Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Śmieszne.,Ludzie pokazują swoje zdjęcia z bronią i Konstytucje USA.,Nie zdają sobie sprawy z tego ,że w Stanach osobników ,którzy chwalą się GunSelfie uważa się powszechnie za całkowitych idiotów.,

tylko w określonym środowisku, które z kolei jest uważane za złożone z całkowitych idiotów przez jeszcze inne. typowe.

Clinton chora na głowę, władze, pieniądze i teraz na nogi jeszcze. Trump chory na to samo, co ona z wyjątkiem nóg. AMeryka nareszcze ma wybór dostosowany do poziomu swojego społeczeństwa.

swoją drogą, świetnie się ogląda jak Rosja robi porządek w Syrii. Jankes zbiera zabawki, wybłagał jakoś zawieszenie broni, żeby jego agentura mogła się ewakukować z obozów przyjaciół terrorystów. 5 lat cięzkiej wojny i biedny Jankes zero sukcesów, Rosja 5 miesięcy i zaraz do władzy wróci legalny rząd. I już jankesowi drugi raz do głowy  nie przyjdzie, zeby go obalać pod pretekstem złego traktowania opozycji, czyli terrorystów mordujących ludzi nożami. 

co to jest za świat, w którym Rosja jest  bad guy, a amerykański mały Wujek Ch.jek jest nice guy ? Finguje zamachy, najeżdza inne kraje, rozkręca wojny, niszczy życie milionom ludzi i nadal Ch.jka nie spotyka za to żadna kara, zadne sankcje, żadne konsekwencje. A nawet są takie kraje, które się mu podlizują, jak ta polska Pi.czka, która już dawno powinna sobie poszukać innego alfonsa albo zmienić profesję.

a propos Picz.ki Najjaśniejszej. siedzi se minister MON w Sejmie, zatrudnił 20 kolesiów, każdy łoi po 30 koła na miesiąc i robią "komisję do spraw ustalania Prawdy w sprawie Smoleńska". I produkują kolejne farmazony. Za 30 koła miesięcznie na łebka [nie wiem, czy 30, ale sądzicie, że biorą mniej ? ja bym powiedział, że to dolna granica ich aspiracji, wręcz poświęcenie dla ojczyzny].

I też nikt z tym nic nie robi. Media zajmują się tymi dyskusjami, kolportują kolejne "ustalenia", grzeją się od nich polityczne rozmowy, a w tle za chwilę specsłużby dostaną nowe uprawinienia, o czym jedyna przytomna Wyborcza donosi. 

na miejscu mediów nierządowych, ja bym pokazywał ignorował tę komisję albo pokazywał ją na ostatnim miejscu w dzienniku, robiąc z tego kabaretowe doniesienie, po którym pani prowadząca żegna się z widziami szerokim uśmiechem. Niby wiadomo, że dotyczy to śmierci 96 osób, ale sądzę, że wszystkie inne rodziny niż nabzdyczeni krewni PISuarowi nie miałyby nic przeciwko. Oni mają żałobę w sercu, a to co robi minister MON i jego ekipa, to przeca hucpa.

czytacie Gazetę Polską ? brawo ! ja też nie. Ale czasami się dowiaduję, co tam wypisują. Otóż w jednym z numerów był dramatyczny tytuł na całą stronę "Wojna wisi na włosku". Że niby z Ruskim, że Polszę napaśc chcą i zrabować całe 3 biliony długu publicznego, bo ich własny jest za mały jak na ich ambicje. I wszystkie zdezelowane samochody, którymi jeździ większość Polaków. tacy są cięci na Chytrusa Narodów.

Kto to czyta ? Kto nabija im kasę ? Kto w to wierzy ? Dlaczego Polska nie daje światu przykładu i jako pierwsza nie wprowadza obowiązkowych testów IQ przed wyborami ? Dlaczego debil o ilorazie 60 ma decydować o tym, jak mają żyć ci z trzycyfrowym ?

Każdy obywatel, co roku powinien przechodzić taki test. I dodatkowy na wiedze o społeczeństwie. Nie czyta i nie myśli, bo musi pracować ? Jakże mi przykro. wyobrażacie sobie demokrację w kopcu mrówek ? A to najlepiej zorganizowane społeczeństwo w historii.

chyba nie trzeba specjalnie przekonywać, ze wyborcy PIS są zdecydowanie najgłupsi w Polsce. sądzę naweet, że odsianie tych z >90 zrobiłoby z PIS partię kanapową. 

ergo : podejrzewam PIS o to, że będzie fałszował wyniki wyborów następnych. Sądzicie, że awantura wokół TK jest przejawem obsuwy demokracji w Polsce ? To poczekajcie na wieczór wyborczy, tam się dopiero będzie działo.

Ale jeśli jednak cudem, mimo wszystko, ktoś inny obejmie władzę, myślę że jego pierwszą decyzją powinno być właśnie wprowadzenie progu wyborczego dla obywateli - obowiązkowe testy na inteligencję. Ci z wynikami poniżej 90 - mogą sobie głosować w domu, czy na obiad ma być ogórkowa czy żur. Na inne moga pójśc, jak im się poprawi w głowie. I PIS spacyfikowany, razem ze swomi wyborcami. Może najwyżej zebrać tych kretynów na ulicy i wszcząc Majdan.

Sądząc z poziomu inteligencji nie będą w stanie nawet porządnej barykady zbudować, nie mówiać o wyzwaniach w postaci otwarcia puszki z grochówką. A do tego, jako genetyczni Polacy, po dwóch dniach zaczną się napierd..lać między sobą, obrażą się i pójdą do domu kontestować.

Jakby co, to był mój pomysł.

Ja nadal nie kumam, co jest nie tak w Polsce z demokracją?

Demokratycznie wybrany rząd wprowadza demokrację ergo tyranię większości. Chcieli demokracji to ją mają.

Demokracja jest głupia, ale skoro jest, to nie rozumiem dlaczego większość miałaby postępować tak jak chce mniejszość, którą oderwali od koryta. Co tu jeszcze dodawać?

always look at the bright side of life : ty i twoja rodzina nie będziecie musieli z kościoła dymać do lokalu wyborczego, tylko łykniecie z kolanka wafla i już fajrant.

PS : niestety, nie mam żadnego zakompleksionego przydupasa, który by mi w zębach przyniósł lajka. chyba że @Luki daje wg cennika, moze bym się wyrobił ? pod która latarnią szukać pańskich usług ?

Popłakałem się ze śmiechu. Od dawna żaden post nie wywołał u mnie takiej radości. Uwielbiam takie połączenia chamstwa, głupoty i wysokiego mniemania o sobie. 

Vasquez ale zdajesz sobie sprawę ze gdyby wprowadzić Twoja propozycje to już nigdy byś nie mógł zagłosować?

Dałbym lajka, ale jeszcze by to sugerowało, że spotkaliśmy się pod jakąś latarnią :/

A tak zmieniając temat to w sumie teraz zauważyłem, że Luki - wielki zwolennik planu Marshalla, jest jednocześnie wielkim przeciwnikiem dotacji unijnych, których dostaliśmy jakieś 10-15 razy więcej niż dostalibyśmy z planu Marshalla. 

no i nie zdązyłem zedytować, dwa już mi na wagon wsiadły. 

@steve

pewnie dlatego, że zostałbym spalony na stosie przez bezzębny, pozbawiony wyborczych praw tłum, który wprawdzie nie umie dopasowywać figur na kartce, ale wie jak się posługiwać zapałkami słomą z własnych butów.

@rappar

chamstwo i wysokie mniemanie o sobie mogę zaakceptować jako sugestie wad, nad których nabyciem usilnie pracuję i nie ustaję.

btw, czy to nie ty miałeś kiedyś w sygnaturze tekst "Jestem ze Śląska i to mnie automatycznie czyni lepszym od ciebie" ? To dopiero było "wysokie mniemanie o sobie"... ja swoje nabywam w drodze cięzkiej pracy, a ty swoje musiałeś oprzeć na tym, że psu spod ogona wypadłes akurat na Śląsku. 

widzę, ze sygnaturę anulowałes. Przebłysk autocenzury, czy taki prezent na ukończenie podstawowej edukacji w szkole, tfu, publicznej ?

"głupota" ? jedyny sensowny pomysł na odsianie elementu, który powoduje, ze wszelka polityka i wybory w tym kraju są cyrkiem i żenadą ? Popatrz na siebie - rozradowałeś się protekcjonalnie, ale założę się, ze gdybyś miał na papierze czarno na białym, że @julek step dysponuje IQ na poziomie >90, to byś się nawet anonimowo nie przyznał do jakiejkolwiek komitywy z nim, nie mówiąc o spijaniu sobie z dzióbków, i to pod moim postem.

gdyby obdarzony IQ >90 @julekstep miał współdecydować o czyms, co miałoby także wpływ na twoje interesy życiowe, to pewnie byś się wku.rwił ?

na razie nie wku.rwiasz się wcale, bo nie ma wyników takich testów, i nie wiadomo ilu wyborców jest głupszych od doniczki. Gdyby się pojawiły, mądrzejsi oprotestowaliby wyniki wyborów, w których decydowali razem z głupszymi. 

Wszyscy kłamią, głównie poprzez - uwaga - nie mówienie prawdy. ALbo nie całej mówienie.

aha, no i pozdrawiam wyborców partii rządzącej, dla których głównie postulowałem tę lewatywę intelektualną, w postaci strasznych testów na inteligencję. Trochę was wzięło i wytarmosiło, ale generalnie i tak widać niezmienny szympansi luzik. Co, nas na testy, nas na testy ?! 

swoją drogą, jeśli testy na IQ są [banalnym] "dopasowywaniem figur na kartce", a tak wielu testowanych notuje koszmarnie niskie wyniki, to - @julekstep - może nie jest jednak tak dobrze, jak sugeruje twój dziecięco beztroski pionowy uśmiech ? 

A mozę nie przechodziłeś tego testu i wydaje ci się tylko, że jesteś kozak ? Albo na odwrót, co by tłumaczyło twoje zamaskowane nonszalancją, ale wciąż agresywne "oj tam, oj tam" ? 

tak czy owak, jesli inteligentny schizofrenik może zostać pozbawiony praw wyborczych, a głupi jak but, ale przypadkiem nie uznany z tego powodu za chorego na głowę, debil może głosować, to czy to jest sensowne ?

Edytowane przez vasquez

Dałbym lajka, ale jeszcze by to sugerowało, że spotkaliśmy się pod jakąś latarnią :/

A tak zmieniając temat to w sumie teraz zauważyłem, że Luki - wielki zwolennik planu Marshalla, jest jednocześnie wielkim przeciwnikiem dotacji unijnych, których dostaliśmy jakieś 10-15 razy więcej niż dostalibyśmy z planu Marshalla. 

A co to oznacza zwolennik? Tak, jak dawali i byśmy byli po tamtej stronie płotu to bym brał z pocałowaniem ręki. 

Dotacji unijnych nie trawię, ale skoro jesteśmy w UE, wymyślono ten debilizm i płacimy składki członkowiskie - oczywiście, że trzeba brać.

To tak jakbyś zarzucam komus z prawicowymi poglądami, że bierze 500+ albo że ubiega się o zwrot podatku. Żyjemy w durnym systemie i tak długo jak jest obowiązkowy i się na niego zrucamy tak długo trzeba z niego cisnąc ile się da. 

Edytowane przez Luki

"głupota" ? jedyny sensowny pomysł na odsianie elementu, który powoduje, ze wszelka polityka i wybory w tym kraju są cyrkiem i żenadą ? Popatrz na siebie - rozradowałeś się protekcjonalnie, ale założę się, ze gdybyś miał na papierze czarno na białym, że @julek step dysponuje IQ na poziomie >90, to byś się nawet anonimowo nie przyznał do jakiejkolwiek komitywy z nim, nie mówiąc o spijaniu sobie z dzióbków, i to pod moim postem.

wyjebać (+ edytować) posta na dwa ekrany

udowadniać w nim przed ludźmi z internetów jakim się jest intelektualnym atletą

zjebać zapis matematyczny na poziomie +/- 4 klasy szkoły podstawowej

(ale w sumie i tak najśmieszniejsze w tym zdaniu jest: "i to pod moim postem" )

DAMN :DD

idzie lajk!

rain_man_tom_cruise_dustin_hoffman_3534_

Edytowane przez julekstep

Dotacji unijnych nie trawię, ale skoro jesteśmy w UE, wymyślono ten debilizm i płacimy składki członkowiskie - oczywiście, że trzeba brać.

I te dotacje sprawiły, że żyjemy na poziomie Niemiec Zachodnich?

btw, czy to nie ty miałeś kiedyś w sygnaturze tekst "Jestem ze Śląska i to mnie automatycznie czyni lepszym od ciebie" ? To dopiero było "wysokie mniemanie o sobie"... ja swoje nabywam w drodze cięzkiej pracy, a ty swoje musiałeś oprzeć na tym, że psu spod ogona wypadłes akurat na Śląsku. 

Właśnie czułem, że czegoś brakuje w twoich wypowiedziach, ale nie potrafiłem tego skonkretyzować. Teraz już wiem czego brakowało, po tym jak nazwałeś moją matkę psem - pojazdu po rodzicach. Teraz jest już wszystko. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.