Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o sens wypowiedzi tej baby

Nie jestem ekspertem, ale jak to możliwe że dziecko czuje chłód probowki skoro w niej dochodzi do zaplednienia a resztę czasu zarodek spędza w macicy matki

Jeśli już tak głośno piszeszz o manipulowaniu faktami to wpasnie manipulijesz wspólnie z tą nawiedzona baba od rydzyka

Przecież to była metafora, a nie dosłowne czucie chłodu probówki. Powiem Ci, że sam się nie zastanawiałem nad tym, czy to ma znaczenie dla człowieka. Czy na przykład począłeś się w wyniku gwałtu, czy w wyniku aktu seksualnego dwóch kochających się osób, czy w wyniku działań laboratoryjnych jakiegoś lekarza. Nie mam pojęcia, czy taka metafora jest uprawniona.

Nawet jeżeli większość podatników tego chce?

Nie żebym się z Tobą nie zgadzał, ale w demokratycznym państwie niestety takie kategorie nie mają znaczenia.

A skąd wiesz, że większość tego chce?

Większość nie chce płacić podatków a jednak w demokratycznym państwie płacimy

A pro pos dobrej zmiany - były wójt Pcima został właśnie szefem Energii

Według sondażu TNS jest bardzo równo. 51% za religią w szkołach finansowaną z budżetu państwa, 43% przeciwko.

http://www.oswiata.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/sondaz-tns-polowa-polakow-chce-religii-w-szkolach

Sondaż z 2013 roku, możliwe, że proporcje są już odwrotne.

Uwielbiam te manipulacje. Czemu nigdy nie widziałem tytułu były malarz kominów przewodniczącym Rady Europejskiej? Albo były konserwator urządzeń elektrycznych laureatem pokojowej nagrody nobla? :nevreness:  Bycie byłym wójtem Pcimia w przeszłości dyskwalifikuje kandydata?

A tym czasem dojna, przepraszam, dobra zmiana skasowała kolejne BMW. 

A co robi opozycja?

https://twitter.com/RyszardPetru/status/830379864301637633

Kto tam jest ekspertem od politycznego wizerunku? Jak można robić takie rzeczy?

Edytowane przez fluber

Jak jest z PiS to tak.

Na poważnie. Mnie religia w szkole nie przeszkadza, ale nie za państwowe pieniądze i nie jako przedmiot na świadectwie. Po lekcjach jako dodatkowe zajęcia. Tak bak uważam że świeckie państwo ie powinno religii mieszać z prawem.

Ja w ogóle wyprowadziłbym religię ze szkół, bo uważam, że większość młodych ateistów zraziła się do religii na szkolnych lekcjach. Przymus + nieprzygotowani katecheci robią swoje. W jednym z lepszych liceów w Warszawie są klasy, gdzie na religię uczęszcza jedna osoba!!!

W tej chwili religia nie jest obowiązkowa, ale na świadectwie jest. Można chodzić, można nie chodzić. Natomiast kwestia finansowania pozostaje otwarta. Rozwiązanie z odpisem od podatku na rzecz swojej religii było dobrym pomysłem, ale poza katolikami nikt nie chciał się na to zgodzić, bo inne religie strasznie dostałyby po tyłku (podobnie, jak księża, zyskałyby wyłącznie kurie). Jest tu miejsce na dyskusję, ale KK musi najpierw zrozumieć dlaczego dzieje się, to co się dzieje i dlaczego ludzie uciekają z KK.

Kwestia religii w szkole to ten sam problem co zawsze, podstawowy - państwowego szkolnictwa. Bez problemu jestem w stanie sobie wyobrazić szkoły prywatne, w których jest pakiet przedmiotów obowiązkowych, a resztę wybierają rodzice. Dokładnie tak samo jak robią teraz wybierając zajęcia pozalekcyjne. Wśród nich spokojnie może być religia... w kilku wersjach. Prywatna szkoła zrobi dla rodzica wszystko.

Obecny pomysł zawsze będzie zły, bo najpierw zabierają nam hajs, organizują nam życie i mają w jelicie grubym, jeżeli komuś się to nie widzi. Ot, demokracja i wolność xD

Uwielbiam te manipulacje. Czemu nigdy nie widziałem tytułu były malarz kominów przewodniczącym Rady Europejskiej? Albo były konserwator urządzeń elektrycznych laureatem pokojowej nagrody nobla? :nevreness:  Bycie byłym wójtem Pcimia w przeszłości dyskwalifikuje kandydata?

Tusk był malarzem kominów prawie 30 lat przed zostaniem przewodniczącym RE, natomiast ten koleś wójtem Pcima przestał być stosunkowo niedawno (dokładnie to w tym samym miesiącu, w którym PiS objął rządy :nevreness:).

A swoją drogą, wiecie dlaczego w Pcimiu nie ma już balów przebierańców? Bo na ostatnim córka wójta przebrała się za akumulator i wszyscy ją ładowali. :nevreness::mushroom::moon::peaceful:

Edytowane przez Artlan

Jeśli religia w szkole ok, ale nie powinno być tak że o tym kto nauczą decyduje kościół, jeśli chce decydować wówczas NIE dla religii wcszkole

Aha i własnie oglądałem cześć konferencji blaszczaka o wypadku

No i oczywiście wina PO!

A PO oczywiście uważa, że wina PIS. Oboje mają rację i oboje jej nie mają :nevreness:

PRzecież on prosto z Pcimia poszedł na prezesa ARIMR a potem Energii . Wszystko za Pisu więc pokaż mi gdzie tu manipulacja albo jakie on ma referencje do zarządzania tak dużymi jednostkami

Co do danych - fluber już przedstawił.

A co do podatków - w głosowaniach jakoś tego nie widać. Jest kilka małych partii, które chcą znacznego zmniejszenia podatków i raczej nie mają wielkich sukcesów w wyborach.

PRzecież on prosto z Pcimia poszedł na prezesa ARIMR a potem Energii . Wszystko za Pisu więc pokaż mi gdzie tu manipulacja albo jakie on ma referencje do zarządzania tak dużymi jednostkami

Zanim został wójtem był kierownikiem i prezesem w dużej firmie, na wójta startował jako bezpartyjny z własnego komitetu i własnych pieniędzy, założył kilka spółdzielni, ma wykształcenie wyższe. Doskonale obie zdajesz sprawę, że pisanie były wójt Pcimia, zamiast na przykład Prezes ARiMR to czysta manipulacja. Od półtora roku gada się, po jakich znajomościach PIS daje pracę w spółkach skarbu państwa, a nie słyszałem od półtora roku o tym, żeby którakolwiek z tych decyzji spowodowała wpadnięcie którejkolwiek ze spółek skarbu państwa w kłopoty. 

@Fluber

Bo nie szukasz takich informacji

Tu masz dane sprzed pół roku

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dymisja-jackiewicz-wymiana-prezesow-w,206,1,2154190.html

Czekam aż będzie można porównać cały 2016 ale nie wygląda by to było lepiej niż w 2015

Bankructwo może nie ale ogólnie spółki zazwyczaj mają gorsze wyniki finansowe pod nowymi rządami

@Fluber

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/dymisja-jackiewicz-wymiana-prezesow-w,206,1,2154190.html

Czekam aż będzie można porównać cały 2016 ale nie wygląda by to było lepiej niż w 2015

Bankructwo może nie ale ogólnie spółki zazwyczaj mają gorsze wyniki finansowe pod nowymi rządami

Nie no sorry, ale ten link co wrzuciłeś to o czym świadczy? :nevreness:

PiS to nawet do TK wziął Misiewiczów. :nevreness:

Serio nie mieli nikogo lepszego niż Julia ,,nie chcieli mnie w Sądzie Rejonowym, ale za to mogę być prezesem TK" Przyłębska i Mariusz ,,spierdalaj ministrze Siemoniak" Muszyński?

Swoją drogą wyobraża ktoś sobie, że taki Rzepliński pisze na twiterze ,,spierdalaj" do pisowskiego ministra albo cieszy się ze śmierci Lecha Kaczyńskiego (tak jak Muszyński był uradowany ze śmierci Bartoszewskiego)?

Edytowane przez Artlan

16640529_1323474027675496_12271196833274

Swoją drogą wyobraża ktoś sobie, że taki Rzepliński pisze na twiterze ,,spierdalaj" do pisowskiego ministra albo cieszy się ze śmierci Lecha Kaczyńskiego (tak jak Muszyński był uradowany ze śmierci Bartoszewskiego)?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1339,title,Sikorski-do-Paczuskiej-Tepa-propagandystko,wid,18699874,wiadomosc.html?ticaid=1189be

Ze spółek, które tu wrzuciłeś dane rok do roku wartość akcji: 10 luty 2016 i 10 luty 2017:

PGNIG 4,78, aktualnie 5,72 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

PGE 13,77 aktualnie 11,33 (prezes powołany przez PO, do tej pory niezmieniony przez PIS)

PZU 32,02 aktualnie 36,97 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

PKN Orlen 58,23, aktualnie 85,45 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

KGHM 58,58 aktualnie 126,85 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

JSW 10,29, aktualnie 67,20 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

Lotos 24,88, aktualnie 43,50 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

ENEA 11,20, aktualnie 10,60 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

Azoty 95, aktualnie 71,36 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS, dwa miesiące temu odwołany z powodu wyników spółki)

Energa 13,87, aktualnie 10,28 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS i właśnie odwołany z powodu wyników spółki)

Tauron 2,70, aktualnie 2,94 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

PKP Cargo 49,90, aktualnie 54,90 (prezes zmieniony po dojściu do władzy PIS)

Ogólnie z wszystkich tych spółek PIS zmienił prezesa we wszystkich oprócz jednej ( od listopada 2015 do stycznia 2016). Za ostatni rok tylko 4 spółki nie notują zysków PGE, Enea, Azoty i Energa. PGE to jedyna spółka, w której nie rządzi PIS, w Enei spadek jest bardzo niewielki, w Azotach i Energi prezesi się nie sprawdzili i po roku zostali odwołani. 

Możesz mi zatem powiedzieć coś na temat rządów protegowanych PIS w wymienionych wyżej spółkach (bankructwo może nie - dobre sobie, tu są zyski na akcjach średnio po kilkanaście procent rok do roku, porównaj to z rządami 8 lat PO i ich fachowcami), biorąc pod uwagę to, że spółki zazwyczaj mają gorsze wyniki finansowe pod nowymi rządami i dane powyżej? Spółki Skarbu Państwa są dobrze zarządzane, czy źle? Wyciąga się konsekwencje w przypadku braku wyników, czy nie?

Aż się nie mogę doczekać wyjścia do kina na jej nowy film:)

https://www.youtube.com/watch?v=SxWvyBJx4xg

Edytowane przez fluber

LOL. Takich wypowiedzi polityków z obu stron to ci znajdę z kilkanaście.

Polityk (i to w dodatku emerytowany) to zupełnie coś innego niż sędzia TK.

Zresztą tą ,,tępą propopagadystkę" można porównać co najwyżej do tego ,,spierdalaj", ale już przykładu z radochą z czyjejś śmieci to nie znajdziesz nawet u Palikota.

Edytowane przez Artlan

LOL. Takich wypowiedzi polityków z obu stron to ci znajdę z kilkanaście.

Polityk (i to w dodatku emerytowany) to zupełnie coś innego niż sędzia TK.

Zresztą tą ,,tępą propopagadystkę" można porównać co najwyżej do tego ,,spierdalaj", ale już przykładu z radochą się z czyjejś śmieci to nie znajdziesz nawet u Palikota.

Marszałek sejmu, a sędzia TK to już jakiejś wielkiej różnicy nie widzę.

Taka Holland chociażby życzyła śmierci Kaczyńskiemu. Co do radości ze śmierci, poczekajmy jak umrze Jarosław, Macierewicz czy Ziobro, bo jednak ciężko by ktoś miał radochę z ich śmierci, skoro żyją. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.