Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Nic mi nie wiadomo o tym, żeby do praw człowieka należało prawo do ślubu, albo prawo do adopcji. Ta deklaracja to tylko parę słów na papierze i tyle.

a mnie się wydaje że kochasz PiS i nawet jakby Jarek został zadeklarowanym gejem a Błaszczyk zmieniłby płeć to jakoś byś tu wytłumaczył.

przy promowaniu wytłuszczonym jest 4 razy LGBTI , już Cię nie nauczę czytania ze zrozumieniem

Przecież w zaleceniach jest też równość, nie tylko prawa człowieka. To jest polityka, a "parę słów na papierze" to takie, do których można się potem odwoływać.

Nie rozumiem. Przecież osoby LGBT są ludźmi i podlegają prawom człowieka, tak jak my wszyscy i są równi osobom heteroseksualnym. Nie rozumiem o co ta afera. Przez takich, jak Wy takie dokumenty się spisuje :nevreness:

a mnie się wydaje że kochasz PiS i nawet jakby Jarek został zadeklarowanym gejem a Błaszczyk zmieniłby płeć to jakoś byś tu wytłumaczył.

przy promowaniu wytłuszczonym jest 4 razy LGBTI , już Cię nie nauczę czytania ze zrozumieniem

Przecież nie jest napisane nic na temat promowania LGBT. Już Cię nie wyleczę z homofobii.

Edytowane przez fluber

Przecież nie jest napisane nic na temat promowania LGBT. Już Cię nie wyleczę z homofobii.

na rzecz promowania i ochrony wszystkich praw człowieka przysługujących osobom LGBTI w kontekście unijnej polityki zewnętrznej.

promowała środki nakreślone w wykazie działań na rzecz postępów w zakresie równouprawnienia osób LGBTI

z zwracała uwagę na realizację praw podstawowych przysługujących osobom LGBTI

Wytyczne na rzecz promowania i ochrony wszystkich praw człowieka przysługujących lesbijkom, gejom, osobom biseksualnym, transpłciowym i interseksualnym (11153/13).- czyli osoby z LGBTI

nie wiem jak bardziej mam Ci to jeszcze przedstawić prościej na tacy, jeśli słowo "promowanie" nie uważasz że oznacza "promowanie" to już sam nie wiem ;]

jak to określiłeś ,to nie jest nic na temat promowania ;] to słowo "promowanie" czego tyczy ? dlaczego tam jest słowo "promowanie"?

PiSowiec uczy leczenia z homofobii :smile: widzę, że zaczynacie ewoluować :smile:

Edytowane przez Koelner

na rzecz promowania i ochrony wszystkich praw człowieka przysługujących osobom LGBTI w kontekście unijnej polityki zewnętrznej.

promowała środki nakreślone w wykazie działań na rzecz postępów w zakresie równouprawnienia osób LGBTI

z zwracała uwagę na realizację praw podstawowych przysługujących osobom LGBTI

Wytyczne na rzecz promowania i ochrony wszystkich praw człowieka przysługujących lesbijkom, gejom, osobom biseksualnym, transpłciowym i interseksualnym (11153/13).- czyli osoby z LGBTI

nie wiem jak bardziej mam Ci to jeszcze przedstawić prościej na tacy, jeśli słowo "promowanie" nie uważasz że oznacza "promowanie" to już sam nie wiem ;]

jak to określiłeś ,to nie jest nic na temat promowania ;] to słowo "promowanie" czego tyczy ? dlaczego tam jest słowo "promowanie"?

PiSowiec uczy leczenia z homofobii :smile: widzę, że zaczynacie ewoluować :smile:

Wiem, co oznacza słowo promowanie. Tylko Ty nie rozumiesz, co oznacza sformułowanie promowanie praw człowieka :nevreness:  Nie zgadzasz się z tym,że prawa człowieka przysługują wyżej wymienionym osobom?

Nie wiem, czy jestem pisowcem, ale na pewno jestem katolem, a KK potępia homofobię.

Fluber, obawiam się, że Ty nie rozumiesz. Prawa człowieka to prawa człowieka, a homoś jest człowiekiem. Zatem powiedz mi, po co to wyróżnienie? Po co cała akcja, skoro można było napisać po prostu "promowanie praw każdego człowieka" bez "gejów, lesbijek" i innych. Samo wyróżnienie powoduje, że jest to szkodliwy bełkot.

Nawiasem mówiąc prawa człowieka są bardzo różnie interpretowane. Np. wśród nich jest prawo do szczęścia. Czy to właśnie nie na tej podstawie uzasadnia się wprowadzanie małżeństw homosiów i adopcji dzieci przez nie? Czy NBA zabierając ASG nie pisało o "łamaniu praw człowieka"?

Edytowane przez andy13

Fluber, obawiam się, że Ty nie rozumiesz. Prawa człowieka to prawa człowieka, a homoś jest człowiekiem. Zatem powiedz mi, po co to wyróżnienie? Po co cała akcja, skoro można było napisać po prostu "promowanie praw każdego człowieka" bez "gejów, lesbijek" i innych. Samo wyróżnienie powoduje, że jest to szkodliwy bełkot.

Nawiasem mówiąc prawa człowieka są bardzo różnie interpretowane. Np. wśród nich jest prawo do szczęścia. Czy to właśnie nie na tej podstawie uzasadnia się wprowadzanie małżeństw homosiów i adopcji dzieci przez nie? Czy NBA zabierając ASG nie pisało o "łamaniu praw człowieka"?

Wyróżnienie jest z takiego powodu, że jest to grupa przez wielu ludzi powszechnie uważana za gorszą. To wyróżnienie bądź jego brak nie ma natomiast formalnie żadnego wpływu na jakiekolwiek działania.

Ale ten dokument nie przyznał LGBT prawa do szczęścia, bo mają je cały czas. Prawo do szczęścia nie oznacza oczywiście możliwości robienia wszystkiego, co nas uszczęśliwia, przecież nikt tak nawet nie myśli.

W Polsce jest widoczny problem z osobami LGBT i wielu ludzi jest do nich uprzedzona. Gdyby PIS, jako jedyny kraj nie podpisał tego dokumentu, w którym nie ma nic specjalnego, dopiero narobiłby dymu i hałasu w Europie, zupełnie niepotrzebnie.

Wiem, co oznacza słowo promowanie. Tylko Ty nie rozumiesz, co oznacza sformułowanie promowanie praw człowieka :nevreness:  Nie zgadzasz się z tym,że prawa człowieka przysługują wyżej wymienionym osobom?

Nie wiem, czy jestem pisowcem, ale na pewno jestem katolem, a KK potępia homofobię.

nie rozumiesz słowa promowanie.

2. Ważne jest, by promować  [przestrzegać] wspólne wartości, takie jak poszanowanie praw człowieka, oraz powszechne zrozumienie, że prawa człowieka są uniwersalne i mają zastosowanie do wszystkich.

7. Z ZADOWOLENIEM PRZYJMUJE zamiar Komisji dotyczący zapewnienia spójności między sporządzonym przez nią wykazem działań na rzecz postępów w zakresie równouprawnienia osób LGBTI a wytycznymi Rady na rzecz promowania ochrony wszystkich praw człowieka przysługujących osobom LGBTI w kontekście unijnej polityki zewnętrznej.

8. ZWRACA SIĘ DO KOMISJI EUROPEJSKIEJ, by promowała środki nakreślone w wykazie działań na rzecz postępów w zakresie równouprawnienia osób LGBTI przy pełnym poszanowaniu tożsamości narodowej państw członkowskich i ich tradycji konstytucyjnych, a także kompetencji państw członkowskich w dziedzinie prawa rodzinnego, regularnie informowała państwa członkowskie o postępach czynionych przez grupę wysokiego szczebla ds. niedyskryminacji, równouprawnienia i różnorodności oraz zwracała uwagę na realizację praw podstawowych przysługujących osobom LGBTI przy ocenianiu wszystkich proponowanych środków z zakresu polityki pod kątem praw podstawowych.

Wytyczne na rzecz promowaniaochrony wszystkich praw człowieka przysługujących lesbijkom, gejom, osobom biseksualnym, transpłciowym i interseksualnym (11153/13).

teraz przeczytaj te zdania bez "promowania" i czy tracą sens. nie chodzi mi o styl ponieważ to pojęcie względne. słowo "promowanie" zostawia bezpieczną furtkę jak to zauważył andy13 i to nie jest żadne przewrażliwienie tylko zwykła dociekliwość.

nie rozumiesz słowa promowanie.

Nie wiem o czym ma świadczyć to skreślanie słów i czego ma dowodzić, ale szczerze mnie rozbawiłeś :nevreness: Masz jakąś alergię na to słowo. Mam nadzieję że nie wynika to z przykrych doświadczeń w szkole lub na studiach :nevreness:

Promować: czynić coś powszechnym, popularnym, upowszechniać, rozpowszechniać, popularyzować, propagować. 

W tym dokumencie nie chodzi o przestrzeganie, bo to już jest dawno jasne i oczywiste, tylko o upowszechnianie, promowanie i propagowanie wartości , takich, jak poszanowanie praw człowieka.

Nie wiem o czym ma świadczyć to skreślanie słów i czego ma dowodzić, ale szczerze mnie rozbawiłeś :nevreness: Masz jakąś alergię na to słowo. Mam nadzieję że nie wynika to z przykrych doświadczeń w szkole lub na studiach :nevreness:

Promować: czynić coś powszechnym, popularnym, upowszechniać, rozpowszechniać, popularyzować, propagować. 

W tym dokumencie nie chodzi o przestrzeganie, bo to już jest dawno jasne i oczywiste, tylko o upowszechnianie, promowanie i propagowanie wartości , takich, jak poszanowanie praw człowieka.

to nie jest alergia tylko spostrzegawczość a Ty nie doceniasz widocznie prawników i profesjonalistów , jeden przecinek potrafi zmienić kontekst nie wspominając o słowie.

ładnie wypisałeś znaczenie słowa "promować" i dziwi mnie że nadal nie wiesz co to oznacza.

a skąd wiesz o co chodzi w tym dokumencie? upowszechnianie ,promowanie praw człowieka dla lgbt a jak pogadasz z Biedroniem to prawo człowieka dla niego jest m.in równość wobec prawa dla osób lgbt więc pozwolenia na adopcje czy śluby dla homosiów. to jest tylko furtka

cieszę się, że Cię rozbawiłem ale jak się jest ignorantem to nic innego nie zostaje jak się śmianie z czegoś co się nie rozumie ;]

ja już nie wiem jak prościej to przedstawić może ktoś inny ;]

to nie jest alergia tylko spostrzegawczość a Ty nie doceniasz widocznie prawników i profesjonalistów , jeden przecinek potrafi zmienić kontekst nie wspominając o słowie.

ładnie wypisałeś znaczenie słowa "promować" i dziwi mnie że nadal nie wiesz co to oznacza.

a skąd wiesz o co chodzi w tym dokumencie? upowszechnianie ,promowanie praw człowieka dla lgbt a jak pogadasz z Biedroniem to prawo człowieka dla niego jest m.in równość wobec prawa dla osób lgbt więc pozwolenia na adopcje czy śluby dla homosiów. to jest tylko furtka

cieszę się, że Cię rozbawiłem ale jak się jest ignorantem to nic innego nie zostaje jak się śmianie z czegoś co się nie rozumie ;]

ja już nie wiem jak prościej to przedstawić może ktoś inny ;]

W dokumencie nic nie pisze o promowaniu praw człowieka według Biedronia. Nie zmienia on także nic w kwestii tego, jakie prawa człowieka obowiązują osoby LGBT. Czytasz to, co chcesz czytać, żaden prawnik na podstawie tego dokumentu nie zmusi do wprowadzenia w Polsce małżeństw osób homoseksualnych i nie wiem, dlaczego tego nie rozumiesz. To nie jest żadna furtka, furtka jest zamknięta, dopóki nie zmienimy konstytucji.

Poza tym nie wiem, o co Ci chodzi z tą adopcją. Przecież nikt nie zabrania homoseksualistom adoptowania dzieci w Polsce.

Edytowane przez fluber

No wlasnie kelner, z rownosci wobec prawa dla pedalow nijak nie wynika ze beda mogli zawierac gejjowskie sluby czy adoptowac dzieci. Prawo zezwala na malzenstwo kobiety I mezczyzny bez wzgledu na upodobania seksualne I jest rowne dla kazdego czlowieka.

Geje mogą adoptować dzieci.Tzn. jeden gej może adoptować dziecko w Polsce. Natomiast para gejów nie może adoptować dzieci, więc tu też nie ma żadnej dyskryminacji w związku z orientacją seksualną.

No wlasnie kelner, z rownosci wobec prawa dla pedalow nijak nie wynika ze beda mogli zawierac gejjowskie sluby czy adoptowac dzieci. Prawo zezwala na malzenstwo kobiety I mezczyzny bez wzgledu na upodobania seksualne I jest rowne dla kazdego czlowieka.

to pogadaj z nimi https://m.youtube.com/watch?v=vtIolhSUvKw

Prawo ma to do siebie, że się zmienia a takie pisemka jak to przyjęte także głosami PiS ułatwiają działanie rozmaitym grupom interesów wspierających homosiów w dążeniu do "równych praw" z hetero (śluby, adopcja).

W Polsce trzeba zmienić Konstytucję, kropka. Milion takich pism tego nie zmieni.

Edytowane przez fluber

Naiwne myślenie. Już obecny rząd chce przy konstytucji majstrować, ona nie jest niezmienna. Zapewne takie same argumenty padały kiedyś w innych krajach przywiązanych do tradycji. I co? I w sumie zostaliśmy prawie sami na polu europejskim. Wystarczy bardziej postępowe rozdanie w sejmie lub prognozowane wyjałowienie ideowe PiSu po przejściu na emeryturę JarKacza.

Naiwne myślenie. Już obecny rząd chce przy konstytucji majstrować, ona nie jest niezmienna. Zapewne takie same argumenty padały kiedyś w innych krajach przywiązanych do tradycji. I co? I w sumie zostaliśmy prawie sami na polu europejskim. Wystarczy bardziej postępowe rozdanie w sejmie lub prognozowane wyjałowienie ideowe PiSu po przejściu na emeryturę JarKacza.

To, czy PIS podpisze ten papier, czy nie i czy wyjdzie jeszcze milion takich papierów również nie wpłynie na to, czy jak lewica wygra wybory to zmieni Konstytucję. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.