - 23

N - 10

Kukiz - 8

Dla TVP jest:

PIS - 35

PO - 21

N - 10

Kukiz - 11

W obu reszta partii poniżej progu

W obu PIS-owi spadło o 3 punkty procentowe.

W wyborach PIS miał 37,5%, więc poparcie praktycznie bez zmian, PO 24,1% poparcie też praktycznie bez zmian

Edytowane przez fluber

A tak a propo 40 godzinnego tygodnia pracy - to ja jednak podziekuje ludziom odpowiedzialnym za industrializacje i rozwoj technologiczny zamiast antyglobalistycznym fajom. Serio.

Ludziom odpowiedzialnym za rozwój technologiczny już dziś mógłbyś podziękować za 20-godziny (albo i mniej) tydzień pracy.

To, że efekty ich prac nie są widoczne to po prostu efekty zwycięstwa kapitalizmu nad chęcią rozwoju:/

A gdyby nie ruchy lewicowe, żaden kapitalista nie miałby oporów przed takim wykorzystywaniem nas jak robią to do teraz np w Bangladeszu.

Wypowiadać się to jedno. Mieć coś do powiedzenia to drugie. Koleś jest po prostu żałosny prezentując poglądy wyjęte z CCCP, a samemu trzepiąc hajs niczym pszczoła nektar z kwiatów kapitalizmu.

Zandberg, czyli komunista godny Lenina

Ciekawe jest to jak prawica i libierałowie mają wyprane głowy 25-letnią neoliberalną sieczką, która sprawia, że delikatna socjaldemokracja, która na zachód od PL jest w programie cento-prawicowych partii w Polsce kojarzy się z ZSRR. Poglądy wyjęte z CCCP znajdziesz raczej w "Zmianie" i ich męczenniku Piskorskim.

Przeciez 99% dzisiejszej klasy robotniczej to dzisiejszej "lewicy" by co najwyzej wklepalo. Dlatego biedaki musza mizdrzyc sie do Rafalal i Muhammadow tego swiata, bo nie maja innego, realnego targetu.

Jest target - prekariat. Ci na których wymyślone przez Hayka i Friedmana bogactwo nie skapuje, albo Ci którym wydaje się, że 'zausz firme' - to odpowiedź na wszytsko.

A kogo popierają Związki Zawodowe? Razem?

Związki zawodowe popierają tego, kto da więcej albo tego kto da więcej szefostwu związku (np NSZZ Solidarność).

Niemniej patrząc na aktywność Razem widać ich zbliżenie do OPZZ (akcje związane z łamaniem praw pracowniczych, strajk szkolny) który ciągle bada sytuacje czy coś jeszcze pozostanie z SLD.

Ludziom odpowiedzialnym za rozwój technologiczny już dziś mógłbyś podziękować za 20-godziny (albo i mniej) tydzień pracy.

To, że efekty ich prac nie są widoczne to po prostu efekty zwycięstwa kapitalizmu nad chęcią rozwoju:/

A gdyby nie ruchy lewicowe, żaden kapitalista nie miałby oporów przed takim wykorzystywaniem nas jak robią to do teraz np w Bangladeszu.

No tak - w koncu w azjatyckich krajach socjalistycznych ludzie nie sa wykorzystywani :)

Ja tam we wlasnym zakresie sobie ogarniam zdecydowanie ponizej-40 godzinny tydzien pracy - i to w jaskini lwa! (banko-korpo)

Dziekuje Julku!

I dodatkowo - czemu mam antyglobalistycznym chuliganom dziekowac za osiagniecia starej lewicy? Czy Ty chlopcom z ONRu dziekujesz za historyczne walki narodowo-wyzwolencze? :D

Jest target - prekariat. Ci na których wymyślone przez Hayka i Friedmana bogactwo nie skapuje, albo Ci którym wydaje się, że 'zausz firme' - to odpowiedź na wszytsko.

To cos kiepsko im idzie ogarniecie tego targetu :) Edytowane przez julekstep

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.