Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym rozwiązaniu? Ja osobiście to już sam nie wiem co z kebabami robić http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-uchodzcy-za-kraty/z6eq05r

To chyba nie dotyczy kebabów, tylko wszystkich nielegalnych imigrantów ( są jakieś przepisy w UE, że w 1 kraju w którym się znajdą mogą prosić o azyl) i Polska chyba chce ich zatrzymać w kraju z obawy przed tym, że się gdzieś rozpłyną do momentu rozpatrzenia ich sytuacji. Natomiast nie chodzi o to, że będziemy teraz sprowadzać do siebie ludzi i tam ich umieszczać.

Ile jeszcze potrzeba Ci dowodów żebyś przejrzał na oczy Fluber ? Kibicujesz FANATYKOM. PiS to fanatycy i sekciarze, a każdy przejaw ortodoksji i sekciarstwa jest niebezpieczny i powinien być tępiony.

To są tacy sami fanatycy, jak Ci z komisji Millera i Laska. Nie byłoby całej tej akcji, gdyby normalnie wyjaśniono katastrofę smoleńską, a żadna z komisji niczego nie udowodniła. Ja chciałbym, żeby przeprowadzono rzetelne śledztwo i wyjaśniono tę katastrofę, a jak dotąd tego nie zrobiono i komisja Macierewicza nie jest wcale ani lepsza ani gorsza od swoich poprzedników.

To są tacy sami fanatycy, jak Ci z komisji Millera i Laska. Nie byłoby całej tej akcji, gdyby normalnie wyjaśniono katastrofę smoleńską, a żadna z komisji niczego nie udowodniła. Ja chciałbym, żeby przeprowadzono rzetelne śledztwo i wyjaśniono tę katastrofę, a jak dotąd tego nie zrobiono i komisja Macierewicza nie jest wcale ani lepsza ani gorsza od swoich poprzedników.

Macierewicza jest lepsza, w tym , że zrobiła z tego kabaret i oprócz fanatyków już nikt tym się nie interesuje. mnie obrzydzili tym teatrzykiem i katastrofa smoleńska jako całość przemieniła się w słabą satyrę państwa polskiego

Macierewicza jest lepsza, w tym , że zrobiła z tego kabaret i oprócz fanatyków już nikt tym się nie interesuje. mnie obrzydzili tym teatrzykiem i katastrofa smoleńska jako całość przemieniła się w słabą satyrę państwa polskiego

Obie były tak samo wytrwałe w dopasowywaniu poszlak i dowodów do z góry założonych tez ( jedna, żeby zgadzało się z wersją rosyjską, druga żeby zgadzała się z tezą o zamachu). Być może z tej drugiej skutecznie zrobiono bandą oszołomów w mediach. Jednak ja nie widzę specjalnej różnicy w pracy obu tych komisji.

Biorę też pod uwagę to, że przekaz medialny odpowiednio wyjaśnił opinii publicznej, jaka była przyczyna zamachu. Do tej pory wielu ludzi twierdzi, że to wina pilotów, bo lądowali mimo wyraźnej komendy pull up.

Obie były tak samo wytrwałe w dopasowywaniu poszlak i dowodów do z góry założonych tez ( jedna, żeby zgadzało się z wersją rosyjską, druga żeby zgadzała się z tezą o zamachu). Być może z tej drugiej skutecznie zrobiono bandą oszołomów w mediach. Jednak ja nie widzę specjalnej różnicy w pracy obu tych komisji.

Biorę też pod uwagę to, że przekaz medialny odpowiednio wyjaśnił opinii publicznej, jaka była przyczyna zamachu. Do tej pory wielu ludzi twierdzi, że to wina pilotów, bo lądowali mimo wyraźnej komendy pull up.

wszystkiemu winne media , ja pi****le to niech coś z tym zrobią. teraz mają media i tylko potwierdzają, że są amatorami.

dla mnie PO wygrała to PR-owo, ponieważ zrobili to co było im najłatwiej. wina jednostki która nie żyje , zła pogoda , coś tam z lotniskiem czyli wszystko ale nic. a PiS z teorią zamachu od razu się wystawili na obstrzał ponieważ zamach trzeba udowodnić a oni od lat nic nie mają w dodatku dają się łatwo wyśmiewać dając ciągle nowe teorie.

PiS robi dobrze PR-owo ale dla osób lubiących prymitywne filmy ;] gdzie są niepotwierdzone teorie.

dużo lepiej byłoby jakby nic nie mówili o zamach i nagle znaleźliby jeden mały potwierdzony dowód a tak to są PAJACAMI.

ale będą pajacować dopóki mają takich wyborców jak Ty ;]

wszystkiemu winne media , ja pi****le to niech coś z tym zrobią. teraz mają media i tylko potwierdzają, że są amatorami.

dla mnie PO wygrała to PR-owo, ponieważ zrobili to co było im najłatwiej. wina jednostki która nie żyje , zła pogoda , coś tam z lotniskiem czyli wszystko ale nic. a PiS z teorią zamachu od razu się wystawili na obstrzał ponieważ zamach trzeba udowodnić a oni od lat nic nie mają w dodatku dają się łatwo wyśmiewać dając ciągle nowe teorie.

PiS robi dobrze PR-owo ale dla osób lubiących prymitywne filmy ;] gdzie są niepotwierdzone teorie.

dużo lepiej byłoby jakby nic nie mówili o zamach i nagle znaleźliby jeden mały potwierdzony dowód a tak to są PAJACAMI.

ale będą pajacować dopóki mają takich wyborców jak Ty ;]

Przekaz z pierwszych godzin po katastrofie utrwalił się w mediach i wszyscy do  tej pory pamiętają bzdury typu odchodzenie na drugi krąg, niepodniesienie maszyny mimo komendy pull up, generał Błasik w kokpicie, naciski na pilotów itd.

Nie ma żadnych wątpliwości, że PO wygrała te sprawę PR-owo. PO zrobiła wszystko, żeby wygrać tę sprawę PR-owo, umyła ręce, powsadzała ludzi do grobów, jak leci, żeby tylko nikt przypadkiem nie postanowił zająć się sprawą. Ale czy z takich spraw powinno się robić PR?

PIS wręcz przeciwnie, poza dziwnym zachowaniem Jarosława w kampanii prezydenckiej, to oni w żadnym razie nie robią z tego PR. Na tej sprawie cały czas regularnie tracą, bo cały czas chcą wierzyć, że prezydent nie zginął w wypadku spowodowanym błędami organizacyjnymi i błędami rosyjskich kontrolerów, tylko w czymś więcej.

Błędem PIS było, że jak tylko znaleźli jakąś małą poszlaką świadczącą o zamachu, to lecieli z tym do mediów, kiedy komisja PO takie poszlaki po prostu ignorowała, żeby tylko ludzie czegoś nie pomyśleli. Jednak dla mnie bardziej liczą się intencje niż to, że ktoś zbił sobie na tym kapitał polityczny i mam mu jeszcze klaskać, że na śmierci ponad 100 osób załatwił sobie posadę Króla Europy.

My tu gadu gadu, a zanosi sie na tlusty rok w polskim PKB. Ktos sie pokusi o jakies prognozy? Bedzie kwartal, gdzie "polizemy" 5%?

Dajcie spokoj juz z tym Smolenskiem. Myslalem, ze Jarek to calkiem wytrawny gracz, ale jednak Antek i jego swita przegrywaja mu wlasnie wybory. Wystarczylo go schowac do klatki razem z uchodzcami i mieliby sporo lat rzadow.

Nie ma żadnych wątpliwości, że PO wygrała te sprawę PR-owo. PO zrobiła wszystko, żeby wygrać tę sprawę PR-owo, umyła ręce, powsadzała ludzi do grobów, jak leci, żeby tylko nikt przypadkiem nie postanowił zająć się sprawą. Ale czy z takich spraw powinno się robić PR?

PIS wręcz przeciwnie, poza dziwnym zachowaniem Jarosława w kampanii prezydenckiej, to oni w żadnym razie nie robią z tego PR. Na tej sprawie cały czas regularnie tracą, bo cały czas chcą wierzyć, że prezydent nie zginął w wypadku spowodowanym błędami organizacyjnymi i błędami rosyjskich kontrolerów, tylko w czymś więcej.

Błędem PIS było, że jak tylko znaleźli jakąś małą poszlaką świadczącą o zamachu, to lecieli z tym do mediów, kiedy komisja PO takie poszlaki po prostu ignorowała, żeby tylko ludzie czegoś nie pomyśleli. Jednak dla mnie bardziej liczą się intencje niż to, że ktoś zbił sobie na tym kapitał polityczny i mam mu jeszcze klaskać, że na śmierci ponad 100 osób załatwił sobie posadę Króla Europy.

PR robi się na wszystkim. i PIS właśnie robi PR dlatego zawsze odwołują się do Smoleńska jak chcą utrwalić swój żelazny i toruński elektorat. znałem słuchaczkę Radio Maryja, jak usłyszała o wypadku to już z góry wiedziała że to zamach. jak słuchasz cały czas , że żydzi to zło, Niemcy to zło, ruscy to zło i wszyscy dookoła to nie trzeba nawet mocno się starać.

a wątpię, że Tusk zdobył króla europy kosztem Smoleńska ;] myślisz emocjonalnie jak polak , jak się załatwia interesy to wtedy dostaje się nagrodę ;]

My tu gadu gadu, a zanosi sie na tlusty rok w polskim PKB. Ktos sie pokusi o jakies prognozy? Bedzie kwartal, gdzie "polizemy" 5%?

Dajcie spokoj juz z tym Smolenskiem. Myslalem, ze Jarek to calkiem wytrawny gracz, ale jednak Antek i jego swita przegrywaja mu wlasnie wybory. Wystarczylo go schowac do klatki razem z uchodzcami i mieliby sporo lat rzadow.

Fitch, Moody's, Barclays, właściwie wszyscy nam podnoszą prognozowany wzrost PKB, ale skąd info, że przekroczymy 4% już w tym roku?

PR robi się na wszystkim. i PIS właśnie robi PR dlatego zawsze odwołują się do Smoleńska jak chcą utrwalić swój żelazny i toruński elektorat. znałem słuchaczkę Radio Maryja, jak usłyszała o wypadku to już z góry wiedziała że to zamach. jak słuchasz cały czas , że żydzi to zło, Niemcy to zło, ruscy to zło i wszyscy dookoła to nie trzeba nawet mocno się starać.

a wątpię, że Tusk zdobył króla europy kosztem Smoleńska ;] myślisz emocjonalnie jak polak , jak się załatwia interesy to wtedy dostaje się nagrodę ;]

A jakby się nie odwoływali to na kogo głosowałby toruński elektorat i słuchacze Radia Maryja? Na PO, Nowoczesną, Kukiza, czy SLD?

Słucham regularnie Radia Maryja i szczerze to nigdy nie słyszałem, że mówią tam, że Żydzi to zło itd. Tam są standardy wyższe niż w TVP i TVP w tej chwili. Profesor Wolniewicz kiedyś wspominał, że wszyscy mu mówili, że w Radiu Maryja to tylko antysemityzm i ksenofobia, więc z ciekawości posłuchał i mimo, że nie wierzy w Boga, to słucha do tej pory, bo to najbardziej wiarygodne źródło informacji :nevreness:

Edytowane przez fluber

Info z danych, z korelacji pomiedzy gielda a wzrostem etc. Raczej caloroczny nie bedzie pow. 4% (chociaz ja jestem optymista), ale ktorys kwartal powinien liznac ladny wzrost, tym bardziej, ze stosunkowo niska baza, szczegolnie w 3Q i sprzyjajacy rynek pracy. Trzeba korzystac poki mozna, bo niedlugo pewnie bedzie soczyste pier...niecie w rozpadajacej sie strefie euro i/lub niektorych bańkach na rynkach w niektorych krajach i/lub prawdopodobnej wymianie kilku pociskow miedzy waznymi graczami na scenie swiatowej.

Generał Błasik zameldował gotowość załogi do lotu prezydentowi ( skąd to wiedzą? tzn. ja o tym do tej pory nie słyszałem w żadnych materiałach)

Komendy terrain ahead oraz pull up dotycząc kursu kolizyjnego z ziemią i zbyt małej wysokości. Lotnisko w Smoleńsku nie było w bazie GPWS w związku z tym przy lądowaniu w jakichkolwiek warunkach tam te komendy i tak by się pojawiły. Kuźwa nie da się wylądować samolotem na lotnisku nie zbliżając się do ziemi, a ten materiał to jest kolejne robienie sobie PR na perfidnym kłamstwie, co w przypadku PO w ogóle nie zaskakuje.

Zmieścisz się śmiało ni stąd ni zowąd odczytano 10 kwietnia 2015 roku w piątą rocznicę katastrofy i przypisano te słowa generałowi Błasikowi, którego głosu nikt nie rozpoznał na taśmie i nikt nie potwierdził, że tam jest. Słów tych przez 5 lat nikomu nie udało się odczytać. Nie twierdzę, że ktoś tak nie powiedział, ale trudno nazwać to dowodem na cokolwiek.

jasne ze film zawiera nieścisłości, ale ogólnie pokazuje jak po kolei łamano procedury.

Samolot tak naprawde nie powinien wystartować.

W zwykłych służbach mundurowych pilnują żeby było 8 godzin wypoczynku między służbami a w samolocie wiozącym prezydenta to olano, brak uprawnień itp, a to tylko błędy na poczatek.

Na koniec po prostu Protasiuk miał za ciężko i nie dał rady.

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1681742,1,prof-jancelewicz-o-tym-jak-doszlo-do-katastrofy-pod-smolenskiem.read

http://wyborcza.pl/1,76842,10045954,Psycholog__Dowodca_Tu_154_lubil_improwizowac.html

Edytowane przez darkonza

jasne ze film zawiera nieścisłości, ale ogólnie pokazuje jak po kolei łamano procedury.

Samolot tak naprawde nie powinien wystartować.

W zwykłych służbach mundurowych pilnują żeby było 8 godzin wypoczynku między służbami a w samolocie wiozącym prezydenta to olano, brak uprawnień itp, a to tylko błędy na poczatek.

Na koniec po prostu Protasiuk miał za ciężko i nie dał rady.

http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1681742,1,prof-jancelewicz-o-tym-jak-doszlo-do-katastrofy-pod-smolenskiem.read

http://wyborcza.pl/1,76842,10045954,Psycholog__Dowodca_Tu_154_lubil_improwizowac.html

Dokładnie. Za organizację lotu do Smoleńska odpowiadał Tomasz Arabski, którego proces właśnie się chyba toczy i to jest jeden z powodów, proceduralny. Aczkolwiek nie stwierdzono, żeby wypadek był spowodowany zmęczeniem, czyli nie była to jedyna przyczyna. To tak jakby w wypadku samochodowym brał udział ktoś bez prawa jazdy i nikogo nie interesowało już, jaka była przyczyna wypadku.

Ponadto to co jeszcze pojawiło się na filmie, ze kolega Arka, który był już na uroczystościach i mówił, że widać na 200 metrów podczas, gdy kontrolerzy lotu nie kazali mu odejść na drugi krąg, to też głupoty. Pilot powinien słuchać kontrolera lotu, a nie kumpla ze Smoleńska, który nie posiadał żadnych precyzyjnych urządzeń i nie nawigował samolotu.

Wrzucasz wywiad, w którym drugie pytanie brzmi, czy wejście gen. Błasika do kabiny... co jest kłamstwem. Cieszę się też, że pierwszy wywiad, który wrzucasz pokazuje, to co piszę, że obie komisje dają dupy. Ale tez powiela tekst o terrain ahead i pull up, który wynikał z tego, że nie było lotniska w bazie, oni podnieśli odczyty, żeby im ten system nie krzyczał podczas lądowania.

Edytowane przez fluber

Kontrolerzy lotu nie musza wydawac decyzji o odejsciu, o tym decyduje kaptian samolotu. Podejrzewam że pewnie też obawiali się zabraniać lądowania polskiemu prezydentowi, choć na samym poczatku mówili ze warunków do ladowania nie ma.

Chyba na siłe chcesz obwinić PO. :smile:

Dla mnie winny jest PIS, bo błędy Protasiuka były spowodowane również tym jak potraktowano innego pilota który się stawiał w trudnej sytuacji.

http://henrykp.salon24.pl/169793,zapytanie-nr-2496-przemyslaw-gosiewski

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/kpt-protasiuk-tez-nie-chcial-ladowac-tupolewem-w-g_156574.html

Edytowane przez darkonza

Kontrolerzy lotu nie musza wydawac decyzji o odejsciu, o tym decyduje kaptian samolotu. Podejrzewam że pewnie też obawiali się zabraniać lądowania polskiemu prezydentowi, choć na samym poczatku mówili ze warunków do ladowania nie ma.

Chyba na siłe chcesz obwinić PO. :smile:

Dla mnie winny jest PIS, bo błędy Protasiuka były spowodowane również tym jak potraktowano innego pilota który się stawiał w trudnej sytuacji.

http://henrykp.salon24.pl/169793,zapytanie-nr-2496-przemyslaw-gosiewski

Ale ja za katastrofę nie obwiniam ani PO, ani PIS. Ja obwiniam PO za to co działo się po katastrofie! Za katastrofę obwiniam w 1 kolejności kontrolerów lotu, w 2 kolejności odpowiedzialnych za procedury, a w 3 kolejności dopiero załogę. 

Obwinianie prezydenta za katastrofę, tylko dlatego, że siedział na pokładzie, to jakby obwiniam dyrektora szpitala za śmierć pacjetna na stole, bo akurat patrzył na operację. Pilot to ekstremalnie stresujący zawód ( który zawód nie jest stresujący), ale nie przenośmy odpowiedzialności. Nawet w eksperymencie Milgrama badani stwierdzili, że to oni byli odpowiedzialni za zadawania bólu, a nie "autorytet".

Kontrolerzy powiedzieli dość szybko że warunków do lądowania nie ma.

W tym momencie zakończyli swoją robotę.

Później to już skoro nie spławili samolotu z prezydentem to robili co umieli a że nie umieli najlepiej.

Dla mnie winne 1. złamane procedury 2. kapitan samolotu 3. kontrolerzy .

Osobną kwestią pozostaje podejscie PIS-u do pilotów, nazywanie ich tchórzami i próba karania ich za przestrzeganie procedur. To jest mobbing na najwyższym szczeblu wobec ludzi odpowiadających za życie innych.

p.s. wie ktoś czy to faktycznie jest na nagraniu?

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/jak-nie-wyladuje-to-mnie-zabije_146276.html

Edytowane przez darkonza

Kontrolerzy powiedzieli dość szybko że warunków do lądowania nie ma.

W tym momencie zakończyli swoją robotę.

Później to już skoro nie spławili samolotu z prezydentem to robili co umieli a że nie umieli najlepiej.

Dla mnie winne 1. złamane procedury 2. kapitan samolotu 3. kontrolerzy .

Osobną kwestią pozostaje podejscie PIS-u do pilotów, nazywanie ich tchórzami i próba karania ich za przestrzeganie procedur. To jest mobbing na najwyższym szczeblu wobec ludzi odpowiadających za życie innych.

p.s. wie ktoś czy to faktycznie jest na nagraniu?

http://www.se.pl/wiadomosci/polska/jak-nie-wyladuje-to-mnie-zabije_146276.html

To jest kwestia, którą podobno odczytano 5 lat po katastrofie, podobnie jak to śmiało, czyli śmierdzi z daleka. I wrzucono to w rocznicę katastrofy, niedługo przed wyborami

W kraju jednak rządziła Platforma, a ostatnie nieposłuszeństwo wobec prezydenta zakończyło się odznaczeniem państwowym, więc nie przesadzałbym z tymi naciskami. No i to oczywiście nie jest mobbing, nie nadużywajmy tego sformułowania, które jest ściśle zdefiniowane w prawie.

Kontrolerzy powinni zamknąć lotnisko, oni mieli największą wiedzę na temat tego, co się dzieje w Smoleńsku, a nie kapitan, który rozmawia z nimi ponad 100 kilometrów od miejsca lądowania, dlatego bardziej winię kontrolerów. Oni mieli najbardziej pełny obraz i skoro już wracasz do mobbingu to nie mieli też prezydenta na pokładzie.

Edytowane przez fluber

Kontrolerzy powinni zamknąć lotnisko, oni mieli największą wiedzę na temat tego, co się dzieje w Smoleńsku, a nie kapitan, który rozmawia z nimi ponad 100 kilometrów od miejsca lądowania, dlatego bardziej winię kontrolerów. Oni mieli najbardziej pełny obraz..

Powtórze się, ale powiedzieli że warunków do przyjęcia nie ma. Mimo to nasi kontynuowali lot na lotnisko na którym nie było warunków.

Wiadomo jakie podjeście ma PIS do ruskich, gdyby im zabroniono lądowąc na tym lotnisku i odesłano na siłe na kolejne Kaczyńscy rozpętali by burzę że nie pozwolono prezydentowi zdążyć na obchody smoleńskie, że to ruska złośliwosc i prowokacja.

Dla mnie więc kontrolerzy zachowali się normalnie w tych warunkach, odesłali samolot a skoro ten i tak sie pojawił to rozumieli ze Polacy sie uparli i chcą lądować więc się dostosowali do sytuacji tak jak Protasiuk sie dostosował do oczekiwań wobec niego.

Edytowane przez darkonza

Powtórze się, ale powiedzieli że warunków do przyjęcia nie ma. Mimo to nasi kontynuowali lot na lotnisko na którym nie było warunków.

Wiadomo jakie podjeście ma PIS do ruskich, gdyby im zabroniono lądowąc na tym lotnisku i odesłano na siłe na kolejne Kaczyńscy rozpętali by burzę że nie pozwolono prezydentowi zdążyć na obchody smoleńskie, że to ruska złośliwosc i prowokacja.

Dla mnie więc kontrolerzy zachowali się normalnie w tych warunkach, odesłali samolot a skoro ten i tak sie pojawił to rozumieli ze Polacy sie uparli i chcą lądować więc się dostosowali do sytuacji tak jak Protasiuk sie dostosował do oczekiwań wobec niego.

A czy Rosji by to przeszkadzało? Przecież całe działanie po katastrofie smoleńskiej skupia się na tym, żebyśmy my myśleli, że Rosjanie mogą mieć coś z tym wspólnego i żeby przypadkiem nie ruszać tego tematu, żeby przypadkiem się nie okazało, że tak właśnie było. 

Ponadto nie wiem, czemu posądzasz rosyjskich kontrolerów o tak znakomitą znajomość sytuacji na polskiej scenie politycznej

Wciąż nikt nie wyjaśnił całkowicie tej sprawy i to jest wstyd dla Polski, że tak się tę sprawę traktuje. Po obu stronach sceny politycznej.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.