Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20718864,polonia-w-usa-wygwizduje-pare-prezydencka-wtedy-agata-duda.html#Czolka3Img

ja tam widzę z 6 osób , jeden facet i jedna baba co najgłośniej krzyczą ;] ale wczoraj było kilkadziesiąt a teraz kilkanaście osób ;]

A najlepsze jest to, że KODziarzom może skakać ciśnienie i mogą sobie nadwyrężać struny głosowe - poparcie PiSu ani drgnie, Duda też mocno w rankingach zaufania :grin:

ludzie chyba są tak zmęczeni tymi k****mi w polityce że już mają to w dupie jak nepotyzm panuje też za pisu ;] w PO to uderzyło ale PiS ma teraz jakieś przyzwolenie

Nie wiem czy PiS ma przyzwolenie. Ludzie są przyzwyczajeni, to standard (np. ostatnio w moim regionie marszałek z PO przeforsował swojego ziomka na dyrektora szpitala - doświadczenie w zarządzaniu facet ma takie, że w latach dziewięćdziesiątych doprowadził jedną państwową firmę na krawędź bankructwa).

Rozwiązanie jest jedno - prywatyzacja. Ale tego władza nie zrobi bo nie będzie stołków dla kolesi :)

ludzie chyba są tak zmęczeni tymi k****mi w polityce że już mają to w dupie jak nepotyzm panuje też za pisu ;] w PO to uderzyło ale PiS ma teraz jakieś przyzwolenie

Opozycja zrobiła przysługę PiSowi, bo zapowiadała taką katastrofę, że generalnie PiS naprawdę musiałby się postarać by spełnić ich obietnice. 

To właśnie jest groźne.

Ludzie są tak zmęczeni aferami, nepotyzmem że mają w dupie politykę

To daje pisowi milczace przyzwolenie na pomniki smolenskie, ustawę aborcyjna czy zwiększenie kwot na rydzykow i inne pierdoly. Sprawy, które normalnie by wywołały w znacznie większej części społeczeństwa sprzeciw, teraz przechodzą praktycznie bez krzyku.

Ludzie cieszą się z 500plus i nie dziwię się im, a zadowolony Kowalski to cichy Kowalski

To właśnie jest groźne.

Ludzie są tak zmęczeni aferami, nepotyzmem że mają w dupie politykę

To daje pisowi milczace przyzwolenie na pomniki smolenskie, ustawę aborcyjna czy zwiększenie kwot na rydzykow i inne pierdoly. Sprawy, które normalnie by wywołały w znacznie większej części społeczeństwa sprzeciw, teraz przechodzą praktycznie bez krzyku.

Ludzie cieszą się z 500plus i nie dziwię się im, a zadowolony Kowalski to cichy Kowalski

to nie jest istotne. dojdzie Trump do władzy i jeśli wprowadzi kolejny reset w stosunkach z Rosją to wygra Nowoczesna, Merkelowa osłabła w Niemczech to nagle PO praktycznie upada.

jak dojdzie Hilary ,to PiS porządzi.

naprawdę sceną polityczną kręcą więksi i mądrzejsi :)

Akurat Nowoczesna to druga PO, a jak już to przy Trumpie największe szanse na wykorzystanie jego sukcesu ma Kukiz i Korwin. Nowoczesna nie ma płaszczyzny porozumienia z Trumpem żadnej. 

to Nowoczesną wspiera CDU? Nowoczesna to Chicago Boys

jak USA nie będzie walczyć z Rosją to zostawi nas Trump i PiS odpłynie bez wsparcia kelnerów ;]

Edytowane przez Koelner

to Nowoczesną wspiera CDU? Nowoczesna to Chicago Boys

jak USA nie będzie walczyć z Rosją to zostawi nas Trump i PiS odpłynie bez wsparcia kelnerów ;]

O tym kiedy indziej, teraz co do dawnej rozmowy:

https://obnt.pl/pl/aktualnosci/malgorzata-gmurczyk-wronska-konferencja-w-abbeville-a-agresja-sowiecka-na-polske/

Stowarzyszenie Sędziów Polskich przyrównało Kaczyńskiego do Hitlera, bo tak jak Adolf nie ma żony. Grubo. Podwójnie grubo biorąc pod uwagę ich apolityczność. 

a z drugiej strony Suski z PiSu przekazał tajemnicę , że Kaczyński nie ma żony ponieważ chciał poświęcić się Polsce i nie mógłby tego pogodzić z żoną ;]

no ja pi****le

W ogóle nie jest zabawne, że urodzona w listopadzie 1967 roku Beta Fido gra urodzoną w listopadzie 1967 roku Katarzynę Kolendę-Zaleską :nevreness:

A jakie to ma znaczenie, że główna bohaterka jest inspirowana postacią Kolendy-Zalewskiej? Czy to w jakiś sposób podważa mój zarzut, że 50-letnią babę nazywa się ,,młodą" w (prawdopodobnie) oficjalnym opisie filmu?

Swoją drogą ja słyszałem też wersję, że inspiracją była dziennikarka z ,,Człowieka z marmuru". :)

A jakie to ma znaczenie, że główna bohaterka jest inspirowana postacią Kolendy-Zalewskiej? Czy to w jakiś sposób podważa mój zarzut, że 50-letnią babę nazywa się ,,młodą" w (prawdopodobnie) oficjalnym opisie filmu?

Swoją drogą ja słyszałem też wersję, że inspiracją była dziennikarka z ,,Człowieka z marmuru". :smile:

Nie wiem, czytałem opis filmu, nie widziałem, żeby pisali o młodej dziennikarce. Poczekaj aż sam będziesz miał 50 lat. 50 to nowe 30 :nevreness:

Stowarzyszenie Sędziów Polskich przyrównało Kaczyńskiego do Hitlera, bo tak jak Adolf nie ma żony. Grubo. Podwójnie grubo biorąc pod uwagę ich apolityczność. 

Może warto dodać, że ten wpis pojawił się twitterze jednego z oddziałów tego stowarzyszenia i został szybko usunięty a władze stowarzyszenia się od niego odcięły. Nie zmienia to oczywiście faktu, że tekst był debilny, ale twój wpis może sugerować, że jest to stanowisko całej organizacji albo jej najwyższych władz. A przecież nawet nie wiadomo czy autorem wpisu był sędzia czy jakiś ,,cywilny" administrator twittera, który chciał być zabawny.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.