Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginał jest nieciekawy ,.Bardziej zabawne są teksty w polskojęzycznych mediach  http://pl.radiovaticana.va/news/2016/08/18/ameryka%C5%84scy_pediatrzy_im_wi%C4%99cej_gender_w%C5%9Br%C3%B3d_dzieci,_tym_wi/1252209 najśmieszniejsze są slogany typu :"Naukowcy".,"Amerykańscy uczeni",."Największe badania"  itp. ACPed jest niewielką organizacją polityczną,która działa w oparciu o konserwatywną ideologie i fanatyzm religijny.Ta organizacja jest wpisana na listę Active Hate Groups ., American College of Pedraticians jest często mylone z rzeczywistą organizacją amerykańskich lekarzy pediatrów American Academy of Pediatrics. ,Rożnica jest taka jak miedzy węglem kamiennym a kamieniem węgielnym. ACP zrzesza 60 lekarzy,a AAP 64 000., Czy można uznać badania naukowe organizacji, która odrzuca naukę,po to żeby nie urazić wrażliwości wielkiego niewidzialnego człowieka w niebie?  Kto  jest bardziej wiarygodny? Organizacja zawodowa zrzeszająca 64 tysiące lekarzy i naukowców ( American Academy of Pediatrics). Czy sześćdziesięcioosobowe "Towarzystwo Płaskiej Ziemi"?               

Super riposta ale nie spodziewałbym się że ci co wrzucają głupoty z niesprawdzonych źródeł przyznali się do błędu.. To jest właśnie zabawne jak próbuje się wciskać w Poslce ciemnotę opierając sie na pseudoautorytetach

Ale to już domena źródłem prawicowych... Na bazie jednej wypowiedzi nic nie znaczącego gościa przez dwa miesiące była gównoburza że niby Ukraińcy sa antypolscy....

Co niektórzy tracą wiarygodność podając takie szitowe źródła

Oryginał jest nieciekawy ,.Bardziej zabawne są teksty w polskojęzycznych mediach  http://pl.radiovaticana.va/news/2016/08/18/ameryka%C5%84scy_pediatrzy_im_wi%C4%99cej_gender_w%C5%9Br%C3%B3d_dzieci,_tym_wi/1252209 najśmieszniejsze są slogany typu :"Naukowcy".,"Amerykańscy uczeni",."Największe badania"  itp. ACPed jest niewielką organizacją polityczną,która działa w oparciu o konserwatywną ideologie i fanatyzm religijny.Ta organizacja jest wpisana na listę Active Hate Groups ., American College of Pedraticians jest często mylone z rzeczywistą organizacją amerykańskich lekarzy pediatrów American Academy of Pediatrics. ,Rożnica jest taka jak miedzy węglem kamiennym a kamieniem węgielnym. ACP zrzesza 60 lekarzy,a AAP 64 000., Czy można uznać badania naukowe organizacji, która odrzuca naukę,po to żeby nie urazić wrażliwości wielkiego niewidzialnego człowieka w niebie?  Kto  jest bardziej wiarygodny? Organizacja zawodowa zrzeszająca 64 tysiące lekarzy i naukowców ( American Academy of Pediatrics). Czy sześćdziesięcioosobowe "Towarzystwo Płaskiej Ziemi"?               

Podajesz ciekawostki, ale to wciąż tylko ciekawostki. Prawdziwie ważna kwestia jest taka czy badanie jest rzetelne metodologiczne. Jeżeli tak, to nie ma znaczenie 60-64000. Nauka to nie wybory miss kanału, czasami jeden łepek się wyłamuje i to on ma rację. Ten temat jest tak kosmicznie upolityczniony, że te liczby po prostu nie mogą robić wrażenia.

Ale to już domena źródłem prawicowych... Na bazie jednej wypowiedzi nic nie znaczącego gościa przez dwa miesiące była gównoburza że niby Ukraińcy sa antypolscy....

Wszyscy nie, jednostki tak. Nawet niektóre negatywnie nastawione jednostki u nas studiują :grin: (generalnie to masa Ukraińców u nas się uczy). Ruch banderowski jest u nich wciąż żywy i silny na tyle, że wybrzmiewa w parlamencie. Trzeba na to uważać a nie przymykać oko, bo w Polsce za niechęć do Żydów to np. Joseph chce bić po ryju. A czy na Ukrainie ktoś chce się bić w naszej obronie? Z tego co wiem od studentów to jest z tym rożnie.

Edytowane przez andy13

A mie wystarczy zwykły zdrowy rozsądek?

Ja swojego syna nie będę uczył że jestem jednostka społeczna a "to" z cyckami to rodzic

Jak podrosnie wytłumaczę mu czym jest sex, homoseksualizm, a czym zaburzenia.

A jeśli szkoła zdecyduje się zrobić to za mnie, w sposób i w czasie mi nie odpowiadającym

No cóż...

Niechcący zostanę pewnie bohaterem prawej strony społeczeństwa...

Edytowane przez josephnba

Wszyscy nie, jednostki tak. Nawet niektóre negatywnie nastawione jednostki u nas studiują :grin: (generalnie to masa Ukraińców u nas się uczy). Ruch banderowski jest u nich wciąż żywy i silny na tyle, że wybrzmiewa w parlamencie. Trzeba na to uważać a nie przymykać oko, bo w Polsce za niechęć do Żydów to np. Joseph chce bić po ryju. A czy na Ukrainie ktoś chce się bić w naszej obronie? Z tego co wiem od studentów to jest z tym rożnie.

Sęk w tym że jeśli żadna poważna instytucja nie potwierdza danych organizacji która jest mało rzetelna ( poczytaj opinię naukowców na ich temat) to raczej kolejny raz tworzą gniota naukowego pod z góry obraną tezę

A i co ciekawe żande polskie strony nie podały tego co podał Mayor że to mała organizacja wpisana na listę organizacje mało obiektywnych organizacji

A co do Ukrainców --- jeśli badania pokazują że w Lwowie Polacy są kochani w 95% w Kijowie ponad 85% to jakie ma znaczenie że wyciągasz pojedyńczych kolesi.....Zdefiniuj słowo silny bo stricte banderowskie partie nie zbierają więcej niż 2% poparcie łącznie... Jeśli to jest siła to naprawdę chyba nie ma się czego bać

Na Litwie i w Rosji są silne nastroje antypolskie.. .W jednym i drugim kraju jesteśmy najbardziej zneinawidzonym narodem  ( w Rosji zaraz po Gruzinach) ale na Ukrainie jesteśmy najbardziej lubianym - nawet w Donbasie jest minimalna przewaga tych co nas lubią nad tymi co nas nienawidzą

Sęk w tym że jeśli żadna poważna instytucja nie potwierdza danych organizacji która jest mało rzetelna ( poczytaj opinię naukowców na ich temat) to raczej kolejny raz tworzą gniota naukowego pod z góry obraną tezę

To nie instytucja potwierdza rzetelność badań a metodologia. Badanie mogą zrobić Bolek i Lolek z firmy Stumilowy Las ale jak jest rzetelne to im nic do tego. W nauce kwestionowanie nie odbywa się na zasadzie "a wy to jesteście mało wiarygodni" tylko "popełniliście błędy metodologiczne takie, takie i takie, spadać".

A właśnie. Jest w ogóle inne badanie pokazujące coś przeciwnego czy po prostu otrzymane przez tych łebków wyniki nie pasują do Waszej wizji świata? :smile:

Edytowane przez andy13

A właśnie. Jest w ogóle inne badanie pokazujące coś przeciwnego czy po prostu otrzymane przez tych łebków wyniki nie pasują do Waszej wizji świata? :smile:

To nie moja dziedzina, ale ciężko mi sobie wyobrazić przeprowadzenie takich badań, znajdując odpowiednią grupę kontrolną.

Tak samo, jak np. edukacja seksualna, a liczba aborcji. Wszędzie, gdzie się ją wprowadza, liczba niechcianych ciąż rośnie, chociaż zdaniem wprowadzających edukacja seksualna sprawia, że liczba niechcianych ciąż maleje.

Edukacja seksualna xD Miałem okazję zapoznać się z programem tego przedmiotu realizowanego w Szwecji. Oby nigdy u nas. W ogóle jestem zdania, że państwo za bardzo się wpie***a w życie rodziny, która zostaje degradowana do roli "odchowywaczy". Jak śpiewała sługuska systemu "wszystkie dzieci nasze są" (w sensie systemu).

Podajesz ciekawostki, ale to wciąż tylko ciekawostki. Prawdziwie ważna kwestia jest taka czy badanie jest rzetelne metodologiczne. Jeżeli tak, to nie ma znaczenie 60-64000. Nauka to nie wybory miss kanału, czasami jeden łepek się wyłamuje i to on ma rację. Ten temat jest tak kosmicznie upolityczniony, że te liczby po prostu nie mogą robić wrażenia.

Przede wszystkim w materiale opublikowanym przez Dr.Michelle Cretella nie ma ani słowa na temat jakiegokolwiek badania,.Jest to konkluzja wysnuta przez "panią doktor" Pedia-trick-cian na podstawie fragmentów 53 cudzych publikacji (pod tekstem masz podane referencje).,Użyłem celowo cudzysłowia ,gdyż dzięki bogu i partiom pani Dr.Cretella straciła licencje na wykonywanie tego szlachetnego zawodu., 

To nie instytucja potwierdza rzetelność badań a metodologia. Badanie mogą zrobić Bolek i Lolek z firmy Stumilowy Las ale jak jest rzetelne to im nic do tego. W nauce kwestionowanie nie odbywa się na zasadzie "a wy to jesteście mało wiarygodni" tylko "popełniliście błędy metodologiczne takie, takie i takie, spadać".

Badania medyczne w USA to bardzo kosztowne przedsięwzięcia.Bolek i Lolek nie dali by rady zrobić takich badań podobnie jak American College of Pediatricians,gdyż potrzebne są do tego duże pieniądze,albo rządowe granty.,ACPeds ma 60 członków,którzy płacą rocznie $225 membership czyli roczny budżet na poziomie kilkunastu tysięcy $ co przy takich badaniach nie wystarczy nawet na waciki.,Na federalne pieniądze ma takie same szanse jak KKK obydwie organizacje są wpisane na listę Active Hate Groups ., 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.