Skocz do zawartości

Polska scena polityczna w Internecie

Findek

Rekomendowane odpowiedzi

I dobrze. Wojsko to jedyny powód, ze Turcja wygląda w miarę normalnie.

Wojskowy zamach stanu w państwie NATO. Ciekawe, czy Erdogan wezwie wojska sojuszu do pomocy :nevreness:

Już po wszystkim. Wojsko przejęło władzę w Turcji.

https://twitter.com/wszewko/status/754050222658031616?lang=pl

Edytowane przez fluber

Nie wierzę, że nie było to uzgodnione z kierownictwem NATO. Konsultowana i zatwierdzona akcja. 

Biorąc pod uwagę, ile prawdopodobnie będzie ofiar to raczej nie sądzę, zwłaszcza że na szczycie NATO były "ofiary" zamachu stanu, a nie napastnicy.

Za zamachem stanu rzekomo stoi Fethullah Gulen, prorządowe media wzywają do walki z wojskiem ( telewizjia turecka już wyłączona)

ale trybunał, co z tym trybunałem w Polsce?

Rozwaliłeś mnie na łopatki :nevreness:

https://twitter.com/lukaszwoznicki/status/754054492728004608

Edytowane przez fluber

Generalnie to nie nowość w Turcji. Mam wrażenie, że krajom zachodnim byłoby na rękę zniknięcie Erdogana i żeby armia ogarnęła sytuację jak to w przeszłości bywało. Pytanie tylko ile to potrwa, czy nie zrobi się większy burdel i czy przy okazji nie zniknie parę takich bombek.

Generalnie to nie nowość w Turcji. Mam wrażenie, że krajom zachodnim byłoby na rękę zniknięcie Erdogana i żeby armia ogarnęła sytuację jak to w przeszłości bywało. Pytanie tylko ile to potrwa, czy nie zrobi się większy burdel i czy przy okazji nie zniknie parę takich bombek.

W tej chwili premier i prezydent są bezpiecznie, więc ta zabawa może trochę potrwać. Najbardziej mnie ciekawi, jaka będzie reakcja NATO. Demokratycznie wybrany rząd Turcji został siłą obalony przez wojsko. To precedens

Chyba nie, w Turcji jest tradycja, od kiedy jest w nato to ze dwa albo trzy takie zamachy były.

Racja, ale szczerze powiedziawszy nie wiem, jaki poprzednie miały przebieg. 

https://twitter.com/wszewko/status/754061450604318720?lang=pl

Tak sobie teraz czytam, że poprzednie zamachy stanu kończyły się nawet karą śmierci dla premiera. Mam nadzieję, że obędzie się bez zaangażowania Polski w ten konflikt.

Edytowane przez fluber

http://m.onet.pl/moto/aktualnosci,l55qn5

Ręka w górę kto nie ma 10 letniego samochodu. 

Ten projekt nie dotyczy aut, które już są w posiadaniu Polaków. 

Państwo Islamskie przyznało się do zamachu w Nicei. Część komentatorów z wiadomo, której strony sceny politycznej już nie może używać słowa bandyta w swoich komentarzach.

Edytowane przez fluber

a jaka to różnica?

Wspominałeś o kumplu, który kupił vana dla rodziny

Pewnie nowy?

Polaków nie było dotychczas stać na nowsze auta i nie będzie

Jaki to ma sens poza Szukaniem kasy na socjal

Zastępują jedną opłatę inną to raz ( ma być likwidacja bądź poważne zmniejszenie podatku akcyzowego), a dwa to niestety dyrektywy unijne nas obowiązują i należy wprowadzać narzędzia ograniczające korzystanie z aut najbardziej zanieczyszczających środowisko. Po trzecie, to już rzygam czytaniem czego,to PIS nie wprowadzi, kto do nas przyjedzie, jaki polityk nas zbojkotuje itd.

No to likwidacja czy obniżenie?

Poza tym zdajesz sobie sprawę z kwoty podatku akcyzowego?

Poza tym nie każdy samochód kupowany jest za granicą

Poza tym od dawna pisze się, że PiS będzie szukał na siłę kasy na realizację obietnic i oczywiście zapłacą za to wszyscy

Możesz tym rzygac, ale to prawda

Edytowane przez josephnba

No to likwidacja czy obniżenie?

Poza tym zdajesz sobie sprawę z kwoty podatku akcyzowego?

Poza tym nie każdy samochód kupowany jest za granicą

Poza tym od dawna pisze się, że PiS będzie szukał na siłę kasy na realizację obietnic i oczywiście zapłacą za to wszyscy

Możesz tym rzygac, ale to prawda

Nie wiem, czy likwidacja, czy obniżenie, bo nawet założeń do tego projektu jeszcze nigdzie nie ma. Rzygam kolejnymi plotkami, które jak dotąd jeszcze ani razu się nie sprawdziły.

Zastępują jedną opłatę inną to raz ( ma być likwidacja bądź poważne zmniejszenie podatku akcyzowego), a dwa to niestety dyrektywy unijne nas obowiązują i należy wprowadzać narzędzia ograniczające korzystanie z aut najbardziej zanieczyszczających środowisko. Po trzecie, to już rzygam czytaniem czego,to PIS nie wprowadzi, kto do nas przyjedzie, jaki polityk nas zbojkotuje itd.

Wiesz, za to ja mam wrażenie, że jakby PO robiło podobne ruchy (lub podobne plany, bo póki co to jest w planach), to jednak szum byłby jeszcze większy. Nie chcę tu bronić PO, bo ich nie lubię, ale za takie pomysły jak ten powyżej to trzeba krytykować, niezależnie od tego jaka partia by to chciała zaproponować. 

• ely3 zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.