Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

nie wygladalo? a gdzie ty widziales nagranie(a) z zabijania wszystkich ofair? link prosze, bo wolalbym sam ocenic...

co do Brevika, to najwyrazniej nie czytasz nawet artow linkowanych na przywolanym przez ciebie twiterze Szewko, bo w jednym z nich jest np. napisane, ze mial manifest Brevika.

o 6 z 9 muzulmanach masz np. tutaj http://pikio.pl/wiekszosc-ofiar-z-monachium-to-muzulmanie/

sa tez zeznania swiadkow, ze krzyczal cos w stylu "cholerni imigranci; jestem niemcem". (to nawet slychac na nagraniu z balkonu.)

Były tez podawane inne słowa napastnika (za CNN), pewnie wiesz jakie. Niemieckim mediom po ostatnich akcjach ufam w ograniczonym stopniu. Większość ofiar to muzułmanie, rzeczywiście, choć nie słyszałem, żeby przed strzałami pytał ofiary o wyznanie.

z CNN mamy jednego świadka i nie ma potwierdzenia w materiale wideo. "jestem niemcem" może natomiast każdy usłyszeć. z tym wyznaniem to bądź poważny, bo przecież nie jest trudno się domyślić, iż kierował się kolorem skóry.

ale natknąłem się na coś takiego i to faktycznie sprawia, że zaczynam wątpić w narrację podawaną przez media: http://shoebat.com/2016/07/23/the-munich-massacre-is-a-complete-coverup-the-munich-shooters-facebook-including-his-family-background-shows-he-is-not-iranian-but-a-syrian-islamist-pro-turkey/

A młodzież nie może być Turkiem...? No nie wiem naprawdę ale na niemieckich stronach cały czas jednak piszą o tym Breiviku i o tym jak cały czas podkreślał że jest Niemcem a obcokrajowców wystrzela bo to ich wina ....

I nie wiem skąd masz info że nie zabił żadnego Turka skoro jak wół wszędzie podają że zabił trzech Turków jednego Greka i trzech z Kosowa Większość jego ofiar miała ciemną karnację i ciemne włosy

Raczej Twoja teoria legła w gruzach albo po prostu masz mocno niesprawdzone informacje

Więc podaj może swoje żródło listy ofiar gdzie nie było żadnego Turka?

Młodzież może być Turkiem, ale trudno pisać, że zabijał ludzi, bo imigranci mu zabierają pracę, skoro 8 z 9 jego ofiar to uczniowie.

Ci "Turcy" to obywatele Niemiec. Media robią sobie już jaja z tymi narodowościami, w zależności od tego, do jakiej narracji im to pasuje. Ta trójka z Kosowa miała obywatelstwa albańskie.

Tak wyglądają muzułmanie zabierający pracę?

http://www.lastampa.it/rf/image_lowres/Pub/p4/2016/07/24/Esteri/Foto/RitagliWeb/Progetto%20senza%20titolo-ksBB-U10801396577463bvG-1024x576@LaStampa.it.png

Przecież to dzieci, które w dodatku nie wyglądają na uchodźców.

No i kolejny zamach, na szczęście nieudane. Media niemieckie już rzeźbią "próbę samobójczą". Celem był koncert, ofiar mogło być sporo, dobrze, że go nie wpuścili, tylko 12 osób rannych. Napastnikiem był Syryjczyk,a jakże,  uchodźca

Relacja na żywo ze ŚDM.

Jakiś zaspany człek, zmuszony do pracy w te jakże podniosłe dni dla naszego miasta zostawił paczkę/reklamówkę/butelki do skupu na ul. Starowiślnej w Krakowie. Efekt? 

Tylu raidowozów to ja na derbach nie widziałem. 

I my za to wszystko płacimy...

z CNN mamy jednego świadka i nie ma potwierdzenia w materiale wideo. "jestem niemcem" może natomiast każdy usłyszeć. z tym wyznaniem to bądź poważny, bo przecież nie jest trudno się domyślić, iż kierował się kolorem skóry.

ale natknąłem się na coś takiego i to faktycznie sprawia, że zaczynam wątpić w narrację podawaną przez media: http://shoebat.com/2016/07/23/the-munich-massacre-is-a-complete-coverup-the-munich-shooters-facebook-including-his-family-background-shows-he-is-not-iranian-but-a-syrian-islamist-pro-turkey/

Szewko twierdzi, że to kłamstwa. Nie wykluczam jednak, że takie ataki mogą się pojawiać, bo sprowadzamy wrogie sobie odłamy islamu na nasz teren i takie akcje mogą się powtarzać.

Po wojnie Niemcy wiec muszą pokazywać że są świętsi od papieża. My mamy swoje kompleksy, a oni swoje, w ich przypadku kompleksem jest to co robiła III Rzesza

Oni nie mogli więc nie przyjmowac imigrantów bo zaraz by ich ktoś oskarżył o nastroje neofaszystowskie, musza światu i sobie udowadniac jak bardzo się zmienili i że teraz oni są w awangardzie krajów tolerancyjnych i przyjaznych dla wszelkich kultur i ras.

Nie mieli wyjscia więc, musieli się w sprawie imigrantów zachować jak sie zachowali.

Idziemy dalej.

Źle się dzieje teraz, wiadomo, napady, zamachy itp.

Nie wiem na ile problem jest realny a na ile rozdmuchany przez prasę.

Skoro tych imigrantów jest milion a dorosłcyh niemców ze 60 mln to normalne jest że co 60-te przestępstwo popełni imigrant.

Pytanie więc czy tych przestępstw ze strony imigrantów jest proporcjonalenie wiecej czy mniej - tylko to się liczy.

Niemożliwe by tych przestępstw nie było.

Polacy w wielkiej brytanii tez mordują, bo jest ich tam dużo i to się musi zdarzać, właśnie ze wzgledu na statystykę a nie ze względu na to że sa Polakami.

Zakładajac że problem jest realny władza musi ten problem ukrywac i zamiatać pod dywan.Nie maja wyjscia.

Znaczy granice trzeba zamknąć, ale tych co już tu są, od wielu lat nie da się po prostu wyrzucić

Wiec trzeba pudrowac zamachy, ściemniac że to nie imigranci czy muzułmanie.

Alternatywą jest wzrost ksenofobii, coraz większa wrogość i w końcu pogromy, a właściwie wojna domowa w Europie zachodniej.

Wychodzi że jedyne co pozostaje rządzącym w UE to namawiac wszystkich by do tego przywykli.

Przywykliśmy do tego że samochody zabijają w W Polsce blisko 5tys ludzi i ciezko ranią 50tys ludzi rocznie.

Niemcy tez przywykli do tego i wszystkie inne kraje

To cyniczne ale albo trzeba będzie przywyknąc ze czasem jakiś muslim zabije kogoś, bo alternatywa są pogromy i wojna domowa która pociągnie o wiele więcej ofiar.

Niemcy wpadli w pułapkę poprawnosci politycznej chca codkupić grzech po II wojnie swiatowej, chca cpokazac jak bardzo się zmienili i z tej pułapki nie ma dobrego wyjscia

Idziemy dalej.

Źle się dzieje teraz, wiadomo, napady, zamachy itp.

Nie wiem na ile problem jest realny a na ile rozdmuchany przez prasę.

Skoro tych imigrantów jest milion a dorosłcyh niemców ze 60 mln to normalne jest że co 60-te przestępstwo popełni imigrant.

Pytanie więc czy tych przestępstw ze strony imigrantów jest proporcjonalenie wiecej czy mniej - tylko to się liczy.

Niemożliwe by tych przestępstw nie było.

Polacy w wielkiej brytanii tez mordują, bo jest ich tam dużo i to się musi zdarzać, właśnie ze wzgledu na statystykę a nie ze względu na to że sa Polakami.

Od czerwca 2015 do Niemiec przybyło milion uchodźców. Na ten moment 30 tysięcy z nich zdążyło już popełnić jakieś przestępstwo (statystyka podana przez noz.de)

1/3 więźniów w Niemczech nie ma obywatelstwa niemieckiego.

Muzułmanie w Niemczech popełniają przestępstwa przeciętnie 3 razy częściej niż pozostali mieszkańcy Niemiec.

To i tak dużo lepiej niż we Francji, gdzie w zależności od więzienia procent muzułmanów waha się od 50 do 80%.

Od czerwca 2015 do Niemiec przybyło milion uchodźców. Na ten moment 30 tysięcy z nich zdążyło już popełnić jakieś przestępstwo (statystyka podana przez noz.de)

1/3 więźniów w Niemczech nie ma obywatelstwa niemieckiego.

Muzułmanie w Niemczech popełniają przestępstwa przeciętnie 3 razy częściej niż pozostali mieszkańcy Niemiec.

To i tak dużo lepiej niż we Francji, gdzie w zależności od więzienia procent muzułmanów waha się od 50 do 80%.

Ok, czyli problem jest realny.

Tak jak fakt,że Polacy są drugą po Anglikach narodowością w brytyjskich więzieniach.

Liczba muzułmanów w więzieniach wynika nie z religii a sytuacji "materialnej" biedni, niewykształceni mieszkańcy blokowisk. Siedzą ze "proste" przestępstwa.

I dlatego jest ogólnie słabo i dryfuje w stronę zagłady. Tak to jest jak statkiem steruje pilot wybrany w konkursie na piękną gadkę.

A co określa, że coś jest moje? Ja to rozumiem tak, że jeżeli mam książkę, to mogę z nią robić co chcę. Mogę sobie porysować, pozaznaczać fragmenty, powyrywać kartki. A ziemia jednak nie. Nie mogę sobie na niej postawić czego chcę, bo muszę prosić (za kasę!) o zgodę ludzi, których ta ziemia nie jest. Nie mogę nawet wyciąć głupiego drzewa.

A jeżeli jakimś cudem na mojej ziemi znajdzie się złoże jakiegoś surowca, to ono nie jest moje! Bo Polska, inaczej niż np. USA, poprzez "moją ziemię" rozumie administrowanie tylko tym, co blisko na powierzchni.

Zresztą o czym my tu mówimy, skoro nawet moja wypłata nie jest moja, bo "państwo" decyduje na co mam wydać 1/3 mojej kasy :grin:

Fluber, takie państwo istniało przez większość cywilizacji łacińskiej, kiedy ona kwitła. Teraz to nie jest państwo tylko jakiś tyran a i przy okazji cywilizacja się wije w konwulsjach. Jak mówią w internetach: pszypadeq? Nie sondzę.

Nie możesz robić co Ci się podoba bo prawo musi zabezpieczać interesy innych ludzi. Nie możesz wkładać swojego noża pomiędzy żebra innych ludzi bo ich prawo do życia/zdrowia jest ważniejsze niż Twoje do swobodnego korzystania z noża. To samo masz z ziemią. Jest Twoja ale nie masz swobody bo prawa i swobody innych ludzi też muszą być chronione. Chyba nie chciałbyś żeby przy Twoim domu ktoś wyjebał blok, który przesłaniałby Ci całe światło słoneczne? Albo żeby na osiedlu mieszkalnym ktoś postawił kopcącą fabrykę?

I w tym zakresie nie ma lewicy/prawicy, to jest po prostu zgodne ze zdrowym rozsądkiem. Przeregulowanie jest złe, ale tego typu puste hasła bez refleksji też niczego dobrego nie wnoszą.

Czemu nie działa mi normalnie opcja cytowania? :smile:

@Luki

U nas to jest bardziej spór prawny (konstytucyjny), niż polityczny.

Republikanom ogólnie chodzi o to, że odchodzący prezydent nie powinien podejmować tak ważnych decyzji jak wybór sędziego SC. Jakaś logika w tym jest, bo sędzia SC sprawuje swoją funkcję przez 20-30 lat i chyba lepiej żeby wybierał go prezydent z silnym mandatem społecznym (a Obama nie ma nawet większości w Kongresie). Oczywiście Obama też ma swoje racje (np. takie, że jednak nadal tym prezydentem jest i ma prawo do nominacji sędziego, a poza tym SC nie powinien mieć wakatu przez rok). Spór w USA jest dużo bardziej niejednoznaczny niż u nas i w sumie nie dotyczy prawa (konstytucji) sensu stricto, więc bez sensem jest to porównywać.

Oczywiście, że obydwa spory dotyczą prawa i jednocześnie mają charakter polityczny. Wybrany demokratycznie prezydent ma prawo wybierać sędziów SC jeżeli miejsce się zwolni w czasie jego kadencji a Republikanie stosują najbardziej zuchwałą obstrukcję bo wiedzą, że stracą tym samym większość w SC. U nas PiS i PO zrobili to samo (PO wybrało na zapas a PiS potem odebrało 2 sędziów przez nich wybranych dobrze i zgdonie z prawem), obydwie partie złamały prawo. Potem jeszcze doszedł Trybunał który niezgodnie z Konstytucją "nie widział" ustawy o TK de facto orzekając o jej niekonstytucyjność przed wydaniem orzeczenia. 

Tak jak fakt,że Polacy są drugą po Anglikach narodowością w brytyjskich więzieniach.

Liczba muzułmanów w więzieniach wynika nie z religii a sytuacji "materialnej" biedni, niewykształceni mieszkańcy blokowisk. Siedzą ze "proste" przestępstwa.

Może dlatego że jesteśmy drugą narodowością w UK?

A odnośnie wykluczenia muzułmanów ze społeczeństw - niech podziękują swoim pobratymcom - na pewno po ostatnich akcjach będą jeszcze bardziej lubiani.

I to nie jest tak, że w europie zachodniej istnieje jakieś systemowe wykluczenie. Wręcz przeciwnie, szczególnie w zakresie prawa pracy mają (zwłaszcza Niemcy i Francja) MEGA antydyskryminacyjne zasady tak, że pracodawcy boją się zrobić czegokolwiek za co mogliby zostać oskarżeni o niechęć do muzułmanów. Problem polega na tym, że ich kultura nigdy nie wykształciła takiego etosu pracy jaki mamy w Europie. A już ostatnią rzeczą, której oni chcą to stać się Europejczykami. 

A odnośnie Koranu jeszcze - cała ich religia opiera się o podbój i szerzenie islamu za pomocą przemocy. Wojownikiem był Mahomet i wojownikiem z definicji ma być każdy jego wyznawca. Polecam w ogóle poczytać Koran, ostatnio wieczorami sam to robię i mogę tylko powiedzieć - niezła jazda. Jeżeli ktoś nie dostrzega związku między tą religią a terroryzmem to jest po prostu ślepy albo głupi.

Edytowane przez Luki

Hindusi, Pakistańczycy, Szkoci, Irlandczycy, nawet Walijczyków jest więcej.

Jestem ciekaw jak tragedię Polki skomentują przeciwnicy imigrantów.

Ostatni raz jak sprawdzałem to Walijczycy i Szkoci byli częścią Wielkiej Brytanii "z założenia". Odnośnie innych - skąd masz te dane?

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign-born_population_of_the_United_Kingdom

Z tych wynika co innego, z tych poniżej  tym bardziej:

http://www.migrationobservatory.ox.ac.uk/briefings/migrants-uk-overview

Jeszcze tu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Poles_in_the_United_Kingdom

"Unofficial estimates have put the number of Poles living in the UK higher, at up to one million."

Edytowane przez Luki

http://alexjones.pl/aj/aj-swiat/aj-wiadomosci/item/91021-ten-sam-facet-filmowal-atak-w-nicei-i-w-monachium

Kamerzystą oczywiście wcześniej umieszczonym na balkonie by filmować atak ciężarówkowy jest niemiecki dziennikarz i bloger o nazwisku Richard Gutjahr… małżonek izraelskiej potentatki Einat Wilf, byłej oficer izraelskiego wywiadu w Jednostce 8200, która służyła jako doradca ds. zagranicznych Shimona Peresa, strategiczna konsultanka dla MacKenzie & Co. w Nowym Jorku, i partner w Core Venture Capital w Izraelu. W 2007 ubiegała się o prezydenturę Światowego Kongresu Żydów. (Obecność wysoko umieszczonych Izraelczyków i przyjaciół na strategicznych stanowiskach by filmować wydarzenia terrorystyczne wymyka się z ręki… widzieliśmy to samo w przypadku Charlie Hebdo i lotniska w Brukseli.)

I teraz znajduje się on w samym środku strzelaniny w Monachium. Jim Dean ma rację, nie da się tego wymyślić

Nie ma przypadków są tylko znaki.

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.