Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

http://alexjones.pl/aj/aj-swiat/aj-wiadomosci/item/91021-ten-sam-facet-filmowal-atak-w-nicei-i-w-monachium

Kamerzystą oczywiście wcześniej umieszczonym na balkonie by filmować atak ciężarówkowy jest niemiecki dziennikarz i bloger o nazwisku Richard Gutjahr… małżonek izraelskiej potentatki Einat Wilf, byłej oficer izraelskiego wywiadu w Jednostce 8200, która służyła jako doradca ds. zagranicznych Shimona Peresa, strategiczna konsultanka dla MacKenzie & Co. w Nowym Jorku, i partner w Core Venture Capital w Izraelu. W 2007 ubiegała się o prezydenturę Światowego Kongresu Żydów. (Obecność wysoko umieszczonych Izraelczyków i przyjaciół na strategicznych stanowiskach by filmować wydarzenia terrorystyczne wymyka się z ręki… widzieliśmy to samo w przypadku Charlie Hebdo i lotniska w Brukseli.)

I teraz znajduje się on w samym środku strzelaniny w Monachium. Jim Dean ma rację, nie da się tego wymyślić

Nie ma przypadków są tylko znaki.

Jest to gdzieś indziej potwierdzone? Bo jeśli stronka jest od tego Alexa Jonesa o którym myślę, że śmiem wątpić w wiarygodność tych informacji.

Tak jak fakt,że Polacy są drugą po Anglikach narodowością w brytyjskich więzieniach.

Liczba muzułmanów w więzieniach wynika nie z religii a sytuacji "materialnej" biedni, niewykształceni mieszkańcy blokowisk. Siedzą ze "proste" przestępstwa.

Po Brytyjczykach, nie Anglikach.

Jest ich dokładnie 989 sztuk.

Za proste przestępstwa, głównie za kradzieże, za które w Europie nie obcinają rąk oraz napaści seksualne/molestowanie/pobicia kobiet.

Edytowane przez fluber

Jest porozumienie w sprawie Apelu Smoleńskiego w Dniu Powstania Warszawskiego. Od początku wydawało mi się, że tego typu wyjście będzie najlepsze. Odczytani będą Ci którzy zginęli w Smoleńsku i jednocześnie z Powstaniem/dbaniem o pamięć o Powstaniu mają coś wspólnego . I dobrze. Jak się chce to można się dogadać.

Edytowane przez TuPalnik

Jest porozumienie w sprawie Apelu Smoleńskiego w Dniu Powstania Warszawskiego. Od początku wydawało mi się, że tego typu wyjście będzie najlepsze. Odczytani będą Ci którzy zginęli w Smoleńsku i jednocześnie z Powstaniem/dbaniem o pamięć o Powstaniu mają coś wspólnego . I dobrze. Jak się chce to można się dogadać.

Na serio stawiasz na równi katastrofę lotniczą jakich dziesiątki co roku na świecie z tym co zrobili powstańcy? 

I pomyliłeś się w jednym słowie, bardzo znaczącym. Napisałeś "zginęli" a zostanie użyte "polegli". Jak powstańcy...

Na serio stawiasz na równi katastrofę lotniczą jakich dziesiątki co roku na świecie z tym co zrobili powstańcy? 

I pomyliłeś się w jednym słowie, bardzo znaczącym. Napisałeś "zginęli" a zostanie użyte "polegli". Jak powstańcy...

Gówno prawda to po pierwsze, a po drugie tez gówno prawda.

To co napisałeś jest tak głupie, jak: "na serio stawiasz na równi tragiczną śmierć prezydenta, dowódców wszystkich sił zbrojnych, posłów i senatorów z ofiarami postrzałów jakich tysiące co roku na świecie?"

Po drugie nikt nie używa słowa poległ w apelu.

Po trzecie to apel pamięci, nie apel poległych.

Po czwarte ofiary katastrofy smoleńskiej, które zostaną wymienione to Ryszard Kaczorowski, Lech Kaczyński, Czesław Cywiński, Stanisław Nałęcz-Komornicki i Zbigniew Dębski i jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do którejś z tych osób, to chętnie poczytam.

Edytowane przez fluber

Nie stawiam na równi, ale skoro Smoleńsk musiał być jakoś wpleciony w całą uroczystość żeby była asysta Wojska to lepiej co by było tak niż miałby być syf typu brak asysty wojskowej i jakieś kłótnie. O ile wolałbym żeby to był dzień tylko dla powstańców to lepiej tak niż miałoby być niepotrzebne kłótnie.

Niemcy wpadli w pułapkę poprawnosci politycznej chca codkupić grzech po II wojnie swiatowej, chca cpokazac jak bardzo się zmienili i z tej pułapki nie ma dobrego wyjscia

Już wiadomo, kto jest winny wczorajszemu zamachowi w Ansbach.

Właśnie przeczytałem na jakimś niemieckim portalu, że samobójczy atak był spowodowany problemami psychicznymi, których przyczyną było odrzucenie, jakiego uchodźca doświadczył w Niemczech. 

Nie możesz robić co Ci się podoba bo prawo musi zabezpieczać interesy innych ludzi. Nie możesz wkładać swojego noża pomiędzy żebra innych ludzi bo ich prawo do życia/zdrowia jest ważniejsze niż Twoje do swobodnego korzystania z noża. To samo masz z ziemią. Jest Twoja ale nie masz swobody bo prawa i swobody innych ludzi też muszą być chronione. Chyba nie chciałbyś żeby przy Twoim domu ktoś wyjebał blok, który przesłaniałby Ci całe światło słoneczne? Albo żeby na osiedlu mieszkalnym ktoś postawił kopcącą fabrykę?

I w tym zakresie nie ma lewicy/prawicy, to jest po prostu zgodne ze zdrowym rozsądkiem. Przeregulowanie jest złe, ale tego typu puste hasła bez refleksji też niczego dobrego nie wnoszą.

Nie wiem za bardzo co Ci napisać, mówimy o tym samym tylko mamy różną wrażliwość na działania totalitarne i korupcjogenne.

1. Słyszałeś o czymś takim jak koncepcja zagospodarowania przestrzennego? Już ona reguluje to, że nie możesz sobie na osiedlu domków jednorodzinnych postawić wysokościowca ani fabryki. I dobrze, że tak jest. Nie jest potrzebny żaden truteń darmozjad, o którym ja pisałem a Ty się oburzyłeś.

2. Nie wiem czy wiesz, jak to wygląda W PRAKTYCE. Otóż wspomniane w punkcie pierwszym przeznaczenie gruntu jest znane i oczywiste, nieprzestrzeganie go podlega karze itd. Ale załóżmy, że żyjesz sobie w domku jednorodzinnym. Stwierdziłeś, że garaż, który sobie stoi na posesji jest już stary/brzydki/grozi zawaleniem - nie jest to ważne. Rozwalasz go i stawiasz nowy. Możesz? Nie, k***, nie możesz, bo musisz mieć zgodę od jakiegoś frajera. Oczywiście zapłacić za zgodę. To tak w skrócie. W szczególe, wygląda to w ten sposób, że piszesz pismo co, jak i dlaczego i zanosisz lub wysyłasz. Jeżeli chcesz mieć decyzję na już, to musisz zgubić coś pod biurkiem i dobrze, żeby liczyło co najmniej kilka papierów. Jeżeli nie to czekasz. Czekasz. Czasami odpowiedź brzmi nie. To znaczy, że na 100% musisz zgubić coś pod biurkiem. To samo dotyczy prawie wszystkiego, na teoretycznie Twojej ziemni, w działaniach ZGODNYCH z planami zagospodarowania. WSZYSTKO TO PO TO, ŻEBY PODPIS DAŁ KOLEŚ, KTÓRY NIGDY NIE BYŁ, NIE BĘDZIE NA TWOJEJ DZIAŁCE BO MA TO W D***.

Serio, popierasz to?

To jest taka sama bzdura jak kontrole Sanepidu lub PIPu w przedsiębiorstwach w takiej formie w jakiej są teraz. W większości to jest polowanie na łapówki.

Nie możesz robić co Ci się podoba bo prawo musi zabezpieczać interesy innych ludzi. Nie możesz wkładać swojego noża pomiędzy żebra innych ludzi bo ich prawo do życia/zdrowia jest ważniejsze niż Twoje do swobodnego korzystania z noża.

Fajny txt. Tylko zauważ różnicę. Dźganie kogoś nożem narusza wolność i własność innej osoby. To jest jasne. To jest karalne. Przerost skurczybyka zwanego "państwo" nad obywatelem zaczyna się wtedy, kiedy inna osoba decyduje, co Ty możesz kroić swoim nożem na swój własny użytek, nie wchodząc w wolność i własność innych osób.

Gówno prawda to po pierwsze, a po drugie tez gówno prawda.

To co napisałeś jest tak głupie, jak: "na serio stawiasz na równi tragiczną śmierć prezydenta, dowódców wszystkich sił zbrojnych, posłów i senatorów z ofiarami postrzałów jakich tysiące co roku na świecie?"

Po drugie nikt nie używa słowa poległ w apelu.

Po trzecie to apel pamięci, nie apel poległych.

Po czwarte ofiary katastrofy smoleńskiej, które zostaną wymienione to Ryszard Kaczorowski, Lech Kaczyński, Czesław Cywiński, Stanisław Nałęcz-Komornicki i Zbigniew Dębski i jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do którejś z tych osób, to chętnie poczytam.

Się mylisz i to grubo Ty. Pozwolę sobie zacytować bez używania słowa "gówno". 

Wywiad z "Na Temat" ze Zbigniewem Galperynem, wiceprzewodniczącym Zarządu Głównego Związku PW.

http://natemat.pl/185171,jestesmy-zniesmaczeni-wiceprezes-zwiazku-powstancow-warszawy-mowi-nam-co-sadzi-o-apelu-smolenskim

Przeczytaj cały i wróćmy wtedy do KULTURALNEJ dyskusji. Źle wygląda jak się robi z siebie eksperta a nie zna się szczegółów.

Się mylisz i to grubo Ty. Pozwolę sobie zacytować bez używania słowa "gówno". 

Wywiad z "Na Temat" ze Zbigniewem Galperynem, wiceprzewodniczącym Zarządu Głównego Związku PW.

http://natemat.pl/185171,jestesmy-zniesmaczeni-wiceprezes-zwiazku-powstancow-warszawy-mowi-nam-co-sadzi-o-apelu-smolenskim

Przeczytaj cały i wróćmy wtedy do KULTURALNEJ dyskusji. Źle wygląda jak się robi z siebie eksperta a nie zna się szczegółów.

Może najpierw przeczytaj opublikowany dzisiaj tekst apelu poległych na rocznicę PW przez MON,, a potem wróć do medialnych plotek z portalu Pana Lisa sprzed dwóch tygodni,ok?

ja się dziwie, że oni za smoleńsk nie dostali virtuti militari. skoro tacy zasłużeni, to chciałbym wiedzieć czego bohaterskiego dokonała pierwsz trójka

Nie dokonali niczego bohaterskiego. To apel pamięci, a nie apel bohaterów

Może najpierw przeczytaj opublikowany dzisiaj tekst apelu poległych na rocznicę PW przez MON,, a potem wróć do medialnych plotek z portalu Pana Lisa sprzed dwóch tygodni,ok?

Sugerujesz, że Pan Lis zmienił/podrobił wywiad i że nie jest on zgodny z ogólną opinią środowiska reprezentującego PW? Że nie było tzw. autoryzacji?

Sugerujesz, że Pan Lis zmienił/podrobił wywiad i że nie jest on zgodny z ogólną opinią środowiska reprezentującego PW? Że nie było tzw. autoryzacji?

Sugeruję, że to co napisałeś to gówno prawda, bo to gówno prawda i wywiad sprzed dwóch tygodni nic w tym temacie nie zmieni, bo nie odnosi się do faktów, tylko spekulacji.

Sugeruję, że to co napisałeś to gówno prawda, bo to gówno prawda i wywiad sprzed dwóch tygodni nic w tym temacie nie zmieni, bo nie odnosi się do faktów, tylko spekulacji.

W ogóle co za debilizm i zmuszanie PW do jakiegoś kompromisu...to ich uroczystości. Osobne ma katastrofa pod Smoleńskiem 10 kwietnia a i chyba nadal praktykują te chore miesięcznice.

Dziwie się Tobie, że cieszysz się z takiego rozwoju sytuacji że osiągnęli kompromis...konfliktu w ogóle nie powinno być! No ale ja gówno wiem.

W ogóle co za debilizm i zmuszanie PW do jakiegoś kompromisu...to ich uroczystości. Osobne ma katastrofa pod Smoleńskiem 10 kwietnia a i chyba nadal praktykują te chore miesięcznice.

Dziwie się Tobie, że cieszysz się z takiego rozwoju sytuacji że osiągnęli kompromis...konfliktu w ogóle nie powinno być! No ale ja gówno wiem.

Do kompromisu się nie zmusza, wraz z powstańcami ustalono, które z ofiar katastrofy zasłużyły się na tyle na rzecz powstania, aby można było je odczytać. Może Ci się ten pomysł podobać, albo nie, ale to co wcześniej napisałeś było kłamstwem i tylko to Ci wytknąłem. Szkoda, że w natemat nie napiszą o tym, że mamy aktualnie najniższe bezrobocie w historii kraju odkąd jest w ogóle mierzone.

Zresztą przez Ciebie wszedłem na to coś, co trudno nazwa portalem, kliknąłem pierwszy lepszy dzisiejszy artykuł i nawet nie wiem, jak to skomentować.

http://natemat.pl/186015,siekiera-maczeta-lina-drut-dlaczego-polacy-mordujacy-polki-nie-budza-takich-emocji-jak-syryjczyk

Do kompromisu się nie zmusza, wraz z powstańcami ustalono, które z ofiar katastrofy zasłużyły się na tyle na rzecz powstania, aby można było je odczytać. Może Ci się ten pomysł podobać, albo nie, ale to co wcześniej napisałeś było kłamstwem i tylko to Ci wytknąłem. Szkoda, że w natemat nie napiszą o tym, że mamy aktualnie najniższe bezrobocie w historii kraju odkąd jest w ogóle mierzone.

Zresztą przez Ciebie wszedłem na to coś, co trudno nazwa portalem, kliknąłem pierwszy lepszy dzisiejszy artykuł i nawet nie wiem, jak to skomentować.

http://natemat.pl/186015,siekiera-maczeta-lina-drut-dlaczego-polacy-mordujacy-polki-nie-budza-takich-emocji-jak-syryjczyk

Powtórzę. To są obchody PW, a nie obchody Smoleńska. I fakt, nie podoba mi się całe wciskanie tego Smoleńska gdzie się da i pseudo-męczeństwa ś.p. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Wielka tragedia dla naszego narodu co się stało, ale niestety PiS na bezczela zawłaszcza co się tam stało, jak by sam L.Kaczyński leciał tym samolotem.

Co do bezrobocia nawet nie chce mi się dyskutować jak je GUS mierzy. Jest to tak fałszywy wskaźnik nie oddający prawdy jakiego chyba w ekonomi nie znam.

Ale mam nadzieję, że mimo tego spadku nie przypisujesz go działaniom PiS, bo niby jakim? Ja przypisuje to pracom sezonowym, ogromnej szarej strefie, ogórkom w Holandii i tym że niektórzy po brexitcie przyśpieszyli swój  wylot na wyspy żeby coś jeszcze zarobić.

Z tym linkiem muszę się w pełni zgodzić - cała Agora przegina pałę. 

@edit

jusek - so true...

Edytowane przez Eld

Powtórzę. To są obchody PW, a nie obchody Smoleńska. I fakt, nie podoba mi się całe wciskanie tego Smoleńska gdzie się da i pseudo-męczeństwa ś.p. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

To się nie może podobać, ale tak się realizuje też cele polityczne, kreuje tożsamość. LK był przeciętnym prezydentem (nie wchodźmy w dyskusję), ale jeżeli PiS porządzi parę kadencji to jeszcze się zdziwisz, jak będzie wymieniany jednym tchem obok Piłsudskiego ;)

Wielka tragedia dla naszego narodu co się stało, ale niestety PiS na bezczela zawłaszcza co się tam stało, jak by sam L.Kaczyński leciał tym samolotem.

Co do bezrobocia nawet nie chce mi się dyskutować jak je GUS mierzy. Jest to tak fałszywy wskaźnik nie oddający prawdy jakiego chyba w ekonomi nie znam.

Ale mam nadzieję, że mimo tego spadku nie przypisujesz go działaniom PiS, bo niby jakim? Ja przypisuje to pracom sezonowym, ogromnej szarej strefie, ogórkom w Holandii i tym że niektórzy po brexitcie przyśpieszyli swój  wylot na wyspy żeby coś jeszcze zarobić.

Z tym linkiem muszę się w pełni zgodzić - cała Agora przegina pałę. 

@edit

jusek - so true...

Być może przeginają, mi tez to trochę przeszkadza, ale nie robiłbym z tego a takiej sensacji. 

GUS od 16 lat mierzy bezrobocie identycznie, prace sezonowe wydaje mi się, że nie są tegoroczną nowością, szara strefa nie urosła, ogórki w Holandii nie urosły pierwszy raz w historii, nic mi tez nie wiadomo o nagłym wzroście emigracji z Polski. 

500+ rulez :nevreness:

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.