Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,sasin-nie-zapytal-ich-o-zdanie-wiec-zrobilismy-to-za-niego,223293.html

Tak woem że to TVN, tak wiem że macie w dupie ich sondaże aczkolwiek w woelu gminach, w których mam znajomych i pytałem o nastroje są one jednoznacznie negatywne (każde z nich w grupie swoich znajomych rozmawia o przylaczeniu).

Kumpel z Legionowa twoerdzi kategorycznie że nie chce. Mają od kilka lat świetnego gospodarza i podobno na 10 pytanych 9ciu jest przeciwko.

Z kolei Marki (znam trzy osoby z pracy, plus mieszkam kilkanaście metrów od granicy z Markami) są bardziej na tak niż na nie, przynajmniej tak wynika z moich rozmów z,ludźmi z siłowni i znajomymi z którymi spotykam się na psie spacery. Ok 60% na tak, ale oni już od jakiegoś czasu szykija się do włączenia tak jak pisałem. Choć też na przynależność do Wołomina narzekać nie mogą.

Raszyn... No cóż to Raszyn ;)

Referendum już niedługo pytanie tylko czy weźmie w nim udział odpowiednia liczba mieszkańców bo niestety w tej kwestii my Polacy średnio się sprawdzamy

I pytanie czy wojewoda nie zablokuje tego referendum, bo jest z PiS i słyszałem, że niby może to zrobić (ale nie upieram się, że tak jest bo ekspertem od prawa administracyjnego nie jestem)

http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,sasin-nie-zapytal-ich-o-zdanie-wiec-zrobilismy-to-za-niego,223293.html

Tak woem że to TVN, tak wiem że macie w dupie ich sondaże aczkolwiek w woelu gminach

Ale co to jest za sondaż? Pytanie burmistrzów z PO, czy są za tym, żeby stracić swoje stanowisko? :nevreness:

Z Warszawą to jest przykra sytuacja. Tyle gadania, a dobrze wiadomo, że chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby PiS miał szanse na fotel prezydenta tego miasta. IMHO właśnie po tym działaniu widać, że my zdecydowanie nie dojrzeliśmy do demokracji, bo służy ona głównie realizacji partyjnych interesów i jeżeli wyroki ludu nie są dla nas OK, to robimy tak, żeby były. Słabe to i takie... PiSowe.

Z Warszawą to jest przykra sytuacja. Tyle gadania, a dobrze wiadomo, że chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby PiS miał szanse na fotel prezydenta tego miasta. IMHO właśnie po tym działaniu widać, że my zdecydowanie nie dojrzeliśmy do demokracji, bo służy ona głównie realizacji partyjnych interesów i jeżeli wyroki ludu nie są dla nas OK, to robimy tak, żeby były. Słabe to i takie... POPiSowe.

poprawiłem

PiS w ogóle zdaje sobie sprawę, że po wprowadzeniu kadencyjności w samorządach może zostać strollowany? Przecież tacy prezydenci z Gdańska i Sopotu mogą po prostu zamienić się miejscami, a te różne burmistrze i wójty z PSL poprzenosić się do sąsiednich wioch. :onthego:

Niby czemu dotychczasowi wyborcy obecnego prezydenta Gdańska z PO mieliby nie zagłosować na obecnego prezydenta Sopotu z PO i odwrotnie? 

Niby czemu dotychczasowi wyborcy wójta z Wypizdowa Górnego z PSL mieliby nie zagłosować na wójta z Wypizdowa Dolnego z PSL i odwrotnie?

A taka Zdanowska to chyba w każdym mieście by wygrała z kandydatem PiS.

PiS w ogóle zdaje sobie sprawę, że po wprowadzeniu kadencyjności w samorządach może zostać strollowany? Przecież tacy prezydenci z Gdańska i Sopotu mogą po prostu zamienić się miejscami, a te różne burmistrze i wójty z PSL poprzenosić się do sąsiednich wioch. :onthego:

Niby czemu dotychczasowi wyborcy obecnego prezydenta Gdańska z PO mieliby nie zagłosować na obecnego prezydenta Sopotu z PO i odwrotnie? 

Niby czemu dotychczasowi wyborcy wójta z Wypizdowa Górnego z PSL mieliby nie zagłosować na wójta z Wypizdowa Dolnego z PSL i odwrotnie?

A taka Zdanowska to chyba w każdym mieście by wygrała z kandydatem PiS.

A niby temu, że w planie jest też blokada startowania w innych okręgach. 

A niby temu, że w planie jest też blokada startowania w innych okręgach. 

To nie wiedziałem, że z PiS tacy geniusze zła.

Chociaż plany i ostateczny projekt zmian nie muszą być wcale tożsame.

Sama idea kadencyjności nie jest może aż taka głupia, ale chyba każdy zdaje sobie sprawę, że ratio legis tej ustawy to chęć przejęcia władzy w dużych miastach tylnym wejściem.

sejm wymaga taich zmian, bo te skurwiałe lesne dziadki dość nakradły

ale lepiej wziąć sie za samorządy, zgnoić młodych ambitnych polityków

oj nie pierdol już bo w gminach też jest full starych dziadów, przykład z mojego miasta, dziad z sld, były "esbek" jest drugą kadencje wójtem

sejm wymaga taich zmian, bo te skurwiałe lesne dziadki dość nakradły

ale lepiej wziąć sie za samorządy, zgnoić młodych ambitnych polityków

To jest nieosiągalny dla mnie poziom logiki. Z jednej strony postulujesz kadencyjność sejmu, bo "skurwiałe leśne dziadki dość nakradły". Z drugiej strony w wprowadzenie kadencyjności w samorządach "zgnoi młodych ambitnych polityków". Jak ograniczenie możliwości rządzenia do maksymalnie 8 lat zgnoi ambitnych młodych polityków?

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.