Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

co za pojeb i demagog. jakoś nie widziałem wybuchu oburzenia na Kajetana P i innych jemu podobnych. skoro jest przeciwnikiem imigrantów to dlaczego nie potępił Polki co wyjechała do Niemiec.

Kajetani P nie są problemem na masową skalę. A co do Polaków wyjeżdżających za granice - w ich przypadku nie ma dwucyfrowego odsetka szaleńców, którzy chcą mordować miejscowych. Jesteś w stanie wymyśleć mniej durną analogię?

Edytowane przez Luki

Polacy wyjeżdżający za granicę to problem krajów do których wyjeżdżają. Nas problem, to Ci co do nas przyjeżdżają, a raczej chce nam ich Unia wcisnąć. 

przecież do Polski nikt nie chce przyjechać.

mnie chodzi o fakt, że nie chcemy obcych a sami wyjeżdżamy na masową skalę.

fluber jesteś pewien? Marian i jemu podobne patridioty mają jasno określone kryteria co do roli kobiety w życiu. 

Jakoś rok temu przyjechało kilkaset tysięcy, a Unia chce nam wepchnąć kilkadziesiąt tysięcy na start.

Widocznie tam gdzie wyjeżdżają ich chcą, jak nie - niech nie wpuszczają tak jak my nie chcemy. 

co za pojeb i demagog. jakoś nie widziałem wybuchu oburzenia na Kajetana P i innych jemu podobnych. skoro jest przeciwnikiem imigrantów to dlaczego nie potępił Polki co wyjechała do Niemiec.

Mi się znów przypomniał dowcip w którym Jasiu też jest takim Kalim.

- mamo, zaciągnałem sie do wojska i ide na wojnę

- o Boże jasiu, coś Ty zrobił, co teraz będzie...

- a co ma być, pójdę na wojnę zabiję kilku wrogów  i wrócę do domu jako bohater

- a jak Ciebie zabiją?

- a mnie za co?

Gdyby jakiś koles z KOD-u zagadał że ma w dupie prawa człowieka to byście powiedzieli ze się zaorał.

Kowalski w tym krótkim wywiadzie pokazał że nie nadaje się na zadne oficjalne stanowisko, on sienie nadaje nawet na bramkarza mimo że ma warunki fizyczne, za bardzo wyrywny jest.

kilkaset tysięcy ludzi z Bliskiego Wschodu? Afryki, wyznawców islamu? nie zauważyłem ich jakoś a mieszkam w centrum GOP więc chyba jacyś by się tu pojawili.

a jeżeli podobnie jak wasz rząd uważasz milion ukraińskich tanich robotników z uchodźców to gratuluję poczucia humoru. skoro tak im (uchodźcom) pomagamy to podaj proszę kwoty jakie wyłożona na ową pomoc. nie znam w Polsce żadnego obcokrajowca, który nie pracuje.

kiedys Ci opowiem jaki scenariusz dla niego wymyśliłem

dla Mariana czy Kajetana? dla Kajetana mam 2 opcje. robimy walki gladiatorów w systemie ppv i głosowaniem na sms czy dobić czy ocalić albo zamurowujemy żywcem ale podłączamy pod kroplówkę, żeby powoli gnił będąc cały czas żywym

kilkaset tysięcy ludzi z Bliskiego Wschodu? Afryki, wyznawców islamu? nie zauważyłem ich jakoś a mieszkam w centrum GOP więc chyba jacyś by się tu pojawili.

a jeżeli podobnie jak wasz rząd uważasz milion ukraińskich tanich robotników z uchodźców to gratuluję poczucia humoru. skoro tak im (uchodźcom) pomagamy to podaj proszę kwoty jakie wyłożona na ową pomoc. nie znam w Polsce żadnego obcokrajowca, który nie pracuje.

dla Mariana czy Kajetana? dla Kajetana mam 2 opcje. robimy walki gladiatorów w systemie ppv i głosowaniem na sms czy dobić czy ocalić albo zamurowujemy żywcem ale podłączamy pod kroplówkę, żeby powoli gnił będąc cały czas żywym

Sam fakt, że otwieramy przed nimi granicę i pozwalamy im tu pracować jest już pomocą. I jest to pomoc, na którą możemy sobie pozwolić. 

Widzę, że Seven siadło Ci na psychę :nevreness:

fluber jesteś pewien? Marian i jemu podobne patridioty mają jasno określone kryteria co do roli kobiety w życiu. 

Marian i jemu podobne patrioty na bestialskie zamordowanie kobiety reagują w jedyny prawidłowy sposób. 

Gdyby jakiś koles z KOD-u zagadał że ma w dupie prawa człowieka to byście powiedzieli ze się zaorał.

Kowalski w tym krótkim wywiadzie pokazał że nie nadaje się na zadne oficjalne stanowisko, on sienie nadaje nawet na bramkarza mimo że ma warunki fizyczne, za bardzo wyrywny jest.

Tak byśmy powiedzieli i mielibyśmy rację :nevreness:

Wydaje mi się, że wszyscy tutaj to wiemy :nevreness:

A gdzie ja napisałem, że z Bliskiego Wschodu?

A jakie Polakom za granicą? Ci Polacy co wyjeżdżają żadnymi uchodźcami także nie są. 

Sam fakt, że otwieramy przed nimi granicę i pozwalamy im tu pracować jest już pomocą. I jest to pomoc, na którą możemy sobie pozwolić. 

to żadna pomoc, perfidny wyzysk. pracują w kiepskich warunkach, za psie pieniądze a na dodatek zaniżają stawki Polakom, bo gdyby ich nie było pracodawcy musieliby dźwignąć wypłaty.

RappaR Ukraińcy to nie są uchodźcy.

Edytowane przez ptak

to żadna pomoc, perfidny wyzysk. pracują w kiepskich warunkach, za psie pieniądze a na dodatek zaniżają stawki Polakom, bo gdyby ich nie było pracodawcy musieliby dźwignąć wypłaty.

za dużo tego punk-rocka człowieku men!

sam lubię punka (od lewicowych Clashów przez 'anty' Cockney Rejects po skrajnie prawicowy Skrewdriver), ale jeśli chodzi o stosunek do ichniejszych tekstów to polecam piosenkę Cock Sparrer "Where are they now" :P

nie. uchodźca ucieka przed tym co ma u siebie, Polacy uciekali w 1831,1865 nawet w 1982. teraz wyjechali za chlebem. 

Uchodźcy muzułmańscy dzielą się na dwie podstawowe grupy:

ekonomiczni, czyli tacy jak Ukraińcy, głównie z Albanii, Kosowa i Serbii

dezerterzy z rodzinami - z Syrii oraz Iraku

Gubię się w Twojej logice, niby żadna pomoc, a to Polacy tracą, a Ukraińcy zyskują.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.