Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości, czy jeśli rzucę hasłem przeciętny Polak jest debilem, to czy któryś z was poczuje się urażony? :grin:

przecież takie hasła już padały (blackmagic ostatnio)

ba! skasowana została moja odpowiedź do tego (poczułem się urażony - bo nie uważam się za nikogo specjalnego) a nie post źródłowy w którym obrażana była spora zapewne część użytkowników forum. Tak więc patrząc na działania moderatorów (tzn obstawiam jednego konkretnego) w tym względzie wydaje się, że śmiało możesz to pisać (nie oglądając się na urażenie kogokolwiek)

Edytowane przez julekstep

Od dłuższego czasu sie zastanawiam i musze zapytać

czemu masz Reevsa na avku?

Pamietam ze w nba live 98 chyba miał jakoś koło 89 na liczniku :smile:

Jakoś mi się dobrze kojarzy - mniej więcej jak zaczeliśmy nba lukać trochę z kolegami (jeszcze w podstawówce) to była z niego beka. Na klasowym rynku karta z nim była warta tyle co karta MJa :D

Po obejrzeniu dzisiejszych Wiadomości stwierdzam z pełną odpowiedzialnością, że udało im się dociągnąć do poziomu Faktów.  Brawo Jacek, PO nic was nie nauczyła.

Jedni naparzają 10 sierotami, drudzy demontażem 500+. Chciałbym móc obejrzeć obiektywny serwis informacyjny i nie ma gdzie.

Edytowane przez fluber

Po obejrzeniu dzisiejszych Wiadomości stwierdzam z pełną odpowiedzialnością, że udało im się dociągnąć do poziomu Faktów.  Brawo Jacek, PO nic was nie nauczyła.

Jedni naparzają 10 sierotami, drudzy demontażem 500+. Chciałbym móc obejrzeć obiektywny serwis informacyjny i nie ma gdzie.

flub - jakiś kryzys? :D drugi antypisowy post z rzędu! damn!

poziom Faktów? Ja tam widze od roku poziom trwam i republiki

Bo mylisz poziom z punktem widzenia. TVP i TVN w takim samym stopniu manipulują informacjami.

flub - jakiś kryzys? :grin: drugi antypisowy post z rzędu! damn!

Utarło się mylne przekonanie, że jestem fanatykiem i stąd Twoje zdziwienie. Jeszcze pół roku temu TVP była obiektywna ze wskazaniem na propisowska, a teraz jest już tylko propisowska, niestety. Poza tym pisowskim posłom w TVP włącza się "arogancja władzy", co było głównym powodem odsunięcie od władzy PO.

To co ostatnio się dzieje w walce pomiędzy PIS i PO, to już jest jednak ponad moje siły. Liberalni wałkują temat 10 sierot z Aleppo, których rzekomo nie chce przyjąć rząd, choć po pierwsze to nie jest 10 sierot, tylko 10 rodzin uchodźców, których PIS nie chciał/nie chce/nie będzie chciał przyjmować. Karnowski daje wywiad, w którym mówi o tych sierotach, a potem mówi, że przyjadą one z opiekunami prawnymi i MATKAMI. Od 15 lat miasto Karnowskiego przyjęło 4 rodziny uchodźców, bodajże jedną z Rumunii, jedną z Ukrainy i dwie z Kazachstanu. Wyłącznie repatriantów.

TVP z kolei lansuje hasło demontaż 500+, po dzisiejszym wywiadzie Schetyny. Słowo demontaż jasno sugeruje intencje i jest to manipulacja równie paskudna, jak ta z 10 sierotami. Wypowiedź Schetyny była cytowana w wiadomościach 5 razy przez prowadzącego za każdym razem z hasłem "demontaż 500+". Widać rękę Kurskiego.

Oczywiście zaprzyjaźnione portale podtrzymują narrację "demontażu 500+".

Schetyna z kolei tym wywiadem robi świetną robotę polityczną, kosztem Polek i Polaków. "Wiem, że od 500+ nie ma odwrotu, ale mamy lepszy wariant. Musimy uruchomić program na pierwsze dziecko. Pomoc na następne dzieci powinna być inaczej skonstruowana"

Krótka wypowiedź, a ile można z niej wyczytać. 500+ nie jest niczym stałym, w każdej chwili możemy to zmienić. Szczególnie zadbamy o pierwsze dzieci ( halo, wyborcy PO, damy wam kasę na prywatny angielski i lekcje golfa). Nie będziemy finansować patologii (halo, wyborcy PO jesteście elitą, patole nie będą was okradać z waszych pieniędzy). 3 pieczenie upieczone przy jednym ogniu, ale takie wypowiedzi mogą z łatwością wstrzymać przyrost urodzeń, który pod koniec tego roku był wręcz fenomenalny, a wszystko to dla celów politycznych.

Właściwie w każdym newsie jednej i drugiej strony jest mnóstwo manipulacji i do każdej można napisać komentarz.

Joseph, np. Ty ostatnio powtarzasz manipulację TVN-owską o generale trzymającym parasol nad Macierewiczem, choć facet nie był generałem i trzymał parasol nad wszystkimi przemawiającymi tego dnia, bo rozpętała się ulewa i taki dostał rozkaz od dowódcy. Wycięto z tego jedno zdjęcie i opowiadano, jak Misiewicz traktuje generałów.

Kolejny przykład dzisiaj z TVP. Opinia profesora Chmaja, że nie można odbierać wojskowym z PRL emerytur, bo PRL nie było państwem totalitarnym i cała seria migawek na zmianą grudnia 70 i Chmaja w towarzystwie Schetyny. Ordynarne metody propagandowe.

Edytowane przez fluber

poziom jest taki sam, niestety nie można skupić sie na jednej stacji bo jak zauwazyłes "punkt widzenia" jst tu znaczacy

A przyznam szczerze, ze czasem brak mi sił i cierpliwości żeby ogladać dwa trzy dzienniki

tak naprawde to mało kiedy mam na to czas i chęci, dlatego tez ograniczam sie do info z netu, szybciej znajduje interesujace mnie informacje, które z kolei najczęściej słysze w radiu i później weryfikuję

poziom jest taki sam, niestety nie można skupić sie na jednej stacji bo jak zauwazyłes "punkt widzenia" jst tu znaczacy

A przyznam szczerze, ze czasem brak mi sił i cierpliwości żeby ogladać dwa trzy dzienniki

tak naprawde to mało kiedy mam na to czas i chęci, dlatego tez ograniczam sie do info z netu, szybciej znajduje interesujace mnie informacje, które z kolei najczęściej słysze w radiu i później weryfikuję

Nie jesteś w stanie wszystkiego zweryfikować, tak jak niedawno powtarzałeś tu manipulację o generale trzymającym parasol nad Misiewiczem. A internet to taka sama kopalnia szamba. Ja się staram jakoś ogarniać śledząc na twitterze dziennikarzy z wszystkich stron konfliktu, bo inaczej się nie da.

TVP zaorać i nie będzie problemu. PO miała to zrobić, teraz mają za swoje i dobrze im tak :rugby:  Nie robi na mnie wrażenia przekaz, bo nie oglądam, a gdybym oglądał to niczego innego bym nie oczekiwał. Prawdziwe sqfysyństwo to zmuszać ludzi do płacenia abonamentu. Żadna władza z tej tuby propagandowej niestety nie zrezygnuje.

TVP zaorać i nie będzie problemu. PO miała to zrobić, teraz mają za swoje i dobrze im tak :rugby:  Nie robi na mnie wrażenia przekaz, bo nie oglądam, a gdybym oglądał to niczego innego bym nie oczekiwał. Prawdziwe sqfysyństwo to zmuszać ludzi do płacenia abonamentu. Żadna władza z tej tuby propagandowej niestety nie zrezygnuje.

Każde zrobienie z TVP tuby propagandowej kończy się tak samo, ale jakoś nikt nie wyciąga wniosków.

Nie jesteś w stanie wszystkiego zweryfikować, tak jak niedawno powtarzałeś tu manipulację o generale trzymającym parasol nad Misiewiczem. A internet to taka sama kopalnia szamba. Ja się staram jakoś ogarniać śledząc na twitterze dziennikarzy z wszystkich stron konfliktu, bo inaczej się nie da.

nie o generale, a o kapitanie Polskiej Armii, i to nie jest propaganda, tylko zdjęcie, które widziałem

https://www.wprost.pl/kraj/10040791/General-Koziej-Bylem-zalamany-widzac-jak-zolnierz-trzyma-parasol-nad-Misiewiczem.html

nie o generale, a o kapitanie Polskiej Armii, i to nie jest propaganda, tylko zdjęcie, które widziałem

https://www.wprost.pl/kraj/10040791/General-Koziej-Bylem-zalamany-widzac-jak-zolnierz-trzyma-parasol-nad-Misiewiczem.html

No to Ci tłumaczę, że ten kapitan trzymał parasol nad wszystkimi przemawiającymi, bo mównica nie była osłonięta, a zaczęło lać. Zdjęcie i komentarze wyraźnie sugerują, że Misiewicz jest traktowany ze specjalnymi względami i to jest manipulacja. Podobnie, jak zdjęcie siedzącego Kaczyńskiego, gdy wszyscy biją mu brawo podczas gali w sieci. Tak samo TVP dzisiaj puszczała na zmianę grudzień 70 i Profesora Chmaja ze Schetyną mówiąc, ze ten nie uważa PRL za państwo totalitarne. Wszystkie materiały były prawdziwe, ale kontekst, w którym ich użyto to właśnie manipulacja.

Mam wrażenie, że każda władza u nas ulega przeświadczeniu, że może wszystko i będzie rządzić już zawsze. Stąd chyba nikt nie rusza TVP. Szkoda, że ludzie nie wywierają nacisku by abonament zaorać. PiS jest koszmarnie cyniczny i krótkowzroczny. Przykładowo, jeżeli przejdzie wyznaczanie rektorów uczelni z politycznego nadania, to przez jakiś czas Kaczor będzie miał chorą uciechę. I co, jak kiedyś przyjdą do władzy inni to zmienią zasadę? Czy wykorzystają, tak jak teraz TVP?

A co do cynizmu, z powodu działań kuratora w kuj-pomie dosłownie mi szczęka opadła. Takiej bezczelności się nie spodziewałem w relacjach ze szkołami i o niczym takim nie słyszałem w wykonaniu żadnego jego poprzednika. Styl mają tragiczny.

A co do cynizmu, z powodu działań kuratora w kuj-pomie dosłownie mi szczęka opadła. Takiej bezczelności się nie spodziewałem w relacjach ze szkołami i o niczym takim nie słyszałem w wykonaniu żadnego jego poprzednika. Styl mają tragiczny.

Rozwinąłbyś o co chodzi bo ja nie w temacie, a ciekawi mnie o co chodzi.

Mam wrażenie, że każda władza u nas ulega przeświadczeniu, że może wszystko i będzie rządzić już zawsze. Stąd chyba nikt nie rusza TVP. Szkoda, że ludzie nie wywierają nacisku by abonament zaorać. PiS jest koszmarnie cyniczny i krótkowzroczny. Przykładowo, jeżeli przejdzie wyznaczanie rektorów uczelni z politycznego nadania, to przez jakiś czas Kaczor będzie miał chorą uciechę. I co, jak kiedyś przyjdą do władzy inni to zmienią zasadę? Czy wykorzystają, tak jak teraz TVP?

Andy są gdzieś jakieś dokumenty w sprawie tych rektorów, bo mi się naprawdę nie chce w to wierzyć.

Mimo całej niechęci do tych propagand z TVP i abonamentu, to szczerze, zastanawiam się, czy włożenie mediów wyłącznie w prywatne ręce nie jest jeszcze bardziej niebezpieczne i szkoda by mi było tych wszystkich telewizji regionalnych, które prawdopodobnie przestałyby wtedy istnieć.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.