Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

nie, ale jestem ciekaw jak ludzie tutaj to postrzegają.

Udało ci się zaspokoić swoją ciekawość?

A to tak ogólnie jakiś taki test socjologiczny że puszczasz balon testowy i patrzysz kto jak zareaguje

Bo czasem odnosze takie wrażenie

Wygnaniec

Chcesz łomot za tekst o Toruniu i umk.

Jednym z największych pechow jest to ze siedziba radia jest w grodzie Kopernika i takie moherowy wizerunek ma moje ukochane miasto.

Rydzyk nie ma żadnych ekstra praw w mieście.

Silna władza prezydencka sprawia ze nie jest on jakoś na salonach.

Torun tego nie odczuwa ale w mediach teksty ze PiS jeździ do Torunia uzgadniać różne tematy robi czarny pr.

Nie rozumiem co jest nie tak ze studentami akurat umk?

typie co ty mi o PIS pieprzysz? ja mowie o tym, że UMK to zła uczelnia, studenci to głownie, marne kuce rasy zwierzęcej bez godności, a miasto jest przereklamowane i oprocz starowki(też przereklamowanej swoją drogą) to miasto niezbyt ładne

jakis moherowy wizerunek nie ma nic z tym wspolnego ty .Nowoczesny typie

Dobra wygnaniec przyznaj sie, ze repetowales i tyle

Ignazz - skoro obecnosc Rydzyka w Toruniu traktujesz w kategoriach pecha to musisz byc bardzo szczesliwym czlowiekiem! To sie chwali!

Serio nie czaje nagonki na niego - b.dobry biznesmen. Duzo gorsi zakladali swoje uczelnie.

Edytowane przez julekstep

A co do UE to chyba czas wychodzic szybciej niz myslalem.

Juncker ze swoja swita, kombinuja kolejne zmiany przepisow o delegowanych pracownikach. A jeszcze jak dojdzie ich parobek Macron, to dopiero bedzie ciekawie. Wspolny rynek, te sprawy, bajeczki dla naiwnych.

A idea byla taka genialna!

w każdym razie UE jest aktualnie żałosną organizacją nastawioną na interesy Niemiec, narzucającą swoją wole krajom członkowskim i wykracza poza swoje kompetencje, powinniśmy serio myśleć jak wyjść z niej

Wyjść pier**lnąć drzwiami i co? Przyłączyć się do : Wspólnoty Niepodległych Państw? Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Czy wypowiedzieć wojnę USA i się poddać?

Wyjść pier**lnąć drzwiami i co? Przyłączyć się do : Wspólnoty Niepodległych Państw? Zjednoczonych Emiratów Arabskich? Czy wypowiedzieć wojnę USA i się poddać?

Już pomijając samą propozycję wyjścia, ale czy Wielka Brytania przyłączyła się do któregoś z tych pomysłów lub wypowiedziała jakąś wojnę? 

Już pomijając samą propozycję wyjścia, ale czy Wielka Brytania przyłączyła się do któregoś z tych pomysłów lub wypowiedziała jakąś wojnę? 

Wielka Brytania nie musi się przyłączać,gdyż w pewnym sensie jest w alternatywnych związkach(Commonwealth),ma także liczne terytoria zamorskie i duże wpływy gospodarcze w byłych koloniach.,Polska bez Unii nie ma żadnej alternatywy ,nawet państwa tzw Grupy Wyszehradzkiej ostatnio wypięły się na Polskę 

Udało ci się zaspokoić swoją ciekawość?

niestety nie.

A to tak ogólnie jakiś taki test socjologiczny że puszczasz balon testowy i patrzysz kto jak zareaguje

Bo czasem odnosze takie wrażenie

może i tak czasem jest, bo nie przeczę, że jednego dnia mogę bronić Wilta jako GOAT, a drugiego równie rozsądnie argumentować za tym, że nie jest nawet w top 10. ale tutaj chciałem tylko dowiedzieć się jak to postrzegają ludzie z większym dystansem do amerykańskiej polityki niż śmietanka realGM, która jest tak zaślepiona nienawiścią do Donalda, że wszystko interpretuje na jedno kopyto.

niestety nie.

może i tak czasem jest, bo nie przeczę, że jednego dnia mogę bronić Wilta jako GOAT, a drugiego równie rozsądnie argumentować za tym, że nie jest nawet w top 10. ale tutaj chciałem tylko dowiedzieć się jak to postrzegają ludzie z większym dystansem do amerykańskiej polityki niż śmietanka realGM, która jest tak zaślepiona nienawiścią do Donalda, że wszystko interpretuje na jedno kopyto.

Myślę że tu masz zwrot odwrotny tzn co niektórzy są wręcz wyznawcami Trumpa i jak widzisz choćby nie wiem co to nie zobaczać nawet źdzbła winy w Donaldzie

Niemniej samo to czy zdradził czy nie chyba jest mało istotne bo uważam że skoro mowa była tylko o Syrii to w sumie dla USA nie było aż tak istotne

Choć pewnie gdyby to zrobił Duda to też bym się wkurzył ale z perspektywy Europy to nie ma żadnego znaczenie czy on tam coś chlapnął, czy powiedział więcej niż powinien , czy zdradził źródło w rządzie syryjskim. Bo to jest mało istotny problem z punktu widzenia Polski      

a na to jak odpowiecie?

w każdym razie UE jest aktualnie żałosną organizacją nastawioną na interesy Niemiec, narzucającą swoją wole krajom członkowskim i wykracza poza swoje kompetencje, powinniśmy serio myśleć jak wyjść z niej

Przecież ten spot śmierdzi kucem korwinowym na kilometr. Porównanie rozwoju chłonnej, leżącej gospodarki 5 lat po jej "powstaniu" versus porównanie rozwoju 10-15 lat później? Takiego czegoś to bym się spodziewał po PR PiSu lub PO, ewentualnie nowoczesnym Ryszardzie. Przecież to jakbyś powiedział, że dziecko X na pewno będzie wyższe, bo w przedziale 12-15 lat urosło więcej niż dziecko Y w analogicznym okresie od 21 do 24 roku życia. Takie porównania nie mają sensu. Chyba, że (co raczej wszyscy przyjąć możemy za pewnik) środowiska kucowo kochające wolność i jedyną słuszną flagę celują w elektorat z wykształceniem podstawowym, najlepiej niepełnym. Tak samo dalej: ile mogłeś kupić gazu, oleju, ropy... No to na pewno jest w 100% zależne od Unii i rządu, a dobry szejk wspaniale trzyma ceny na stałym poziomie pomimo zwiększającego się zapotrzebowania na surowiec przy jednoczesnym uszczuplaniu złóż. Piękny świat.

"Warszawa odsprzedaje grunty bez przetargu" Wina Brukseli! Jak nie było Unii to o korupcji nikt nie słyszał!

2,2 mld złotych na orliki! No to już skandal żeby ktoś wymyślił, że w całej Polsce średnio gdzie dzieciak mają w piłkę czy kosza grać, a potem się błaźnią raz na kilkanaście lat na Mundialu. Zdelegalizować to od razu! Faworyzowano jednego producenta? Wybrano nie najkorzystniejszą ofertę? No to niech rozliczone zostaną osoby decyzyjne za niegospodarność. 

200 mld Polska traci na emigracji. Okej. Mam rozwiązanie:

Szacowanie euro to też takie fiu bździu bo nie wiem jak policzysz to, że zostały drogi, stadiony, infrastruktura, które i tak kiedyś by trzeba wybudować (inaczej pewnie byś ujadał, że nie ma, a powinny) a przy okazji Euro chociaż część się mogła zwrócić. Nie wiem też jak chcesz policzyć promocję w tym. Chciałbym się dowiedzieć. Tylko proszę, bez tekstów, że zniszczyć Zus, rozdać ludziom pieniądze, Tusk do więzienia prosto z Brukseli, a Korwin albo Kowalsky na prezydenta. 

PS Na końcu jest 10 lat świetlnych za... Coś w odniesieniu, że 100 lat za murzynami? To ładnie spina poziom "spotu", bo lata świetlne są jednostką odległości, a nie czasu.

Spodziewali się, że będzie więcej? :nevreness:

Chyba raczej wiedzieli ze na świecie szykuje się zwała, a dzięki temu że poszło info o 4% wzroście PKB to było komu sprzedawać.

Zawsze powtarzam że obecnie giełdy istnieja głównie po to by można było legalnie drenować tubylców z kasy.

Myślę że tu masz zwrot odwrotny tzn co niektórzy są wręcz wyznawcami Trumpa i jak widzisz choćby nie wiem co to nie zobaczać nawet źdzbła winy w Donaldzie

Niemniej samo to czy zdradził czy nie chyba jest mało istotne bo uważam że skoro mowa była tylko o Syrii to w sumie dla USA nie było aż tak istotne

W tej sytuacji chodziło o to ,że Trump podzielił się z Ławrowem i rosyjskim szpiegiem Kisliakiem wiadomościami uzyskanymi od wywiadu izraelskiego.,Dla Izraela Rosja jest wrogiem,a dodatkowo ujawniając ruskim te informacje Trump naraził izraelskich agentów na dekonspiracje.,

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.