Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle styl tego ścierwa jest niesamowity. Szukam przykładu, o który nie trudno, zaglądam na ich fejsa (bo odwiedzin nabijać nie będę) i od razu widzę link do tekstu PiS chce po wakacjach dorżnąć PO. Po jakie haki sięgnie?

Nawet nie staram się zrozumieć kto to kupuje i po co.

Można się wkurzać, ale mnie to w sumie cieszy. Raz, że upaść niżej ciężko, dwa że to jest już krzyk rozpaczy związny z tym, że jakiekolwiek żyjace autorytety moralne wyborczej są tak skompromitowane, że już nawet chyba oni sami nie wierzą, że są w stanie kogoś w Polsce przekonać/przeciągnąć na drugą stronę. 

Można się wkurzać, ale mnie to w sumie cieszy. Raz, że upaść niżej ciężko, dwa że to jest już krzyk rozpaczy związny z tym, że jakiekolwiek żyjace autorytety moralne wyborczej są tak skompromitowane, że już nawet chyba oni sami nie wierzą, że są w stanie kogoś w Polsce przekonać/przeciągnąć na drugą stronę. 

NaTemat okropne gówno też, ostatnio odlubiłem na fb. Nigdy nie kochałem ale chciałem wiedzieć co te lewicowe pały wymyślają, w przeciwieństwie do prawicowych pał. Nie wytrzymałem. Rozumiem, że mają zabarwienie polityczne i nie są obiektywni ale jak na portal społeczno-polityczny nie trzymają absolutnie żadnych standardów warsztatowych. Widać jedynie, że idą z duchem czasu i sposób tytułowania i pisania newsów dostosowali do dzisiejszego młodego intelektualisty-idioty, a ponadto miliony gównonewsów o niczym.

NaTemat okropne gówno też, ostatnio odlubiłem na fb. Nigdy nie kochałem ale chciałem wiedzieć co te lewicowe pały wymyślają, w przeciwieństwie do prawicowych pał. Nie wytrzymałem. Rozumiem, że mają zabarwienie polityczne i nie są obiektywni ale jak na portal społeczno-polityczny nie trzymają absolutnie żadnych standardów warsztatowych. Widać jedynie, że idą z duchem czasu i sposób tytułowania i pisania newsów dostosowali do dzisiejszego młodego intelektualisty-idioty, a ponadto miliony gównonewsów o niczym.

To prawda. Ja w sumie dla beczki i żeby wiedzieć o czym piszą wyborczą zawsze przeglądam, ale to już bardziej z przyzwyczajenia. Cokolwiek ma związek z Lisem nawet nie ruszam (Michnik przynajmniej kiedyś rzeczywiście coś znaczył a w pewnym momencie odegrał stosunkowo pozytywną rolę w historii/Lis to hiena). W sumie jedyne rzeczy rzeczywiście warte uwagi na lewicy to Polityka i (czasem, choć to czasem jest rzadko) Krytyka Polityczna. Oczywiście nieraz pojadą hardkorowo (w sensie ideologicznym) ale przynajmniej robią tak jako taki reaserch, przynajmniej starają się nieraz pokazać argumenty drugiej strony, no i niektótrzy redaktorzy są oczytani i mądrzy. Z dzienników to w sumie DGP, choć nie wiem czy ich można określić lewicą. Raczej left-leaning mainstream.

Edytowane przez Luki

W pierwszej chwili pomyślałem o "Dziennik Gazeta Polska" :nevreness:

Dałbym GPC bo to chyba ich oficjalna nazwa. ;] Ale oczywiście to też jeden z tych tytułów do których dla zdrowia psychicznego trzeba podchodzić ostrożnie.

Przekrój z lewej strony z tego co kojarzę potrafił dobre artykuły publikować. 

Może dlatego skończył jak skończył. Ale faktycznie, niezła gazeta to była.

Za Najsztuba uwielbialem Przekrój

Swego czadu mój ulubiony publicysta, jak i prowadzący talk show

Teraz moja żona go w jakiejs babskiej stacji ogląda

Krytyka skończyła się w momencie jak Sierakowskiemu się popieprzylo we łbie

Kiedyś zachowywali się fair i trzymali poziom

Ostatnie 3 lata to jakiś dramat, nawet ja bym nie wpadł na to jak można w debilny sposób atakować Kościół

Jeszcze Angore warto wziąć do ręki

Edytowane przez josephnba

Wypi*****ić historię ze szkół kompletnie zbędny przedmiot. 

I tak się ludzi jej nie nauczy, a i tak jeden z drugim będą pi*****ić, że Hitler doszedł do władzy demokratycznie liberalnymi metodami.

Tych gości naprawdę pojebało. Wszystko co napisali to jest przeciwstawienie się wartościom państwa liberalnego. Zakazywanie ludziom noszenia ubrań/symboli religijnych to jest bardziej przejaw autorytaryzmu i wrogości państwa do religii (a zasadą państwa liberalnego jest wobec niej neutralność) i po doświadczeniach komunizmu nikt nie powinien na coś takiego patrzeć z łaskawością. Naprawdę ręce opadają jak jak coś takiego się czyta. I w dodatku piszą to z pozycji wyższości moralnej.

Wszelkie pojęcia w chwili obecnej straciły swoją wartość. Komuniści wycierają sobie ryja pojęciem liberalizmu, kibole niszczący publiczne mienie uważają się za patriotów... Eh, ciężko na to patrzeć.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.