Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Japi****le, panowie. Najpierw ta luna z Poznania, teraz Magda Z. Błagam, nie dajmy mediom wciągnąć się w to bagno gdzie najważniejsza informacją dnia jest kto z kim za ile komu i dlaczego.

:(

e tam. na tamte tematy miałem wyjebane i nawet nie wiem o czym piszesz. a tu ciekawa historia. fajna dupa, narkotyki, prostytucja , ciapaci czyli tych co kocham najbardziej więc temat jak najbardziej dla mnie :) może to wstrząsznie naszymi rodaczkami żeby nie ciągnęły tym ciapatym aż z takim zadowoleniem lasek na różnych erasmusach, wycieczkach, emigracjach zarobkowych czy turystycznie tylko w końcu pójdą po rozum do głowy że lepszy dla nich np. taki nasz Rappar jaki jest taki jest a nie jakiś Muhamed z koziej nory z pod delty Nilu :) Edytowane przez Koelner

e tam. na tamte tematy miałem wyjebane i nawet nie wiem o czym piszesz. a tu ciekawa historia. fajna dupa, narkotyki, prostytucja , ciapaci czyli tych co kocham najbardziej więc temat jak najbardziej dla mnie :smile: może to wstrząsznie naszymi rodaczkami żeby nie ciągnęły tym ciapatym aż z takim zadowoleniem lasek na różnych erasmusach, wycieczkach, emigracjach zarobkowych czy turystycznie tylko w końcu pójdą po rozum do głowy że lepszy dla nich np. taki nasz Rappar jaki jest taki jest a nie jakiś Muhamed z koziej nory z pod delty Nilu :smile:

Ty to powinieneś na wakacje jeździć do obozów w Turcji, czy Jordanii. Tam miałbyś wszystko na żywo i to nawet w nadmiarze.

Moody's podniósł perspektywę gospodarczą dla Polski z negatywnej do stabilnej. Rychło w czas się zorientowali...

Dla samego chłopa może i tak, ale na wsi rządzi proboszcz, a już dla niego te kwestie są ważne, a chłopi proboszczowi się raczej nie będą sprzeciwiać. Poza tym ma wsi tolerancja dla homoseksualistów, czyli na wsi po prostu dla "pedałów", bo tak są tam określani jest bardzo niewielka

A założymy się ze w samorządowych na wsi wygra PSL? A nie Pis

A założymy się ze w samorządowych na wsi wygra PSL? A nie Pis

Ja się nie zakładam, ale jeżeli ktoś jest chętny założyć się z elym to tylko powiem, że w 2014 roku PSL miał na wsi o 10 punktów procentowych mniejszy wynik od PIS ( 35,2% PIS i 25,3% PSL), a chyba wszyscy pamiętają, jakie wyniki miał PSL w tamtych wyborach?

W ostatnich wyborach parlamentarnych PIS miał na wsi 46,8% głosów, a PSL 9,3%, więc Twoja propozycja zakładu jest zwyczajnie szalona.

Ty to powinieneś na wakacje jeździć do obozów w Turcji, czy Jordanii. Tam miałbyś wszystko na żywo i to nawet w nadmiarze.

fluber, byłem w Turcji, Tunezji , Egipcie i Maroko a nawet w Europie Zachodniej ;) ja bym ich z Europy wywiózł w drugą stronę tymi łódkami i sam bym zasponsorował a z terenów morza śródziemnego wysłał ich z powrotem w okolice Mekki i Medyny. Robisz ze mną zrzutkę? :)

fluber, byłem w Turcji, Tunezji , Egipcie i Maroko a nawet w Europie Zachodniej ;) ja bym ich z Europy wywiózł w drugą stronę tymi łódkami i sam bym zasponsorował a z terenów morza śródziemnego wysłał ich z powrotem w okolice Mekki i Medyny. Robisz ze mną zrzutkę? :smile:

No wiesz co? Gadasz jak Schetyna :nevreness:

Spokojnie, Platforma zmieniła narrację, bo Niemcy zmieniły narrację, a skoro Niemcy zmieniły narrację, to cała UE zacznie zaraz wykopywać uchodźców skąd przypłynęli. Poza tym najważniejsze, żeby w Polsce nie było tego problemu. My przyjmujemy ludzi z Ukrainy, we Wrocławiu 10% mieszkańców miasta to w tej chwili Ukraińcy. To nasza kultura, pracowici ludzie, a uchodźcami bliższymi im kulturowo niech zajmie się Europa Zachodnia.

Ja się nie zakładam, ale jeżeli ktoś jest chętny założyć się z elym to tylko powiem, że w 2014 roku PSL miał na wsi o 10 punktów procentowych mniejszy wynik od PIS ( 35,2% PIS i 25,3% PSL), a chyba wszyscy pamiętają, jakie wyniki miał PSL w tamtych wyborach?

W ostatnich wyborach parlamentarnych PIS miał na wsi 46,8% głosów, a PSL 9,3%, więc Twoja propozycja zakładu jest zwyczajnie szalona.

Ale to psl ma więcej sołtysów wojtow niż Pis.

W parlamentarnych czy sejmikowych przegra ale ja pisze o samorządzie. i aklad slowny bo ja hazardu nie uprawiam

Ale to psl ma więcej sołtysów wojtow niż Pis.

W parlamentarnych czy sejmikowych przegra ale ja pisze o samorządzie. i aklad slowny bo ja hazardu nie uprawiam

To chodzi Ci o to, ze wygrają co? Że będą mieć więcej sołtysów i wójtów niż PIS? Przecież w wyborach na sołtysów i wójtów 80-90% wygranych jest bezpartyjnych. W ilu gminach PIS wystawia kandydatów na wójtów, czy sołtysów?  Przecież to oczywiste, że PSL będzie mieć najwięcej wójtów i sołtysów, biorać pod uwagę jakie ma struktury i ilu wystawia kandydatów, więc o co się tu zakładać?

PSL ma więcej wójtów i sołtysów niż PIS wystawia ich do wyborów. No i nie wiem, jak naiwnym trzeba być, żeby z poparcia dla wójtów i burmistrzów wnioskować poparcie dla partii politycznych. Myślisz, że ktokolwiek w Koziebobkach Dużych głosuje na sołtysa, bo jest z PSL?

Edytowane przez fluber

Ano Temida

Nie wiem czy kod i lgbt robią razem, ale na,marszu równości powiewalo mnóstwo flag obroncow

Interesujące, że marsz odbywał się akurat w rocznicę śmierci Marszalka

Ciekawe czy to tylko przypadek

Wczoraj w Piaskiem po oczach profesor Staniszkis stwierdziła, że jeżeli ma wybierać między Tuskiem, a Dudą to wybiera na prezydenta Biedronia, więc w sumie wszystko jest możliwe.

Czy to przypadek, nie wiem, ale Piasecki robił wczoraj ankietę na twitterze, czy poparłbyś z punktu widzenia historii zamach majowy, czy nie i większość zagłosowała ( przynajmniej w momencie, w którym sprawdzałem wyniki tej ankiety) , że nie poparłaby

Wczoraj w Piaskiem po oczach profesor Staniszkis stwierdziła, że jeżeli ma wybierać między Tuskiem, a Dudą to wybiera na prezydenta Biedronia, więc w sumie wszystko jest możliwe.

Wiesz może co się tej kobiecie poprzestawiało, bo kiedyś była PiSowskim murem, a od jakiegoś czasu jedzie po nich jak Spurs z Rox w ostatnim meczu?.

Wiesz może co się tej kobiecie poprzestawiało, bo kiedyś była PiSowskim murem, a od jakiegoś czasu jedzie po nich jak Spurs z Rox w ostatnim meczu?.

Ostatnio wszyscy poza PIS i Kukizem zmieniają zdanie. Pani Staniszkis będzie zachęcać do wzięcia udziału w wyborach prezydenckich profesora Rzeplińskiego.  

Półtora roku temu PIS przejął władzę, miała być dyktatura zapaść gospodarcza, nieprzyjmowanie uchodźców było wstydem tysiąclecia, mieliśmy być bankrutem, obniżano nam ratingi i od początku było wiadomo, że będą to bzdury. Poza Macierewiczem, Waszczykowskim i Radziwiłłem to nie za bardzo jest się przyczepić do czegokolwiek jeśli chodzi o ministrów, spółki skarbu państwa kwitną, gaz będziemy ciągnąć z USA, żeby uniezależnić się od Rosji, stocznia będzie reaktywowana, kopalnie poratowane i w trakcie restrukturyzacji, początkowy zastój w inwestycjach przyniósł paradoksalnie korzyści, bo się tak bardzo nie zadłużyliśmy, wpływy z podatków są kosmiczne, zmniejszono wyprowadzanie pieniędzy za granicę, wojny z Rosją jakoś nie zaczęliśmy. Jak na światowym rynku nie będzie jakiejś zapaści, to nie wiem, jakich manipulacji i kłamstw będą musiały użyć liberalne media, żeby PO miało jakikolwiek sensowny wynik. Pozostanie już tylko granie na emocjach typu Kaczyński nie ma dzieci, więc co on może wiedzieć o rządzeniu, jakie lansuje tu np. joseph. Tak jakby Merkel, Macron, May, czy Juncker mieli kupę potomstwa.

Tylko właśnie Staniszkis się dość mocno poprzestawiało. Rozumiem, że Schetyna i reszta motają się w kwestii "uchodźców" i innych ale Staniszkis to nie jest politykier, tylko gostka występująca w mediach jako komentator-ekspert ze świata nauki. Jej się przestawiło o 180 stopni. Zarówno w kontekście sympatii jak i argumentacji.

Edytowane przez andy13

Tylko właśnie Staniszkis się dość mocno poprzestawiało. Rozumiem, że Schetyna i reszta motają się w kwestii "uchodźców" i innych ale Staniszkis to nie jest politykier, tylko gostka występująca w mediach jako komentator-ekspert ze świata nauki. Jej się przestawiło o 180 stopni. Zarówno w kontekście sympatii jak i argumentacji.

Perreira wczoraj na twitterze pisał, że profesor Staniszkis na stare lata postanowiła robić eksperymenty socjologiczno - politologiczne i wrzuca na TVN różne odważne tezy, otwiera popcorn i patrzy, co się będzie działo :nevreness:

Zresztą Biedroń po akcji PO z uchodźcami i kompromitacji Petru staje się kolejną nadzieją polskiej opozycji i już zaczynają go powoli lansować:

http://wyborcza.pl/7,75248,21807420,biedron-polske-zbaw-spotkanie-z-prezydentem-slupska-w-rzeszowie.html

Ostatnio wszyscy poza PIS i Kukizem zmieniają zdanie. Pani Staniszkis będzie zachęcać do wzięcia udziału w wyborach prezydenckich profesora Rzeplińskiego.  

Półtora roku temu PIS przejął władzę, miała być dyktatura zapaść gospodarcza, nieprzyjmowanie uchodźców było wstydem tysiąclecia, mieliśmy być bankrutem, obniżano nam ratingi i od początku było wiadomo, że będą to bzdury. Poza Macierewiczem, Waszczykowskim i Radziwiłłem to nie za bardzo jest się przyczepić do czegokolwiek jeśli chodzi o ministrów, spółki skarbu państwa kwitną, gaz będziemy ciągnąć z USA, żeby uniezależnić się od Rosji, stocznia będzie reaktywowana, kopalnie poratowane i w trakcie restrukturyzacji, początkowy zastój w inwestycjach przyniósł paradoksalnie korzyści, bo się tak bardzo nie zadłużyliśmy, wpływy z podatków są kosmiczne, zmniejszono wyprowadzanie pieniędzy za granicę, wojny z Rosją jakoś nie zaczęliśmy. Jak na światowym rynku nie będzie jakiejś zapaści, to nie wiem, jakich manipulacji i kłamstw będą musiały użyć liberalne media, żeby PO miało jakikolwiek sensowny wynik. Pozostanie już tylko granie na emocjach typu Kaczyński nie ma dzieci, więc co on może wiedzieć o rządzeniu, jakie lansuje tu np. joseph. Tak jakby Merkel, Macron, May, czy Juncker mieli kupę potomstwa.

a co z Antonim nie tak? oczywiscie oprocz tej akcji z limuzyną? moim zdaniem jako MON to właściwy człowiek na właściwym miejscu

a co z Antonim nie tak? oczywiscie oprocz tej akcji z limuzyną? moim zdaniem jako MON to właściwy człowiek na właściwym miejscu

No cóż, wydaje się, że trochę przeszacowuje swoje możliwości na stanowisku i trochę nagina pewne procedury, co mi się nie podoba. Okoliczności przetargu z Caracalami, choć PIS mówił o tym już w kampanii wyborczej, nie wyglądają dobrze, poza tym ośmieszenie komisji smoleńskiej za którą odpowiada dzięki panu Berczyńskiemu przez co jeśli jakakolwiek szansa na poważne potraktowanie działań tej komisji została stracona. Już nikt jej nie potraktuje poważnie. Ponadto wrzucanie wielu swoich ludzi do rad nadzorczych różnych spółek, to przecież to z czym PIS walczył od lat i o ile rozumiem potrzebę trzymania swoich ludzi na takich stanowiskach, to fajnie byłoby chociaż gdyby ci wszyscy "swoi" mieli odpowiednie kompetencje. 

Natomiast akcja z limuzyną w żadnym wypadku nie obciąża Macierewicza. To nie ministrowie prowadzą limuzyny, to nie Macierewicz szkolił aktualnych kierowców BOR i liczba wypadków tych pojazdów wcale nie jest większa niż była w poprzednich latach.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.