Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

@Fluber

Chyba żeśmy się nie zrozumieli

Ja nie pisze że to jest priorytet ja piszę tylko że to nie jest rozwiazanie problemu

Strach przed uchodźcami jest racjonalny ale nawet ich zablokujemy nie rozwiąze problemu z terrorem.

Imigranci byli od zawsze od zarania dziejów i długo nie stanowiło to problemu. Praktycznie do połowy lat 90tych europejscy muzułmanie nie atakowali sąsiadów.

A co do problemów to musimy mieć świadomość że sami to sobie zgotowaliśmy

Obalenie lewicowego Kadafiego w Libii co ucieszyło wielu tak naprawdę jest mega tragedią.

Bo wojna w Libii sprawiło że przemytnicy mają tam raj. A na dodatek zapaliło cały możliwy Maghreb i mamy dodatkowe rzesze uchodzców , broni i terrorystów

Adolf Hitler był katolikiem.

1. Adolf Hitler był katolikiem. Został ochrzczony w kwietniu 1889 roku w kościele miasteczka Branau (Austria).
2. Od stycznia 1896 roku pobierał nauki w przyklasztornej szkole ojców benedyktynów w Lambach. Tam również przystąpił do komunii.
3. Zasłużył się dla Kościoła, nakazując, aby jego żołnierze nosili klamry z napisem „Gott mit uns” (Bóg z nami). Mało tego, tak kochał męża Najświętszej Marii Panny i patrona robotników, Józefa, że na bramach Dachau, Auschwitz-Birkenau itp., itd. – kazał powiesić hasło: „Arbeit Macht Frei” (Praca czyni wolnym).
4. Aktywnie kontynuował dzieło Świętej Inkwizycji, mordując Żydów, Cyganów, świadków Jehowy, homoseksualistów oraz wszelkich przeciwników narodowego socjalizmu, który wówczas był tożsamy z katolicyzmem niemieckim. No cóż, był przecież wiernym uczniem dominikanów, którzy wymyślili Świętą Inkwizycję!
5. Prowadził aktywną politykę prorodzinną: nagradzał medalami i orderami niemieckie matki. Kazał Heinrichowi Himmlerowi założyć Domy Samotnej Matki, inaczej zwane Lebensborn (Źródło życia), gdzie aryjskich byczków dopuszczano do młodych dziewcząt, aby rodziły aryjskie dzieci, które później oddawane były pod opiekę państwa. Czyż to nie jest praktyka godna świętego?
6. Był przyjacielem papieża Piusa XI. Hitler dał papieżowi (i vice versa) największy i najcenniejszy prezent: podpisał konkordat. Wcześniej odmawiało tego Watykanowi 14 niemieckich gabinetów przed Hitlerem. Ludwig Volker – przywódca niemieckich katolików – mówił o państwie stworzonym przez Hitlera w ten sposób: Nowe państwo niemieckie ma w sobie coś z idei Państwa Bożego.

Lepszego postu nie widziałem <3

Obstawiałbym Vasqueza, gdyby nie to, że poprawna polszczyzna go przerasta. 

Edytowane przez RappaR

Adolf Hitler był katolikiem.

1. Adolf Hitler był katolikiem. Został ochrzczony w kwietniu 1889 roku w kościele miasteczka Branau (Austria).
2. Od stycznia 1896 roku pobierał nauki w przyklasztornej szkole ojców benedyktynów w Lambach. Tam również przystąpił do komunii.
3. Zasłużył się dla Kościoła, nakazując, aby jego żołnierze nosili klamry z napisem „Gott mit uns” (Bóg z nami). Mało tego, tak kochał męża Najświętszej Marii Panny i patrona robotników, Józefa, że na bramach Dachau, Auschwitz-Birkenau itp., itd. – kazał powiesić hasło: „Arbeit Macht Frei” (Praca czyni wolnym).
4. Aktywnie kontynuował dzieło Świętej Inkwizycji, mordując Żydów, Cyganów, świadków Jehowy, homoseksualistów oraz wszelkich przeciwników narodowego socjalizmu, który wówczas był tożsamy z katolicyzmem niemieckim. No cóż, był przecież wiernym uczniem dominikanów, którzy wymyślili Świętą Inkwizycję!
5. Prowadził aktywną politykę prorodzinną: nagradzał medalami i orderami niemieckie matki. Kazał Heinrichowi Himmlerowi założyć Domy Samotnej Matki, inaczej zwane Lebensborn (Źródło życia), gdzie aryjskich byczków dopuszczano do młodych dziewcząt, aby rodziły aryjskie dzieci, które później oddawane były pod opiekę państwa. Czyż to nie jest praktyka godna świętego?
6. Był przyjacielem papieża Piusa XI. Hitler dał papieżowi (i vice versa) największy i najcenniejszy prezent: podpisał konkordat. Wcześniej odmawiało tego Watykanowi 14 niemieckich gabinetów przed Hitlerem. Ludwig Volker – przywódca niemieckich katolików – mówił o państwie stworzonym przez Hitlera w ten sposób: Nowe państwo niemieckie ma w sobie coś z idei Państwa Bożego.

Lepszego postu nie widziałem <3

Obstawiałbym Vasqueza, gdyby nie to, że poprawna polszczyzna go przerasta. 

dobre, przez pierwsze dwa punkty nie zaczaiłem że to trolling i już układałem merytoryczną polemikę.

W związku z tym, że nie popieramy ich bezwarunkowo można przyjąć, że istnieją muzułmanie, którzy chcą nas pozabijać i uznają nas za niewiernych, czy nawet o takich oczywistościach musimy dyskutować?

Nie wiem ilu ich znasz? Ale jeszcze raz chce Ciebie uspokoić,.Żaden nie chce nas Polaków powyzabijać.,Oczywiście ,że uznają nas za niewiernych,ale Polska(w przeciwieństwie do Francji) nigdy nie okupowała ich ziemi, nie torturowała ich,ani nie zabijała im dzieci.,Oprócz  tego to tak samo jak oni nienawidzimy zabójców Pana ,którzy porywali i torturowali nasze niewinne dzieci.,Bardziej nas (jako narodu) nienawidzą prawilni Anglicy i ich młodzież wszechangielska.,Wystarczy policzyć ilu przez ostatni rok Polaków zostało zabitych zarżniętych i zatłuczonych na śmierć przez Anglików,a ilu zginęło z rąk Muzułmanów ? 

Edytowane przez mayor

Nie wiem ilu ich znasz? Ale jeszcze raz chce Ciebie uspokoić,.Żaden nie chce nas Polaków powyzabijać.,Oczywiście ,że uznają nas za niewiernych,ale Polska(w przeciwieństwie do Francji) nigdy nie okupowała ich ziemi, nie torturowała ich,ani nie zabijała im dzieci.,Oprócz  tego to tak samo jak oni nienawidzimy zabójców Pana ,którzy porywali i torturowali nasze niewinne dzieci.,Bardziej nas (jako narodu) nienawidzą prawilni Anglicy i ich młodzież wszechangielska.,Wystarczy policzyć ilu przez ostatni rok Polaków zostało zabitych zarżniętych i zatłuczonych na śmierć przez Anglików,a ilu zginęło z rąk Muzułmanów ? 

Co to za pytanie, ilu ich znam? To, że nikt mnie nie próbował zerżnąć w dupsko, to oznacza, że gwałciciele nie istnieją?

Ich nienawiść nie jest na tle narodowościowym. Myślisz, że oni odróżniają Czechów od Polaków, a Polaków od Słowaków? Ich celem nie jest Polska, jako naród, tylko niewierni, cokolwiek sobie w danym momencie pod tę definicję wstawią. I tak, tacy ludzie istnieją i tak odcinają "niewiernym głowy" i nie, nie będę linkował, żebym nie dostał tu bana, ale z pewnością znajdziesz sporo filmów w internecie z odcinaniem głów niewiernym, niekoniecznie tym, którzy z nimi osobiście walczą.

Piotr Stańczak istniał tylko w moich urojeniach? To, że w Anglii jest 2 miliony Polaków, a w Syrii raczej nie, to być może to sprawia, że częściej Polacy giną z rąk Anglików niż z rąk Syryjczyków? Masz rację, muzułmanie nie mają problemu z Polakami, ale co z tego skoro spełniam inne kategorie niewierności, podobnie jak większość Polaków?

Ich nienawiść nie jest na tle narodowościowym. Myślisz, że oni odróżniają Czechów od Polaków, a Polaków od Słowaków? 

Tak odróżniają.,Wielu studiowało w Polsce byli także leczeni w szpitalach MSW,szkoleni przez polskie siły specjalne,wyposażeni w polskie uzbrojenie., 

Tak odróżniają.,Wielu studiowało w Polsce byli także leczeni w szpitalach MSW,szkoleni przez polskie siły specjalne,wyposażeni w polskie uzbrojenie., 

Chcesz mi powiedzieć, że polski siły specjalne szkoliły bojowników ISIS? :nevreness:  Szpitale MSW leczyły bojowników ISIS? A nasze uczelnie dawały dyplomy bojownikom ISIS? Poza Jakubem Jakusem to prawdopodobnie żadne bojownik ISIS nie korzystał z polskich szpitali, czy systemu edukacji.

Oni tak odróżniają Polaków od reszty jak Ty odróżniasz szyitów od ISIS...

Edytowane przez fluber

Przylizany Redaktorzyna, Król Bólu Dupy, Jego Nieobiektywność, Dupowłaz Naczelny, na więcej nie mam weny.

A, jeszcze jedno, w sumie powód mojej niechęci - największy opiniotwórczy hipokryta w polskich mediach.

Edytowane przez Findek

Ciekawy temat o zamachach. Ogólnie proponuje spokój, bo od lat 70 jesteśmy w czasie, w którym ogólnie terrorzym w europie jest na najniższym poziomie. 

Jeśli chodzi o zamachy inspirowane radykalnym odłamem islamu jest to mały procent tego, co było przez lata w Europie. Co prawda natężenie tego typu ataków jest największe w historii, ale nadal to mały procent tego co było w totalu.

Sprawa z muzłumańskimi gettami to taki sam problem jaki mieli amerykanie z czarnymi getto, które specjalnie potworzyli, dla własnej wygody i teraz cierpią przez to od prawie pół wieku. 

Liczbę nastoletnich matek też mamy najniższą w historii, a i tak wszyscy mówią o kurwiszonach w gimnazjach.

Czasy się zmieniają, w Polsce rocznie popełnia się ~500 zabójstw, taki jeden Paryż to 2 miesiąca codziennego zabijania w afekcie zdradzanych mężów, pijanych gości, porachunków ganków i starć kibiców 40 milionów ludzi. A to tylko hajlajty, bo na co dzień muzułmanie też mają wyższy death toll. 

Pan Tomasz przechodzi już samego siebie:

https://twitter.com/lis_tomasz/status/851775275918647296

Pisanie tak o, jak na polskie warunki, naprawdę genialnym naukowcu przez, nie ukrywajmy, półgłówka w zakresie nauk technicznych. Co za czasy nastały, że znana morda z mediów ma większy autorytet w kwestiach, o których nie ma zielonego pojęcia, niż wybitny naukowiec. 

W poniedziałek cały dzień pracowałem i dopiero dzisiaj dotarłem do informacji z raportu Berczyńskiego ( do którego zresztą odnosił się Kleiber i to odnosił najbardziej rozsądnie, jak się da). Niestety, z niewiadomych powodów teza o zamachu dalej jest lansowana, ale udowodnić tej tezy się w żaden sposób nie da. Ogólnie to polska rządowa komisja stwierdziła, że w Rosji wybuchła bomba z polskim prezydentem na pokładzie. No i co dalej? Wypowiedzieliśmy już wojnę Rosji? Rozwiązaliśmy BOR? Jakieś podejrzenia, kto tę bombę podłożył? 

W poniedziałek cały dzień pracowałem i dopiero dzisiaj dotarłem do informacji z raportu Berczyńskiego ( do którego zresztą odnosił się Kleiber i to odnosił najbardziej rozsądnie, jak się da). Niestety, z niewiadomych powodów teza o zamachu dalej jest lansowana, ale udowodnić tej tezy się w żaden sposób nie da. Ogólnie to polska rządowa komisja stwierdziła, że w Rosji wybuchła bomba z polskim prezydentem na pokładzie. No i co dalej? Wypowiedzieliśmy już wojnę Rosji? Rozwiązaliśmy BOR? Jakieś podejrzenia, kto tę bombę podłożył? 

Ile jeszcze potrzeba Ci dowodów żebyś przejrzał na oczy Fluber ? Kibicujesz FANATYKOM. PiS to fanatycy i sekciarze, a każdy przejaw ortodoksji i sekciarstwa jest niebezpieczny i powinien być tępiony.

Jedna tylko rzecz może się wydarzyć, która sprawi, że powiem ciepło słowo o tych oszołomach - jeśli Morawiecki obniży składkę dla drobnych przedsiębiorców bo to jest nieprawdopodobny skandal, że jednoosobowe przedsiębiorstwo płaci ponad 1300 zł ZUSu i jeszcze bardzie nieprawdopodobne jest to, ze nikt tego do tej pory radykalnie nie obniżył. A do tej pory, to mimo kilku drobnych plusów to widzę w nich tylko to, co powiedziałem wcześniej - fanatyzm.

Edytowane przez Findek

Co myślicie o tym rozwiązaniu? Ja osobiście to już sam nie wiem co z kebabami robić http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-wyborcza-uchodzcy-za-kraty/z6eq05r

no k**** jeśli to prawda (a źródło niestety jest mało wiarygodne) to czas spalić cały PiS

Ja mam radykalny stosunek do muslimow. Nie wpuszczać i tyle.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.