Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

A z naszego podwórka

O co chodzilo z tym że kuchcinski nie zezwolił na zadawanie pytsn i zgłaszanie wniosków?

Usłyszałem tylko część wypowiedzi z radiu

To co zawsze, Sejm działa w ramach pewnych procedur, kiedy posłowie opozycji zaczynają je łamać, to w którymś momencie Kuchciński ma dosyć.

a w TVN 24, ze był ubrany, jak typowy nazista, cokolwiek to znaczy :nevreness:  Rzecznik prasowy policji zrobił konferencję i nie powiedział nic, oprócz tego, że sprawcami na pewno nie byli muzułmanie

Typowy nazista i nie muzułmanin okazał się być 18-letnim Irańczykiem.

Nie wygląda to jednak na zamach terrorystyczny tylko atak szału jakiegoś psychola, związków z grupami terrorystycznami chłopak nie miał żadnych, ISIS się do niego nie przyznało i zapowiedziało atak w Berlinie.

a w TVN 24, ze był ubrany, jak typowy nazista, cokolwiek to znaczy :nevreness:  Rzecznik prasowy policji zrobił konferencję i nie powiedział nic, oprócz tego, że sprawcami na pewno nie byli muzułmanie

Oczywiście, jak wiadomo Irańczycy słyną z bycia katolickimi prawakami. 

A może mi odpowiedzieć jakiś "nieposeł" pisu?

Żeby się pocieszyć dzieje się dokładnie to samo, co w poprzedniej kadencji Sejmu. Wtedy PIS przez pi****lenie bzdur na mównicy blokował obrady i marszałek Sejmu zabraniał zadawania pytań i zgłaszania wniosków, teraz role się odwróciły i PO robi to co PIS, a PIS robi to co PO. Na komisjach jest tak samo i za poprzedniej kadencji też było tak samo.

Poza klubem Kukiz, to wszyscy w tym Sejmie zachowują się, jakby byli trochę nienormalni

Edytowane przez fluber

nie wiem czy to rzeczywiscie sie wydarzylo ale angelina jolie ostatnio cos takiego wrzucila, w sumie racja:

Yesterday an ISIS member stopped the car of a Christian couple.
ISIS member: Are you Muslim?
Christian man: Yes, I'm Muslim.
ISIS member: If you are a Muslim, then recite a verse of Quran.
Christian man recited a verse from the Bible.
ISIS member: Ok allah go.
Later his wife tells him: "I cannot believe the risk you just took.
Why did you tell him that we are Muslims?
If he knew you were lying he would have killed both of us."
"Do not worry! If they knew the Quran they would not kill people" answered the Husband.
ISIS is not Islam, terrorism has no religion.

nie wiem czy to rzeczywiscie sie wydarzylo ale angelina jolie ostatnio cos takiego wrzucila, w sumie racja:

"Do not worry! If they knew the Quran they would not kill people" answered the Husband.

No nie wiem czy racja. Znam wykładowcę araba i ma na ten temat inne zdanie i wcale tego nie kryje. Swoją drogą samo mówienie przez niego o nie-muslimach "niewierni" jest znaczące. Nie znam się na islamie, ale tyle co poznałem, to wiem, że to z pewnością nie jest religia miłosierdzia.

Dowódca ISIS ma doktora z nauk Islamu, więc na pewno nie zna Koranu. 

No nie wiem czy racja. Znam wykładowcę araba i ma na ten temat inne zdanie i wcale tego nie kryje. Swoją drogą samo mówienie przez niego o nie-muslimach "niewierni" jest znaczące. Nie znam się na islamie, ale tyle co poznałem, to wiem, że to z pewnością nie jest religia miłosierdzia.

isis to jihadzisci czy tam jihadysci. jihadysta inaczej interpretuje koran niż typowy muslim i tyle, znam mase muslimów i są pokojowi, chociażby teraz pracując w niemczech poznałem bośniaka który jest muzułmaninem i jest normalnym cywilizowanym pokojowo nastawionym człowiekiemm, wyglada i zachowuje sie jak europejczyk, wiecie chodzi mi o kulturę. czy do turasów, czy do polaków czy murzynów jest pozytywnie usposobiony. z tego co z nim rozmawiam interesuje sie polityka i tym co sie dzieje i jak spytalem go co jako muzulmanin sadzi o isis mowił tak; to nie sa religijni ludzie. to po prostu mafia, jedna wielka rodzina ktora ma kontakty na calym swiecie i chce osiagnac swoje cele polityczne.  

moi wszyscy kierownicy to sa turasy w ogole, i jeszcze zabawniejsi i pozytywniejsi sa, przytulaja sie do nas zartuja  w polskim jezyku wypytuja o samopoczucie czy mamy z czyms problem itp. normalni ludzie.

wojownicy isis natomiast to ludzie ktorym mozgi piora od dzieciaka. wyjebac ich po kolei wszystkich.

Edytowane przez RonnieArtestics

Chyba jest różnica pomiędzy muslimami z Europy i dalej, dodyczy także tych legalnych. Widać na ulicach np. Kopenhagi. Tu nie ma mowy o jakimkolwiek przystosowaniu się. Brygada napiernicza środkiem drogi i zionie agresją jak tylko na nich spojrzysz, pluje na kobiety, coś tam wrzeszczy.

Poza tym co to za pocieszenie, że jeden czy drugi muslim jest spoko ziomek? Liczy się to, że jakiś odestek jest rozrywkowy. Teraz ile? 1/100? 1/1000? Takiej obawy nie masz przy np. ludziach z Chin czy innej Brazylii.

Edytowane przez andy13

isis to jihadzisci czy tam jihadysci. jihadysta inaczej interpretuje koran niż typowy muslim i tyle, znam mase muslimów i są pokojowi, chociażby teraz pracując w niemczech poznałem bośniaka który jest muzułmaninem i jest normalnym cywilizowanym pokojowo nastawionym człowiekiemm, wyglada i zachowuje sie jak europejczyk, wiecie chodzi mi o kulturę. czy do turasów, czy do polaków czy murzynów jest pozytywnie usposobiony. z tego co z nim rozmawiam interesuje sie polityka i tym co sie dzieje i jak spytalem go co jako muzulmanin sadzi o isis mowił tak; to nie sa religijni ludzie. to po prostu mafia, jedna wielka rodzina ktora ma kontakty na calym swiecie i chce osiagnac swoje cele polityczne.  

moi wszyscy kierownicy to sa turasy w ogole, i jeszcze zabawniejsi i pozytywniejsi sa, przytulaja sie do nas zartuja  w polskim jezyku wypytuja o samopoczucie czy mamy z czyms problem itp. normalni ludzie.

wojownicy isis natomiast to ludzie ktorym mozgi piora od dzieciaka. wyjebac ich po kolei wszystkich.

Oczywiście, że muzułmanie to normalnie ludzie, jak i my. Oczywiście poza ISIS

No i Al-kaidą

Aha, jeszcze Hamas

No tak, i Boko Haram,

Zapomniałem o Hezbollahu

Al-Aksie, Islamskim Dżihadzie, Al-Fatahu, Dżama;a Islamija, MILF (BIFF),Unii Trybunałów Islamskich i Al Nusra.

Reszta jest całkiem spoko. 

Oczywiście, że muzułmanie to normalnie ludzie, jak i my. Oczywiście poza ISIS

No i Al-kaidą

Aha, jeszcze Hamas

No tak, i Boko Haram,

Zapomniałem o Hezbollahu

Al-Aksie, Islamskim Dżihadzie, Al-Fatahu, Dżama;a Islamija, MILF (BIFF),Unii Trybunałów Islamskich i Al Nusra.

Reszta jest całkiem spoko.

Tez mam wrazenie ze to odcinanie islamu zupelnie od terroryzmu jest niebezpieczne. Jedno sie z drugim wiaze.

I nie rozumiem humanitarnego podejscia w imie naszej dziwnej moralnosci europejskiej i przyjmowania uchodzcow dalej. Skoro to co sie dzieje jest na co raz wieksza skale.

Nie lubia nas to trudno. Jesli maja nas znielubic bardziej jesli sie za nich wezmiemy to tez trudno. Jak mawial klasyk - they will like us when we win

Tez mam wrazenie ze to odcinanie islamu zupelnie od terroryzmu jest niebezpieczne. Jedno sie z drugim wiaze.

W 2014 roku na świecie odnotowano 176 zamachów terrorystycznych. 171 z nich zostało przeprowadzonych przez muzułmanów. Zginęło w nich ponad 2000 osób.

Się śmiejcie ale w Krakowie naprawdę nie jest ciekawie.

Wracam dzisiaj A4 i mijam kolumnę wojskowych ciężarówek. Pod plandekami nie wiem co, kontenery raczej nie z maskotkami ŚDM.

W samym Krakowie już jest pusto. Dojechałem do Matecznego które potrafi stać zakorkowane w Wigilie a tu śmig na pierwszych światłach.

Na skrzyżowaniach od poniedziałku policja z bronią długą.

Ja się nie czuje że przyjeżdża Papierz jak to było wcześniej, wielkie wydarzenie. Ja czuję jak by linia frontu była gdzieś ze 100km od nas a my się właśnie szykujemy do obrony...

Tu jeszcze w Nicei jeden 80 osób rozjechał a drugi w Niemczech też odesłał kilku na tamten świat. W knajpie stolik? No problem.

Z kim bym nie gadał, każdy mówi że plastikowy worek to on chce tylko oglądać jak śmieci wynosi a nie od środka. Boją się ludzie.

A tu jeszcze siedzisz na porcelance, gazetka w ręce i piszą że w 9 miastach w Polsce zatrzymano 15 osób podejrzanych o organizację zamachów na ŚDM. Zabezpieczono 150 kg materiałów wybuchowych, lonty, plany i poradniki młodych zamachowców. 

Uroczo...

Edytowane przez Eld

Eld to by przyszło do Polski tak czy inaczej

ŚDM to tylko, niestety, przyspiesza

Jakcdzis,pamiętam 1992 rok i wizytę Papieża w Płocku.

Całe miasto tym żyło, ludzie z choragiewkami, festyn, radość, tłumy na trasie przejazdu i wielkie oczekiwanie

Nie woem jak jest teraz w Krk, nawet do końca nie woem co dzieje się w stolicy, jakie są nastroje, bo (dzięki Bogu) mieszkam i pracuję na obrzeżach

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.