Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W 1970 Wałęsa mógł obalać wiele rzeczy, ale na pewno nie komunizm i mógł mieć na smyczy wiele rzeczy, ale na pewno nie SB :nevreness:

dajcie spokój , facet jest stary i męczą go a on jak uparty osioł pierdoli w kółko .

Wałęsa nieźle dawał w gaz i może dlatego mu się wszystko pierdoli :D

A dziś rano niejaki poseł Wilk z Kukiz 15 stwierdził , że są dobre zamachy stanu i jakby się pojawił dyktator to oni wolnościowcy w ramach umiłowania wolności by poparli taki zamach stanu

Nie wiem czy facet jest wyrazicielem całego Kukiz 15 czy tylko sam odleciał ale koleś dość dziwacznie pojmuje wolność skoro chce dyktatury jako drogi do wolności

A i zaczął wywiad od tego że albo jest demokracja albo są rządy prawa

A dziś rano niejaki poseł Wilk z Kukiz 15 stwierdził , że są dobre zamachy stanu i jakby się pojawił dyktator to oni wolnościowcy w ramach umiłowania wolności by poparli taki zamach stanu

Nie wiem czy facet jest wyrazicielem całego Kukiz 15 czy tylko sam odleciał ale koleś dość dziwacznie pojmuje wolność skoro chce dyktatury jako drogi do wolności

Czy tylko ja uważam, że tacy ludzie są niebezpieczni?

No to powinieneś być spokojny o naszą demokrację, skoro nikt z Kukiz 15 nie poparł tych ustaw.

Nie tylko

cytuje Korwina

i są posłami ;-]

jak czytam ludzi popierających liberalizm w stylu Korwina to jestem załamany, chyba całkowicie zapomnieli czym był XIX wiek i ruch socjalistyczny

Ale oni ich nie poparli bo uznali że to jest wyraz demokracji i Kaczyński to socjalista ( co akurat jest prawda )

Oni uważają, że PiS robi dobrą robotę bo dzięki nim system gnije i sprawia że szybciej nastąpi zmiana systemu i że jest potrzebny zamach stanu

Tak  w skrócie mniej więcej

Ale oni ich nie poparli bo uznali że to jest wyraz demokracji i Kaczyński to socjalista ( co akurat jest prawda )

Oni uważają, że PiS robi dobrą robotę bo dzięki nim system gnije i sprawia że szybciej nastąpi zmiana systemu i że jest potrzebny zamach stanu

Tak  w skrócie mniej więcej

Kompletnie nic z tego nie rozumiem :nevreness:  Przecież oni wiele razy głosowali za Kaczyńskim i nie bojkotują każdego głosowania, bo demokracja. Jechali po tej ustawie równo z posłami PO, Nowoczesnej i PSL z mównicy. Więc jeżeli system gnije dzięki takim ustawom, jak te ostatnio, to czemu ich nie popierają w sprawie sądownictwa?

Wczoraj w TVP pojawiły się kolejne materiały na Wałęsę ( jego prowadzący zdradził, że Wałęsa dostał za donoszenie między innymi mieszkanie. Dzisiaj Wałęsa w TVN był w programie u Olejnik i zacytuję wypowiedź tego tytana intelektu:

"To bezpieka wykonywała moje polecenia (...). Chciałem pieniądze to mi dawali. Chciałem mieszkanie? To mi dali"

"żeby mnie wyrwać, bo byłem groźny, to na siłę dano mi mieszkanie" :nevreness:

Przecież on na końcu tej wypowiedzi dodał, że to wynika z tego artykułu o którym była mowa w tvp.

Edytowane przez Roger

Kompletnie nic z tego nie rozumiem :nevreness:  Przecież oni wiele razy głosowali za Kaczyńskim i nie bojkotują każdego głosowania, bo demokracja. Jechali po tej ustawie równo z posłami PO, Nowoczesnej i PSL z mównicy. Więc jeżeli system gnije dzięki takim ustawom, jak te ostatnio, to czemu ich nie popierają w sprawie sądownictwa?

A pytaj się jego

W kązdym bądź razie to jest kolejny raz jak słysze od Kukiz 15 , że zamach stanu to wskazana droga ku wolności

Co trochę przeraża

A pytaj się jego

W kązdym bądź razie to jest kolejny raz jak słysze od Kukiz 15 , że zamach stanu to wskazana droga ku wolności

Co trochę przeraża

za dużo w polityce działa teoretyków a za mało osób, które znając się tak w skrócie "na życiu" . brakuje u nas biznesmanów ,przedsiębiorców, lokalnych działaczy

najważniejszym człowiekiem w Polsce jest teoretyk odklejony od rzeczywistości

dlatego Trumpa lubię bo on wie o co chodzi ;]

za dużo w polityce działa teoretyków a za mało osób, które znając się tak w skrócie "na życiu" . brakuje u nas biznesmanów ,przedsiębiorców, lokalnych działaczy

najważniejszym człowiekiem w Polsce jest teoretyk odklejony od rzeczywistości

dlatego Trumpa lubię bo on wie o co chodzi ;]

Dość powiedzieć, że nasz proletariat reprezentuje dziecko burżuazji wykładające na prywatnych uczelniach. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.